Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kako je "natjerati" u svoju sobu?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Kako je "natjerati" u svoju sobu?

Moja cura će za mjesec dana imati pune 4 godine i još uvijek spava s nama u krevetu. Prije par mjeseci smo preselili u vlastitu kuću gdje imamo 3 sobe, jedna je trebala biti bračna soba, jedna njena, a jedna igraonica ili za brata. Na kraju imamo 2 igraonice i jednu sobu u kojoj smo nagurani nas 3 + beban u mom stomku koji bi se trebao roditi za koji tjedan.
    E sad, znam da bi joj bio preveliki stres preseljenje + nova soba (iako joj preseljenje nije nimalo teško palo, dapače, oduševljena je, ali...), znam i da ne ide skupa rođenje bebe + nova soba, tako da sad ne znam što da radim. Iako je krevet velik u njemu je gužva, kako još u to uklopit bebana?
    Za njega sam planirala njegov krevetić (ili kako vi kažete, kinderbet), ako uopće bude htio u njemu spavat, ali ja mogu dojit isključivo ležeći tako da nam on opet mora biti u krevetu, pa me strah da ja ne zaspim a moja cura se navali u snu na njega...
    Ona bi htjela spavat u svojoj sobi, ali kao ne bi sama, bilo bi je strah... itd. A da budem iskrena, ni meni ne bi bilo drago da ona spava u drugoj sobi, znam da sam blesava, ali ona je meni još "mala" i bilo bi mi strašno teško ne probuditi se kraj nje.

Uglavnom, moje pitanje je kad su vaša djeca prešla u svoju sobu i kako su to podnjeli, što ste poduzeli da im olakšate i učinite zanimljivim prelazak i kako ste se vi nosili s tim??

Početno

Pa ako bi krevetić bio kod vas u sobi dogovorite se za početak da ona spava u njemu a beba s vama, možda to bude dobar prvi korak do preseljenja u vlastitu sobu...

Karlo je već dobrih godinu dana spavao u svojoj sobi kad se F rodio, da bi nakon što mene nije bilo dva dana jednostavno dobio fraze pri pomisli da opet spava sam, pa smo prvo spavali nas troje u denvnom boravku na kauču, a sad ja i F spavamo u krevetu u Karlovoj sobi a on u kindaču...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Arijana, preporučam ti da joj ne mijenjaš navike ni običaje kada rodiš. Što više probaj zadržati sve kako je i bilo, jer je već rođenje djeteta dovoljan stres sam po sebi.
    Grga je počeo spavati u svojoj sobi čim sam ja zatrudnila, ali se vratio u naš krevet kada je došla Marta... Sada ugl. spava u svojoj sobi, ponekad spava u našem krevetu- prepušteno je njemu na volju (npr. kad ide spavati u svoj krevet tata mu čita, a u našem se odmah spava jer je u njemu već Marta).
    Ja sam često spavala s njih dvoje- ja između njih, baš mi je bilo napeto.
    Ja bih na tvom mjestu nekako spojila krevetić i krevet.
    Nemoj se bojati da ćeš zaspat- antene uvijek rade

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo se preselili i ege je dobio svoju sobu kad je imao 4 godine. mjesecima smo unaprijed pricali kako ce on imati svoju sobu, kako ce imati veliki krevet (do tada je spavao u kinderbetu jer nismo imali mjesta za veci)...i svemu smo se jaako veselili. tako je on to prihvatio i nikada nije bilo nikakvih problema, a on je bio jako ponosan.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I nama je pomoglo što je Eva Marija sama birala boju(e) za zidove svoje sobe, lampu i to. Sad tu i tamo prespava tamo . Obično se usred noći dokotrlja, pa mm prijeđe u njen krevet, a ja između klinaca. jedno vrijeme je funkcionirao dogovor da spava u svojoj sobi, a ujutro dođe na maženje. isto pali fora da je u njenoj sobi dugi čitanjac i pričanjac prije spavanja, a kod nas niš jer braco spava. i isto nisam dosljedna jer mi ju je žao što nas troje ovdje skupa, a ona tamo sama. ionako ćemo joj uskoro počet ić na živce i nećemo MI smjet u njenu sobu...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo se preselili u novi stan (iz 1-sobnog u 3-sobni) kad je Vedran imao 3,5 godine i odmah, od prvog dana u novom stanu, je spavao u svojoj sobi i novom "normalnom" krevetu (prije je spavao u kinderbetu). Prije selidbe smo sa odusevljenju (i mi i on) pricali o njegovoj novoj sobi, kupili smo tepih kakav je zelio, stavili igracke u omiljene kutije, ofarbali strop u plavu boju koju je onda volio ... i sve je proslo i bez najmanjeg problema ... ali zaista bez i jednog jedinog.

Neko vrijeme smo ostavljali odskrinuta vrata prema nasoj sobi i upaljeno malo svjetlo po noci, no vrlo brzo smo poceli zatvarati vrata (kad se rodila sestra pa da placem ne budi Vedrana) a i gasiti svjetlo (na njegov izricit zahtjev) tako da od tada spava u gotovo potpunom mraku (gori samo tinjalica da ipak nesto vidimo u sobi po noci).

Vedran nije nikad dosao nama u krevet (mi inace spavamo u krevetu na kat tako da bas i nije mogao tj.smjeo) - tu i tamo je pokazivao zelju, no tad smo onda dosli mi u njegov krevet, malo se pomazili i onda se vratili i to je bilo OK.

Vedran je spavao sa MZ u krevetu prvih mjesec i pol, a Zrinka nesto duze, cca 3 mjeseca.

Ja mislim da ne bi trebalo biti nekog velikog problema sa prelaskom u svoju sobu ako bi se to zgodno prikazalo kao npr. njen super lijepi i veliki krevet, korak ka odrastanju ("sad si vec velika pa imas svoj vlastiti krevet"), dakle kao nesto sto ce ona prihvatiti kao vlastiti stav, a ne nuzno zlo.

faj

Početno

Nije fraza: UŽIVAJTE SA SVOJOM DJECOM, BRZO ĆE ODRASTI

Ja imam troje djece. Blizance koji su potpuno različiti svjetovi.
    F. nikada nije spavao sa nama, danas ima 9 godina, a od 4. godine dobio je svoju sobu i uredno oduvijek spava u svom krevetu. :D
    J. ima takodjer 9 godina, i on je s 4 godine dobio svoju sobu, ali kao beba je tražio da spava sa nama, tako da i dan danas kada je svega svjestan i sve zna, zaspi u svojoj sobi, ali u toku noći dolazi k nama i moli da ga primimo.
    A. sada ima 5 godina, ne sjećam se da je ikada željela spavati s nama, dapače, kad bi se i ukazala takva potreba, danas ona kaže ja ne želim, meni je tu tijesno :D
    Eto to je moje iskustvo. Probala sam i ja J. odbojiti, suprug se i danas ljuti, ali ja znam da on mirno spava samo kada je blizu nas i ne brinem za to, brzo će doći vrijeme kada ću žaliti za ovim danas.

Istina, nije higijenski, nije preporučljivo, svi bi se bolje odmorili...., ali: Koka svoje piliće dugo skuplja pod svoje krilo, mačići dugo spavaju uz mačku, itd...., a zašto bi onda mama po svaku cijenu otrgla dijete iz svojeg naručja i topline ako to dijete silno želi.

UŽIVAJMO, BRZO ĆE ODRASTI

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •