-
l-carnitin, l-agrinin
cure, tko ima iskustva s aminokiselima? Jutros sam kupila l-carnitin i l-agrinin za pobooljsanje spermiograma - koliko dozirati----pise jedna na dan?
planiram uz to i bioastin, spirulina,antioksidans a pojacava pokretljivost i obujam sjemena.... pisalo se o tome. molim misljenja i savjete....hvala
-
Neznam puno o tome jer je kod MM sve u redu,ali cula sam da Ginseng pomaze i to da je bolji onaj u ampulama jer je veca koncentracija i brze djeluje.
-
hej
ej asjice, moj dragi isto uzima l carnitin i dosta mu se popravio spermiogram..Mi uzimamo l carnitin i dual tabse, mulitivitamine i homeopatiju..trebali bi za koji dan na spermiogram pa ću ti znati nešto više reći o učinkovitosti istoga.
-
MM je počeo prošli tjedan piti spirulinu 6 tableta dnevno (kako piše na kutiji), L-karnitin od Enciana 1x2 dnevno (iako piše da može 3-4 tablete), matična mliječ u kapima 2x dnevno po 7 kapi i navečer pije šalicu čaja od piskavice. Pušenje je smanjio na 2 cigarete dnevno, jede svaki dan neku voćku ili orašaste plodove i sjemenke, ribice ili tunu (imaju omega3 kiseline). Primijetio je da se bolje osjeća, da ima više energije, a od čega točno, ne znam, valjda od svega pomalo, iako nekako najviše mislim da je od spiruline. Nadam se da će djelovati i na plivače
Asja, mislim da je dobro da se držiš uputa jer doza zavisi od proizvođača. Mislim da bi trebala još nešto uz to, možda multivitamine gdje ima svega po malo. Uglavnom važni su vitamini C i E, B12, cink i selen.
Čitajući o tome, shvatila sam da treba raditi na podizanju imuniteta, uzimati antioksidanse za zaštitu od slobodnih radikala i očistiti organizam od štetnih tvari, malo promijeniti prehranu, više voća i povrća, smanjiti pušenje, uvesti više fizičke aktivnosti.
-
mm j e uzimao dugo formulu 4 od goldena , koktel vitamina i e vitamin, omegu 3 uzima redovito.
no da ne bude toga punoi, sad odlucih te aminokiseline, bioastin (na bazi spiruline +vitamini) pije piskavicu ujutro, a mogli bismo i maticnu mlijec - jeli to propolis ili slicno?
-
MATIČNA MLIJEČ je ljepljiva, mliječna tvar koju luče mliječne žlijezde pčela radilica u starosti od 6 do 12 dana. Matična mliječ sadrži vitamine B kompleksa, A, C i E, veliki broj aminokiselina, esencijalne masne kiseline, minerale, hormone i druge sastojke važne za funkconiranje organizma. Takve su acetilholin za koji znamo da je odgovoran za prijenos živčanih podražaja, razvoj mozga i bolje pamćenje, kolagen spoj koji pomaže u održavanju mladenačkog izgleda, te gamaglobulin koji organizmu podiže imunitet i potiče rad žlijezda sa unutarnjim lučenjem. Djelotvornost i učinkovitost matične mliječi lako je vidljiva u pčelinjoj zajednici. Matica je u pčelinjoj zajednici jedina spolno sposobna ženka koja od pčela prosječno živi 30 puta duže. Odraslu maticu pčele hrane matičnom mliječi te ona može snesti i više od 2000 jaja dnevno, što prelazi njenu vlastitu težinu.
PROPOLIS je smolasta izlučevina kore i pupoljaka drveća koji pčele skupljaju, obogaćuju i odlažu u košnicu. Drveće ga luči s ciljem borbe protiv mikroorganizama koji ga ugrožavaju. Po kemijskom sastavu propolis je smjesa biljnih smola, balzama, eteričnih ulja, minerala enzima, voska, peluda te najznačajnijih flavona i flavonoida. Višegodišnja znanstvena istraživanja su dokazala i potvrdila široki spektar antimikrobnog djelovanja propolisa. Posebno je izraženo djelovanje protiv virusa, bakterija i gljivica. Propolis je prirodni antibiotik i jedini koji djeluje protiv virusa.
To nije isto, ja sam kupila u biljnoj apoteci matičnu mliječ, mala bočica od našeg proizvođača PIP, pogledaj na www.pip.hr. Mislim da bi bilo dobro malo koristiti matičnu mliječ, malo propolis.
Bioastin ću kupiti kad popije spirulinu, vidjela sam u letku da je provedeno neko istraživanje i da dobro utječe na spermiogram.
-
Evo što sam pronašla na netu.
10 top namirnica za muškarce
1. Češnjak
Osim neugodnog mirisa sve ostalo u češnjaku je dobro i korisno. On ima antikancerogeno, antibakterijsko i protuupalno svojstvo tako da drži prehlade podalje. Fitokemikalije u češnjaku pomažu u snižavanju kolesterola i spriječavaju grušanje krvi. Smeta vam neugodan miris, uzmite tabletu i iskoristite njegovu vrijednost.
2. Rajčica
Rajčice su izvrstan izvor likopena, tvari bitne za spriječavanje srčanih bolesti ali i nekih oblika raka, posebno raka prostate. Neuobičajeno za mnoge nutriente ali likopen iz kuhane rajčice je još djelotvorniji. Stoga ketchup i kojekakvi umaci od rajčice i nisu tako loša ideja.
3. Brokula
Osim što sadrži folat, brokula je također napunjena sa vitaminom C, beta-karotenom, kalijem i fitokemikalijom sulforafanom, koja pomaže u smanjenju raka.
4. Riba
Plava riba sadrži esencijalne masne kiseline, poput omega 3 za koje je dokazano da su djelotvorno u spriječavanju srčanih bolesti, nekih oblika raka, artritisa i depresije. Pastrva je izuzetno dobar izvor selena, a prema nekim istraživanjima selen spriječava rak prostate. Prema tome, dobro je da se jede riba bar dva puta tjedno.
5. Odrezak
Crveno meso dobar je izvor cinka, vitamina B12 i željeza. Cink je neophodan za mnoge enzimske reakcije, vitamin B12 sudjeluje u procesu stvaranja energije, željezo je bitno za prijenos kisika po cijelom tijelu. Međutim, crveno meso bogato je i zasićenim masnim kiselinama koje i nisu baš poželjne, stoga nemojte pretjerivati. Crveno meso jedite maksimalno 3 puta tjedno.
6. Mlijeko
Mlijeko je izvor kalcija, a niska razina kalcija povezana je sa bolestima srca, rakom debelog crijeva, i osteoporozom. Osteoporoza nije samo bolest koja pogađa samo žene, naime svaki dvanaesti muškarac boluje od osteoporoze. Izaberite obrano ili poluobrano mlijeko.
7. Orašasti plodovi i sjemenke
Sjemenke i orašasti plodovi osim sadržaja masti i proteina dobar su izvor magnezija i selena.
8. Banane
Banane će vas osim energijom opskrbiti i kalijem koji je bitan za živce, srce i krvni tlak. Banana može biti I dobar lijek za suzbijanje jutarnje glavobolje nakon burne noći.
9. Krumpir
Dobri stari krumpir. Jeftin a koristan. Sadrži vit. C ali i neke druge vit i minerale. Kora je dobar izvor vlakana.
10. Pivo
Pivo sadrži tvari koje mogu pomoći u zaštiti srca od bolesti. Ono također pomaže probavu tako što pospješuje stvaranje kiseline u želucu. Ključna riječ je umjerenost naime, pozitivan učinak zabilježen je tek kod umjerene konzumacije (0,3 dcl). Prevelike količine poništit će sav pozitivan učinak stoga, nastojte da se previše ne zanesete.
-
Dodaci ishrani koji mogu biti od koristi:
Vitamin C štiti spemu od oksidativnih oštećenja. Kod pušača, vitamin C poboljšava kvalitet sperme. Kada se sperma slepi (ovaj proces se zove aglutinacija), plodnost je u znatnoj meri smanjena. Vitamin C upravo smanjuje aglutinaciju sperme i povećava plodnost kod muškaraca koji pate od ovog problema.
Manjak cinka u organizmu smanjuje nivo testosterona i zbog toga suplementacija cinkom kod muškaraca sa niskim nivoom testosterona povećava plodnost. Kod muškaraca sa niskim nivoom cinka u semenoj tečnosti, suplementacija ovim mineralom povećava i broj spermatozoida i plodnost. Ukoliko se pristupi uzimanju cinka u ove svrhe, neophodno je da to traje nekoliko meseci. Doza cinka koja se koristi u ove svrhe, obično iznosi 60 mg dnevno. Kako dugotrajno uzimanje cinka može dovesti do gubitka bakra iz organizma, neophodno je konsultovati se sa doktorom u toku tretmana.
L-Arginin je amino kiselina koja se nalazi u velikom broju namirnica i neophodna je za proizvodnju sperme. Najveći broj studija pokazuje da uzimanje arginina u trajanju od nekoliko meseci povećava broj spermatozoida i plodnost. Doza koja se preporučuje ide do 4 grama dnevno.
Koenzim Q10 je hranljivi sastojak koji organizam koristi za proizvodnju energije. Postoje dokazi da čak i takao mala doza koentima Q10 od 10 mg dnevno povećava broj spermatozoida i plodnost kod muškaraca u roku od dve sedmice.
Manjak vitamina E u organizmu dovodi do neplodnosti. Studije pokazuju da vitamin E pozitivno utiče na neplodnost i kod žena i kod muškaraca. Suplementacija vitaminom E poboljšava plodnost i na taj način što ublažava oštećenja ćelija spermatozoida od strane slobodnih radikala.
Vitamin B12 je neophodan za održavanje plodnosti kod muškaraca. Injekcije vitamina B12 povećavaju broj spermatozoida kod muškaraca gde je nizak broj spermatozoida.
L-karnitin je supstanca koja se proizvodi u organizmu, a može se naći i u dodacima ishrani i u mesu. Ova aminokiselina je neophodna za normalno funkcionisanje ćelija spermatozoida. Studije pokazuje da 3-4 grama karnitina dnevno u toku četiri meseca pomaže normalizaciju pokretljivosti spermatozoida kod muškaraca sa lošim kvalitetom sperme.
SELEN Preliminarne studije pokazuju da SAMe u dozi od 800 mg dnevno povećava aktivnost sperme kod neplodnih muškaraca. Postoje studije koje pokazuju da selen u dozi od 100 mcg dnevno u znatnoj meri povećava pokretljivost spermatozoida, ali nema uticaja na broj spermatozoida. Jedna od ovih studija pokazuje da je 11%, tj. 5 od ukupno 46 muškaraca koji su ušestvovali u studiji uspelo da dobije potomstvo.
Biljke koje mogu biti od koristi: Azijski ženšen je veoma koristan u lečenju muške neplodnosti. Jedna studija koja je obuhvatila 66 muškaraca je pokazala da 4 grama azijskog ženšena dnevno u trajanju od 3 meseca dovodi do znatnog poboljšanja u broju i pokretljivosti spermatozoida.
Drugi oblici terapija koji mogu biti od koristi: Akupunktura je korisna u lečenju nekih slučajeva muške neplodnosti i ovo potvrđuju brojni slučajevi primene akupunkture u lečenju neplodnosti
-
kiki, prava si majstorica istrazivanja.
-
Ima ozbiljnih istraživanja s l-karnitinom koja dokazuju uspješnost kod asthenosperm. MM se nazaz od asth. popravio na normoo (Sjećate se?!). Za l-arginin osim marketinških natpisa nisam pronašla neko ozbiljno istraživanje. MM kombinirao l-karnitin (1 tbl. natašte, TL), Zink, Selen, Ginko svaki dan 2 mjeseca. Sretno i vama!
-
L-aminokiseline (lijeve) su prirodne, za razliku od D koje su odlične za izbjegavanje.
Najpovoljniji izvor velikih količina odličnih aminokiselina po povoljnim cijenama su pripravci za body buildere. Među tim pripravcima je najizdašniji izvor arginina mliječna sirutka u prahu.
Ako tražite ornithin, a u pripravku ima arginina - ne tražite dalje, jer organizam ga stvara od arginina.
Apsolutno najpovoljnija sirutka u prahu je ona iz DM-a (molke kur)
-
Evo super stranica gdje možete naći koliko čega ima u pojedinim namirnicama http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html
-
l carnitin i ..
dobila sam informaciju da je l-carnitin daleko učinkovitiji kada se koristi zajedno sa acetyl l carnitinom..znači trebali bi se uzimati zajedno first thing in the morning..uspjeh zajamčenll
-
marta zar to nije isto? l carnitin i acetil lcarnitin...zbunjena sam :?
ii imali vijesti jesil ili bila na kakvim pregledima u rijeci? javi se 8)
-
Zapravo je ista aminokiselina, ali vezana na acetyl..., a ovo drugo je vjerojatno na hcl... ili mozda sulfat
Različito se valjda apsorbiraju
-
asjić, nemam pojma, tako su mi rekle cure na stranom forumu, preporučeno od njihovog urologa..ima neka razlika..navodno u kombinaciji daje odlične rezultate, zašto ne pokušati..?!
javim ti se na private da malo časkamo..
-
Cure,
da li je neka od vas pila l-carnitin i ako jeste kakva ima iskustva?
Ja sam jedna od onih sto ne reaguje ni na kakvu stimulaciju, a negdje sam procitala da ako zena uzima l-carnitin ima bolju jajnu stanicu, tako da me interesuje da li je to stvarno tako.
pozdrav,
-
ja mislim da si ti čula za l-arginin jer je navodno on jako dobar za jajne stanice, a i vitamin b6..Bar tako kažu.Nisam probala
-
U pravu si Martamaric, mislila sam na l-arginin.
Pls. cure ako imate iskustva, recite
-
Sto se tice preparata za zene, ja nisam cula nista u vezi ovih aminokiselina, ali planiram piti Agnus Castus, dostupan i kao Vitex. to je biljni preparat koji pojacava ovulaciju, smiruje PMS i snizava vrijednosti prolaktina, sve sto mi treba.
-
vitex se napokon pojavio i na našem tržištu.To je ustvari biljčica konopljika a proizveo ju je encijan pod imenom pms free..Kažu da je jako dobar.Ja sam ga pribavila, pa ćemo vidjeti.
-
Cure, vidim da ste se bacile na prirodu pa sam vam htjela reći moje iskustvo koje sam platila malo više, a mogla sam hladno otići u ljekarnu i za puno manje novca poboljšati imunitet. Naime prije 3 g. uzela ja putovinicu i via Beograd kod Tešića (to je njihov poznati fitoterapeut). Kod mene je problem (jajovodi) i čovjek mi kaže (i proda za 300DM terapiju za 3mj) da svaki dan uzimam 10 kapi propolisa 3x, matičnu mliječ po žličicu 3x,a navečer žlicu meda s žlicom jabučnog octa. Od čajeva ujutro i navečer Salvia Officinalis, popodne kantarion čaj. Dao mi kantario čaj za ispiranje irigatorom (prvi puta sam čula za to :? ), kantarion ulje za tamponiranje (navečer u rodnicu). Ne mogu reći-osjećala sam se kao avion, ali ništa mi nije pomoglo. Mojoj sugrađanki je-rodila je sina.... Eto, samo da znate. Ne može štetiti, a možda kome pomogne (ne vrijedi 300DM- ustvari mislim da su bili euri!!!nisam više sigurna...)
-
irigator
mzape što je to irigator..Već sam na nekoliko mjesta vidjela tu riječ, al nemam pojma što to znači
-
neke cure kazu da im je tesic sa svojim cajevima pomogao, a vecina kaze da nije.
njegova jedna terapija za 3 mjeseca kosta ako si iz SCiG 200eur, a ako zoves iz druge drzave onda je 300eur.
tako je meni rekao, kad sam zvala iz italije .
ja na kraju nisam kupila njegove cajeve....
-
martamarić-irigator sam kupila u ljekarni (negdje između 50 i 100kn ovisno o proizvođaču) to ti je plastična posuda u obliku harmonike s nastavkom koji uguraš u rodnicu nakon što posudu napuniš čajem (toplim, npr. hrastova kora) harmonikicu stisneš i ispereš rodnicu,naravno otopina treba biti mlaka, a ja sirota promašila temperaturu pa je bilo veselo
!!! Ni ja nikada prije za to nisam čula, ali mi je mama rekla da se to ranije jako koristilo kod raznoraznih upala i da postoji milijun prirodnih recepata za takvu otopinu...
-
Imate li informacija kako L-arginin utječe na ženski reproduktivni sustav?
-
Berlin,
potrazila sam po arhivi sto sam nekad pisala:
L-arginin je aminokiselina, koju tijelo koristi kako bi proizvelo nitrit-oksid za kojeg kazu da smanjuje krutost zila, povecava protok krvi i tako unapredjuje funkciju zila (Inace preporucjuje se i "zrelijim" zenama sa povisenim FSH i slicnim simtpomima jer se kod zena s godinama smanjuje cirkulacija kroz jajnike koja je jako bitna za kvalitetu JS i zato se i ja za njega zanimam)
Prirodni izvori L-arginina su: cokolada, orasi, ljesnjaci, bademi, arasidi.
A evo i par medicinskih studija koje sam sada izgooglala:
- http://humrep.oxfordjournals.org/cgi.../full/17/3/659
"L-Arginine supplementation may be detrimental to embryo quality and pregnancy rate during controlled ovarian hyperstimulation cycles. "
- http://humrep.oxfordjournals.org/cgi...full/14/7/1690
"It was concluded that oral L-arginine supplementation in poor responder patients may improve ovarian response, endometrial receptivity and pregnancy rate. "
Sretno
-
lilium
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma