-
mene moj nikada nije pregledavao vaginalno osim na kraju trudnoće i ukoliko bi imala neki pojačani iscjedak pa čisto da to vidi jer sam se žalila na njega. zašto smatraš da te mora pregledati vaginalno? mene je moj pregledavao, a da ja nisam ni znala što sve zapažava. npr. kada mi je mjerio stomak, uvijek bi pogledao i gležnjeve da nisam otečena, a ja to nisam ni kužila dok mi jednom nije rekao. puno toga se može otkriti i iz jednog običnog pitanja "kako si" koje mi je uvijek postavljao na početku. srce je slušao sa onim starim fetoskopom koji se prisloni na uho, položaj bebe je znao tako što mi je opipavao stomak, a ultrazvuk je radio onda kada je bilo potrebno i u redovnom programu. nekada sam znala otići pomalo razočarana jer mi nikakve druge pretrage nije radio osim tlak, kilaža, mjerenje stomaka centimetrom i slušanje fetoskopom, par pitanja i to je to. no shvatila sam da mi zapravo to godi jer mi uljeva povjerenje da ide sve svojim prirodnim tokom. postoji točna procedura koje se stvari obavezno rade u kojem tjednu, a svaki ginekolog po potrebi može raditi i dodatne pretrage.
ako misliš da te treba detaljnije pregledati i ako će te to smiriti, zatraži ga i izrazi otvoreno svoje strahove.
Posljednje uređivanje od dorotea24 : 23.03.2010. at 22:54
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma