Ovako, zanima me kako izgleda vaš ginekološki pregled, tj. koje pretrage obavi vaš ginekolog kad dođete na mjesečnu kontrolu trudnoće? Naime, moj pregled kod ginekologa traje cca 5 minuta. Uđem kod doktora, koji me pita koji sam tjedan, kako se osjećam, i kaže ajmo sad viditi bebu... dođemo do ultrazvuka, legnem, zavrnem gaće, preko trbuha mi pregleda bebu (izmiri glavu po dužini i širini i bebinu bedrenu kost), nakon toga izbaci slikicu mog anđela, zapiše nešto u trudničku i idem kući... Trudna sam 22 tjedna i do sada me ginekolog nikad nije pregledao vaginalno, nego samo ultrazvukom preko trbuha! Što je najžalosnije od svega, već tri puta je napisao CERVIKS 1 ČL. ZATVOREN, a zadnji put je uz to napisao i U RODNICI OSKUDAN SEKRET, a ponavljam NIKAD ME NIJE PREGLEDAO VAGINALNO!!! Zamislite! Zanima me koliko je to moralno, takav pregled, koji nije obavljen niti malo stručno, kako može pisati napamet nešto, a što da ne daj Bože što bude, on je sebe ogradio s tim što je to napisao, a od tog pregleda ništa... jer na kraju najbitnije je uzeti 200 kn za pregled, tim još bolje u 15 min uzeti 600 kn, nego obaviti kvalitetan pregled, pa za 15 min dobiti samo 200 kn... Žalosno je što danas moramo biti i doktori i to što u skoro 6-om misecu trudnoće moram mjenjati ginekologa!
![]()