Ja sam u 34 tj promjenila ginekologa i zbog pristupa svog socijalnog ginekologa bila doslovno natjerana otići privatniku.
A pregledi su bili tlak, težina, od 21. tj urin na trakicu, vaginalni pregled. Od razgovora ništa doktor mutav niti šta pita niti šta priča i to mi je bilo najgore od svega. Ultrazvuk nije imao pa sam ga ionako morala privatno plaćati. U 28 tj me poslao zbog povišenog tlaka ( koji je samo kod njega povišen) u petrovu na pregled gdje sam doživjela nehumani pregled doktora i 5 specijalizanata koji su me isprepadalis prijevremenim porodom -vanjsko ušče mi je bilo prohodno. A pregledali me vag 2tj nakon mog dr i opet me naručili za 2 tj. Moj liječnik me nije htio više primiti nego me slao opet u petrovu a ja se nisam dala a pogotovo da me svaka 2 tj vag pregledavaju. I u 34 tj otišla privatniku. Nalaz je ostao isti nisam se ništa više otvorila. A pristup drugog doktora je nebo i zemlja. Prvo kad dođem je razgovor, pa mi objasni šta mogu očekivati u ovim tj trudnoće tako da se ne preplašim ako se nešto od toga dogodi. I kad sam mu napomenula da sam u 30tj trudnoče imala nalaz da sam prohodna za prst samo se nasmijao i rekao pa super šta bi vi htjeli pa nije to smak svijeta.
Uglavnom meni je najvažniji pristup liječnika a slažem se sa sirius da bi vag pregleda trebalo biti što manje jer stvarno mislim da to što je netko malo otvoren a ako su ostali pokazatelji dobri i da nema bolove ili trudove ne znači ništa. Eto mene u petrovoj toliko isprepadali kao da ću tog trena roditi na stolu ali nisam dala da me svako malo vag pregledavaju jer sam mislila ako i dođe do prijevremenog poroda vag pregledi mi tu neće pomoći.
Uf al sam odužila.