Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 402

Thread: Trebam recept za finu čokoladnu tortu

  1. #1

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,715

    Default Trebam recept za finu čokoladnu tortu

    Molim cure koje imaju recepte za neku super finu čokoladnu tortu da napišu.
    Oliveru se bliži rođendan htjela bih mu za proslavu kod kuće napraviti sama, a da bude nešto novo što nismo jeli.

  2. #2
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,859

    Default

    Dolazi li u obzir Sacher torta?

  3. #3
    nikolina

    Default

    evo ova torta je zakonnnnnnnn nema onoga koji se nije odusevio

    Torta LOMLJENA ČOKOLADA -

    Kora: 8 belanaca umutiti sa 16 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Ispeći 2 kore (znači dva puta po 8 belanaca, …)

    I fil: 1 litar mleka skuvati sa 100 gr gustina. Kada se masa ohladi dodati umućenu masu od 250 gr putera i 250 gr margarina sa 250 gr šećera.

    II fil: 16 žumanaca dobro umutiti sa 10 kašika šećera, 2 vanilin šećera, 1 šoljom mleka i kuvati na pari te dodati 100 gr čokolade.

    Kada se masa ohladi oba fila sjediniti i iz fila odvojiti

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    Pa zar i putar i margarin?!

  5. #5

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ima li neki recept s manje margarina/putra (ja volim slatko, ali ne volim osjećaj griženja kroz margarin... brrrrrrr)

    Ima li koja čokoladna torta koja je "lagana" - mislim, rahla, da nije preteška, prezasitna?

  6. #6
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ima!

    ZRINI TORTA (Ivancica ima i fotke, pa neka vam stavi)

    Biskvit:
    8 jaja
    240g mljevenih oraha
    100g šećera (u originalu, 200g)
    3 žlice krušnih mrvica 2 vanilin šećera
    3 žlice ruma
    1/2 praška za pecivo
    2 žličice ribane limunove korice

    Prvo umiješati žumanjke i šećer, onda sve ostalo i na kraju snijeg od bjelanjaka.
    Izliti u kalup promjera 26cm (obložen masnim papirom9 i peći 40 minuta na 180°.
    Dobro ohladiti i prerezati na tri lista.
    Srednji list se istrga (nareže) na male kockice.

    Krema:
    2 šlag kreme od čokolade (Podravka)
    250ml mlijeka
    150g maslaca
    4 žlice ruma
    3-4 žlice limunovog soka

    Napraviti šlag kremu (mlijeko + prah). Maslac dobro izraditi pa mu pridodati šlag-kremu, kockice biskvita, rum i limun. Sve dobro izmiješati.

    Na jedan list biskvita staviti pola količine kreme, pa drugi biskvit, a ostatkom kreme premazati tortu.

    Glazura:
    66g margarina
    200g čokolade za kuhanje
    žličica i pol ulja

    (ove mjere su "debilne" zato što u originalnom receptu ide 300g čokolade, 100g margarina i žlica ulja, ali time bi se premazale dvije torte).
    Margarin kuhati na laganoj vatri 5-8 minuta, dok ne ispari tekućina. Malo ga ohladiti, dodati ulje i natrganu čokoladu. Miješati pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    Tortu dooobro ohladite i "glazurirajte".

    Možete je poslužiti sa šlagom

    Jako se jednostavno napravi i stvarno je fina.

  7. #7
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ovako je izgledala kad sam je pravila za Uskrs

    http://images15.fotki.com/v231/free/...-vi.jpg?500375

  8. #8

    Default

    A ja se dam okladiti da su jagode kamuflaza...

  9. #9
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    izgubila bi!

    (u receptu inače piše da se jede i s jagodama)

  10. #10

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,715

    Default

    Mima, može i Sacher. Hvala curke, dajte još da popunim zalihe čokoladnih torti (kad ih djeca obožavaju).

  11. #11
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Evo jos jedna.

    MOUSSE AU CHOCOLAT

    100 g piškota
    100 g petit beurre
    125 g mlaslaca
    450 g čokolade za kuhanje
    600 ml slatkog vrhnja (3 čašice)
    5 žlica amaretta (ja sam stavila rogačicu)

    Piškote+petit beurre smrviti valjkom za tijesto, dodati omeksani maslac. Kalup za torte dobro namastiti i pobrašniti te utisnuti dobivenu smjesu i staviti na hladno.
    Čokoladu usitniti i otopiti na pari.
    Dobro istući slatko vrhnje u šlag, dodati PAŽLJIVO amaretto (ili neki drugi alkohol) i otopljenu čokoladu. Sve dobro izmješati.

    Na podlogu od keksa rasporediti smjesu. Držati u hladnjaku najmanje 4 sata.

    Gotovu tortu po želji posuti debelim slojem kakaa u prahu i poslužiti uz šlag.

  12. #12
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Evo jedna brzinska a prefinska:

    :obliz

    Crno bijela torta

    6 jaja
    20 dag šećera
    20 dag maslaca
    10 dag oraha
    3 žlice kakaoa
    10 dag čokolade
    2 dl slatkog vrhnja

    Žumanjke i šećer dobro izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u namazan i mrvicama posut oblik za tortu, pa pecite na temp. od 185°C oko 40 minuta. Drugi dio spremite u hladnjak. Kad je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.


    Imam još jednu istog naziva ali nije baš brzinska. No ako vam kažem da je fina poput one kesten torte koju sam vam stavila na portal(ako je tko probao), molit ćete recept.

  13. #13
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Apri daj please sliku torte da vidim kak zgleda

  14. #14
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Podizem!
    Ima li jos recepata za fine cokoladne torte?

  15. #15

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    172

    Default

    Ima! evo ih ovdje: http://www.bbcgoodfood.com/content/recipes/cakes/chocolate-cake/
    j
    a češće pravim po ovim receptima, nego po našim, naročito da izbjegnem onih famoznih 250g maslaca u kremi i 10 jaja u kori!!!

  16. #16

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    108

    Default

    Quote Originally Posted by KayaR View Post
    Podizem!
    Ima li jos recepata za fine cokoladne torte?
    krem torta od cokolade/vjerujte jako fina,lagana i jednostavna za pripremu

    6 zumanjaka
    5 dkg secera
    5 dkg brasna/na vrh noza prasak za pecivo
    5 dkg cokolade u prahu
    1 vanilin
    -miksati zum,secer,vanilin pjenasto,zatim dodati cokoladu.u smjesu kuhacom brzo
    umijesati snjieg od 7 bjelanjaka i prosijano brasno
    -pecnicu zagrijte na 180,kad stavite biskvit peci /pleh namastiti i pobrasniti ili u back papiru/ smanjite na 150/peci 10-15 min

    krema
    -2 jaja +1 zumanjak
    -1 vanilin
    -10 dkg secera-miksati na pari da se zgusne
    -umijesati 10 dkg otopljene cokolade za kuhanje
    -malo ohladiti i umiksati 13 dkg izradenog maslaca,dok se smjesa ne izjednaci-bude kao parfe krema

    -izmiksati slag od 2 slatka vrhnjai 1 kremfix/po zelji sa malo stauba,malu kavenu zlicicu

    -biskvit prerezati napola,slagati 2puta biskvit+cokoladna krema+ slag
    -po zelji posipati cokoladom u prahu

    jako jako fino,garantiram.biskvit pjenast,krema kao parfe,nije preslatko.jedina torta koja se pojede u roku odmah-bar kod nas.
    dobar tek

  17. #17
    vidra's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    888

    Default

    sve što sam "ukrala" s bloga vali voli torte je pečeno iznova i iznova i nestaje u dan. svakako poviri!

  18. #18
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    4jaja
    4žlica šećera
    100 grama sitno sjeckane crne čokolade
    125 grama nutele ili inačice
    125 grama brašna
    172 praška za pecivo
    izmiksati pjenasto jaja sa šećerom
    umiksati nutelu
    pa brašno sa praškom za pecivo
    i zatim žlicom umješati sjeckanu čokoladu
    peći u okruglom plehu na 200C 25 min illi dok dok čačkalica ne izlazi čista (naravno ne računasekad upiknete u komadić čokolade)
    skuhati 40gr škroba i dvije žlice šećera u pola litre mlijeka kao za puding
    u vrući puding umješat sitno nasjeckanu čokoladu i
    prethodno namočenu želatinu (10 min)
    mješati dok se ne otopi u potpunosti i ravnomjerno ne izmješa
    preliti kremu preko biskvita
    ostaviti da se ohladi i stisne najmanje 4 sata u frižideru
    izmiksati vrhnje za šlag uz dodatak dvije žlice štaub šećer
    nanjeti na tortu i vratiti u frižider
    prije iznošenja posipati nožem tanko naribanom crnom čokoladom

  19. #19
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    sad vidim da mi fale sastojci za kremu
    sto grama crne čokolade
    dvije velike žlice šećera
    40 grama škroba
    pola litre mljeka
    1 vrećica instant želatine
    vrhnje za šlag pola litre
    100 grama nožem ribane čokolade za posipanje

  20. #20

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    71

    Default

    Pravila sam ovu srecicinu MOUSSE AU CHOCOLAT, bila je super lipa. Baka me pitala recept .

  21. #21
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Posle duge potrage,na kraju sam odabrala ovu:
    http://tortatorta.blogspot.com/2011/...a-aunties.html
    Jako cokoladno,aromaticno,fiiino,nisam se pokajala

  22. #22

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    MOJ FAVORIT DEFINITIVNO, NEMA OSOBE KOJA SE NIJE UDAVILA U OVOJ TORTI)

    BISKVIT:




    - 120 G ČOKOLADE ZA KUHANJE

    - 25 G MASLACA

    - 4 BJELANJKA

    - 4 ŽUTANJKA





    Čokoladu otopiti s maslacom na štednjaku. U jednoj posudi miješati žutanjke dok ne postane svjetložuta malo gušća smjesa.

    Bjelanjke tući posebno dok ne postanu čvrst snijeg.



    Umiješati čokoladu u žutanjke, a snijeg od bjelanjaka stavljati žlicu po žlicu i lagano umiješati u smjesu. Ovaj dio čokoladu i bjelanjke je najbolje raditi s onom pjenjačom.

    Peći na 180 stupnjeva cca 20 minuta.





    PRELJEV OD ŠUMSKOG VOĆA


    • 1 vrećica zamrznutog šumskog voća (ja sam Ledovo koristila)
    • 1 cijeđeni limun
    • 4 žlice šećera
    • malo cimeta
    • 2 žlice gustina

    Voće odrmznuti i ocijediti na kuhinjskom ručniku. Staviti u veću posudu koja ima dno koje se ne lijepi. Dodati šećer, limun i cimet i kuhati na laganoj vatri. Često promiješati. Pustiti da se kuha cca 15-tak minuta dok se ne počne gustiti. 2 žlice gustina pomiješati sa malo vode i umiješati u voće. Pustiti da se kuha još cca 5 minuta.
    PRELJEV OD ČOKOLADE


    - 2 DCL SLATKOG VRHNJA
    - 200 G ČOKOLADE ZA KUHANJE

    Vrhnje zakipiti . Čokoladu natrgati na kockice. Zakuhano vrhnje preliti preko čokolade.
    Nakon 5 min pjenjačom izraditi u glatku kremu.




    Slaganje:

    - Biskvit

    - Voće

    - Čokolada

  23. #23
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Danas sam našla ovu tortu :

    http://www.youtube.com/watch?v=J1JQ2...&feature=share

    Izgleda jako dobro. I jako čokoladno!

  24. #24
    silkica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    U srcu daleko
    Posts
    1,091

    Default

    Meni je favorit ana torta!Fini čokoladni biskvit i ganache kremahttp://www.coolinarika.com/recept/756318/

  25. #25
    enya22's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,645

    Default

    Ova cokoladna torta sa sumskim vocem zvuci jako fino... jedino, nisi napisala koliko brasna dode u biskvit... Pretpostavljam da ide i brasno.
    Ovo se odnosi na recept od umiljate.
    Last edited by enya22; 29.12.2011 at 19:23.

  26. #26

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by enya22 View Post
    Ova cokoladna torta sa sumskim vocem zvuci jako fino... jedino, nisi napisala koliko brasna dode u biskvit... Pretpostavljam da ide i brasno.
    Ovo se odnosi na recept od umiljate.
    vjeruj mi, torta je prefina!!! možda zvuči teška zbog silne čokolade, ali nije, jer voće je tu da sve to ublaži.

    a ne bi vjerovala, u biskvit NEJDE brašno!!

  27. #27
    enya22's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,645

    Default

    umiljata super da si se javila, namjeravam napraviti tu tortu sad za Staru godinu. Puno ti hvala!

  28. #28

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by enya22 View Post
    umiljata super da si se javila, namjeravam napraviti tu tortu sad za Staru godinu. Puno ti hvala!
    ajde baš mi javi kakva je bila

  29. #29
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Last edited by KayaR; 30.12.2011 at 21:38.

  30. #30

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    71

    Default

    kayaR ja jučer pravila ovu ujninu, nisam baš neka kuvarica, nemam puno iskustva s kremama na paru, strala me, morala sam je kuvat 45min. na kraju je ispala skoro karamel, mislim ukusna je, ali ne mogu reč čokoladna. ima li neka kvaka?

  31. #31
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Ja sam je pravila samo jednom i to nedavno.
    Koliko se secam,krem se na pari dobro skuvao,postupala sam po uputstvu iz recepta.Cak mikslim da mi je ispao pregust :/
    Torta je bas skroz cokoladna,kako sad karamel?Mislis da je fil kao karamel?
    Koristila sam crnu cokoladu,i meni se bas dopao ukus ,a super podnosi i ticino:
    http://public.fotki.com/Katili/ivine...slike-123.html

  32. #32

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    71

    Default

    super ti je lipa tortica.
    mi smo našu jučer načeli, ukus mi je super, ali ni malo čokoladan, jedino šta nisam radila po receptu je da sam umijesto oraha stavila lješnjake. tako da je ukus baš lješnjakast, a ovaj čokoladni dio podsijeća na mars čokoladicu-onaj karamelasti dio. malcu se nije svidila, ja pojela dvi fete .

  33. #33
    enya22's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,645

    Default

    Quote Originally Posted by umiljata View Post
    ajde baš mi javi kakva je bila
    Ispala je SUPER!!! Puno ti hvala na receptu! Mislim da cu je uskoro opet raditi...

  34. #34

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by enya22 View Post
    Ispala je SUPER!!! Puno ti hvala na receptu! Mislim da cu je uskoro opet raditi...
    jupiiii, bas mi je drago!!!

  35. #35
    BubikaM's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    166

    Default

    umiljata i ja cu sutra raditi tvoju tortu
    imam pitanje. posto nisam vrsna pekacica kolaca zanima me jel nesto od satojaka treba odstajati prije nego krenem sa drugim. tipa: jel se biskvit treba ohladiti prije nego stavim voce, ili jel se voce na biskvitu treba malo stisnuti prije nego stavim cokoladu kao preljev? Cokolada treba biti vruca ili i ona mora odstajati?

    vrlo slicnu tortu sam vec radila, ali umjesto sumskog voca isle su visnje, pa zato pitam. koliko se sjecam tamo je preljev od cokolade morao malo odstajati, a biskvit se morao hladiti u malo otvorenoj pecnici.

  36. #36
    BubikaM's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    166

    Default

    i da, u koliki si kalup koristila? ja imam onaj od 30cm promjera. Hoce biti prevelik?

  37. #37
    lucifer's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    43

    Default

    ja preporučam ovu tortu, možda je malo skuplja ali je fenomenalno http://www.coolinarika.com/recept/ferrero/

  38. #38
    Šiškica's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,688

    Default

    Čokoladna torta Kornati

    Biskvit:
    4 jaja
    2 žlice brašna
    2 žlice kakaa
    ½ praška za pecivo
    3 žlice šećera

    Smiksati bijelanjke u snjeg, te dodavati ostalo.
    Peći 20 min. Na 180 C.
    Po pečenom biskvitu preliti 1dl gorke kave sa žlicom ruma i žlicom orahovca.(ili sličnog likera)

    Krema:
    4 dl vrhnja za kuhanje
    400 g čokolade za kuhanje
    100 g maslaca
    2 žlice šećera

    Rastopiti 400 g čokolade.
    Izmiksati 100 g maslaca sa 2 žlice šećera.
    U posudu staviti 4dl vrhnja za kunjanje da lagano kuha pa u njega dodati čololadu i izmiksani maslac sa šećerom. Lagano treba prokuhati , al se ne smije jako zgusnuti. Dodati još žlicu ruma i žlicu orahovca. .(ili sličnog likera)

    Biskvit se ostavi u kalupu za tortu a krema se prelije preko. Mora se hladiti jedan dan i tek onda se skine obruč od kalupa.



    evo i moje omiljene čokoladne torte

  39. #39

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by BubikaM View Post
    umiljata i ja cu sutra raditi tvoju tortu
    imam pitanje. posto nisam vrsna pekacica kolaca zanima me jel nesto od satojaka treba odstajati prije nego krenem sa drugim. tipa: jel se biskvit treba ohladiti prije nego stavim voce, ili jel se voce na biskvitu treba malo stisnuti prije nego stavim cokoladu kao preljev? Cokolada treba biti vruca ili i ona mora odstajati?

    vrlo slicnu tortu sam vec radila, ali umjesto sumskog voca isle su visnje, pa zato pitam. koliko se sjecam tamo je preljev od cokolade morao malo odstajati, a biskvit se morao hladiti u malo otvorenoj pecnici.
    koliko znam ne treba ništa odstajati. ja sam prvo napravila biskvit, pa preljev, pa voće i čim je voće bilo gotovo filala sam tortu.

  40. #40

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by BubikaM View Post
    i da, u koliki si kalup koristila? ja imam onaj od 30cm promjera. Hoce biti prevelik?
    e to ti ne znam, ali mogu izmjeriti kad dođem doma.
    u svakom slučaju moj je bio malo prevelik pa je torta bila dosta tanka, pa se više jela kao kolač. no svejedno je bilo FENOMENALNO!
    izmjerim, pa ti javim.

  41. #41
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    umiljata, je li torta niska, treba li poduplati količine?

  42. #42
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    aha, vidim sad da nešto o visini komentirate
    moj je kalup 28 cm, ali da koristim i manji, torta sve skupa ne može biti viša od 5 cm sa šlagom, kako se meni čini

  43. #43

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    aha, vidim sad da nešto o visini komentirate
    moj je kalup 28 cm, ali da koristim i manji, torta sve skupa ne može biti viša od 5 cm sa šlagom, kako se meni čini
    ma da, torta je sama po sebi niska (obzirom da u biskvitu nema brašna), najbolje je peći u kalupu od 24cm, a ako imaš veći onda nije loše poduplati količine. ja ću svakako poduplati, jer moja kalup je velik.

    još se na vrh može po želji staviti i šlag, pa se vizualno torta poveća.

  44. #44
    BubikaM's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    166

    Default

    puno hvala. i ja cu onda staviti kolicinu i pol ili duplo posto imam jedan jedini kalup, a on je 30cm. A i rodjendan je, puno gostiju, pa da ostane i za repete

  45. #45

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by BubikaM View Post
    puno hvala. i ja cu onda staviti kolicinu i pol ili duplo posto imam jedan jedini kalup, a on je 30cm. A i rodjendan je, puno gostiju, pa da ostane i za repete
    a sad vidim da je tvoja mišica rođena kad i ja

    nek joj je sretan ročkas i nek se napapa torte!!!

  46. #46
    BubikaM's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    166

    Default

    umiljata hvala
    ide tvoja tortica i jos jedna sa ticinom i pepom pig

    Sretan i Tebi Rodjendan! Uzivaj

  47. #47

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Default

    Halo drage moje! Evo ja sam prvi puta s vama i sve vas lijepo pozdravljam. Ne znam je li ovaj recept već negdje napisan, ali evo ovo je moja omiljena:

    TORTA OD ČOKOLDE

    Izmiksati: 2 jaja
    12 žlica šećera
    13 žlica mlijeka
    12 žlica brašna
    1 žlica kakaa
    1 prašak za pecivo
    Tako ispeći 2 biskvita (kalup promjera 28 cm) i kada se ohlade svaki prerezati po pola.
    FIL: 1 l mlijeka
    10 žlica šećera
    20 dag čokolade (može za kuhanje, a može i kombinacija s mliječnom)
    1 margarin
    20 dag mljevenih lješnjaka (ili orasa)
    Kuhati mlijeko, šećer i čokoladu. Kad prokuha dodati margarin i kad se on rastopi lješnjake. Fil je rijedak, ali takav mora biti i torta se filuje dok je vruć (topal).
    Kalup za tortu obložiti alu folijom iznutra jer torta zna biti višlja od kalupa. Zatim staviti prvi biskvit i polako ga preljevati s 1/4 fila, gore drugi biskvit i opet 1/4 fila i tako do kraja.
    Tortu ostaviti da se ohladi i zatim ju staviti preko noći u zamrzivač. Ujutro ju izvaditi i tako zamrznutu odmah prebaciti na podlogu gdje će biti te ju kad se malo odmrzne ukrasiti po želji.

  48. #48
    BubikaM's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    166

    Default

    umiljata torta je bila perfektna. pojeli smo je u 20 minuta, cijelu!
    stavila sam kolicinu i pol na kalup od 30cm, i u kremu umjesto cokolade za kuhanje, mlijecnu cokoladu. mljac
    cak mi je krema podnijela i ukrase od ticina, super!

  49. #49

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,310

    Default

    Quote Originally Posted by BubikaM View Post
    umiljata torta je bila perfektna. pojeli smo je u 20 minuta, cijelu!
    stavila sam kolicinu i pol na kalup od 30cm, i u kremu umjesto cokolade za kuhanje, mlijecnu cokoladu. mljac
    cak mi je krema podnijela i ukrase od ticina, super!
    e baš mi je drago

    meni je čak i u jednu ruku ''žao'' kaj sam saznala za tu tortu, jer se bojim da ću ju sad stalno raditi, a onda linija ode baj-baj

  50. #50

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    384

    Default

    umiljata, ima sigurno koja godina da nisam slovca napisala na forumu, ali ova tvoja tortu stvarno zaslužuje svaku pohvalu !!!

    radila sam s malinama, uz nju poslužila slatko vrhnje i moram priznat da ne pamtim kad sam kušala takvo savršenstvo...

    nego, jel stvarno ne ide šećer u biskvit? ja sam stavila nekih 80g i bilo mi je taman!

    i, stvarno je šteta da ta torta nema poseban topic, jer ovdje je neopravdano nezapažena...

    hvala puno na receptu!!!
    Last edited by zoza; 30.01.2012 at 19:23.

Page 1 of 9 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •