Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Bodovi

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Bodovi

nisam neko vrijeme bila aktivna na forumu (osim sto sam tu i tamo cirnila par tema na neplodnosti) pa sam danas vidjela ovaj topic

http://www.roda.hr/forum/threads/527...e-i-upozorenja

"Uz opomenu idu i bodovi te se akumulacijom određenog broja bodova dobiva automatska zabrana pristupa forumu. Trajanje zabrane ovisi o broju skupljenih bodova. Zabrana može biti i trajna. Zabrana pristupa forumu može se "zaraditi" i dobivanjem više opomena bez obzira koliko bodova sama opomena donosila korisnici ili korisniku. Bodovi imaju vremenski rok trajanja i nakon isteka roka, ukoliko se ne zaradi nova opomena, bodovi se brišu."

pa me zanima par stvari (ne mogu ih naci, ako ima link molim vas stavite)
    - koliko bodiva se dobija za koji, nazovimo ga tako, prekrsaj
    - koliko bodova garantira zabranu pristupa forumu, te koliko odredjen broj bodova nosi vremena odsutnosti tj. zabrane pristupa
    - kada se dobija trajna zabrana, tj. za kolko bodova?
    - gdje je to sve formulirano, tj. objasnjeno? molim link na topic o bodovanjima, ili temu u kojem je bodovanje definirano tj objasnjeno, ne snalazim se jos uvijek po ovom forumu.

hvala vam unaprijed.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i još ti fali jedno pitanje. koliko postova moraš imati da ti se omogući pristup na burzu.
    pa da na sve zajedno dobiješ odgovor - to nije javni podatak.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 22.03.2010. at 16:28

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ok, nemam pojma sta je burza lol
    ali zasto ne bi bili javni podaci?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobar komentar. Posavjetovat ću se sa osobljem pa se javim(o). Slobodno me pingaj za koji dan ako ti se još nisam javila

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

danke anchie!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može meni objašnjenje u vezi opomena.
    Kad netko dobije opomenu, odnosno zabranu, u dnu profila mu se pojave ona dva crvena kartončića. Kad se na njih klikne može se vidjeti kad je dobivena opomena i do kad traje.
    Sad me zanima zašto Davoru zabrana ističe tek u 03/11, za godinu dana
    Mislim, donekle mi je jasno da mu se malo pec-pec po prstima, hoću reć bilo je i gorih stvari, pa nikome ništa.

Da ne bi tko krivo shvatio, Davor i ja se baš ne ljubimo, ali brate 1 godinu bez Davora je i meni previše

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, ne ističe mu za godinu dana (idem sad gledati).. mislim da je udaljen na 5 ili 10 dana. No opomena mu TRAJE još 6 mjeseci i nakon što se vrati na forum.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo sam htjela reći da radimo na tekstu za objavu, i da će biti postavljen nakon uskrsa

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne bi tko krivo shvatio, Davor i ja se baš ne ljubimo, ali brate 1 godinu bez Davora je i meni previše
    Navikni se. Odlazim na puno duže od godinu dana. Samo da pospremim krpice...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vidjela sam temu "Dear John", ali zakljucana je.

Na mislim da je moje misljenje ikome bitno, ali napisat cu ga: opomene, bodovi, bananje ne cine mi se kao dobar nacin za izaci na kraj s problemima na forumu, pa nismo u vrticu. Opcenito govoreci, postoje stvari za koje bi bilo bolje da nisu napisane, i mozda bi bilo bolje kada bi ih admini i moderatori obrisali umjesto sto kaznjavaju autore. Postoje naravno i situacije kada je potrebno udaljiti autora takvih postova, ali to se dogadja daleko rjedje. (Mislim na situacije kada se forum koristi za reklame, spamanje i slicno.)
    Davor nije pisao stvari zbog kojih bi zasluzio da ga se udalji s foruma, takav postupak mi izgleda patronizirajuce i razumljiva mi je njegova reakcija. Za svaki slucaj: svatko tko je procitao ijedan moj post, zna da nisam dio "plemena" i nisam Davorova "frendica", da se tako izrazim.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovakvi sustavi postoje na forumima da bi se olakšao rad moderatorima. Strašno je teško raditi kad se osobno procjenjuje za sve, sada moderatori imaju predefinirane stvari i puno im je lakše raditi i manja su odstupanja - ne bi li se prema svim korisnicima odnosili što je moguće više isto. To što smo mi imali stari forum prije ne znači da se ljudi nisu opominjali, zbrajale opomene i udaljavali s foruma.
    Ovo sada nije ništa drugačije nego što je bilo do sada, sada je samo to sve transparentno (barem ove najčešća kršenja pravila koja su predefinirana).

Pravila su složena i bodovanje, nije ništa u kamenu uklesano, mijenjat ćemo što vidimo da je loše (već smo do sada mijenjali jer se u praksi pokazalo da može bolje) i to je to.

A rasprave o Davoru neću dopustiti, svatko ima pravo otići s foruma, no ne dozvoljavam da cijeli forum raspravlja o tome što je netko odlučio da ode, ne dozvoljavam dramu i izazivanje sažaljenja kod drugih izvrtanjem činjenica. Otišli su mnogi pa su se i vratili, neki nisu, neke ni ne primjećujemo da ih nema više... Nije Davor ni prvi ni zadnji koji je pobrao 2 opomene pa zbog toga bio automatski udaljen na 5 dana. Life goes on.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •