Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: kupnja auto guma u sloveniji

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prije 2 tj. bila kod Furlana u Slo, sve 4 gume, goodyear 4 season sa montažom i svim platili nekih 350 EUR. Jedva smo prešli granicu, srećom bio je tata sa mnom koji je invalid dom. rata pa smo prešli na tu iskaznicu, inače bi nas sigurno carinili. Dobili smo povrat poreza 69 EUR. Sve skupa je tamo trajalo nekih 30 min.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e da, i merver smo podigli u pošti u Branimirovj, ZG

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dobar vulkanizer je i Axle u Kopru, ima više lokacija mislim.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Prije 2 tj. bila kod Furlana u Slo, sve 4 gume, goodyear 4 season sa montažom i svim platili nekih 350 EUR. Jedva smo prešli granicu, srećom bio je tata sa mnom koji je invalid dom. rata pa smo prešli na tu iskaznicu, inače bi nas sigurno carinili. Dobili smo povrat poreza 69 EUR. Sve skupa je tamo trajalo nekih 30 min.
    ako je roba podrijetla iz EU nema carine,gume ugl jesu iz EU.

jedino što se može platiti na granici je PDV, 23%, dakle u najgorem slučaju treba izračunati ako se čovijeku isplati dati tih 23%. Ili pak mijenjati dvije gume po dvije gume.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo jednog pitanja.

Čitajući sve vaše postove, i malo istraživajući po internetu odlučio sam se kupiti gume u sloveniji. E sad..

http://www.auto-info.hr/vijesti/vije...2-13-1154.html

U ovom članku kažu da ako ti vrijednost prelazi 1000 kn povedeš prijatelja i razbijete to na 2 računa i to je to..

http://www.carina.hr/Glasnogovornik/PIO.aspx

Dok na službenim stranicama carine kažu da u autu moraju biti članovi obitelji i da samo tako možeš razbit račun.

Ono što mene zanima je da li je itko od vas išao tako sa prijateljem i da li su mu pravili problema na granici?

Unaprijed zahvaljujem

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam išla s dvoje djece, ali s jednim računom (prije mjesec dana cca)
    Carinik me pogledao ispod obrve, pustio i rekao da nek samo drugi puta napravim dva računa. Stekla sam dojam da nije važno jesu li djeca debelo maloljetna ili je samnom susjed. Bitno da su dva računa.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mislim da sam negdje čitala da i maloljetnici imaju pravo na onih 1000 kn

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i maloljetnici imaju pravo na 1000 kn,,ali ne i na trosarinsku robu tipa kavu,alkohol i cigare.mozes uvesti 2000 kn DJELJIVE robe bez placanja davanja ako je s tobom maloljetno dijete,,ali nemres 2 steke cigara,,,npr.

mario88-kako mislis problem? da moras platiti davanja? ako si se informirao i vidio sto smijes a sto ne smijes onda si sam radis probleme ako ides sa prijateljem a ne sa obitelji.osim ako nemas nikog od obitelji pa probas to objasniti cariniku.

a ako ti frend ima auto sa istom velicinom guma onda nek uzme prometnu gdje se to ljepo vidi,pa si on moze voziti 2 gume, ti 2, ali u tom slucaju gume ne smiju biti montirane na tvoj auto.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MM je prošli tjedan bio kod Fulana u Slo, i promjeno za početak dvije...isplati se!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa Vidi poruku

mario88-kako mislis problem? da moras platiti davanja? ako si se informirao i vidio sto smijes a sto ne smijes onda si sam radis probleme ako ides sa prijateljem a ne sa obitelji.osim ako nemas nikog od obitelji pa probas to objasniti cariniku.

a ako ti frend ima auto sa istom velicinom guma onda nek uzme prometnu gdje se to ljepo vidi,pa si on moze voziti 2 gume, ti 2, ali u tom slucaju gume ne smiju biti montirane na tvoj auto.

Problem mi je jer ja studiram u zg-u i imam hrpu prijatelja koje mogu povest sa sobom u slo, ali obitelj je u st-u. Ali zvao sam jučer carinu i pitao ih isto to, fini gospodin mi je rekao da nije problem ako je prijatelj sa tobom u autu, bitno je da su računi manji od 1000 kn. Eto, sad imate odgovor i na to pitanje...

Pozdrav

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kupili u petak gume u Brezicama.cas posla.izgubili cca sat vremena.gume koje su kod nas 700 kn platili 450.ja prezadovoljna.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    e da, i merver smo podigli u pošti u Branimirovj, ZG
    Moze vise info o ovome?
    Jel uzimaju kakvu proviziju?

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ne može se za gume više podizati merver u pošti!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

A gdje može?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Dali mi netko može preporučiti vulkanizera iz SLO, otprilike iz mjesta Ptuj-Ormož-Maribor ili neko bliže mjesto. Mi smo iz Varaždina i spremamo se ići po ljetne gume uskoro!

Hvala unaprijed

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •