Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 134

Tema: Pregled trudnice

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Pregled trudnice

Ovako, zanima me kako izgleda vaš ginekološki pregled, tj. koje pretrage obavi vaš ginekolog kad dođete na mjesečnu kontrolu trudnoće? Naime, moj pregled kod ginekologa traje cca 5 minuta. Uđem kod doktora, koji me pita koji sam tjedan, kako se osjećam, i kaže ajmo sad viditi bebu... dođemo do ultrazvuka, legnem, zavrnem gaće, preko trbuha mi pregleda bebu (izmiri glavu po dužini i širini i bebinu bedrenu kost), nakon toga izbaci slikicu mog anđela , zapiše nešto u trudničku i idem kući... Trudna sam 22 tjedna i do sada me ginekolog nikad nije pregledao vaginalno, nego samo ultrazvukom preko trbuha! Što je najžalosnije od svega, već tri puta je napisao CERVIKS 1 ČL. ZATVOREN, a zadnji put je uz to napisao i U RODNICI OSKUDAN SEKRET, a ponavljam NIKAD ME NIJE PREGLEDAO VAGINALNO!!! Zamislite! Zanima me koliko je to moralno, takav pregled, koji nije obavljen niti malo stručno, kako može pisati napamet nešto, a što da ne daj Bože što bude, on je sebe ogradio s tim što je to napisao, a od tog pregleda ništa... jer na kraju najbitnije je uzeti 200 kn za pregled, tim još bolje u 15 min uzeti 600 kn, nego obaviti kvalitetan pregled, pa za 15 min dobiti samo 200 kn... Žalosno je što danas moramo biti i doktori i to što u skoro 6-om misecu trudnoće moram mjenjati ginekologa!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni moj uz UZV izmjeri tlak, pita koliko imam kg, vaginalni pregled i pita jel me što muči, jel' imam kakvih pitanja itd.....

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pa zašto ne pitaš doktora da ti objasni što to znači što je napisao i kako to da te ne pregleda vaginalno. Ako ti odbrusi i bude neugodan, promijeni doktora. Ja sam svoga bila promijenla u 20 tjednu. Nije bitno kad ga mijenjaš, već da li će taj novi biti kvalitetan i hoćeš li s njme biti zadovoljna.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vaginalno pregledi nisu uobičajeni izvan Hrvatske ( a pogotovo ne u tolikom broju kako je to normalno kod nas).
    Iskreno , rado bih ime tvog liječnika , može i na pp. Sviđa mi se njegov opušten pristup.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ono što je meni ključno je njegovo pitanje :kako se osjećaš? Vjerujem da bi napravio neke dodatne testove ako bi smatrao potrebnim?!
    Mislim da bi bilo najidealnije pitati liječnika da li je misli da je vaginalni pregled potreban i da si zabrinuta zato što ih do sada nisi imala. Ne vjerujem da je u pitanju novac, vaginalni traju nekoliko minuta, pa mu samo zbog novca sigurno ne bi bilo teško još ih dodatno raditi. Što više , to bi bilo u njegovom interesu , da je u pitanju dodatno plačanje (bar se meni tako čini).

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja idem privatno oduvijek, jer doc kojoj pripadam je stvarno okej, al ne mogu cekat po doslovno 5 sati, lezat na prastaroj kobilici u sobi punoj gljivica..
    E sad kad dodjem mi ponude kavicu ili sok i MM isto...odem se popiskit u vjerovatno čistiji WC nego kod mene doma, u urin stave one papirice za proteine, glukozu,...sestra mi izmjeri tlak, puls i kilazu, kod doktorice prvo malo popricamo kako sam, jel sve okej, onda mi napravi vaginalni UZ, sve objasni, pređemo na abdominalni kada uvede i MM da se malo divi, sve lijepo objasdni, budem cca 40 min..imam dodatno osguraanje pa jos nisam placala bas pregled sam po sebi, al mislim da je 280kuna...

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vaginalno pregledi nisu uobičajeni izvan Hrvatske ( a pogotovo ne u tolikom broju kako je to normalno kod nas).
    Iskreno , rado bih ime tvog liječnika , može i na pp. Sviđa mi se njegov opušten pristup.
    cura napiše da ju doktor nikad ne pregledava vaginalno a u knjižici napiše kao da je a tebi je sad to pohvalno? ne kužim.. trebala bi osjetiti ako se slučajno otvara?
    tko će biti kriv ako ne daj Bože nešto pođe po zlu?

ivana_4 ja bi rekla da ne dobivaš kvalitetan pregled..
    promjeni doktora

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja idem kod istog dr i u ovoj drugoj trudnoći (sad sam 34. tjedan).
    Idem jednom mjesečno, s tim što sam u prvoj trudnoći na svakom drugom pregledu imala ginekološki + UZV.
    Ovaj put samo uzv, bebu gleda normalno preko trbuha, a cerviks tako što skroz nisko, skoro do stidne kosti stavi sondu uzv-a (jao objašnjenja )
    Samo jednom me gledao ginekološki, kad sam se žalila na neki iscjedak.
    Isto pita kako se osjećam, na svaki drugi pregled donesem lab nalaze.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Hrvatskoj nažalost još uvijek misle da vaginalni pregledi spadaju u uobičajeni pregled trudnice, dok u drugim zemljama to polako sve više izbjegavaju.
    Zašto?

Zato jer svaki vaginalni pregled povećava opasnost od infekcije i krvarenja.

Uostalom, vaginalni pregled uopće nema neku veliku važnost. Što znači da je trudnica u npr. 30 tjednu otvorena 2 cm? Apsolutno ništa.

BVećini žean je to vjerojatno jako teško za prihvatiti, jer su nas generacijama filali s tezom da ako se žena počne lagano otvarati prije navršenih 38 tjedana, beba će valjda ekspresno ispasti van, ako ne bude strogo mirovala - što uopće nije točno.

Druga stvar je, ako zaista počnu prijevremeni trudovi i krvarenje, a to se naravno, osjeti.

Međutim, ivana_4, ako ti nisi zadovoljna s takvom skrbi, zamoli doktora da ti objasni svoje postupke, pa ako zaključiš da to tebi ne odgovara, možeš zatražiti drugačiji pregled, ili promijeniti ginekologa.

petrunjelazg avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

prvo kad dođem kod doktora pregledaju urin a nakon toga sestra me izvaže i izmjeri tlak.nakon toga idem kod doktora na razgovor(je li sve u redu, da li me nešto muči...) i tek onda me doktor pregleda vaginalno i nakon toga ultrazvukom gleda bebicu. kod njega sam 30 - 45 min. nakon svakog pregleda daje mi upute što i kako dalje ako ima problema.
    inače nije privatnik.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni uz kg, uzme i urin pregleda me vaginalno i uzv,ali mene moram priznati toliki broj vaginalnih pregleda smeta,a imam sestru koja je u Kanadi i nju nikada osim pred sam porod nisu pregledli vaginalno,ali što je tu je,tako je kod nas i ja to pretrpim

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kod mene:
    tlak, mjerenje kilaže, vaginalni pregled i UZV..
    i razgovor...kako se osjećam, objasni ono što me zanima..

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne bih baš tako olako omalovažavala problem otvorenosti, kod nekog to nije problem, kod nekog jest.

koliko ja znam, dr može na uzv vidjeti stanje cerviksa- otvorenost, skraćenost i što već treba.

ali ako te to muči, pitaj njega, i pitaj još nekog ginekologa u kojeg imaš povjerenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    cura napiše da ju doktor nikad ne pregledava vaginalno a u knjižici napiše kao da je a tebi je sad to pohvalno? ne kužim.. trebala bi osjetiti ako se slučajno otvara?
    tko će biti kriv ako ne daj Bože nešto pođe po zlu?

ivana_4 ja bi rekla da ne dobivaš kvalitetan pregled..
    promjeni doktora
    Otvorenost se može vidjeti i uzv-om , istina precizno vaginalnim. Da li je forumašica koja je otvorila temu imala vaginalni uzv u ranijoj trudnoći ja ne znam. Shvatila sam da ju u zadnjih par pregleda pregledava preko trbuha.
    Osim toga , napisala sam još nešto iza tog posta...
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.03.2010. at 11:25

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

NIKAD ME NIJE PREGLEDAO VAGINALNO!!!
    pa ja ne znam što ovo onda znači?
    on piše u knjižicu da ju kao pregledava (sekret u rodnici itd..) a od pregleda ni p..
    taj doktor je za prijavu a ne za pohvalu

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene je moj ginekolog isključivo gledao uzv, niti jedan vaginalni pregled-zbog čega sam sretna, nije bilo nikakvih indikacija, a putem uzv se vidi cerviks-jesi otvorena, zatvorena, a trebalo bi napokon ući u praksu da vaginalni pregledi nisu potrebni (ukoliko je uredna trudnoća), zatim smo uvijek imali razgovor (o tlaku, kilaži, kako se osjećam, dali imam kakvih pitanja , i sl...)-išla kod privatnika!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja ne znam što ovo onda znači?
    on piše u knjižicu da ju kao pregledava (sekret u rodnici itd..) a od pregleda ni p..
    taj doktor je za prijavu a ne za pohvalu
    Meni (samo) rutinski vaginalni pregledi nisu znak dobrog praćenja trudnoće .
    Meni se sviđa doktorov pristup koji ih ne uključuje. A što piše i zašto , ne znam, možda i on ima formu koju mora zadovoljiti , a ne smatra ju potrebnom? Ne znam, ne poznam doktora da bih mogla odgovoriti na to pitanje.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ono što je meni ključno je njegovo pitanje :kako se osjećaš? Vjerujem da bi napravio neke dodatne testove ako bi smatrao potrebnim?!

Da je moja ginekologica mene pitala samo kako se osjećam kad sam došla na kontrolu s 30tj trudnoće neznam što bi sad bilo s mojom bebom....
    Naime ja sam se osjećala izvrsno, nikakva stezanja ni BH kontrakcije, ništa... a na pregledu ustanovljeno da imam trudove otvaranja i beba se skroz spustila, pa sam završila u bolnici....
    Dakle ona to nebi znala da me nije vaginalno pregledala...

Moj savjet je da porazgovaraš sa sadašnjim ginekologom, ako se ništa ne promijeni, nađi drugoga....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da sam ja mjerna jedinica za određivanje rutinski vaginalni pregledi: da ili ne , tada bih rekla da oni ne govore ništa što ti ne bi mogli reći drugi pokazatelji (ili ukazati na problem) .
    Jel ,eto , recimo: u prvoj trudnoći sam imala tjednima bolove koje sam uredno prijavljivala doktorima , ali oni nisu reagirali jel je vaginalnim pregledima sve bilo ok. Sve dok 30 tj. kada to više nije bilo, ali tada su me morali hospitalizirati i staviti na 24 satnu infuziju.
    Ili u zadnjoj trudnoći kada sam u destom tjednu došla na pregled sa krvarenjem , uzv je rekao da je trudnoća možda manja , vaginalni pregleda da je cerviks zatvoren i bez problema, a spontani je nastupio 3 (tri) sata nakon samog pregleda.

Ali ja nisam mjerna jedinica , i svi smo različiti, ako forumašica koja je otvorila temu nije zadovoljna sa srbi neka traži drugog liječnika.
    Isto tako ja ne mogu proglasiti skrb nedovoljnom samo zato jel doktor ne pregledava vaginalno rutinski.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Svaki pregled uzv preko trbuha i brzinski vaginalni uzv da se vidi stanje cerviksa, svaki otprilike treći put vaginalni pregled jer smo pratili stanje velikog cervikalnog polipa. Vaginalni pregled radio bi ektra pažljivo i trudio bi se biti čim brži; inače mi se čini da nije pobornik prečestih vaginalnih "čačkanja" .Uvijek bi me pitao kako se subjektivno osjećam. Briseve nismo radili, papu samo na početku (zbog polipa).

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj petrunjelazg prvotno napisa Vidi poruku
    prvo kad dođem kod doktora pregledaju urin a nakon toga sestra me izvaže i izmjeri tlak.nakon toga idem kod doktora na razgovor(je li sve u redu, da li me nešto muči...) i tek onda me doktor pregleda vaginalno i nakon toga ultrazvukom gleda bebicu. kod njega sam 30 - 45 min. nakon svakog pregleda daje mi upute što i kako dalje ako ima problema.
    inače nije privatnik.
    Di si našla takvog doktora?!? Može i na pp
    Posljednje uređivanje od Fae : 23.03.2010. at 13:58

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj pregled izgleda ovako: mjerenje tlaka, kilaže u sestre. Zatim dr. pita kako sam i sl., i onda UZV (do sad je bio vaginalni, od idućeg puta preko stomka), zatim vaginalni pregled koji traje valjda minut. Pitala sam je da li će me pregledavati svaki put vaginalno i rekla je da hoće. Svaki put donosim neke nalaze (krv,urin) s time da joj javim na tel što piše pa ako je potrebno da dođem prije idućeg pregleda koji je svaka 4 tj. Dr je poluprivatnica što znači da dio pregleda plaćam.
    Posljednje uređivanje od jagoda1711 : 23.03.2010. at 14:33

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kratak i nježan vaginalni pregled od strane doktora se meni ipak čini bolja varijanta nego isti pregled UZV-om, ako govorimo o vaginalnoj sondi jer jedino tako se može vidjeti dužina cerviksa. Meni osobno nisu smetali vaginalni pregledi jer ih nisam ni osjetila, a umirili su me. Da mi je smetalo, sigurno bih rekla nešto doktorici, ili mijenjala.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam u 34 tj promjenila ginekologa i zbog pristupa svog socijalnog ginekologa bila doslovno natjerana otići privatniku.
    A pregledi su bili tlak, težina, od 21. tj urin na trakicu, vaginalni pregled. Od razgovora ništa doktor mutav niti šta pita niti šta priča i to mi je bilo najgore od svega. Ultrazvuk nije imao pa sam ga ionako morala privatno plaćati. U 28 tj me poslao zbog povišenog tlaka ( koji je samo kod njega povišen) u petrovu na pregled gdje sam doživjela nehumani pregled doktora i 5 specijalizanata koji su me isprepadalis prijevremenim porodom -vanjsko ušče mi je bilo prohodno. A pregledali me vag 2tj nakon mog dr i opet me naručili za 2 tj. Moj liječnik me nije htio više primiti nego me slao opet u petrovu a ja se nisam dala a pogotovo da me svaka 2 tj vag pregledavaju. I u 34 tj otišla privatniku. Nalaz je ostao isti nisam se ništa više otvorila. A pristup drugog doktora je nebo i zemlja. Prvo kad dođem je razgovor, pa mi objasni šta mogu očekivati u ovim tj trudnoće tako da se ne preplašim ako se nešto od toga dogodi. I kad sam mu napomenula da sam u 30tj trudnoče imala nalaz da sam prohodna za prst samo se nasmijao i rekao pa super šta bi vi htjeli pa nije to smak svijeta.
    Uglavnom meni je najvažniji pristup liječnika a slažem se sa sirius da bi vag pregleda trebalo biti što manje jer stvarno mislim da to što je netko malo otvoren a ako su ostali pokazatelji dobri i da nema bolove ili trudove ne znači ništa. Eto mene u petrovoj toliko isprepadali kao da ću tog trena roditi na stolu ali nisam dala da me svako malo vag pregledavaju jer sam mislila ako i dođe do prijevremenog poroda vag pregledi mi tu neće pomoći.
    Uf al sam odužila.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

J idem kod socijalnog ginekologa.
    Izmjere mi tlak, pitaju kilažu, pita me sve to kak se osjećam, da li imam kakve tegobe, da li osjetim bebicu.
    Pregleda me vaginalno uvijek!
    I po potrebi na uzv.
    I to je to!
    Ni lipe iz đepa! Ja zadovoljna!

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod mene sljedeća situacija:
    Idem soc. ginekologu i u 24.-tom sam tjednu. Svaki put dajem urin, sestra me važe i mjeri mi tlak. Onda doktorica obavi vaginalni pregled (svaki puta). Do sada sam skoro svaki put morala obaviti ili papu ili briseve pa se vaginalni podrazumijevao, a zadnji put me baš pregledala samo iz razloga da vidi je li sve u redu. E sada ono što mene osobno muči je činjenica da zadnja tri puta nakon vaginalnog pregleda obilno krvarim i to počne odmah kod nje na stolu i traje cijeli dan. Ona kaže da imam osjetljiv cerviks te mi je zadnji put čak rekla da me više neće pregledavati vaginalno.
    Osim vaginalnog pregleda na kraju mi napravi ultrazvuk, ali nekakav sa minijaturnim ekranom (ja mislim da ju samo zanima da li kuca srce) sve ostale potrebne ultrazvuke obavljam u bolnici.
    Eto tako smo se družile do sada, a dalje ćemo vidjeti

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene sljedeća situacija:
    Idem soc. ginekologu i u 24.-tom sam tjednu. Svaki put dajem urin, sestra me važe i mjeri mi tlak. Onda doktorica obavi vaginalni pregled (svaki puta). Do sada sam skoro svaki put morala obaviti ili papu ili briseve pa se vaginalni podrazumijevao, a zadnji put me baš pregledala samo iz razloga da vidi je li sve u redu. E sada ono što mene osobno muči je činjenica da zadnja tri puta nakon vaginalnog pregleda obilno krvarim i to počne odmah kod nje na stolu i traje cijeli dan. Ona kaže da imam osjetljiv cerviks te mi je zadnji put čak rekla da me više neće pregledavati vaginalno.
    Osim vaginalnog pregleda na kraju mi napravi ultrazvuk, ali nekakav sa minijaturnim ekranom (ja mislim da ju samo zanima da li kuca srce) sve ostale potrebne ultrazvuke obavljam u bolnici.
    Eto tako smo se družile do sada, a dalje ćemo vidjeti
    Tako je otprilike i kod mene, samo što sam ja tek 18+2 pa još nisam imala testove urina...do sada sam imala samo 2 vaginalna pregleda, zapravo 2 pregleda uopće - prvi sa 8 tjedana, a drugi sa 16 - na sljedeći sam naručena za 3 tjedna.
    Moja isto ima neki mali prastari uzv tako da to obavljam u bolnici - radi ga i onda, ali u drugoj prostoriji u istom domu zrdavlja i to onda posebno naručuje i naplaćuje 100kn, a ja iz principa nedam 100 kn (ne daje ni račun) pa se gužvam u bolnici....

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

@Fae: meni je na 14.j. radila prvi put test urina i nasla nitrite, pa urinokultura pokazala upalu...

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj rtg prvotno napisa Vidi poruku
    @Fae: meni je na 14.j. radila prvi put test urina i nasla nitrite, pa urinokultura pokazala upalu...
    Ma ja sam na prošlom pregledu, dakle sa 16+1 nosila u mikrobiološko labaratorij urin i sve je čisto.....u prošloj T mi je provjeravala urin, samo nisam sigurna jel otpočetka ili tek u drugoj polovici T....vidjet ću valjda na sljedećem pregledu....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam u sve tri trudnoće odmah na prvom pregledu dobila uputnice za urin, krvnu sliku+nalaz mokraće (ne znma koja je razlika u ovo dvoje, ne kužim se baš u to) i oni testovi senzibilizacije, hepatitis i ne znam kaj još...Jedino sad ovaj put nisma trebala vaditi krvnu grupu...

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u sve tri trudnoće odmah na prvom pregledu dobila uputnice za urin, krvnu sliku+nalaz mokraće (ne znma koja je razlika u ovo dvoje, ne kužim se baš u to) i oni testovi senzibilizacije, hepatitis i ne znam kaj još...Jedino sad ovaj put nisma trebala vaditi krvnu grupu...
    Meni je 1. pregled bio sa 8 tjedana i onda mi je samo potvrdila trudnoću i poslala me na uzv. . pregled je bio prije 2 tjedna kada me slala nositi briseve i urin u mirogojsku. Još moram vaditi krvnu sliku, ali s obzirom da sam sad prehlađena morat će malo pričekat, ali do sljedećeg pregleda ću i to obaviti.
    I rekla je da ćemo na drugmo pregledu raditi papu....
    Za hepatitis nisam išla ponovno jer sam vadila u 1. trudnoći, a i cijepljena sam protiv toga...
    Posljednje uređivanje od Fae : 23.03.2010. at 20:20

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni pregledi su izgledali i u bolnici i kod mog dr. ovako: mjerenje tlaka, težine i urina sa štapićem kod sestre. Uđem na pregled kod dr. malo popričamo, skinem se, legnem na stol i vaginalno me pregleda, da li sam otvorena, zatvorena, popipa trbuh da li je toniziran, odredi položaj visine maternice u odnosu na prsnu kost, provjeri kuckaje sa onim uređajem i izmjeri trbuh sa metrom. Moj dr. me je još pogledala na uzv, obukla sam se, pozvali smo mm i gledali bebu skupa. Nakon što je gotov uzv, obično bi se malo zaprilčali s dr. raspravili malo o bebi i otišli.

petrunjelazg avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Fae prvotno napisa Vidi poruku
    dr. zoran raič , šarengradska. i svaki put dobijem i slike bebice

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mene moj nikada nije pregledavao vaginalno osim na kraju trudnoće i ukoliko bi imala neki pojačani iscjedak pa čisto da to vidi jer sam se žalila na njega. zašto smatraš da te mora pregledati vaginalno? mene je moj pregledavao, a da ja nisam ni znala što sve zapažava. npr. kada mi je mjerio stomak, uvijek bi pogledao i gležnjeve da nisam otečena, a ja to nisam ni kužila dok mi jednom nije rekao. puno toga se može otkriti i iz jednog običnog pitanja "kako si" koje mi je uvijek postavljao na početku. srce je slušao sa onim starim fetoskopom koji se prisloni na uho, položaj bebe je znao tako što mi je opipavao stomak, a ultrazvuk je radio onda kada je bilo potrebno i u redovnom programu. nekada sam znala otići pomalo razočarana jer mi nikakve druge pretrage nije radio osim tlak, kilaža, mjerenje stomaka centimetrom i slušanje fetoskopom, par pitanja i to je to. no shvatila sam da mi zapravo to godi jer mi uljeva povjerenje da ide sve svojim prirodnim tokom. postoji točna procedura koje se stvari obavezno rade u kojem tjednu, a svaki ginekolog po potrebi može raditi i dodatne pretrage.
    ako misliš da te treba detaljnije pregledati i ako će te to smiriti, zatraži ga i izrazi otvoreno svoje strahove.
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 23.03.2010. at 22:54

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorotea24 i tvoj mi se ginekolog sviđa.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moram reci da se danas zna da ultrazvucni pregled nije za bebu posve neskodljiv,stoga ga se preporuca dva do tri puta u cijeloj trudnoci..k tome jos sta ako majka ima nekakvu infekcije ili gljivice ili upalu ili nesto sto nije ljeceno jer nije bilo vaginalnog pregleda,to moze biti opasno za bebu..Neznam..ja bih tog dr. pitala zasto me ne pregledaje vaginalno a unosi u knjizicu da je pregled izvrsen takodjer i vaginalno...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a s druge strane nebih dala bilo kojem dr da me pregledaje vaginalno,malo me strah toga.stoga opet neznam sta je bolje.Ja takodjer trazim drugog dr jer nisam s mojim zadovoljna buduci da nista ne komunicira s menom obavi pregled i to je to..i negledaju mi mokracu samo tlak i kile.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moja isto ima neki mali prastari uzv tako da to obavljam u bolnici - radi ga i onda, ali u drugoj prostoriji u istom domu zrdavlja i to onda posebno naručuje i naplaćuje 100kn, a ja iz principa nedam 100 kn (ne daje ni račun) pa se gužvam u bolnici....
    Hej Fae da mi nismo kod iste doktorice - ja sam kod doktorice Kos u Sigetu, nekako mi je poznata ta cijena i ultrazvuk u drugoj prostoriji.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

dorotea24 i tvoj mi se ginekolog sviđa.
    u nekim stvarima je super, ali u nekim mi se čini malo zastario, ali u principu je vrlo šaljiv što meni odgovara.
    mislim da je ustvari najbitnija kemija i povjerenje, jer manje više svi oni uglavnom rade po nekakvim standardima ili šablonama. barem koliko sam ja skužila.
    i naravno stručnost je vrlo bitna, a kod mog se za sada pokazalo da je uvijek bio u pravu.
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 25.03.2010. at 21:48

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa Vidi poruku
    Hej Fae da mi nismo kod iste doktorice - ja sam kod doktorice Kos u Sigetu, nekako mi je poznata ta cijena i ultrazvuk u drugoj prostoriji.
    A ja kod Dropulić...ista ambulanta drugi turnus
    Kako je svijet mali....

petrunjelazg avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

dr. zoran raič- dom zdravlja mup, šarengradska

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A ja kod Dropulić...ista ambulanta drugi turnus
    Kako je svijet mali....
    E stvarno .

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam 13+3 i zbog opterećene anamneze imam preglede barem svake 3 sedmice,koji izgledaju ovako dođem sa nalazom urina prvi put i KKS, koji radim u svojoj ambulanti,izmjere mi pritisak, uradi abdominalni uzv od 2-3 min kratko popričamo i to je to. Kada sam sa 6+1 došla sa laganim krvarenjem pregledao me je i vaginalno i provjerio grlić, inače ne bi.
    Ja sam zadovoljna, voljela bih da ima više konverzacije, ali šta je tu je.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj petrunjelazg prvotno napisa Vidi poruku
    dr. zoran raič- dom zdravlja mup, šarengradska

Hvala ti , za njega sam već čula, ali nisam znala da radi preko socijala....
    Posljednje uređivanje od Fae : 26.03.2010. at 14:05

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam u ovoj trudnoći bila svaki put na uzv.
    Prvi put sam sama tražila uzv, dakle s 8 tjedana, da vidimo da li srčeko kuca, da mi zapravo potvrdi uopće da sam trudna.
    Drugi put je bio pregled s 12 tjedana i opet uzv zbog nuhalnog nabora (ili kak se to već zove)
    Treći pregled je bio sa 16 tjedana i učinilo mu se da mi je trbuh malo veći nego bi trebao biti pa me stavio na uzv da vidi da nisu dvoje (ak me tad nije šlagiralo skoro) ili da nije veća trudnoća.
    Četvrti mi je pregled s 21 tjedan i opet idem na detalji uzv jer se to valjda mora u tim tjednima.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anastazija prvotno napisa Vidi poruku
    Moram reci da se danas zna da ultrazvucni pregled nije za bebu posve neskodljiv,stoga ga se preporuca dva do tri puta u cijeloj trudnoci..
    ima li nekih novih podataka o tome? (koliko sam ja do sad čula, uvijek se navodi da se ne zna je li posve neškodljiv)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kod mog socijalca - sestra mjeri tlak i kilažu ( prije je radila i urin na trakice ali sad to više nerade) doktor: mjeri stomak smješnim malim metrom i opipava stomak zbog položaja - nakon toga na još smješniji aparatić pronalazi puls bebe i onda pregled(uvijek i obavezno) usput teče razgovor tipa kako ste i sl. ima pitanja ....
    sve skupa max 30 minuta
    na uzv ideš 3 puta tijekom trudnoće (prvi cca. 12 tj. vaginalni onda cca. 20 tjedan pa cca 30 tjedan) ako je trudnoća "ko iz knjige" ovo sam napisala jer mi je upravo tako odgovorio s obzirom da još neznam spol pa sam u međuvremenu pitala zašto mi ne dogovara uzv. nadalje uzv je u drugoj zgradi pa se na uzv dolazi po narudžbi tj. termini se ugovaraju minimalno 2 tjedna unaprijed.
    inače u gradu rade još dva privatnika i još jedan socijalac i svi rade kao kopirani.
    jedino što drugi socijalac radi u zgradi u kojoj je uzv pa svoje pacijentice ak nije gužva uzv pregleda odmah mislim bez naručivanja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ivana_4 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako, zanima me kako izgleda vaš ginekološki pregled, tj. koje pretrage obavi vaš ginekolog kad dođete na mjesečnu kontrolu trudnoće? Naime, moj pregled kod ginekologa traje cca 5 minuta. Uđem kod doktora, koji me pita koji sam tjedan, kako se osjećam, i kaže ajmo sad viditi bebu... dođemo do ultrazvuka, legnem, zavrnem gaće, preko trbuha mi pregleda bebu (izmiri glavu po dužini i širini i bebinu bedrenu kost), nakon toga izbaci slikicu mog anđela , zapiše nešto u trudničku i idem kući... Trudna sam 22 tjedna i do sada me ginekolog nikad nije pregledao vaginalno, nego samo ultrazvukom preko trbuha! Što je najžalosnije od svega, već tri puta je napisao CERVIKS 1 ČL. ZATVOREN, a zadnji put je uz to napisao i U RODNICI OSKUDAN SEKRET, a ponavljam NIKAD ME NIJE PREGLEDAO VAGINALNO!!! Zamislite! Zanima me koliko je to moralno, takav pregled, koji nije obavljen niti malo stručno, kako može pisati napamet nešto, a što da ne daj Bože što bude, on je sebe ogradio s tim što je to napisao, a od tog pregleda ništa... jer na kraju najbitnije je uzeti 200 kn za pregled, tim još bolje u 15 min uzeti 600 kn, nego obaviti kvalitetan pregled, pa za 15 min dobiti samo 200 kn... Žalosno je što danas moramo biti i doktori i to što u skoro 6-om misecu trudnoće moram mjenjati ginekologa!
    ako ti smeta njegov nacin rada promijeni ga nema gorega nego kada nemas povjerenja u svog lijecnika,ja sam svoju dok,promijenila nakon sto mi je provela zadnju trudnocu slampavo,pa sad u ovoj trudnoci doktor nije niti provjerio kako je beba a zadnji uzv sam imala prije dva mijeseca kad je ustanovljena trudnoca s 9tj. naravno da sam ga promijenila takodjer jer zbog zadnje dvije rizicne trudnoce nemam mira i volim sve znati na vrijeme a ne kada je prekasno.povjerenje je temelj odnosa s lijecnikom

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

vaganje, tlachenje, potom vaginalni pregled da se vidi stanje cerviksa, na samom pocetku i jos par puta prema rasporedu me gledala na uzv (prvo transvaginalno, kasnije preko trbuha), kad sam na pocetku dobila grceve (crijeva ) pogledala me na uzv jel beba ok iako nije bilo po rasporedu, svaki put me pita jel ima kakvih problema, jel se dobro osjecam, sto pijem od vitamina i koliko, te da li osjecam bebu svaki dan da se mice. pretrage smo radili tocno po rasporedu (krvna slika, senzibilizacija, hepatitis, treponema, rh faktor, krvna grupa, brisevi, papa, secer, urinokultura itd.), za kombinirani probir i 4D u 20. tjednu me pitala da li zelim ici i objasnila sve o tome, s time da je rekla da je to moj izbor da li ja zelim to obaviti. jedno vrijeme je slusala kucaje srca preko uzv, sad je beba velka pa to radi s nekim drvenim smijesnim pomagalom. opipa mi trbuh, kad joj se cinilo da polozaj nije kako treba (da je poprecno) me pogledala na uzv. draga je i vrlo strucna.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji pregledi za vrijeme obje trudnoće su uvijek uključivali vaginalni pregled, mjerenje tlaka, pregled urina (s trakicom), vaganje i detaljan UZV pregled.
    Pitanja tipa "kako se osjećate" su vrlo humana, potrebna i ugodna za čuti, ali, nažalost, nekada nisu dovoljna. Ja sam se izvrsno osjećala iako sam imala klasičan slučaj preeklampsije. Uvijek ću biti zahvalna svojoj liječnici na pažljivim i detaljnim mjesečnim pregledima i što je sve prošlo u najboljem redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •