Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: Bajramski meni

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    meni je bas merak kuhati navecer
    wewa, vidjeti ćeš jednog dana kad će ti dnevnik biti pojam kasnonoćnog programa...

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Joooj, ms.ivy ako je zbog bebe, jedva cekam...

    ali ja uglavnom ne idem na spavanje prije 1, MM radi dokasno, pa mi zao spavati...

    WM, ja pravim jednu kupusastu salatu s piletinom, majonezom i kuhanim jajima, s koprom i biberom, a ta tvoja zvuci zanimljivo, samo sto ja imam predrasuda kad se radi o slatko-slanim kombinacijama.
    najblize tome sto sam pojela je turski pilav s grozdicama.

    Sta su tatlije?

  3. #3
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Jos nitko nije spomenuo baklavu od maka, pa cu ja. Moja mama je to radila davnih godina i jela sam na hektare . Jel to netko radi?

  4. #4
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    slicne hurmasicama, dakle sastojci su klsaika:

    50 dkg brašna
    50 dkg maslaca
    2 dl kiselog mlijeka
    2 jajeta
    60 dkg secera
    2 limuna
    3 klincica
    10 dkg oraha


    samo sto se prave okrugle i pljosnate (kao Klasova Poem).
    Prvo napravis kao kuglicu onda napravis udubljenje u koje stavis malo mjesavine popurenih,zasecerenih oraha i onda malo pritisnes odozgo da budu kao dukatcici.Samo sto sa strane budu malo tanje a sredini zbog file deblje.

    Vruce se zaliju agdom, samo sto se u agdu moze dodati jedna narandza nasjecena na kolutove i malo zacina za medenjake.

    Meni budu famozne i svi ih vole.

  5. #5
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    white musk, ja na poslu nemam koncentraciju za pisanje niti vremena da pisem naisroko
    zato velim da cu veceras
    strpi se

  6. #6
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Jos nitko nije spomenuo baklavu od maka, pa cu ja. Moja mama je to radila davnih godina i jela sam na hektare . Jel to netko radi?
    ja jos nikad nisam cula da postoji baklava od maka, ali bi bilo super da nam napises kako ide.

  7. #7
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Jos nitko nije spomenuo baklavu od maka, pa cu ja. Moja mama je to radila davnih godina i jela sam na hektare . Jel to netko radi?
    ja jos nikad nisam cula da postoji baklava od maka, ali bi bilo super da nam napises kako ide.
    Moram naci negdje recept ako jos uopce postoji. Raspitam se kod mame, ali sanse su male.

  8. #8
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    WH, zvuci ukusno

  9. #9
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    wewa daj mi molim te kakav dobar recept za Begovu corbu.Dolaze mi POSEBNO dragi gosti, a ta corba mi je narucena ko maksuzija, pa pliz ako znas pisi

  10. #10
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    BEGOVA CORBA

    Potrebno(za 5 osoba):

    1/2kg kokosijeg mesa
    20 dkg mrkve
    korijen celera i persuna
    50g bamje
    20 g rize
    2 dl povlake
    3 zumanjka
    sok od limuna
    so

    Priprema:

    Meso i povrce stavi u vodu,posoli i skuhaj.Kad je gotovo,supu procijedi,povrce i meso isjeci na kocke i ponovno vrati u supu.
    Stavi na vatru i dodaj kuhanu rizu i bamju.
    prije serviranja u corbu dodaj pavlaku i zumance.

    evo, nasla sam ovo, ali ne garantujem za ukus, posto ja corbe ne volim generalno.

  11. #11
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    [quote=wewa]Paprenjaci

    500 gr. Brašna
    1 germa
    2 jaja

  12. #12
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    joj ova treca varijanta od 10cm i ona treca od 15cm su me oborile sa stolice.Mamita legenda si :D

  13. #13
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    pa nnneeeznammmm

  14. #14
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    [quote=Mamita][quote=wewa]Paprenjaci

    500 gr. Brašna
    1 germa
    2 jaja

  15. #15
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    tako lijepo
    havala


    hmmm halva?

  16. #16
    Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    706

    Početno

    E sad, molim da li netko zna recept za "Hadžijine ćevape"? Neznam šta, kako, ali mama mi je gledala recept od pola na Dobro Jutro i onda mene tuši da nađem na internetu?

  17. #17
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    eh evo i mene konacno s receptima
    sastojci su isti, samo je pitanje kako se zeli sloziti baklava.
    mjere pisem za veliku tepsiju (onu velicine rerne)

    tirit:
    1 puter (najbolje se pokazao ledo)
    2 cijela jajeta
    2 zumanjca
    brasno

    Puter se umuti pjenasto, sa jajima i zumanjcem.
    Kada je dobro dobro umuceno, dodavati brasna toliko dok se ne pocne mrviti tijesto, a onda ga jos narendati na rende i osusiti onako kako je wewa vec pisala…da ne ponavljam


    800 - 1000gr oraha, pola samljeti, pola isjeckati pa sve izmjesati

    U tepsiju slagati na dno 4 jufke (izmedju se samo malo premazu istopljenim puterom i to vazi za svaki sloj jufke)
    Jos je bitno da kad se puter istopi, prvo se pokupi sva pjena i mlijeko iz njega i samo se koristi cista masnoca.
    preko toga raporediti

  18. #18
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    vodenjak, ja pravim ovako

    HADŽIJSKI ĆEVAP

    Potrebno (za 4 osobe): 75 dkg telećeg mesa bez kostiju, 25 dkg crvenog luka, 10 dkg maslaca, 50 dkg svježeg paradajza, 25 dkg gljiva, so, biber, sitan peršunov list, pregament papir (za pakovanje ćevapa).

    Priprema: Meso izrežite na kockice, posolite i naglo prepržite na maslacu. Paradajz blanširajte, ogulite, očistite od sjemenki i usitnite na kockice. Gljive operite i isjecite na ploške. Luk dinstajte na maslacu. Dodajte gljive i nastavite dinstati. Potom dodajte paradajz, prodinstajte, začinite i na kraju dodajte prepržene kockice mesa. Sve skupa lagano izmiješajte, prokuhajte i dotjerajte okus.

    Pergament papir postavite u posudu, stavite pripremljen ćevap, zatvorite i stavite u zagrijanu pećnicu da se zapeče. Zatvaranje ćevapa napravite tako da krajeve papira namažete žumancetom i zalijepite. Servirajte toplo u pergament papiru

  19. #19

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Nedavno na tv sam vidjela baklavu sa pistaciama jel ima netko pojma šta je to?Super mi izgledaju vaši recepti pa možda nekom slavljeničkom prilikom isprobam.
    U Makedoniji sam jednom probala baklavu od maka i bila je jako fina i to meni koja inače ne volim mak.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    cumin prevodimo s kim?!
    kumina ili kim je jedno te isto.može biti mljeveni,u zrnu ili u ljuskici ili čemu već.
    išla sam čak provjeriti šta na mom paketiću piše-kumina v zrnu/kim u zrnu

  21. #21
    Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    706

    Početno

    White_musk hvala. Dok sam čekala da se netko javi, malo sam surfala i našla sam dosta sličnih recepata. Uglavnom je ono osnovno isto. Sad je na njoj da isproba, budući da ja ne kuham...

  22. #22
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    MM je lud za makom pa evo ko ozeblo sunce cekam anchi hocel iskopati taj recept za baklavu od maka do bajrama.

  23. #23
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Za sve radoznalce, evo, nasla sam baklavu od maka (racept, naravno) :D

    BAKLAVA OD MAKA

    50 dag tankih kora
    30 dag maka
    1 jogurt
    1 casa ulja
    2 case secera
    3 cijela jaja
    1 prasak za pecivo


    1/2 dl mlijeka
    1/2 dl ulja (za preliti prije pecenja)

    Preljev:
    2 case secera
    2 case vode
    sok od 1 limuna


    Izmijestai sve sastojke. Slagati u redove po tri nauljene kore i smjesu dok se ne potrose svi sastojci, tako da se zavrsi sa tri kore. Prije stavljanja u pecnicu izrezati na kocke ili rombove i preliti sa 1/2 dl mlijeka i 1/2 dl ulja. Peci oko pola sata na 180-200 stupnjeva, odnosno dok ne porumeni. Jos vruce preliti sa prethodno skuhanim preljevom. Staviti nakratko u vrucu pecnicu dok se malo zapece.


    Kao sto vec rekoh - ovo sam jela na hektare.

  24. #24
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    evo jos jedan super recept za brunch drugog dana bajrama


    POGAČA SUNCE

    Potrebno: 1 kg brašna, 4 jajeta, 2 jogurta, 2 germe, 8 kašika ulja, so, sir, puter.

    Priprema: Zakuhati jufku sa jogurtom, 2 jajeta, 2 bjelanceta, germom, soli i uljem. Jufku razviti i nožem odrezati okolicu širine 2 prsta, koja se smota u krug i stavi na sredinu tepsije. Preostalu jufku podijeliti na dvanaestine, premazati ih puterom, te na širi kraj staviti malo sira i savijati kao kuglice. Redati ih u obliku sunca okolo središnjeg kruga. Na kraju ih premazati sa dva preostala žumanceta i odozgo posuti sa sezamom ili makom. Ostaviti da malo odstoji, pa peći

  25. #25
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Samo da prijavim da je baklava gotova, spremna za navalu gostiju

    na rucak cemo kod mojih, pa mi otpada meni, ali spreman je za iduci Bajram ako Bog da!

  26. #26
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Sudeći po količini topika i recepata čini mi se da su naše Bosanke prije Bajrama kao ja kad sam na dijeti - samo razmišljam o hrani!

  27. #27
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ima bosanki kojima je svaki dan bajram
    bar po kolicini pojedene hrane i razmisljanju o njoj

  28. #28
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    ima bosanki kojima je svaki dan bajram
    bar po kolicini pojedene hrane i razmisljanju o njoj
    potpisujem

  29. #29
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    evo da i ja raportiram da je baklava gotova i sad se borim s mm-om jer jede nemilosrdno. to je moja prva baklava u životu i ispala je super. (a kome ću se hvaliti ako ne vama )

    tufahije se hlade i čekaju punjenje.

  30. #30

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Do Bajrama puce baklava
    Ja nisam nista pravila. Posto nemamo neke familije ovdje, kod nas je obicaj samo malo bolji rucak i to je sve.

  31. #31
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Tuspas mene .
    Baklava gotova, upravo se hladi.
    Zabranjen pristup do prekosutra. Na stolu pise "zaobidji me u sirokom luku"

  32. #32
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    evo da se i ja tuspasim,baklava od ljesnika i sjeckanih suhih marelica,bajadera,sedmo nebo,rolada sa zeleom i orahovi prutici(aprikot),kokos rolada(Mala sirena),kuglice od smokava(Ivancica),kadaif

  33. #33
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    samo za baklavu ne znam koliko ce se uspjeti odrzat, nesto mi MM svaki cas ide piti vode, a ja cujem kako susti folija na baklavi.

  34. #34
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Vrijedne li ste! kod mene je baklava jednako Verboten! samo sto se MM u strahu od odmazde pridrzava propisa, kekekekekeke

    veceras pravim tortu (kupila kore, shame on me), ujutro pecem paprenjake ako Bog da.

    WM, svaka cast!

  35. #35
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    joj žene koliko kolača napraviste :shock:

    svaka čast

  36. #36
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ja ovo više ne mogu čitati, izazvati ću kratki spoj koliko slinim po tipkovnici...

  37. #37
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Mamita, tek sad vidjeh da ti je to bila prva baklava u zivotu, pa cestitam! Pusti TM da sve pojede pa zacas jos jednu

    Ms Ivy, dodji na baklavu, bujrum
    nije mi zao baklave ali tastature jeste

  38. #38
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    hvala

  39. #39
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    i kod mene i kod mene pliiiiiz

  40. #40
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    mamanjojza

  41. #41
    Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    MI
    Postovi
    1,456

    Početno

    Joj sto me sramota. Vi ste sve kuharice za 5. Nama ce svekrva napraviti baklavu. MM voli sa orasima i ljesnjacima.

    Ali sam zato majstor za pite

  42. #42

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    sarajevo, bih
    Postovi
    38

    Početno

    drage moje,
    evo da i ja prijavim svoju baklavu. napravila sam je u nedjelju i copnula samo jedan okrajak
    ja idem kod svojih u tuzlu, pa stoga nema nista drugo. a kad podjem kuci, od mame cu svega spakovati

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •