Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: biolozi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kada sam se prilikom ET obratila biologinji pitanjem u kojem je stadiju moj zametak, dobila sam vrlo ružnim tonom odgovor da ona nema sa mnom o tome što razgovarati, i da joj se mogu obratiti kad budem prošla edukaciju koju su oni (valjda je mislila na sebe i liječnike) prošli. I to me jako povrijedilo.
    Mislim da to nije primjereno ponašanje bez obzira na to koji je zakon na snazi, bez obzira na uvjete rada, nečije trenutno raspoloženje ili bilo što drugo. Takvo ponašanje u suprotnosti je čak i sa Zakonom o zaštiti prava pacijenata (NN 169/04), gdje je prekršeno i načelo humanosti i pravo na obaviještenost. I za takvo ponašanje nema i ne smije biti opravdanja.

Načelo humanosti zaštite prava pacijenata
    Članak 4.
    Načelo humanosti zaštite prava pacijenata ostvaruje se:
    – osiguravanjem poštivanja pacijenta kao ljudskog bića,

Pravo na obaviještenost
    Članak 8.
    Pacijent ima pravo na potpunu obaviještenost o:
    – svome zdravstvenom stanju, uključujući medicinsku pro­cjenu rezultata i ishoda određenoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka,
    Posljednje uređivanje od Superman : 23.03.2010. at 09:06

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    Kada sam se prilikom ET obratila biologinji pitanjem u kojem je stadiju moj zametak, dobila sam vrlo ružnim tonom odgovor da ona nema sa mnom o tome što razgovarati, i da joj se mogu obratiti kad budem prošla edukaciju koju su oni (valjda je mislila na sebe i liječnike) prošli. I to me jako povrijedilo.
    Mislim da to nije primjereno ponašanje bez obzira na to koji je zakon na snazi, bez obzira na uvjete rada, nečije trenutno raspoloženje ili bilo što drugo. Takvo ponašanje u suprotnosti je čak i sa Zakonom o zaštiti prava pacijenata (NN 169/04), gdje je prekršeno i načelo humanosti i pravo na obaviještenost. I za takvo ponašanje nema i ne smije biti opravdanja.

Načelo humanosti zaštite prava pacijenata
    Članak 4.
    Načelo humanosti zaštite prava pacijenata ostvaruje se:
    – osiguravanjem poštivanja pacijenta kao ljudskog bića,

Pravo na obaviještenost
    Članak 8.
    Pacijent ima pravo na potpunu obaviještenost o:
    – svome zdravstvenom stanju, uključujući medicinsku pro*cjenu rezultata i ishoda određenoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka,
    Upravo iz svih razloga koje je navela Superman sam otisla sa Svetog duha u Vinogradsku dok je trajala moja MPO borba.
    Nasim biolozima ne manjka znanja na svom podrucju, svrstala bi ih cak u kategoriju strucnjaka na svom podrucju, no vecini (ne svima) nedostaje nesto sto je nama izuzetno bitno a to je - odnos sa pacijentom. Svako pitanje koje im se uputi u tijeku postupka najcesce shvate kao direktan napad na njih. Na zalost svih nas....
    Kad ce biolog u tijeku postupka biti cijelo vrijeme uz zenu i davati joj relevante informacije u tijeku recimo ET-a, tek onda se moze prepoznati volja biologa da ima odnos sa pacijentom. Ovako su se uvukli u svoje labose i uopce se ne pojavljuju, osim sto donesu onu epruveticu na ET i izbjegavaju bilo kakav kontakt sa pacijentom.
    Meni osobno je to puno znacilo, taj odnos sa biologom i birala sam klinike gdje cu moci imati odnos lijecnik - pacijent i sa biologom. Eto, ovim putem mogu pohvaliti biologa LJ. iz Vinogradske, te biologe u MB! Biologe na SD na zalost ne mogu svrstati u tu kategoriju jer su drski i izbjegavaju kontakt sa pacijentom (bar sto se mojeg iskustva tice).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •