Nije mi jasno da li se kod cokolafnog preljeva vrhnje i čokolada kuhaju 5 minuta ili .....MOJ FAVORIT DEFINITIVNO, NEMA OSOBE KOJA SE NIJE UDAVILA U OVOJ TORTI)
BISKVIT:
- 120 G ČOKOLADE ZA KUHANJE
- 25 G MASLACA
- 4 BJELANJKA
- 4 ŽUTANJKA
Čokoladu otopiti s maslacom na štednjaku. U jednoj posudi miješati žutanjke dok ne postane svjetložuta malo gušća smjesa.
Bjelanjke tući posebno dok ne postanu čvrst snijeg.
Umiješati čokoladu u žutanjke, a snijeg od bjelanjaka stavljati žlicu po žlicu i lagano umiješati u smjesu. Ovaj dio čokoladu i bjelanjke je najbolje raditi s onom pjenjačom.
Peći na 180 stupnjeva cca 20 minuta.
PRELJEV OD ŠUMSKOG VOĆA
- 1 vrećica zamrznutog šumskog voća (ja sam Ledovo koristila)
- 1 cijeđeni limun
- 4 žlice šećera
- malo cimeta
- 2 žlice gustina
Voće odrmznuti i ocijediti na kuhinjskom ručniku. Staviti u veću posudu koja ima dno koje se ne lijepi. Dodati šećer, limun i cimet i kuhati na laganoj vatri. Često promiješati. Pustiti da se kuha cca 15-tak minuta dok se ne počne gustiti. 2 žlice gustina pomiješati sa malo vode i umiješati u voće. Pustiti da se kuha još cca 5 minuta.
PRELJEV OD ČOKOLADE
- 2 DCL SLATKOG VRHNJA
- 200 G ČOKOLADE ZA KUHANJE
Vrhnje zakipiti . Čokoladu natrgati na kockice. Zakuhano vrhnje preliti preko čokolade.
Nakon 5 min pjenjačom izraditi u glatku kremu.
Slaganje:
- Biskvit
- Voće
- Čokolada