Pokazuje rezultate 1 do 50 od 134

Tema: Pregled trudnice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ivana_4 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako, zanima me kako izgleda vaš ginekološki pregled, tj. koje pretrage obavi vaš ginekolog kad dođete na mjesečnu kontrolu trudnoće? Naime, moj pregled kod ginekologa traje cca 5 minuta. Uđem kod doktora, koji me pita koji sam tjedan, kako se osjećam, i kaže ajmo sad viditi bebu... dođemo do ultrazvuka, legnem, zavrnem gaće, preko trbuha mi pregleda bebu (izmiri glavu po dužini i širini i bebinu bedrenu kost), nakon toga izbaci slikicu mog anđela , zapiše nešto u trudničku i idem kući... Trudna sam 22 tjedna i do sada me ginekolog nikad nije pregledao vaginalno, nego samo ultrazvukom preko trbuha! Što je najžalosnije od svega, već tri puta je napisao CERVIKS 1 ČL. ZATVOREN, a zadnji put je uz to napisao i U RODNICI OSKUDAN SEKRET, a ponavljam NIKAD ME NIJE PREGLEDAO VAGINALNO!!! Zamislite! Zanima me koliko je to moralno, takav pregled, koji nije obavljen niti malo stručno, kako može pisati napamet nešto, a što da ne daj Bože što bude, on je sebe ogradio s tim što je to napisao, a od tog pregleda ništa... jer na kraju najbitnije je uzeti 200 kn za pregled, tim još bolje u 15 min uzeti 600 kn, nego obaviti kvalitetan pregled, pa za 15 min dobiti samo 200 kn... Žalosno je što danas moramo biti i doktori i to što u skoro 6-om misecu trudnoće moram mjenjati ginekologa!
    ako ti smeta njegov nacin rada promijeni ga nema gorega nego kada nemas povjerenja u svog lijecnika,ja sam svoju dok,promijenila nakon sto mi je provela zadnju trudnocu slampavo,pa sad u ovoj trudnoci doktor nije niti provjerio kako je beba a zadnji uzv sam imala prije dva mijeseca kad je ustanovljena trudnoca s 9tj. naravno da sam ga promijenila takodjer jer zbog zadnje dvije rizicne trudnoce nemam mira i volim sve znati na vrijeme a ne kada je prekasno.povjerenje je temelj odnosa s lijecnikom

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

vaganje, tlachenje, potom vaginalni pregled da se vidi stanje cerviksa, na samom pocetku i jos par puta prema rasporedu me gledala na uzv (prvo transvaginalno, kasnije preko trbuha), kad sam na pocetku dobila grceve (crijeva ) pogledala me na uzv jel beba ok iako nije bilo po rasporedu, svaki put me pita jel ima kakvih problema, jel se dobro osjecam, sto pijem od vitamina i koliko, te da li osjecam bebu svaki dan da se mice. pretrage smo radili tocno po rasporedu (krvna slika, senzibilizacija, hepatitis, treponema, rh faktor, krvna grupa, brisevi, papa, secer, urinokultura itd.), za kombinirani probir i 4D u 20. tjednu me pitala da li zelim ici i objasnila sve o tome, s time da je rekla da je to moj izbor da li ja zelim to obaviti. jedno vrijeme je slusala kucaje srca preko uzv, sad je beba velka pa to radi s nekim drvenim smijesnim pomagalom. opipa mi trbuh, kad joj se cinilo da polozaj nije kako treba (da je poprecno) me pogledala na uzv. draga je i vrlo strucna.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji pregledi za vrijeme obje trudnoće su uvijek uključivali vaginalni pregled, mjerenje tlaka, pregled urina (s trakicom), vaganje i detaljan UZV pregled.
    Pitanja tipa "kako se osjećate" su vrlo humana, potrebna i ugodna za čuti, ali, nažalost, nekada nisu dovoljna. Ja sam se izvrsno osjećala iako sam imala klasičan slučaj preeklampsije. Uvijek ću biti zahvalna svojoj liječnici na pažljivim i detaljnim mjesečnim pregledima i što je sve prošlo u najboljem redu.

*marina* avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

evo s obzirom da već dugo nitko nije pisao,pa pišem ja...Kod mog doktora ja kod sestre izmjerim tlak,težinu i urin na trakicu,onda kod doktora malo popričamo,pa me pregleda vaginalno,ranije mi je onako lakše,al sad je malo delikantnije pregledao,to sam osjetila...i onda ultrazvuk na stolici i poslije zovemo mm unutra i s njim pogledamo,i onda još malo popričamo..i tako svaki put...nikad nemam poslijedica tipa krvarenja ni ništa...ja zadovoljna...moj đep zadovoljan...ništa neplačam...sorry na podužem postu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •