-
Evo ovako sam napisala.Poslala sam mailom ministru i na sve dolenavedene adrese (CC).Takodjer zahvaljujem bublici3 na popisu jer je bilo puno brze i jednostavnije.Nadam se da je ovo ok.
Ministre zdravstva,
pozvali ste sve parove koji idu u nizomestvo na postupke medicinski potomognute oplodnje da vam se jave da razgovarate o tome zbog cega idu u inozemstvo.
Osobno si nazalost ne mogu priustiti lijecenje u inozemstvu ali vam svakako zelim reci zbog cega bih isla da mogu.
U prvom redu zbog vaseg novog zakona koji meni, 40-godisnjakinji koja je itekako svjesna smanjenih sansi, te iste sanse dodatno umanjuje time sto zabranjuje oplodnju vise od 3 jajne stanice.Prosla sam do sada 5 stimuliranih postupaka i 2 blago stimulirana ( sto je sve skupa trajalo zadnjih 5 godina) .U svakom stimuliranom postupku sam imala 6-7 jajnih stanica od kojih bi se oplodilo 4-5 a od kojih bi za transfer bile najvise 3.
Sada kad se smiju oploditi samo 3 a nema nacina da se odaberu 3 najbolje, pametnom je jasno koliko su moje sanse minimalne.
Kao sto rekoh nazalost ne mogu si priustiti lijecenje u inozemstvu i osudjena sam ali osudjena u pravom smislu te rijeci na lijecenje u RH zahvaljujuci vasem zakonu.
p.s. Da ovo moje pismo ne bi bilo protumaceno kao pismo podrske vama i novom zakonu o MO saljem ga dodatno i na slijedece adrese:
Ante-Zvonimir.Golem@mzss.hr
ured@predsjednik.hr
predsjednik@vlada.hr
klubsdp@sabor.hr
hsls@hsls.hr
roda@roda.hr
sabor@sabor.hr
vesna.roller@zg.t-com.hr
sandra.veljkovic@vecernji.net
rtl-vijesti@rtl.hr
Mojmira.Pastorcic@rtl.hr
kristinaturcin@yahoo.com