Socna cokoladna torta (LOSA COKOLADA = LOSA TORTA!)


- 250 gr maslaca
- 250 gr secera
- 150 gr mekanog brasna
- 2 zlice krumpirovog brasna
- 100 gr mljevenih oraha
- 400 grama tamne cokolade (dobre kvalitete)
- 2 vanilina secera
- 10 jaja
- zlica ruma


- Mekani maslac i secer i rum tuci mikserom dok masa ne postane pjenasta
- Rastopiti cokoladu "au bain marie"
- Pod stalnim miksanjem jedan po jedan dodati 8 zumanjaka i 2 cijela jaja u masu od maslaca i secera
- Dodati mlaku! cokoladu
- Onda pod laganim rucnim mjesanjem dodati mjesavinu brasna, krumpirovog brasna i mljevenih oraha
- Na kraju dodati snjeg i rahlo promjesati

Tortu oko 45 minuta na 180 peci (s drvenim stapicem probati dali je sredina pecena) i posluziti s kremom od mascarpone