Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: sto napraviti sa keljom/ od kelja?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno sto napraviti sa keljom/ od kelja?

vrle kuharice, imate li kakve dobre recepte za kelj?
    mislila sam da ga malo cesce kuham, ali mi nista drugo ne pada na pamet osim na leso, sa maslinovim uljem , sa ili bez kumpira.

imate li kakve zanimljive recepte, po mogucnosti jednostavne i brze, moze i malo kompliciranije, ali ne bas da moram biti 3 sata za stednjakom?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moji klinci obožavaju kelj-popečke: zdinstam luk, dodam malo špeka, kruh namočen u mlijeku i rezance kuhanog kelja. Začinim, dodam jaje i oblikujem popečke koje uvaljam u prezle i pržim. Fini su i topli i hladni.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrzim kelj i mogu ga samo ovako: narezem ga na trakice i bacim u wok gdje ga ceka maslinovo ulje i cesnjak i samo mrvica vode.
    na svega nekoliko minuta.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možeš ga raditi kao nabujak s mljevenim mesom, kao varivo da se jede sa žlicom, na lešo(ja dodala i mrkvu i krompir). Možda se sjetim još nešto.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja volim kelj, ali ga mrzim kuhati (svo lisnato kuhamo na pari pa mu treba dugo jer je debljih listova) jer mi dugotrajno zasmrdi cijelu kucu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja izrežem onu debelu žilu iz sredine lista pa se brže skuha. Ja volim i samo skuhanog na pari pa na salatu s balzamičnim octom i maslinovim uljem, ali to je mojim klincima bljak bljak pa sam se, naravno, odrekla.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema boljeg o čušpajza.
    Mi keljota-beljota jedemo barem jednom tjedno. Ubacimo krumpira, mrkve, a još ak se kakva kobasa unutra kuhala, za prste lizati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Nema boljeg o čušpajza.
    Mi keljota-beljota jedemo barem jednom tjedno. Ubacimo krumpira, mrkve, a još ak se kakva kobasa unutra kuhala, za prste lizati.
    I mi isto ovako i obozavamo

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Najcesce ga skuvam sa ostalim povrcem kao supu i stramp u blender. Jako brza i zdrava krem corba. (obavezno staviti paradajz i beli luk, mnogo je ukusnije).
    Moze se staviti malo jogurta u tanjir, ko voli.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kelj izrezes na kocke (ne mora biti prava kocka )
    obaris 10ak min, procjedis
    u teflon serpu, ili neki drugu u kojoj ne moze zagoriti stavis putera, istopis, na to stavis kelj, zacinis vegetom, poklopis i dinstas uz povremeno mijesanje dok ne postane mekan
    u zdjeli umjesaj pavlaku, razrjedi s malo mlijeka, dodaj kasiku aleve paprike i 1-2 cesna bijelog luka sitno sjeckanog
    to prelij preko kelja i jos kuhaj par minuta

ovako spremljen jede cak i MM koji mrzi kelj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •