-
Pohano povrće
ajmo dajte ideje što sve pohate od povrća i na koji način, možda neko ima neku novu ideju.
ja sam nekako muto poham samo tikvice i patlidžane, tu i tamo neki šampinjon ali to ako mi se da.
što još može...
-
Karfiola... lagano prokuhas i umocis u malo guscu smjesu kao za palacinke.
Amerikanci su ludi za pohanim kolutovima luka... ne znam, nisam nikad radila.
Nista drugo mi ne pada na pamet.
-
Osoblje foruma
pohane zelene rajčice
nakon filma sam bila dovoljno luda da probam i dopalo mi se.
i poriluk može u tu smjesu za palačinke (stavi kukuruzno brašno)
krumpir - skuhaš (ali da ne bude premekan da se raspada) i pohaš ga - sirotinjska hrana, ali jako fino uz divljačke saftove
-
Crveni luk! Pravila! Mljac!
-
-
Osoblje foruma
-
koji prsten kad je jedan kolut iz više prstenova?!
-
Isto u smjesu malo gušču nego za palačinke. Možeš dodati i malo palente ili prezli u smjesu. Luk narežeš i razdvojiš na kolutove.
-
Osoblje foruma
pa da.
odrežeš plošku i onda razdvojiš prsten po prsten.
pa pohaš one veće. ko lignje.
od manjih napraviš salatu.
a možda je janoccka pohala cijelu plošku?
-
znači miljon pohanaca
to je gore od šampinjončića
-
Ak sad nemaš vremena, kada ćeš....
-
ah nikad
-
Osoblje foruma
Pohana kapula je zakon! Ali kaloricnoooooooooooo!
-
Neki ionako imaju tendenciju bujanja....
-
Paškanat i celer (vrlo kratko prokuhani). Nešto genijalno!
-
Mi pohamo karfiol, sirovi, u brasno-jaja-prezle. Mljac!
-
Ovo nije isključivo povrće - kroketi od brokule i sira.
Skuha se brokula, zgnječi onom gnječilicom za pire, malo posoli (može i začini po želji) i pomiješa s ribanim sirom (ja sam koristila onaj koji se prodaje kao ribani sir za pizzu u paketu od pol kile) i to tak da ne bude previše sira, ali niti previše brokule, otprlike pola-pola, odn. da se mogu oblikovati kuglice koje se baš ne raspadaju (slagala sam ovo eksperimentalno i ispalo je mrak). Smjesa se promiješa i uzimaju male količine koje se čvrsto stisnu da zadrže oblik i uvaljaju u brašno, jaja, mrvice pa opet jaja i mrvice da se stvori malo deblja korica kako se sir ne bi razlio. Pržiti kratko u vrućem ulju s obje strane, da porumeni.
-
mala sirena ovo zvuči super.
možda danas ili sutra to napravim
-
Tikvice i patlidžane posolim da puste vodu i odgorče pa poham klasično. Ali još mi je bolje kad naribam tikvicu i pustim stajat u cjedilu par sati.Napravim gustu smjesu kao za palčinke i spojim sa tikvicama pa pečem kao popečke.Odlično.Karfiol pripremam kao i dille i isto je odličan.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma