Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
MOJ FAVORIT DEFINITIVNO, NEMA OSOBE KOJA SE NIJE UDAVILA U OVOJ TORTI)

BISKVIT:




- 120 G ČOKOLADE ZA KUHANJE

- 25 G MASLACA

- 4 BJELANJKA

- 4 ŽUTANJKA





Čokoladu otopiti s maslacom na štednjaku. U jednoj posudi miješati žutanjke dok ne postane svjetložuta malo gušća smjesa.

Bjelanjke tući posebno dok ne postanu čvrst snijeg.



Umiješati čokoladu u žutanjke, a snijeg od bjelanjaka stavljati žlicu po žlicu i lagano umiješati u smjesu. Ovaj dio čokoladu i bjelanjke je najbolje raditi s onom pjenjačom.

Peći na 180 stupnjeva cca 20 minuta.





PRELJEV OD ŠUMSKOG VOĆA


  • 1 vrećica zamrznutog šumskog voća (ja sam Ledovo koristila)
  • 1 cijeđeni limun
  • 4 žlice šećera
  • malo cimeta
  • 2 žlice gustina

Voće odrmznuti i ocijediti na kuhinjskom ručniku. Staviti u veću posudu koja ima dno koje se ne lijepi. Dodati šećer, limun i cimet i kuhati na laganoj vatri. Često promiješati. Pustiti da se kuha cca 15-tak minuta dok se ne počne gustiti. 2 žlice gustina pomiješati sa malo vode i umiješati u voće. Pustiti da se kuha još cca 5 minuta.
PRELJEV OD ČOKOLADE


- 2 DCL SLATKOG VRHNJA
- 200 G ČOKOLADE ZA KUHANJE

Vrhnje zakipiti . Čokoladu natrgati na kockice. Zakuhano vrhnje preliti preko čokolade.
Nakon 5 min pjenjačom izraditi u glatku kremu.





Slaganje:

- Biskvit

- Voće

- Čokolada
Nije mi jasno da li se kod cokolafnog preljeva vrhnje i čokolada kuhaju 5 minuta ili .....