Ovak, prije 15 dana smo primjetili zadebljanje i povečane limfnog čvora s jedne strane vrata. Otišli pedici, dobila penicilin, i odmah nakon toga splasnulo. Pili antibiotik 8 dana. 3 dana nakon što smo popili antibiotik opet nateklo. Otišli na zaraznu, i tamo opet dali penicilin, i uzeli bris grla. Streptokok nije, i sad dok. naša sumnja na mononukleozu. Sutra idemo vaditi jetrene probe i LDH (nemam pojma što je to). Koliko sam čitala po netu dosta je teško baš dijagnosticirati mono. Moja curka se odlično osjeća, nema apsolutno nikakvih simptoma, osim što je imala to povečanje limfnog čvora. Ova 2 tjedna što je doma, divljale smo po vani. Naučila je voziti bicikl bez kotača pomoćnih i jurila je na njemu sve u šesnaest. Nadam se da nismo previše naštetili, jer i inače kad se osjeća dobro pustim ju van i ne držim ju na nikakvom posebnom režimu. Jako se nadam da će sutra ovi nalazi biti ok i da možda ipak nije mononukeloza. Ali jaaaako sam zabrinuta jer sam u 16 tj. trudnoće, i koliko vidim simptomi se javljaju tek 4-6 tj. nakon infekcije. Može li mi netko objasniti koja je razlika između infektivne mononukleoze i mononukleoze ili je to isto? Da li da ja izvadim krv da se kontroliram, ili da čekam eventualne simpotme? Pliz pomagajte, u strahu sam, svaki savjet i iskustvo je dobrodošlo. Javim sutra rezultate nalaza. Hvala.