Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 51 to 100 of 402

Thread: Trebam recept za finu čokoladnu tortu

  1. #51

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by zoza View Post
    umiljata, ima sigurno koja godina da nisam slovca napisala na forumu, ali ova tvoja tortu stvarno zaslužuje svaku pohvalu !!!

    radila sam s malinama, uz nju poslužila slatko vrhnje i moram priznat da ne pamtim kad sam kušala takvo savršenstvo...

    nego, jel stvarno ne ide šećer u biskvit? ja sam stavila nekih 80g i bilo mi je taman!

    i, stvarno je šteta da ta torta nema poseban topic, jer ovdje je neopravdano nezapažena...

    hvala puno na receptu!!!

    e sad mi je fakat neugodno

    drago mi je da ti se torta sviđa i ja sam STVARNO bila oduševljena kad sam ju probala. jedva čekam da sad uskoro proslavimo Frankin ročkas, pa da sa opet davimo u njoj!!

    i da odgovorim na tvoje pitanje: šećer ne ide u tortu, dovoljno je slatka, ali ako je vama pasalo, zašto ne?

  2. #52
    enya22's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,645

    Default

    umiljata i ja sam opet sad za vikend (MM-ov rockas) napravila tvoju torticu... Jos je ima i davimo se u njoj! Jedino kaj sam biskvit napravila od jedne druge torte, jer sam jos stavila i mljevene orahe. No, moram priznati da mi je ipak bolji originalni recept, ovaj je malo prejak.

  3. #53

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by enya22 View Post
    umiljata i ja sam opet sad za vikend (mm-ov rockas) napravila tvoju torticu... Jos je ima i davimo se u njoj! jedino kaj sam biskvit napravila od jedne druge torte, jer sam jos stavila i mljevene orahe. No, moram priznati da mi je ipak bolji originalni recept, ovaj je malo prejak.

    :-d:-d:-d

  4. #54

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    384

    Default

    umiljata, evo radila ja opet torticu, ovaj puta nisam stavila šećer i opet definicija glasi - čisto savršenstvo!!!

  5. #55

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by zoza View Post
    umiljata, evo radila ja opet torticu, ovaj puta nisam stavila šećer i opet definicija glasi - čisto savršenstvo!!!

  6. #56
    trampolina's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ...na putu...
    Posts
    2,329

    Default

    Već par dana pokušavam ignorirati tvoju tortu, umiljata, ali mi se nekako topic sam otvara

    Bojim se da je ovo The Torta, ako je probam nisam sigurna da ću se moć zaustavit!

  7. #57

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by trampolina View Post
    Već par dana pokušavam ignorirati tvoju tortu, umiljata, ali mi se nekako topic sam otvara

    Bojim se da je ovo The Torta, ako je probam nisam sigurna da ću se moć zaustavit!
    probaj, probaj, nećeš ostat ravnodušna...

  8. #58
    tonili's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    4,018

    Default

    Umiljata ja radila tvoju tortu - oduševljeni svi! Jednostavno, brzo, prefino...Već vidim da ću probat varijantu s malinama...
    Dovoljno govori kaj sam napravila jednu koja se pojela odmah jučer, a sad evo završila drugu za sutrašnje goste! Hvala na super receptu!

  9. #59

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by tonili View Post
    Umiljata ja radila tvoju tortu - oduševljeni svi! Jednostavno, brzo, prefino...Već vidim da ću probat varijantu s malinama...
    Dovoljno govori kaj sam napravila jednu koja se pojela odmah jučer, a sad evo završila drugu za sutrašnje goste! Hvala na super receptu!
    nema na čemu

    i mi smo ju jeli prije par dana, i jedva čekam da ju ponovno radim!!!

  10. #60
    Vila's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    309

    Default

    Umiljata, Mislim da ću ju i ja sutra raditi! Vidim da je nekoliko vas napravilo i bilo oduševljeno, no nešto mi je upalo u oči, pa bih provjerila. U biskvit ide 2,5 dag maslaca? To je pola one male kockice? Vidim da piše 25 g, pa mi se to čini kao da se ni ne osjeti..
    Kolika je šansa da mi netko odgovori do jutra?

  11. #61

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    točno je da ide 25g maslaca... dovoljno je...

  12. #62
    Vila's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    309

    Default

    Quote Originally Posted by umiljata View Post
    točno je da ide 25g maslaca... dovoljno je...
    već smo ju pojeli.
    No, ono što se dogodilo vezano je uz čokoladnu kremu. Naime, meni se to nije stisnulo. Prokuhala vrnje, prelila preko razlomljene čokolade i nakon 5 minuta išla miksat.Nije se stislo, iako koristim isto slatko vrhnje kao uvijek koje se provjereno stišće bez ikakvih fixeva. Da li je bila stvar u tome što je vrnje bilo toplo?
    Stvano je fina, no tak je bila šteta što se ta krema razlijevala

  13. #63

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by Vila View Post
    već smo ju pojeli.
    No, ono što se dogodilo vezano je uz čokoladnu kremu. Naime, meni se to nije stisnulo. Prokuhala vrnje, prelila preko razlomljene čokolade i nakon 5 minuta išla miksat.Nije se stislo, iako koristim isto slatko vrhnje kao uvijek koje se provjereno stišće bez ikakvih fixeva. Da li je bila stvar u tome što je vrnje bilo toplo?
    Stvano je fina, no tak je bila šteta što se ta krema razlijevala
    Moram priznati da si me malo zbunila s ovim miksanjem kreme, pa sam išla ponovno pogledati recept koji sam napisala i ostala paf jer ju ja nikad nisam miksala i fakat ne znam zakaj sam to napisala. Vjerojatno sam mislila da se treba miješati dok se čokolada otopi.

    U svakom slučaju, kad utrpam čokoladu u vrhnje i kad ono zakipi, mješam s kuhačom dok se skroz otopi i postane glatka krema, i tada samo prelijem preko voća. I nema nikakvog preljevanja.

    Nadam se da će ti drugi puta biti bolje.

  14. #64
    Vila's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    309

    Default

    Aha. Sad si napisala da čokoladu stavis u vrhnje i miješas dok kipi, no ja sam po prvoj verziji recepta shvatila da vrhnje prokipi i onda njega prelijem preko cekolade koja je u posebnoj posudi koja nije na vatri i onda se zbog vrućine čokolada rastopi.
    Da li se je tako ili je i čokolada na vatri?
    Istina, nisi napisala miksati, već izmjesati pjenjacom, a ja sam onda to tako shvatila.

  15. #65

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    možeš napraviti na oba načina, jer svakako u oba načina treba i mješati čokoladu dok ne postane kremasta. ali svakako drži sve na vatri. nakon što zakipi samo malo smanji da ne zagori, ali ostavi na vatri da se čokolada brže rastopi.

  16. #66

    Default

    Quote Originally Posted by KayaR View Post
    Posle duge potrage,na kraju sam odabrala ovu:
    http://tortatorta.blogspot.com/2011/...a-aunties.html
    Jako cokoladno,aromaticno,fiiino,nisam se pokajala
    ja sam je radila jučer djetetu za rođendan
    odlična je, odlična, prava čokoladna torta

  17. #67
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ja sam je radila jučer djetetu za rođendan
    odlična je, odlična, prava čokoladna torta
    E bas,bas,mi je drago!

  18. #68
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Umiljata, tvoju tortu ću raditi za vikend.
    Javim dojmove, iako uopće ne sumnjam.

    Kremu od čokolade i vrhnja nije potrebno miksati, samo se otopi čoksa u vrhnju i makne se s vatre prije nego zavrije.
    To je tzv. ganache krema, evo je u ovom receptu: http://www.coolinarika.com/recept/ro...late-cupcakes/
    Ja je često koristim umjesto čokoladne glazure. Tako vruća se prelije preko kolača/torte.

  19. #69

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by s_iva View Post
    Umiljata, tvoju tortu ću raditi za vikend.
    Javim dojmove, iako uopće ne sumnjam.
    bit ćeš oduševljena!!

    (baš sam skromna)

  20. #70
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Tortu sa 6 čokolada sam radila nekoliko puta i svi su rekli da je prefina: http://www.coolinarika.com/recept/to...sest-cokolada/

    Kore dosta namočim, a krema zaista bude dosta tekuća pa treba pričekati neko vrijeme da se stegne. U nekim receptima se ulijeva topla, ali nikad nisam tako probala (kalup se obloži folijom, stavi se kora, ulije topla krema…tako nekako), meni je ovako jednostavnije.

  21. #71
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Quote Originally Posted by umiljata View Post
    bit ćeš oduševljena!!

    (baš sam skromna)
    Torta sinoć napravljena.
    Danas ćemo je degustirati!
    Malo mi je preniska, pa ću staviti šlag gore. Možda sam trebala raditi u manjem kalupu.

  22. #72

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by s_iva View Post
    Torta sinoć napravljena.
    Danas ćemo je degustirati!
    Malo mi je preniska, pa ću staviti šlag gore. Možda sam trebala raditi u manjem kalupu.
    da, niska je jer nema brašna da ju digne, pa je bolje raditi u manjem kalupu. ni šlag nije na odmet

  23. #73
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Torta je MRAK, a najbolji mi je taj "nedignuti" biskvit, kao pjena je!

    Drugi put ću je raditi u manjem biskvitu.

  24. #74
    deeeyoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    310

    Default

    Quote Originally Posted by Vila View Post
    Aha. Sad si napisala da čokoladu stavis u vrhnje i miješas dok kipi, no ja sam po prvoj verziji recepta shvatila da vrhnje prokipi i onda njega prelijem preko cekolade koja je u posebnoj posudi koja nije na vatri i onda se zbog vrućine čokolada rastopi.
    Da li se je tako ili je i čokolada na vatri?
    Istina, nisi napisala miksati, već izmjesati pjenjacom, a ja sam onda to tako shvatila.


    Tu se radi o pariškoj kremi. Ja ju radim ovako: vrhnje prokuhati i pomalo preko usitnjene čokolade lijevati i miješati dok se ne spoji sve lijepo. Kremu najbolje 24 sata ostaviti u hladnjaku (ma da je dovoljno i samo preko noći). Idući dan je mikserom malo izmiksati. Ili, ako se nema toliko vremena, stavi se posuda sa vrhnjem i čokoladom na posudu sa vodom i ledom i tako je hladno mješati.

  25. #75
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Quote Originally Posted by s_iva View Post
    Torta je MRAK, a najbolji mi je taj "nedignuti" biskvit, kao pjena je!

    Drugi put ću je raditi u manjem biskvitu.
    U manjem kalupu

  26. #76

    Default

    Quote Originally Posted by KayaR View Post
    Posle duge potrage,na kraju sam odabrala ovu:
    http://tortatorta.blogspot.com/2011/...a-aunties.html
    Jako cokoladno,aromaticno,fiiino,nisam se pokajala
    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ja sam je radila jučer djetetu za rođendan
    odlična je, odlična, prava čokoladna torta

    evo zašto volim ovaj forum
    sutra planiram raditi čokoladnu tortu i znam da mi je za V ročkas bila super, a ne mogu se
    sjetiti koju sam radila
    i par riječi u gugul i bingo
    baš za nas senilne i sredovječne
    to mi dođe kao osobni dnevnik

  27. #77
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Dovraga...digla sam se ranije da napravim Rocher tortu, sve imam spremno... A sad nakon ovih komentara sam odlučila da cu ipak napraviti ovu od Umiljate. Samo moram čekati da se otvori dućan.

  28. #78

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default

    Mojca,neces pozaliti..
    Torta je fantazija..mljacccc

  29. #79
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Vjerujem da neću, kad god sam radila neki recept s foruma, bilo je super.
    A najvažnije... jednostavna je...

  30. #80
    lasta's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    718

    Default

    Ja sam je sama cijelu pojela

  31. #81
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ideš.... da napravim još jednu za svaki slučaj...
    Eno je, hladi se.

  32. #82
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    I tako ja otišla po smrznuto šumsko voće i donijela doma. Živo me zanima rezultat

  33. #83

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default

    Ja ju pravila kad sam diplomirala..i nitko nije ostao ravnodusan..svi odusevljeni..
    Definitivno bi ovaj recept trebao imati zasebnu temu da bude dostupniji..

  34. #84
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    I tako ja otišla po smrznuto šumsko voće i donijela doma. Živo me zanima rezultat


    Ja ozbiljno razmišljam da napravim još jednu, jer imamo danas jedan tulum, sutra drugi.. pa da dio gostiju ne zakinem za to čudo.

  35. #85
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Bemti, tek sad i ja vidim, a sutra imamo slavu, već sam tri kolača napravila. Spremam za sljedeću nedilju!

  36. #86
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Torta se već uvelike hladi. Izgled je odličan. Čak je i biskvit dosta visok. O ukusu mogu za sada samo na temelju lizanja padela sa voćem, preljevom i tijestom Izvrsno je.

    I nije komplicirano. Ne previše.

  37. #87
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Bemti, tek sad i ja vidim, a sutra imamo slavu,
    slaviš sv. Petku?
    Last edited by jelena.O; 26.10.2013 at 18:30.

  38. #88

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    joj cure, baš mi je drago da vam se moja torta sviđa

  39. #89
    ninochka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,183

    Default

    ako nitko nije spomenuo definitivno truffle ganache. nikad mi ne ostane ni komadić viška. turbo čokoladna, ukupno ide 800 grama čokse :D

  40. #90
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    slaviš sv. Petku?
    Moji slave,ja ateista

  41. #91
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Quote Originally Posted by umiljata View Post
    joj cure, baš mi je drago da vam se moja torta sviđa
    Sviđa? To je jako preslaba riječ za opisati Ohladila se i savršena je. Evo je.
    http://public.fotki.com/Beti3/okoladna-torta/

  42. #92

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Sviđa? To je jako preslaba riječ za opisati Ohladila se i savršena je. Evo je.
    http://public.fotki.com/Beti3/okoladna-torta/
    da, da, to je to!!!! njam, njam...

  43. #93
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Meni je to jako sličn na Gitin kolač, ali u njega ide neka mizerna količina brašna: http://forum.roda.hr/threads/27098-Gitin-kola%C4%8D

  44. #94
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Hm... prebrzo je nestao i premalo sam ga pojela da bi mogla dati ocjenu. Moram ga napraviti još jednom.
    Ali... bilo mi je žao što sam ga tako malo pojela.... znači da me se dojmio...

    Je, jako je fini.

  45. #95
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    ja sam danas napravila Crnu tortu, i jos si mislim kako nisam zapisala otkud mi recept
    a recept od ivancice

    Quote Originally Posted by ivancica View Post
    Evo jedna brzinska a prefinska:

    :obliz

    Crno bijela torta

    6 jaja
    20 dag šećera
    20 dag maslaca
    10 dag oraha
    3 žlice kakaoa
    10 dag čokolade
    2 dl slatkog vrhnja

    Žumanjke i šećer dobro izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u namazan i mrvicama posut oblik za tortu, pa pecite na temp. od 185°C oko 40 minuta. Drugi dio spremite u hladnjak. Kad je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
    prefina cokoladna, jednostavna za napraviti, bez nekih posebnih sastojaka

    ali treba manje secera staviti (prepoloviti), prezestoka je uz ovu kolicinu koja ide u receptu+cokolada i kakao

  46. #96

    Default

    Crna je prefina
    samo sto neki imaju problema sa sirovim jajima

  47. #97
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Da, crna je godinama bila favorit u mojoj familiji... a što se tiče jaja rekla mi je jedna poznanica da se jaja mogu i na pari termički obraditi... ne znam detalje, ali postupak je isti, osim kuhanja kreme na pari.
    Last edited by Mojca; 28.10.2013 at 05:36.

  48. #98
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by umiljata View Post
    točno je da ide 25g maslaca... dovoljno je...

    Ubit ću se. Što će se dogoditi s biskivitom u kojem je 250 grama maslaca? Hitno, hitno, naravno.

  49. #99
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Bit će masan? a i mislim da se neće stisnuti, neznam, nagađam!

  50. #100
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    A možda i iscuri po pećnici. Koja sam ja budala. Dodala sam još dva jaja i mljevenih lješnjaka, valjda da više sastojaka upropastim.

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •