Citiraj ivana_4 prvotno napisa Vidi poruku
Ovako, zanima me kako izgleda vaš ginekološki pregled, tj. koje pretrage obavi vaš ginekolog kad dođete na mjesečnu kontrolu trudnoće? Naime, moj pregled kod ginekologa traje cca 5 minuta. Uđem kod doktora, koji me pita koji sam tjedan, kako se osjećam, i kaže ajmo sad viditi bebu... dođemo do ultrazvuka, legnem, zavrnem gaće, preko trbuha mi pregleda bebu (izmiri glavu po dužini i širini i bebinu bedrenu kost), nakon toga izbaci slikicu mog anđela , zapiše nešto u trudničku i idem kući... Trudna sam 22 tjedna i do sada me ginekolog nikad nije pregledao vaginalno, nego samo ultrazvukom preko trbuha! Što je najžalosnije od svega, već tri puta je napisao CERVIKS 1 ČL. ZATVOREN, a zadnji put je uz to napisao i U RODNICI OSKUDAN SEKRET, a ponavljam NIKAD ME NIJE PREGLEDAO VAGINALNO!!! Zamislite! Zanima me koliko je to moralno, takav pregled, koji nije obavljen niti malo stručno, kako može pisati napamet nešto, a što da ne daj Bože što bude, on je sebe ogradio s tim što je to napisao, a od tog pregleda ništa... jer na kraju najbitnije je uzeti 200 kn za pregled, tim još bolje u 15 min uzeti 600 kn, nego obaviti kvalitetan pregled, pa za 15 min dobiti samo 200 kn... Žalosno je što danas moramo biti i doktori i to što u skoro 6-om misecu trudnoće moram mjenjati ginekologa!
ako ti smeta njegov nacin rada promijeni ga nema gorega nego kada nemas povjerenja u svog lijecnika,ja sam svoju dok,promijenila nakon sto mi je provela zadnju trudnocu slampavo,pa sad u ovoj trudnoci doktor nije niti provjerio kako je beba a zadnji uzv sam imala prije dva mijeseca kad je ustanovljena trudnoca s 9tj. naravno da sam ga promijenila takodjer jer zbog zadnje dvije rizicne trudnoce nemam mira i volim sve znati na vrijeme a ne kada je prekasno.povjerenje je temelj odnosa s lijecnikom