Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Muška nepolodnost-postupak potpomognute oplodnje

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Muška nepolodnost-postupak potpomognute oplodnje

Zanima me kakve su nalaze (kolika koncentracija, pokretljivost,volumen itd.) vaši muževi imali te koji postupak potpomognute oplodnje s tim nalazom su vam preporučili liječnici.
    I koji postupak je uspio, naravno...ako je uspio...
    Mm je ma zadnjem nalazu imao 11 mil/ml i 28% normalnih (oligoterato) i liječnik je rekao da bi bez problema mogli uspijeti inseminacijom jer je pokretljivost dobra.
    Ipak, malo je onih koji uspijevaju tim postupkom......
    Sad smo u iščekivanju novog nalaza.
    Dok čekam volila bih saznati otprilike što nas čeka.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo mene...čim neka tema o muškom dijelu...skočim kao gepard
    Kod nas nalaz 9 mil/militar, 80% nepokretnih, 40% morfološki normalnih, 3% brzopokretnih. Nalaz teška oligoatsheno. Postupak IVF, bez inseminacije. Kaže dr. V da inseminacija nema smisla jer pokretljivost jako loša.
    MM se opire napravit s-gram slijedeći tjedan, sluti da bi mogao bit loš zbog njegovih jakih alregija.
    Ja se tješim da za IVF je dovoljno samo par spermića...

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ajme cure, s kojim vi brojkama baratate!?!?!
    mi se možemo onda samo pokunjit negdje i čitat iz prikrajka...
    mi smo u zadnjem pokušaju imali između 200 i 300 KOMADA plivača i od toga je bilo oko 80 % pokretno, tako nam je rekao biolog.
    I to je za nas odličan rezultat, s obzirom na to kakvih je bilo.
    Naravno, oduvijek smo bili samo za ICSI, druge metode nisu dolazile u obzir.

Sretno sa AIH, ili bilo kojom drugom metodom !

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo i mene:
    12 mil/mililitar, 8% progresivnih, 16% brzih, 16% pokretnih, i 68% nepravilnih, oligoastheno, bili na inseminaciji, ništa, prirodni ivf, ništa, sad idemo na stimulirani ivf.

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

MM je na zadnjem s-gramu imao 18 % progresivnih A a 65% brzih B. Moj gin nam je rekao da se za inseminaciju gleda samo A, a da je za prirodni uspijeh važno A+B. Jedva čekam novi nalaz (sutra popodne) pa da se naručimo za dogovor što dalje. Mnogi su nam govorili: može to i prirodno a mi već 1,5 god ciljamo u sridu a ništa se ne dešava. Nikad mi nije ni dana zakasnila men.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

MM ima terathozoospermiu, samo 10% morfološki ispravnih, pokretljivost i ostalo ok. Za sad ništa još nije odlučeno, dr.A kaže za sad sve metode moguće iako ja našla da jedino ivf/icsi dolazi u obzir.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mm s-gram uvijek varira....zadnji u 3mj je bio : 25mil - a= 30% b = 14% c= 15% d= 40% ........3x AIH i nista......1 stim. IVF i nista
    4 god. pokusavanja prirodno , nista,.......nam dr. rekli da gubimo vrijeme sa inseminacijama

pitanje: na postupku ivf , nismo dobili nalaz s-grama, jesmo trebali?
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 30.06.2010. at 15:01

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

crvenkapice pa TM ima dobar nalaz! 25 mil je jako dobro! Puhni malo da prijeđe na MM-a
    Na postupku IVF-a mislim da ne rade s-gram, već samo koriste uzorak TM-a za oplodnju... jer u KBC Ri su radili IVF kad je aparat za s-gram bio u kvaru (ili na servisu) uglavnom nije ga bilo...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a imao je on i bolji s-gram cak 40mil pa 70 mil......ali nece pa nece ....i cak blizu 50% pokretnih skoro pa normozooosp. ali ni AIH ni IVF nije upalio eto....sr***

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

crvenkapice77 nalazi tm-a su tako dobri! a ne prima se?! Vi spadate u "idiopate"?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

crvenkapice bit će, vjeruj!!!!

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rijetko pišem na forumu, ali morala sam se javiti na ovu temu da vas utješim: mm je na svakom nalazu imao jedva dvadesetak pokretnih spermija, u 1. postupku je biologica doslovno tražila spermiće koje bi spojila s mojim j.s. Sa mnom je inače sve ok. Imala sam ispunktiranih 17 j.s. a otprilike toliko je bilo i živih spermija. Napravljen je ICSI, kojeg je rezultat naše čudo-curica koja će idući mjesec navršiti 2 godine I dan danas mm i ja ne možemo vjerovati da smo imali toliko sreće, da je sa tako očajnim nalazom uspjelo iz prve. Cure drage, želim vam sve najbolje i da čim prije grlite svoje bebice

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ivez,često te se sjetim

poljubac tebi i maloj Sari

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

20 mil, od toga 7 % pokretnih, 2% progresivno pokretnih, 0 morfološki ispravnih. Metoda ICSI/IMSI u Beču. Kod mene anovulatorni ciklusi i policistični jajnici. U Hrvatskoj u 4 godine nisam dobila ni jednu jajnu stanicu, u Beču 8, od kojih je 5 oplođeno. Sad smo u 33.tjednu trudnoće! Sretno!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj OCUDITE prvotno napisa Vidi poruku
    crvenkapice77 nalazi tm-a su tako dobri! a ne prima se?! Vi spadate u "idiopate"?

ma kakvi........malo oligoasth. malo asthenozoosp. i to je valjda dovoljan razlog sto nece , ali nekima uspije i sa puno gorim s-gramom a eto mi nismo takve srece......mozda moj fsh malo utjece koji je 13 ali na IVF sam reagirala odlicno i imal 3 odlicna 8 stan. embrija vracena i nista.....Bog odlucuje....

ivez tvoja prica nam daje nadu

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

.....Bog odlucuje...
    slažem se!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ivez prekrasno!!!! Ljubi curku od mene i MM-a!!!!!
    Cure, Bog je dobar, dat će nam naše sinove i kćeri, vidjet ćete!!!!
    (Sad zvučim kao neka časna sestra, ali ja fakat vjerujem da će to bit tako)
    Occudite žao mi je za novi s-gram. Ja ti nažalost neću tako brzo moć reći je li naš bolji ili lošiji....MM odbija napraviti novi jer ga sad jako muče alergije i misli da će mu s-gram biti jako loš, pa ga ne želi raditi...

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj skandy prvotno napisa Vidi poruku
    ivez,često te se sjetim

poljubac tebi i maloj Sari
    Hvala ti, sjetim se i ja tebe, zajedno smo kretale u MPO vode, želim ti od sveg srca da na proljeće ljubiš bebolinca.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivez051 prvotno napisa Vidi poruku
    Rijetko pišem na forumu, ali morala sam se javiti na ovu temu da vas utješim: mm je na svakom nalazu imao jedva dvadesetak pokretnih spermija, u 1. postupku je biologica doslovno tražila spermiće koje bi spojila s mojim j.s. Sa mnom je inače sve ok. Imala sam ispunktiranih 17 j.s. a otprilike toliko je bilo i živih spermija. Napravljen je ICSI, kojeg je rezultat naše čudo-curica koja će idući mjesec navršiti 2 godine I dan danas mm i ja ne možemo vjerovati da smo imali toliko sreće, da je sa tako očajnim nalazom uspjelo iz prve. Cure drage, želim vam sve najbolje i da čim prije grlite svoje bebice
    hvala što si se javila...vaš primjer zaista ohrabruje nas koji spermiće brojimo u komadima, a ne milijunima. nismo uspjeli iz tri pokušaja, ali vjerujemo da iz n-tog hoćemo!

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Occudite žao mi je za novi s-gram. Ja ti nažalost neću tako brzo moć reći je li naš bolji ili lošiji....MM odbija napraviti novi jer ga sad jako muče alergije i misli da će mu s-gram biti jako loš, pa ga ne želi raditi...
    Hvala ti na suosjećanju! Sad je vrijeme za nove pobjede. Kad ne ide ovako mora onako. A za tm-a , mislim da je u pravu. Ako mu s-gram ispadne loš samo bi se živcirao, a to mu ne treba pred IVF.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo jedan link s vise manje poznatim stavrima, ali na jednom mjestu
    http://www.lekovitobilje.org/ishrana...eriliteta.html

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo mene natrag iz doma zdravlja. MM će morat ponavljat s-gram usprkos alregijama jer ta njegova beštija živi u sjemenovodu i ne može nikako drukčije saznati da li je se rješio ili je još tu.
    Imamo uputnicu i putni nalog, slijedeće dva tjedan smo na GO i obećao mi je da će napraviti.
    Naravno da odmah javljam rezultate, na koje, nadam se, neću povo čekati cijelu vječnost...

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da javim, nama su rekli s novim nalazom: oligo 4,9 mil/ml ne gine nam IVF. Zadnji put (kad je bio bolji nalaz) su rekli može i AIH, ali sad kao nema smisla. Što je tu je...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Occudite i ja sam se isto bila razočarala što AIH nema smisla, ali onda si skontaš da taj postupak ionako i nema neku stopu uspjeha, pa bolje se ne nadat i možda razočarat na AIH nego odmah na IVF gdje su nam šanse veće.... Ja još čekam da MM javi kad mu je OK za s-gram...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

samo da te utjesim sa tim ivf......ja sam toliko htjela AIH ali nam dijagnoza nije bila toliko dobra pa su nam govorili samo ivf a ja bila jako tuzna i strah me je bilo,
    i onda je mm pio cajeve i s-gram se popravi i mogli smo na AIH , ja sretna ko malo dijete....3x AIH i nista.....onda sam krenula na ivf .....hocu reci aih je samo gubljenje vremena ako je s-gram los......ja mozda nisam ni izgubila puno vremena , aj bar sam probala i te inseminacije ( od 12 mj do 4mj) u 6mj. sam vec odradila svoj 1. IVF...jako sam se potrudila da stignem prije ljeta i godisnjih.....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

curke bok,
    možda sam OT, ali ne pada mi na pamet gdje drugdje priupitati : znate li koliko ima/nema veze pokvaren zub sa uspjehom IVF postupka? Radi se o mojim zubima
    Upravo sam dogovorila sa zubarom da idem izvadit najkritičniji za tjedan dana, ali zubar je spomenuo još jedan zub koji je u jako lošem stanju....
    Mene je dr. upozorio da odem rješiti problematične zube, pa sam zato počela sa svom tom pričom, ali nisam planirala sve rješavati, već samo ovaj gorući problem.....
    Imate li iskustva s time? Jeste li čitale išta o tome?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemam ništa slično, ali kreni u rješavanje svega šta se rješiti da. Po mogućnosti odmah! Nakon IVF-a nećeš moći jer ćeš biti trudna, zato kreni!
    Posljednje uređivanje od Snekica : 22.07.2010. at 17:05

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da se javim malo...evo, nakon raznih pretraga (a biće ih još) zaključak je da mm ima smanjenje broja plivača zbog nervoze. Naime , pretragom hormona vidi se povišenje FSH, LH i kortizola (navodno se povećano izlučuju i kod stresa) a to uzrokuje oligo. I sad je preporuka: smiri živce pa ćemo pokušati sa AIH 2-3 puta prije IVF. A kako smiriti živce kad je i živčan jer ne može napraviti bebu??!! Ima li ko sa sličnim nalazom hormona, dijagnozom itd. a da je uspio "smiriti živce"???

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    curke bok,
    možda sam OT, ali ne pada mi na pamet gdje drugdje priupitati : znate li koliko ima/nema veze pokvaren zub sa uspjehom IVF postupka? Radi se o mojim zubima
    Upravo sam dogovorila sa zubarom da idem izvadit najkritičniji za tjedan dana, ali zubar je spomenuo još jedan zub koji je u jako lošem stanju....
    Mene je dr. upozorio da odem rješiti problematične zube, pa sam zato počela sa svom tom pričom, ali nisam planirala sve rješavati, već samo ovaj gorući problem.....
    Imate li iskustva s time? Jeste li čitale išta o tome?
    Mislim da problematicni zubi nemaju toliko veze sa samim uspjehom postupka, koliko je bitno da oni budu zdravi u trudnoci. Jer u trudnoci se, koliko sam cula, stanje sa zubima moze pogorsati. A kada je trudnoca u pitanju, onda su problem lijekovi, anestezija i takve stvari pa je valjda to razlog zasto se preporucuje sanirati zube prije trudnoce.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

aurora tnx na info, tako sam i pronašla informacije na netu. Idem slijedeći tjedan zubaru, pa kud puklo da puklo...polako rješavat...a strah....

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ocudite, MM ima hipertenziju (čitaj: tlak u nebesima) i usput je privatnik (čitaj: živci u banani), a ima OATZ, i do sad mu nitko nije dao ništa za smirenje, a kad mu kažem da si svako toliko uzme pola Helexa, onda spali još više na živce.
    Zato neznam šta da ti kažem osim da probate na g.o. negdje ...u planine...
    Mi zbog sezone ne možemo ni u doline ni planine...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Occudite kad nekom kažeš da se smiri, normalno je da se taj netko još više uzruja takav je život...isto kao kad nama trudilicama kažu da se opustimo...hehehehe lako reći...
    Na tvom mjestu išla bih odmah na IVF (tako sam na svom mjestu napravila ) jer mi se čini bolje za dušu i opće mentalno stanje pokušat sa postupkom koji ima veću vjerojatnost uspjeha....

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Sumskovoce u pravu si što se tiče IVF, ali eto kad se gin. nada, nadću se i ja. Ipak AIH nije tako stresan i bolan kao IVF pa ću pokušati. Iskreno, bojim se malo i hormonskih stimulacija i vađenja jajnih stanica i posljedica svega toga, ali ipak želja za djetetom sa čovjekom kojeg volim je jača od straha pa idemo u boj!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma znam kako ti je..... mene je trta za RIKNUT! Strah me hormona, punkcije, nadanja, eventualno razočaranja, ma svega me strah... Čak me i strah ako uspije kako će proć trudnoća, da li će bit komplikacija....ma gle, kamo god se okreneš neka strepnja.
    Mislim da je najbolje za mene ne razmišljat o tome, bavit se drugim stvarima i nadat se najboljem, pa kad dođe vrijeme samo uletit u postupak...
    Šta imaš ti u planu? AIH ili još neko vrijeme čekanja ili IVF ili????

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Šumskovoće, odgovor ti je na pp, ali valjda trebaš koju isprazniti mapu da bi primila poruku...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Occudite ispraznila mailbox....sorry...ako ti se da piši mi ponovo...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

U nalazu MM pod napomenu piše U UZORKU PRISUTNE ŽELATINOZNE NAKUPINE... da li je još nekome to poznato?

Nalaz : Asthenozoospermia

Svi brisevi i hormoni su mu OK !

Nalaz urologa : kronični prostatitis

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •