Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 402

Tema: Trebam recept za finu čokoladnu tortu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    Citiraj enya22 prvotno napisa Vidi poruku
    umiljata i ja sam opet sad za vikend (mm-ov rockas) napravila tvoju torticu... Jos je ima i davimo se u njoj! jedino kaj sam biskvit napravila od jedne druge torte, jer sam jos stavila i mljevene orahe. No, moram priznati da mi je ipak bolji originalni recept, ovaj je malo prejak.

    :-d:-d:-d

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    384

    Početno

    umiljata, evo radila ja opet torticu, ovaj puta nisam stavila šećer i opet definicija glasi - čisto savršenstvo!!!

  3. #3
    ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013
    Postovi
    1,226

    Početno

    torta od umiljate je savrsena,prefina...upravo sam ju napravila i odlicno je ispala,cak se svida i mom muzu koji ne voli cokoladne totre

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    252

    Post

    Pridružujem se hvalospjevima za ovu tortu od umiljate.
    Količine za biskvit sam povećala 50 %, voćni dio i glazuru točno po receptu. Odlično se reže i ne mrvi se. Radila sam u kalupu promjera 24 cm, visoka je 3,5 cm.

  5. #5
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Dizem temu:
    Radit cu za par dana jednu rođendansku, dobila zelju za umiljatinim receptom, kad vec tooliko hvalite.
    Vezano za tu tortu: treba li mikserom mijesati kremu slatko vrhnje-cokolada ili samo toplo prelijem po sumskom vocu?

  6. #6
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Već par dana pokušavam ignorirati tvoju tortu, umiljata, ali mi se nekako topic sam otvara

    Bojim se da je ovo The Torta, ako je probam nisam sigurna da ću se moć zaustavit!

  7. #7

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Već par dana pokušavam ignorirati tvoju tortu, umiljata, ali mi se nekako topic sam otvara

    Bojim se da je ovo The Torta, ako je probam nisam sigurna da ću se moć zaustavit!
    probaj, probaj, nećeš ostat ravnodušna...

  8. #8
    tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    4,018

    Početno

    Umiljata ja radila tvoju tortu - oduševljeni svi! Jednostavno, brzo, prefino...Već vidim da ću probat varijantu s malinama...
    Dovoljno govori kaj sam napravila jednu koja se pojela odmah jučer, a sad evo završila drugu za sutrašnje goste! Hvala na super receptu!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Umiljata ja radila tvoju tortu - oduševljeni svi! Jednostavno, brzo, prefino...Već vidim da ću probat varijantu s malinama...
    Dovoljno govori kaj sam napravila jednu koja se pojela odmah jučer, a sad evo završila drugu za sutrašnje goste! Hvala na super receptu!
    nema na čemu

    i mi smo ju jeli prije par dana, i jedva čekam da ju ponovno radim!!!

  10. #10
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    Umiljata, Mislim da ću ju i ja sutra raditi! Vidim da je nekoliko vas napravilo i bilo oduševljeno, no nešto mi je upalo u oči, pa bih provjerila. U biskvit ide 2,5 dag maslaca? To je pola one male kockice? Vidim da piše 25 g, pa mi se to čini kao da se ni ne osjeti..
    Kolika je šansa da mi netko odgovori do jutra?

  11. #11

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    točno je da ide 25g maslaca... dovoljno je...

  12. #12
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    točno je da ide 25g maslaca... dovoljno je...
    već smo ju pojeli.
    No, ono što se dogodilo vezano je uz čokoladnu kremu. Naime, meni se to nije stisnulo. Prokuhala vrnje, prelila preko razlomljene čokolade i nakon 5 minuta išla miksat.Nije se stislo, iako koristim isto slatko vrhnje kao uvijek koje se provjereno stišće bez ikakvih fixeva. Da li je bila stvar u tome što je vrnje bilo toplo?
    Stvano je fina, no tak je bila šteta što se ta krema razlijevala

  13. #13

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    već smo ju pojeli.
    No, ono što se dogodilo vezano je uz čokoladnu kremu. Naime, meni se to nije stisnulo. Prokuhala vrnje, prelila preko razlomljene čokolade i nakon 5 minuta išla miksat.Nije se stislo, iako koristim isto slatko vrhnje kao uvijek koje se provjereno stišće bez ikakvih fixeva. Da li je bila stvar u tome što je vrnje bilo toplo?
    Stvano je fina, no tak je bila šteta što se ta krema razlijevala
    Moram priznati da si me malo zbunila s ovim miksanjem kreme, pa sam išla ponovno pogledati recept koji sam napisala i ostala paf jer ju ja nikad nisam miksala i fakat ne znam zakaj sam to napisala. Vjerojatno sam mislila da se treba miješati dok se čokolada otopi.

    U svakom slučaju, kad utrpam čokoladu u vrhnje i kad ono zakipi, mješam s kuhačom dok se skroz otopi i postane glatka krema, i tada samo prelijem preko voća. I nema nikakvog preljevanja.

    Nadam se da će ti drugi puta biti bolje.

  14. #14
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    točno je da ide 25g maslaca... dovoljno je...

    Ubit ću se. Što će se dogoditi s biskivitom u kojem je 250 grama maslaca? Hitno, hitno, naravno.

  15. #15
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    Aha. Sad si napisala da čokoladu stavis u vrhnje i miješas dok kipi, no ja sam po prvoj verziji recepta shvatila da vrhnje prokipi i onda njega prelijem preko cekolade koja je u posebnoj posudi koja nije na vatri i onda se zbog vrućine čokolada rastopi.
    Da li se je tako ili je i čokolada na vatri?
    Istina, nisi napisala miksati, već izmjesati pjenjacom, a ja sam onda to tako shvatila.

  16. #16
    deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Postovi
    310

    Početno

    Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    Aha. Sad si napisala da čokoladu stavis u vrhnje i miješas dok kipi, no ja sam po prvoj verziji recepta shvatila da vrhnje prokipi i onda njega prelijem preko cekolade koja je u posebnoj posudi koja nije na vatri i onda se zbog vrućine čokolada rastopi.
    Da li se je tako ili je i čokolada na vatri?
    Istina, nisi napisala miksati, već izmjesati pjenjacom, a ja sam onda to tako shvatila.


    Tu se radi o pariškoj kremi. Ja ju radim ovako: vrhnje prokuhati i pomalo preko usitnjene čokolade lijevati i miješati dok se ne spoji sve lijepo. Kremu najbolje 24 sata ostaviti u hladnjaku (ma da je dovoljno i samo preko noći). Idući dan je mikserom malo izmiksati. Ili, ako se nema toliko vremena, stavi se posuda sa vrhnjem i čokoladom na posudu sa vodom i ledom i tako je hladno mješati.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    možeš napraviti na oba načina, jer svakako u oba načina treba i mješati čokoladu dok ne postane kremasta. ali svakako drži sve na vatri. nakon što zakipi samo malo smanji da ne zagori, ali ostavi na vatri da se čokolada brže rastopi.

  18. #18
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Umiljata, tvoju tortu ću raditi za vikend.
    Javim dojmove, iako uopće ne sumnjam.

    Kremu od čokolade i vrhnja nije potrebno miksati, samo se otopi čoksa u vrhnju i makne se s vatre prije nego zavrije.
    To je tzv. ganache krema, evo je u ovom receptu: http://www.coolinarika.com/recept/ro...late-cupcakes/
    Ja je često koristim umjesto čokoladne glazure. Tako vruća se prelije preko kolača/torte.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Umiljata, tvoju tortu ću raditi za vikend.
    Javim dojmove, iako uopće ne sumnjam.
    bit ćeš oduševljena!!

    (baš sam skromna)

  20. #20
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    bit ćeš oduševljena!!

    (baš sam skromna)
    Torta sinoć napravljena.
    Danas ćemo je degustirati!
    Malo mi je preniska, pa ću staviti šlag gore. Možda sam trebala raditi u manjem kalupu.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Torta sinoć napravljena.
    Danas ćemo je degustirati!
    Malo mi je preniska, pa ću staviti šlag gore. Možda sam trebala raditi u manjem kalupu.
    da, niska je jer nema brašna da ju digne, pa je bolje raditi u manjem kalupu. ni šlag nije na odmet

  22. #22
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Tortu sa 6 čokolada sam radila nekoliko puta i svi su rekli da je prefina: http://www.coolinarika.com/recept/to...sest-cokolada/

    Kore dosta namočim, a krema zaista bude dosta tekuća pa treba pričekati neko vrijeme da se stegne. U nekim receptima se ulijeva topla, ali nikad nisam tako probala (kalup se obloži folijom, stavi se kora, ulije topla krema…tako nekako), meni je ovako jednostavnije.

  23. #23
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Torta je MRAK, a najbolji mi je taj "nedignuti" biskvit, kao pjena je!

    Drugi put ću je raditi u manjem biskvitu.

  24. #24
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Torta je MRAK, a najbolji mi je taj "nedignuti" biskvit, kao pjena je!

    Drugi put ću je raditi u manjem biskvitu.
    U manjem kalupu

  25. #25
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Dovraga...digla sam se ranije da napravim Rocher tortu, sve imam spremno... A sad nakon ovih komentara sam odlučila da cu ipak napraviti ovu od Umiljate. Samo moram čekati da se otvori dućan.

  26. #26

    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,464

    Početno

    Mojca,neces pozaliti..
    Torta je fantazija..mljacccc

  27. #27
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Vjerujem da neću, kad god sam radila neki recept s foruma, bilo je super.
    A najvažnije... jednostavna je...

  28. #28
    lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Postovi
    718

    Početno

    Ja sam je sama cijelu pojela

  29. #29
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,510

    Početno

    KayaR prvotno napisa
    Posle duge potrage,na kraju sam odabrala ovu:
    http://tortatorta.blogspot.com/2011/...a-aunties.html
    Jako cokoladno,aromaticno,fiiino,nisam se pokajala
    ima li neka od vas kopiju recepta za ujninu cokoladnu tortu?
    ne da mi otvoriti ovaj link, probala sam i guglati, ali nema nigdje drugdje osim na ovoj stranici

  30. #30
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Umiljata, moram samo reci da mi je tvoj recept otkrice i razlog zasto mojima pecem uopce kolace, a pogotovo tortu

    ja nisam neki talent za kolace, ali tvoj recept je tako jednostavan da mi je svaki put do sad uspio, gotov u pola sata s pripremom, i svi ga vole. A i kad se sjetim da bi ga mogla napraviti obicno imam sve namirnice doma. Zadnje sam ga radila s narancama, i ispao je prefiiiin

  31. #31

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Umiljata, moram samo reci da mi je tvoj recept otkrice i razlog zasto mojima pecem uopce kolace, a pogotovo tortu

    ja nisam neki talent za kolace, ali tvoj recept je tako jednostavan da mi je svaki put do sad uspio, gotov u pola sata s pripremom, i svi ga vole. A i kad se sjetim da bi ga mogla napraviti obicno imam sve namirnice doma. Zadnje sam ga radila s narancama, i ispao je prefiiiin

  32. #32
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Ideš.... da napravim još jednu za svaki slučaj...
    Eno je, hladi se.

  33. #33
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    I tako ja otišla po smrznuto šumsko voće i donijela doma. Živo me zanima rezultat

  34. #34
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I tako ja otišla po smrznuto šumsko voće i donijela doma. Živo me zanima rezultat


    Ja ozbiljno razmišljam da napravim još jednu, jer imamo danas jedan tulum, sutra drugi.. pa da dio gostiju ne zakinem za to čudo.

  35. #35

    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,464

    Početno

    Ja ju pravila kad sam diplomirala..i nitko nije ostao ravnodusan..svi odusevljeni..
    Definitivno bi ovaj recept trebao imati zasebnu temu da bude dostupniji..

  36. #36
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Bemti, tek sad i ja vidim, a sutra imamo slavu, već sam tri kolača napravila. Spremam za sljedeću nedilju!

  37. #37
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,327

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Bemti, tek sad i ja vidim, a sutra imamo slavu,
    slaviš sv. Petku?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.10.2013. at 18:30

  38. #38
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    slaviš sv. Petku?
    Moji slave,ja ateista

  39. #39
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    Torta se već uvelike hladi. Izgled je odličan. Čak je i biskvit dosta visok. O ukusu mogu za sada samo na temelju lizanja padela sa voćem, preljevom i tijestom Izvrsno je.

    I nije komplicirano. Ne previše.

  40. #40

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    joj cure, baš mi je drago da vam se moja torta sviđa

  41. #41
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    joj cure, baš mi je drago da vam se moja torta sviđa
    Sviđa? To je jako preslaba riječ za opisati Ohladila se i savršena je. Evo je.
    http://public.fotki.com/Beti3/okoladna-torta/

  42. #42

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,310

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sviđa? To je jako preslaba riječ za opisati Ohladila se i savršena je. Evo je.
    http://public.fotki.com/Beti3/okoladna-torta/
    da, da, to je to!!!! njam, njam...

  43. #43
    ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,183

    Početno

    ako nitko nije spomenuo definitivno truffle ganache. nikad mi ne ostane ni komadić viška. turbo čokoladna, ukupno ide 800 grama čokse :D

  44. #44
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Meni je to jako sličn na Gitin kolač, ali u njega ide neka mizerna količina brašna: http://forum.roda.hr/threads/27098-Gitin-kola%C4%8D

  45. #45
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Hm... prebrzo je nestao i premalo sam ga pojela da bi mogla dati ocjenu. Moram ga napraviti još jednom.
    Ali... bilo mi je žao što sam ga tako malo pojela.... znači da me se dojmio...

    Je, jako je fini.

  46. #46
    nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,327

    Početno

    Ovo će biti jedna od naših torti zabožićno krštenje moje manje curkice! Jedva čekam!!!

  47. #47
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja bjelanjke dodajem rukom, to sam pradavno pročitala da je najnježnija metoda.

  48. #48
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Crna je prefina
    samo sto neki imaju problema sa sirovim jajima

  49. #49
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Da, crna je godinama bila favorit u mojoj familiji... a što se tiče jaja rekla mi je jedna poznanica da se jaja mogu i na pari termički obraditi... ne znam detalje, ali postupak je isti, osim kuhanja kreme na pari.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 28.10.2013. at 05:36

  50. #50
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Bit će masan? a i mislim da se neće stisnuti, neznam, nagađam!

Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •