-
Evo da se opravdam, budući da sam rekla da je baklava ona samo s orasima.. Tako su me učili
1 kg vrlo tankih kora
1/2 kg maslaca (putra)
1 kg mljevenih oraha
100 gr. šećera
Agda:
1 kg šećera
1 lit vode
2 vanilin šećera
Orahe i šećer pomiješati. Maslac lagano rastopiti. Namazati tepsiju (pleh) i složiti 3 do 4 sloja kora, a svaki sloj premazati maslacem. Posuti orasima. Nakon toga ide konstantno kora-orasi, tj. svaki sloj premazati maslacem i posipati, a za kraj ostaviti barem 3 sloja kora. Svaku premazati maslacem. Kod premazivanja paziti da se ne zahvati mlijeko i talog, tj. mazati isključivo maslacem, mlijeko se može upotrijebiti za nešto drugo. Izrezati na kuseve (rombove) prije pečenja. Peći na 150 °C.
Agda: Zaliti vruće sa vrućim (skuhati 1 kg šećera sa 1 lit vode i 2 vanilin šećera, sve ukuhati).
Kome je puno nek prepolovi količinu, ali u principu to je to. U slast.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma