je li netko ima kakva iskustva u kupnji guma u sloveniji? mene to zanima jer sam čula da su jeftinije,ali me zanima kako ide s carinom i povratom poreza?
je li netko ima kakva iskustva u kupnji guma u sloveniji? mene to zanima jer sam čula da su jeftinije,ali me zanima kako ide s carinom i povratom poreza?
kupiš tamo gume i odmah ih montiraš, stare ostaviš (ako nisu za ništa) i to je najjednostavinije.
I mi smo tamo znatno jeftiniije kupili gume.
Postavili su nam nove dvije, dvije stare u gepek, potvrdili povrat na njihovoj granici i na našoj lijepo smo prijavili nove gume.
Nikome ništa, sada je dozovoljeno 1000 po osobi prevesti preko granice. Ako je viša cijena napravi 2 računa.
Mi smo prezadovoljni i brzinom usluge i cijenom.
Koliko tamo koštaju ljetne gume otprilike?
ovisi čije i koliko su velike.
pošaljem ti na pp cijenik pa pogledaj, možeš dobiti popust na keš mislim 20 %.
ribica, molim lijepo i meni![]()
Posljednje uređivanje od Juroslav : 23.03.2010. at 09:35 Razlog: tipfeler
Može i meni jedan pp... spremamo se kupiti nove gume, a ponekad bi bilo dobro kada bih se sama sjetila otići van kupiti nešto.... ah... zato imam Rodu....
i meni i meni
molim , i meni
I meni pliz , al ja bi za zimske gume
mi smo kupovali ovdje http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/
http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/cenik/cenik.htm
evo, ovo je iza malog prijelaza iza Zaprešića.
Ja nisam tip koji pamti cijene, ali kada smo mi mijenjali gume prije 2 godine, u Sloveniji su mi bile debelo najjeftinije. Mi smo mijenjali u Jelšanama (iz Rijeke smo), a prije toga sam usporedila cijene ovdje u 3/4 prodavaonice/vulkanizerske radnje.
Sad uskoro moramo ponovo (vulkanizer je potvrdio da imamo još neko vrijeme lufta, da su u sasvim dobrom stanju) i naravno da ćemo na isto mjesto![]()
4 ljetne gume, balansiranje i montiranje 314 eura. to su gume 215/R16, ljetne, Goodyear F1
vulkanizer Lašić, negde ispred Brezica...
muz bio bas neki dan mjenjati nase stare
jeste ih prijavili na našoj carini?
MM išao sam po gume jer ja nisam kome imala ostaviti malca, a malac nije imao putovnicu. U Sloveniji je kupio i montirao gume - cijena s montažom = cca 2000 kn (4kom, Goodyear, Vektor 5+, 185/65R15). Tamo ga pitali koliko ih ima u autu i rasporedili ukupni račun na 2 računa (svaki po cca 1000 kn). Na slovenskoj granici prijavio gume na Hr također. Platio PDV cca 200 kn jer je bio sam u autu, a max iznos po osobi je 1000 kn vrijednosti za prenijeti preko granice a da se ne plati carina. Vratio se nazad u trgovinu dobio cca 50 eura nazad. Sve skupa gume izašle cca 1800 kn (sa plaćenim PDV-om i vraćenim DDV-om). Iste takve gume u Zg-u kod poznatog prodavače guma za popust pri plaćenju gotovinom jedna je 700 kn. Vrlo jenostavna računica - u Hr bi takve gume s popustom za gotovinu platio 2800kn. Da li se isplati, prosudite sami....
Uštedio je cca 1000 kn, a sve je prijavio i čist račun duga ljubav...nije mu se dalo natezati s carinicima da li su gume nove, mogao je proći a da ga nitko ništa ne pita, a mogli su ga ostaviti na granici 3 sata da se s njima svađa. Ovako dođeš ko čovjek, prijaviš, jer svakako prođeš jeftinije nego da kupuješ gume kod nas.
Neki su govorili da oni prijave DDV ali ne i PDV, no isto tako smo čuli da slov. carinici jave našima pa lijepo nagrabusiš od naših jer se praviš blesav.
Posljednje uređivanje od slavonka2 : 24.11.2010. at 22:31
MM se sprema po gume u SLO...Samo nikako da se konačno spremi i kreneeeee
Morate jako paziti sa neprijavljivanjem velikih stvari na HR granici pogotovo ako ste tražili ddv na slvenskoj jer se automatski javlja na našu granicu (suprug dela na granici)a carini su vam jako detaljni i rigorozni u zadnjih god dvije.
MM je mijenjao gume u SLO prošli tjedan. Stare je ostavio tamo. Na povratku je tražio ddv, Slovenci nisu ništa javili našima, bez problema je prešao granicu.
znate li za vulkanizera blizu kopra? ili nekog mjesta bliže istri / rijeci?
Mi smo neki dan kupili u Ilirskoj bistrici. Isto je dobar vulkanizer i u Materiji (to ti je vjerojatno bliže). Prvi dan smo uzeli dvije, namontirali, a idući dan druge dvije. Nama je blizu, a nismo htjeli imati problema sa carinom, pa smo išli dva puta. Svaka guma 82 Eura, nakon povrata poreza. Kod nas je jedna takva ista 1.080,00 kuna.(Nokian).
U Jelšanama nije imao na zalihi gotovo ništa. Zato je najbolje prvo nazvati.
Mi isto godinama uzimamo u Jelšanama, i prije dok smo bili u Rijeci a i sad nam se isplati. Svakako ih nazvati prije, ljubazni su i ne treba više put zivkati, oni te nazovu nazad ako nešto treba sačakati ili kad stignu gume http://www.gume-kalister.si/
Jedino imam savjet, možda nekom banalan ali ja si uspijem zakomplicirati život; kupiti gume kojih sigurno ima i kod nas, ja škrtarila na nekih 3-4 eura i kupila neke General Graber, jako dobre gume ali kod nas ni za lijek pa sam morala po jednu ići u Sloveniju kad mi je pukla.
hvala vam na preporukama!
izgleda da smo malo predugo čekali, sad nitko kog sam zvala u kopru nema M+S (cijelogodišnje gume) na zalihi :/
muž je išao s frendom gore danas, i tražit će dok ne nađu, pa valda im posluži sreća! poslao sam mu vaše preporuke u svakom slučaju
molim pomoć kako "najbezbolnije" prenijeti iz Slo 4 gume i 4 felge (cca 3500 kn, uključen ddv)
koliko znam ako je montirano na auto onda osobe u autu moraju biti na istoj adresi. ako idemo mm i ja to je opet više nego je dopušteno prenijeti. ida li na ostatak iznosa plaćamo kakvu carinu ili pdv ili što?
ili ako povedemo još nekoga od frendova pa ih ne montiramo nego prevezemo u bunkeru. što se onda plaća od davanja?
bilo bi super ako mi to netko može razjasniti, svaki savjet je dobrodošao
iskreno, montiraš na auto, ideš se malo provozat da ne izgledaju skroz nove i to je to. mi nismo imali problema (doduše, gume su nam bile jeftinije od toga li ni frendovi nisu imali problema)
još godinu dvije dok ne uđemo u EU, onda zbogom povrat ddv-a
mi smo poveli i djecu, pa smo obiteljski imali jedan racun.
ustvari me ne zanima neka muljaža već kako prenijeti da ispadne najjeftinije
eto mi nismo muljali, uredno prijavili bili smo svi u autu i nismo imali probelma. sve smo napravili krajem 5. mjeseca o.g.
Mislim da s muljanjem više neće ići. Mi smo kupili samo gume i nismo platili ništa, vi ćete u ovom slučaju platiti samo za felge. Ili kupujte po dvije pa na dvaput, što baš i nije zgodno. A možda vam i ne naplate za felge ako budu neki dobri.
na svaki iznos preko 1000 kn po osobi ide PDV, i carina ako roba nije iz EU. ali postoji i caka sa računima (jednom su nam to rekli), naime ako je 1000 kn po osobi onda treba biti jedan račun po osobi (ili tako neka fora), ali mi to nikad baš i nije bilo jasno.
Svak zna što je za njega prihvatljivo, mi smo gume kupili prije par mjeseci i bez problema stigli s njima u HR ali kažem, nisu bile jako skupe. i znam brdo ljudi koji su isto to napravili, isto bez problema. možete prijaviti samo dio, to je isto opcija, ili prijaviti sve i nakrcati auto prijateljima. ne vjerujem da maloljetnici imaju pravo na 1000 kn po glavi.
nadam se da nisam ni jednog carinika uvrijedila, nije mi to bila namjera naravno, nego sam prenjela svoje iskustvo i iskustvo koje sam čula od drugih. napomenula sam da naše gume nisu bile skupe. no, kad sam u slo kupila perilicu za rublje na istu sam platila PDV jer je koštala 2500 kn u komadu za koje su mi rekli da iako nas je 3 u autu nema veze jer je to samo jedan komad robe koje može ići na jednu osobu ili tako nešto tako da se dopušteni iznos nije zbrajao. PDV sam platila na cijeli iznos bez DDV-a, ne na iznos umanjen za 1000 kn (kao što sam mislila da bih). Ali, sve je bilo puno jeftinije i sa DDVom u Slo tako da mi nije to bio problem, PDV mi je samo pojeo povrat DDVa
nije mi jasno zasto ne nazovete na GP i jednostavno pitate carinika....
1000 kn oslobodenja se moze primjeniti na clanove obitelji ,bez obzira na godine,ali samo ako je roba djeljiva i ako je to vidljivo iz racuna ili iz robe.
znaci perilica za sude se ne moze podjeliti na vas 4,ni fizicki ni fiktivno,ali odjeca,namirnice,itd moze.
s time da pogranicno stanovnistvo nema pravo koristiti 1000 kn oslobodenja,osim ako racunom ne dokaze da je roba kupljena 15 km od granice,,jer se 15 km racuna kao pogranicni pojas. odnosno i pogranicni mogu uvoziti ali su duzni platiti i porez i carinu bez obzira na eu podrijetlo robe,,koje takoder mora biti navedeno ili na robi ili na racunu.
ukoliko ne prijavite robu,bez obzira da l ona prelazi 1000 kn vrijednosti ili je manje vrijedna,,racunajte na kaznu od 500 kn i ful uslugu carinu + pdv.
osim toga www.carina.hr
Posljednje uređivanje od call me mommy : 14.07.2011. at 03:03
ima li tko friska iskustva?
planiramo po zimske gume u sloveniju.Primam prijedloge gdje jer nemam pojma kamo bi.
ako je mm dobro izraunao nesto sto bi kod nas kostalo cca 5000 kn tamo cemo platiti cca 2500.isplati se raspitati.
uglavnom-planiram nas povesti četvero tj-dva auta sa po dvoje ljudi jer ne ostavljam stare gume u sloveniji pa nemam mjesta da sve potrpam u jedan auto.
I što-doodjem na granicu i velim da imam to i to.a oni meni vele aha, to je ispod 1000 kn po osobi izvolite prodite.Dobijem povrat i podignem ga iduci puta u sloveniji ? tako jednostavno???
i koliko je uopce slovenski porez?
anatom, vidi gornje postove od Danci i call me mommy, za gume ne može 1000 kn po osobi.
Mi smo rekli da imamo dvije nove gume na autu ( samo gume, felge stare) i pokazali račun, dvije odrasle osobe u autu, svaka guma 82 Eura. Nismo platili ništa na našoj carini. Dobili povrat u SLO. To je bilo prije 10 mjeseci. Dvije ljetne gume su bile u haubi.
Mi kupili prošle godine, 4 gume, u vrijednosti otprilike 2ooo kn,
te iste bi kod nas platili cca 600kn skuplje.
Bili MM i ja u autu, napravili dva računa, na svakog dvije gume
montirali na auto, a ljetne ostavili u njihovom hotelu za gume.
Na granici ih prijavili, i pokazali račune,
budući da smo supružnici sa istom adresom mogu biti dva računa kaže MM.
Ovjerili merver, te se polukružno okrenuli kad smo ušli na našu stranu, ušli ponovno i rekli da idemo nazad po merver,
i podigli merver bez problema.
Na granici s nikim nikakvih problema.
Ljetne gume smo ostavili kod njih jer nemamo baš mjesta za držanje, a cijena je bila zaista neka sitna.
Merver se može odmah podići, ako tko želi, ni s tim nema problema.
Imali smo cca 30e povrata.
Posljednje uređivanje od mamaLare : 17.10.2011. at 19:26
A imam negdje vizitku od njih.." Furlan"
ako kome treba mogu potražiti, za sve upite ih se može nazvati ili kontaktirati mailom
jako su ljubazni na telefonu, sve hoće objasniti, sve cijene se mogu provjeriti...
ali treba biti strpljiv pri mijenjanju jer imaju jako puno posla i veliku gužvu, oba puta smo čekali preko 1h.
mi smo mijenjali gume prije mjesec dana u slo na auto od svekija
sve pet, ja i mm, dva računa. doduše nas nisu ništa ni pitali na granici, samo mahli, ali sigurna sam da bi bili prošli bez PDV-a i da jesu gledali. jedini put kad sam platila nešto na granici je bilo kad sam platila PDV na mašinu za prati robu, bilo nas je troje u autu ali rekli su mi da se iznos od 1000 kn ne može zbrojiti nego kao ta jedna stavka ide na jednu osobu jer roba nije dijeljiva. ali zato gume na autu jesu dijeljiveionako je u mom slučaju mašina bila jeftinija u SLO nego što je bila tu pa mi nije bio bed.
imaj na umu da te može uvijek trefiti i da može se desiti da platite PDV, u tom slučaju izračunaj ako ti se još isplati (dobiješ SLO povrat poreza ali platiš i naš PDV), zlu ne trebalo.
to je ovo što je spominjala ribicehttp://www.vulkanizerstvo-furlan.si/?name=default
Posljednje uređivanje od khaa : 18.10.2011. at 09:53 Razlog: link