Pokazuje rezultate 1 do 50 od 402

Tema: Trebam recept za finu čokoladnu tortu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    166

    Početno

    puno hvala. i ja cu onda staviti kolicinu i pol ili duplo posto imam jedan jedini kalup, a on je 30cm. A i rodjendan je, puno gostiju, pa da ostane i za repete

  2. #2

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,315

    Početno

    Citiraj BubikaM prvotno napisa Vidi poruku
    puno hvala. i ja cu onda staviti kolicinu i pol ili duplo posto imam jedan jedini kalup, a on je 30cm. A i rodjendan je, puno gostiju, pa da ostane i za repete
    a sad vidim da je tvoja mišica rođena kad i ja

    nek joj je sretan ročkas i nek se napapa torte!!!

  3. #3
    BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    166

    Početno

    umiljata hvala
    ide tvoja tortica i jos jedna sa ticinom i pepom pig

    Sretan i Tebi Rodjendan! Uzivaj

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3

    Početno

    Halo drage moje! Evo ja sam prvi puta s vama i sve vas lijepo pozdravljam. Ne znam je li ovaj recept već negdje napisan, ali evo ovo je moja omiljena:

    TORTA OD ČOKOLDE

    Izmiksati: 2 jaja
    12 žlica šećera
    13 žlica mlijeka
    12 žlica brašna
    1 žlica kakaa
    1 prašak za pecivo
    Tako ispeći 2 biskvita (kalup promjera 28 cm) i kada se ohlade svaki prerezati po pola.
    FIL: 1 l mlijeka
    10 žlica šećera
    20 dag čokolade (može za kuhanje, a može i kombinacija s mliječnom)
    1 margarin
    20 dag mljevenih lješnjaka (ili orasa)
    Kuhati mlijeko, šećer i čokoladu. Kad prokuha dodati margarin i kad se on rastopi lješnjake. Fil je rijedak, ali takav mora biti i torta se filuje dok je vruć (topal).
    Kalup za tortu obložiti alu folijom iznutra jer torta zna biti višlja od kalupa. Zatim staviti prvi biskvit i polako ga preljevati s 1/4 fila, gore drugi biskvit i opet 1/4 fila i tako do kraja.
    Tortu ostaviti da se ohladi i zatim ju staviti preko noći u zamrzivač. Ujutro ju izvaditi i tako zamrznutu odmah prebaciti na podlogu gdje će biti te ju kad se malo odmrzne ukrasiti po želji.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •