Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: biolozi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hamumika fata, pretopstavljam da nisi radila IVF u Hrvatskoj? mislim, piše ti lokacija berlin pa zato mislim...

i da, slažem se sa tvojim navodima o važnosti biologa u svemu ovome..

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nataša, moram jednostavno odgovoriti obzirom da se osjeti tvoj bijes kroz sve postove od tvog negativnog testa. Ovdje indirektno bacaš negativno svjetlo na KB Osijek bez da isto objavljuješ na za to predviđenom topicu. Žao mi je što to moram reći, ali je tvoj bijes prema biologu u KB Osijek i prema liječnicima ili općenito prema klinici usmjeren je čini mi se na krivu adresu... ..... KB Osijek je i prije i sad radi koliko može, no novi je zakon lupio po prstima SVE klinike, kako KB Osijek tako i Vuk Vrhovec, možda nešto manje Vinogradsku. Pitanje je koliko se koja klinika može izboriti za svoja pisana i nepisana prava, išla si na mizernu stimulaciju (klomifen) zato što nije bilo lijekova ili zato što se na tome štedi. Skoro nisi ni došla do punkcije, jer u osijeku nije bilo igala. kako si ipak došla do IVF-a, punktirali su ti samo dvije stanice (nije više ni za očekivati od samo klomifena), došla si do ET-a ali se mrvice nisu uhvatile. Isti te scenariji što se tiče stimulacija čeka i na Vuk Vrhovcu, gdje također idu s mizernim stimulacijama (klomifen+ nešto malo gonala ili menopura), čekanje je i dalje grozno, plus dr. A. sad traži dodatne krvne pretrage, pa traži P&P savjetovanje, pa traži drugo mišljenje (koje vjerojatno imaš)..... ali bojim se da nećeš doći na red tek negdje možda na jesen ili pred kraj godine, ali zato nije kriv dr. A. nego naš ministar i njegov glupi zakon o medicinskoj oplodnji. Dok se mi ovdje spominjemo, skakučemo, dok hopsamo, dok se radujemo ipak rjeđim trudnoćama nakon donošenja ovoga zakona, naš ministar i dalje iznosi krive rezultate, govori neistine..... i to dok paralelno bolnice muku muče s rezanjima u sredstvima za medicinsku oplodnju, ne mogu bolnice činiti čuda kad sredstava jednostavno NEMA ili ih je malo...... premalo.

Možda bi bilo dobro da svoj bijes iskoristite u zajedničkoj borbi nas nekolicine pacijenata i da za početak napišete koje slovo našem ministru.

http://www.roda.hr/forum/threads/541...u-pobrojimo-se!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Dok se mi ovdje spominjemo, skakučemo, dok hopsamo, dok se radujemo ipak rjeđim trudnoćama nakon donošenja ovoga zakona, naš ministar i dalje iznosi krive rezultate, govori neistine..... i to dok paralelno bolnice muku muče s rezanjima u sredstvima za medicinsku oplodnju, ne mogu bolnice činiti čuda kad sredstava jednostavno NEMA ili ih je malo...... premalo.

Možda bi bilo dobro da svoj bijes iskoristite u zajedničkoj borbi nas nekolicine pacijenata i da za početak napišete koje slovo našem ministru.

http://www.roda.hr/forum/threads/541...u-pobrojimo-se!
    Kad ćemo konačno podići našu svijest i shvatiti da osoblje odjela za Humanu reprodukciju radi sve što može da u namogućim uvjetima omogući pacijantima da dođu do tako željenih potomaka. Kad ćemo shvatiti da ministar i njegovi suradnici rade sve da nas bude što manje koji će u ovoj zamlji postati roditelji.
    Svi smo mi individualci i svi imamo više manje različite dijagnoze. Ja sam jedna od onih koja je imala negativnu ß kad su 4 preostale pacijentice u postupku imale poztitivnu, ali nikad, nikad...mi nije palo na um da za to krivim bilo koga tko je radio moj postupak. Ona su imale sreću, a ja ne.
    Usmjerite svoje emocije na druge adrese...i pomozite svima nama da ostvarimo pravo da nas se zove mama i tata.
    VV nije svemoguća klinika, ali su prvi na udaru nepoštene borbe određenih moćnika. Da li ste se zapitali što bi moglo biti sutra kada netko odluči zatvoriti ili pripojiti VV?
    Malo sam OT, ali moram reći da u ovom kritičnom trenutku rasipamo emocije na one koji nisu krivi za sadašnje stanje...

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    hamumica fata, pretopstavljam da nisi radila IVF u Hrvatskoj? mislim, piše ti lokacija berlin pa zato mislim...
    ne, nisam radila IVF u HR, a na temu diskutujem uopsteno, u smislu funkcije biologa u cijelom ovom procesu.

samo bih da dodam da treba misliti i na to da ni biolozima cesto zivot nije lak u MPO laboratorijama...rade stvari koje su u sustini vaznije i u svakom slucaju pipavije od onih kojima se bave medicinari, a za to ne dobivaju niti dio priznanja - ni drustvenog, ni od strane pacijenata kojima sav taj rad u sjeni cesto nije ni poznat, o novcu da ne pricamo...

dalje, ponekad biolozi dobro saradjuju sa pojedinim doktorima na klinici, ali ponekad bas i ne - npr, doktori ne uvazavaju njihove sugestije i nece zeni promijeniti protokol u odnosu na njih, voze se uglavnom uhodane seme stimulacija zasnovane na idemo, vrtimo, 1-2-3 pa dok nesto ne upali...itd itd...onda biolog dodje kao neko magare koje samo odradjuje tehnicki posao i ne moze da doprinese onome sto bi znao i umio...

ali moje iskustvo je to da su biolozi presretni kada im se obrati, pokaze uvazavanje i interes za njihov rad, u tom slucaju ni pitanja ne ostaju ne odgovorena i ljudi se uzive da pomognu koliko mogu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •