Evo, ja ovdje moooooram pohvaliti našeg biologa iz Vinogradske. On itekako ima rilejšnšip s nama, pacijenticama. Uvijek je susretljiv, nasmijan i spreman odgovoriti na sva pitanja - a to, znamo svi, puno znači. Nakon zadnje punkcije, bilo je nas 5 u sobi, punih pola sata je unakrsno odgovarao na razno-razna pitanja... ma stvarno smo ga izmučile svakakvim mogućim i nemogućim pitanjima, hipotezama, zagonetkama... i vrlo strpljivo nam je na sve odgovarao.
Osim toga, on je taj koji, ne baš ugodnu punkciju čini puno podnošljivijom, jer cijelo vrijeme priča s pacijenticom (naravno, ako nije onesviještena, nadam se da tad ne pokušava razgovarati

) i tako skreće pažnju od bolnih trenutaka

sjećam se da je meni za vrijeme punkcije pričao o Kopačkom ritu i vrstama roda... čini mi se da je rekao da ih ima oko 300 vrsta. Nakon punkcije svaku od nas dođe obavijestiti kakvo je stanje s jajnim stanicama i donese papirić sa svojim brojem telefona i kaže svakoj točno u koliko sati da ga se nazove sutradan da se vidi jesu li se j.s. oplodile. Ako jesu, slobodno ga se može nazivati svaki dan do transfera, a on nas izviještava kako napreduju naše mrvice. Eto, uveseli i transfer jer osim onih "ozbiljnih" informacija o broju stanica zametka i kvaliteti, uvijek dobaci još i neki šaljivi podatak, u stilu, na koga zametak sliči

Ne moram ni naglašavati da, budući da je sam, svaka subota i nedjelja su mu radne. Hvala mu na tome!