Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 134 od 134

Tema: Pregled trudnice

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Moj grozni ginekolog je gluh i ne voli žene. Pregled - vaginalni koji jako boli, mjeri mi metrom udaljenost fundus-simfiza i...to je to.
    Zadnji put mi je rekao da imam previše leukocita u mokraći i samoinicijativno napisao da su i proteini pozitivni (a bili su negativni) i bez urinokulture mi propisao antibiotike. Naravno da ih nisam pila nego sam otišla i napravila urinokulturu koja je pokazala da mi je mokraća super!
    Al'ovaj ovdje valjda ima rendgenski vid (ili nešto slično) pa te dijagnosticira na temelju smjera rasta obrva Grrrrr!!!!
    Stalno nešto jamra da su žene glupe i naplaćuje UZV (kojeg ne bi smio i, NARAVNO, da ne daje račun, lijepo si strpa pare u džep).
    A Bože sačuvaj da ga nešto pitaš, ili ne odgovara (jer je gluh!!!) ili ti se nasmije u facu!!!

U svakom slučaju, ono glavno obavim kod njega, ali sve ostalo radim mimo.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uh, takvom ne bi ni išla.
    moj prvi ginekolog (moj prvi ginekološki pregled uopće sa 16 godina) je bio prilično razrok čovjek. to je bilo jako praktično, jer onako mlada, sramota te, a on te gleda, ali izgleda kao da gleda nekamo drugdje, pa me je bilo manje sram

luluzg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni se ponekad čini da ja boljeg ginekologa našla ni da sam milijun dolara platila. Iako je socialni, pregled kod njega ne traje krače od 45 minta. Sve mi objasni polako, pita imam li kakvih pitanja i na svako strpljivo odgovara. Ako ne razumijem, pitam ponovno, a on strpljivo objašnjava i objašnjava. Ultrazvukom gledamo dugo, pokazuje svaki dio tjela bebe, kako se okreče, govori mi kada ju mjeri. Ako mu se čini da za nešto nije stručan pošalje me onome tko je. Čak nazove da me naruči.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Takva je bila i moja nova ginekologica i ostala je trudna otprilike kad i ja. Sad ju mijenja ovaj ginekolog (on je u penziji, a ona je došla nakon njega na njegovo mjesto). Nema mi druge nego istrpit' A taman se poveselila kako je žena super i da više ne moram k ovom ženomrscu!

Zanimljive su bile reakcije žena kad su skužile da se opet vratio....sve su mahom htjele pobjeći iz čekaone!!!!
    Otkad je on otišao, hrpa žena se poveselila da će si prišparat koju kunu i neće morati privatniku za nešto iole ozbiljnije od papa testa.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Da ne počinjem novu temu, molim vas ovdje za savjet.

Gore sam već napisala kakva je situacija s mojim ginekologom. Konkretno, da podsjetim, radi se o antibioticima u trudnoći. Na svakom redovnom mjesečnom pregledu ja ima 3 plusića za leukocite u mokraći. Već sam rekla da mi je ginekolog dao antibiotike bez da me poslao na UK, pa sam ju ja sama napravila i, u dogovoru s liječnicom opće prakse, iste popila nisam! Prošli mjesec situacija opet ista, tri plusića, ovaj put me poslao na UK - mokraća sterilna!!!! I danas on meni veli, nema to veze, ne vjerujem ja u to i da mi DUPLU DOZU!!!!!! Jesam li ja luda kad sumnjam u njegovu stručnost ili što????

Jedini problem su mi ti leukociti, proteini su negativni i uzalud ja njemu objašnjavam da je meni STALNO tako, u prošloj trudnoći sam svaki mjesec radila UK i uvijek mi je urin bio sterilan! Svakako ne pijem dovoljno vode što je moguć razlog za te plusiće, ali ima li neka od vas iskustva da ste imale bakteriju makar vam je urin bio sterilan???

U prošloj trudnoći nisam pila nikakve antibiotike, kao što rekoh, zbog tih sam leukocita radila UK svaki mjesec, ali smo mali i ja ipak sa njegovih mjesec i pol završili u bolnici jer je imao Escherichiu (iako su mi rekli da nije 'moja', sad me muči....).

Hvala vam unaprijed

luluzg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni su leukociti povišeni, ali moj ginekolog je rekao da je to u trudnoći normalno (radila sam uk i bila je u granicama normalnog), za svaki slučaj ja sam potražila još mišljenje-dva (u trudnoći sam postala nepovjerljiva, iako jo uvijek vjerujem u svojeg ginekologa) i rekli su da toliko i toliko (zaboravila sam postotak) trudnica imaju povišeni leukocite i da je u redu. U čekaoni pričaju i nema ni jedne koja nije vodila bitku sa leukocitima, ali nisu dobile antibiotike. To je moje iskustvo, ak ti može pomoći

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam u obje trudnoće imala povišene leukocite i ketone u urinu.na leukocite se dr nije obazirao jer su urin i krv bili ok,a sto se ketona tiče me stalno podsjećao da ne smijem biti gladna.nisam nikakvu bakteriju imala.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako misliš da imaš neku upalu (a urin je sterilan), zašto ne napraviš bris cervixa? možda je upala ginekološka...

možda nije ništa, samo povišeni leukociti

svakako ne bi bilo loše da piješ malo više, pa makar se morala natjerati

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

guglam i guglam i ne nalazim
    tako mi i treba kad mi pricamo i onda kad dodjem doma krenem citati sta je napisano.
    mislim, rekao je da je sve ok, pa se ne zamaram, al znatizelja me ubija i jos od prve trudnoce imam te misterije s nekim frazama

sta znaci F=X/P? znam da je f fundus i da je x vrh, al sta li je ovaj p?? da fali debljina prsta do kraja? to bi mi bilo malo cudno jer sam tek usla u 31. tj.
    i sta je portion (porcija) i njena skracenost za vrh prsta?
    znam da mi je rekao da cerviks nije skroz tvrd i da je to ok jer je zatvoren i da ne brinem. i ne brinem, samo sam znatizeljna :D

isto tako mi je rekao da ono moje kapkanje, s obzirom da ima dovoljno pl.vode, da je naaajvjerojatnije urin jer mi je takav polozaj mjehura i pritisak na njega da urin ima "nekontroliran prohod", odnosno dio urina i da je tesko znati sta je, no da ne brinem.
    pa ne brinem. al guglam. uz jutarnju kofi

so, zna li netko one formule i skracenice i sta one znace?
    Posljednje uređivanje od leonisa : 16.02.2012. at 08:04

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemam pojma kaj su ta slova, ali rekla bi da je sve uredu. hajde navali na kavu bez googla. :D

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da je portio cerviks, meni je par tjedana prije drugog poroda redovno pisalo portio skraćen. Par sati prije poroda portio nestala, ušće 7 cm do vodenjaka i glavice. Za ovo drugo mislim da znači da je vrh maternice došao do prsne kosti, al neznam što označava P.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je nalaz F=x bio kad sam ušla u 36.tjedan. Nadam se da sam ti malo pomogla.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sani, hvala
    bit ce da je to.

sirius

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Meni ce uvijek ostati u sijećanju pregled kada mi je ginekolog kojeg inače od milja zovem Dedica rekao da sam trudna i ONAJ kada sam se skinula ,namjestila noge,a on dođe i kaže od ovog tjedna gledamo samo trbuh ultrazvučno!!!Mislim da se to moglo dogoditi samo meni!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Joj, cure, puno hvala na iskustvima Već sam mislila da sam luda. Prijašnju trudnoću sam vodila kod jedne super ginekologice, pa mi je ovo sad šok. Loše se osjećam što neprestano u pitanje dovodim njegovu kompetenciju, ali, koliko vidim i kod drugih žena koje mu idu.....on jednostavno nije za taj posao! Nakon poroda me liječio s tri različita antibiotika (bez ikakve pretrage! On je svojim 'rendgenskim' vidom odmah dijagnosticirao koja je bakterija u pitanju!!) i tad sam već shvatila s kim imam posla!

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ako misliš da imaš neku upalu (a urin je sterilan), zašto ne napraviš bris cervixa? možda je upala ginekološka...

možda nije ništa, samo povišeni leukociti.

svakako ne bi bilo loše da piješ malo više, pa makar se morala natjerati
    Vrlo pametan prijedlog. Stvarno.

To mi je savjetovao i ginekolog sa Cybermeda, a to ću i napraviti. Čak i ako nije ništa, da sam mirna.

Inače, može li se to negdje privatno napraviti i koliko košta? Kao što već rekoh, neugodno mi je doći doktoru i učiti ga njegovom poslu

Jučer sam ga isto pitala što da radim jer imam problema s hemoroidima i mislim da sam slabokrvna...ništa, zip, zerO!!!! Ni savjeta ni komentara, ništa!!!! Znam da je nagluh, al'baš sam se potrudila pitati ga jasno, glasno i razgovijetno

Ni UZV mi neće napraviti, moram ga moliti!!!!! On ne vidi potrebu za tim. Ni za OGTT-om.
    A zna da mi je bio šećer na granici prošle godine....ma joj, jadna sam...oprostite na ovoj hrpi jadikovki, moram se malo ispuhati.

Ako Bog da - od idućeg mjeseca sam kod svoje stare ginekologice, pa me zaboli uho za njega i njegove metode vođenja trudnoće iz 3.st.pr.Kr.
    Samo čekam da mi krene puštat' krv

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj santana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ce uvijek ostati u sijećanju pregled kada mi je ginekolog kojeg inače od milja zovem Dedica rekao da sam trudna i ONAJ kada sam se skinula ,namjestila noge,a on dođe i kaže od ovog tjedna gledamo samo trbuh ultrazvučno!!!Mislim da se to moglo dogoditi samo meni!
    Ajme!!!!! Znači, ne gleda te više vaginalno??? Zakon!!!!!
    Ovaj moj UZV ne priznaje! Uf!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Zna li netko gdje mogu otići na bris cervixa privatno i koliko to košta? Želim zaobići svog ginekologa što je više moguće!!!

E, da, može li se na Papa testu vidjeti imaš li upalu rodnice ili ne?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam zadnji puta bila na vaginalnom pregledu pocetkom 12 mj, tj sa 23 tjedana. Nije da mi fali, ali pitam se ne bi li trebala obaviti tu i tamo jos koji, s obzirom da sam u proslim trudnocama dosta rano bila uloziva i da imam dosta ceste bh konrakcije. Kaze mi sestra od doktora da on to sve vidi preko uzv ( kojeg radi svaka 2 tj). A glupo mi ga pitati, covjek valjda zna sto radi...

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj upitnik? prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko gdje mogu otići na bris cervixa privatno i koliko to košta? Želim zaobići svog ginekologa što je više moguće!!!

E, da, može li se na Papa testu vidjeti imaš li upalu rodnice ili ne?
    Ako misliš na cervikalne briseve, možeš ih napraviti kod bilo kojeg privatnika. Privatno je ta pretraga skupa, nešto više od 1000 kuna.
    A da zamoliš svog ginekologa da ti da uputnicu za cervikalne briseve i da ih onda na uputnicu napraviš u Petrovoj ako živiš u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

1000kn je lab. obrada briseva, ne sam cin uzimanja.
    ti mozes takodjer otici kod privatnika napraviti briseve, platiti kao svaki pregled, uzet svoje briseve i odnjeti ih s uputnicom u lab. ako dobijes uputnicu.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja danas na pregledu i opet on meni : skinite se (opet?)
    i opet je prčko po meni ali ovaj put je bolilo, baš sam se bila stisla!
    i opet mi je dao rojazol
    Posljednje uređivanje od astral : 02.03.2012. at 15:27

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam u prosle dvije trudnoce imala svaka 4 tjedna vag. pregled i mada me nije boljelo, nije mi bilo ni svejedno....
    moje pitanje sada, jer sam "iznenada" saznala da sam opet trudna, na koje mi mozda mozete odgovoriti: dali ja MORAM ici redovito na preglede? mislim, naravno da mi je bitno da je s bebom sve ok, ali dali ja po zakonu moram otici tamo svaka 4 tjedna da me se pipka ili ja mogu npr. kod privatnika ici na preglede kada JA to zelim (ili kada on/ona smatra da je za zdravlje bebe zaista nuzno)? ne zelim imati problema u vezi porodiljnog, pa zato pitam, ali mislim da to u HR nije uvjetovano jedno za drugo.....
    joj, nadam se da ste skuzile sto zelim reci, malo mi je ova trudnoca usporila mozak...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ivana B-G, čestitam na još jednoj trudnoći!
    Kužim što hoćeš reći, ali ne znam odgovor... Nekako kontam da nije nužno. Kao da bi te sad zvali iz ordinacije da jedan pregled preskočiš...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ivana B-G naravno da ne moraš ići kod soc. ginekologa, ideš slobodno privatniku kojem želiš. Soc. ti treba za uputnice i otvaranje bolovanja.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ivana ja evo vodim trudnoću kod privatnice, nitko te ne tjera na išta, u dogovoru s ginom i tijekom trudnoće dogovaraš i preglede, njihova je odgovornost tebi preporučiti koliko često. Na tebi je odgovornost koliko ćeš često odlaziti, mislim da je bitno pokriti one preglede kada su bitni uzv zbog razvoja organa i sl. Ja sam malo paničar pa mi je bitno pratiti svaki mjesec da je sve ok

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala na cestitkama i hvala za odgovore!

Pa i mei se cini da nista nije pod "morate", ali opet mislim da te doktor cudno gleda ako kazes da ne zelis tako cesto imati preglede....no, to je druga prica.

A recite mi, nesto se vise ne sjecam kako je bilo: tko mi otvara porodiljni? zar to nije doktor opce prakse ili je ipak bio ginekolog? zaista sam zboravila. cini mi se da sam nosila trudnicku knjizicu s procjenom datuma poroda kod doktorice opce prakse i onda mi je ona dala one papire.....?!ma stvarno sam kokoska, ne mogu vjerovati da se tako ne sjecam.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitke na trudnoći!

Bolovanje otvara doktorica opće prakse na preporuku ginekologa. Znači, nalaz ginekologa na kojem piše da trebaš mirovati trebaš kopirati i kopiju dati liječnici opće prakse. Ona na temelju toga nalaza otvara bolovanje i na temelju daljnjih uputa gina produžuje bolovanje, a nakon dva ili tri mjeseca, ovisno o šifri pod kojom se otvara bolovanje, bolovanje produžuje komisija.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj, da! ovaj ću mjesec morati na komisiju... Uh.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super! hvala, sada sam opet pametnija. nadam se da mi bolovanje nece trebati, ali o tome kada bude vrijeme.

manal, sretno!

...ajme, da mi netko prije par godina rekao da cu biti mama troje djece, ne bih vjerovala niti rijec! ....a gle ovo sada....

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Od kojeg tjedna trudnoce se UZV radi preko trbuha, a ne vise vaginalno?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je u 11-om tjednu probao preko trbuha, ali nije ništa vidio pa je ipak morao vaginalno. S 15 tjedana mi nije radio UZV već je samo preko trbuha poslušao otkucaje srca. Da je radio UZV radio bi preko trbuha.

Idnom, u kojem si tjednu?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sad sam u 14. tt. Prosli tjedan mi je ginekologica gledala vaginalno pa me sad zanimalo kad pocne prek trbuha.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sljedeći put kad ti bude radila sigurno će preko trbuha. Iako i u 13-om tjednu mislim da može preko trbuha.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, meni je u 13. radila preko trbuha, a na Harni sam pročitala da se tako otprilike radi.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •