Evo i ja upravo poslala na sve navedene adrese

„Poštovani ministre Milinović“,

Evo i mi smo jedan od mnogobrojnih parova koji se javljamo na Vaš poziv upućen parovima koji idu u inozemstvo u želji za toliko očekivanim djetetom. Ja imam 26 godina a moj suprug 34, i već 4 godine radimo na djetetu, a vi nam taj cilj ni malo ne olakšavate.
U Hrvatskoj očito nema budućnosti. Vi kao „navodni“ doktor – ginekolog, trebali bi znati kroz šta parovi prolaze (naročito žene), kolike su to količine hormona, te kolika je to psihička a i fizička bol i patnja kroz cijeli postupak. Ali ne, Vi nemate pojma o tome, pa zato i možete donositi takve Zakone.
Mi smo do sada bili na 3 postupka u Hrvatskoj. U prvom postupku imali smo dvije oplođene stanice koje su mi vraćene ali se nisu primile, u drugom postupku koji je bio nakon stupanja novoga zakona na snagu stavili su me na slabiju stimulaciju radi koje nije niti došlo do oplodnje, i konačno na trećem postupku dobili smo 5 jajnih stanica koje bi bilo gdje drugdje u svijetu oplodili i zamrznuli, ali ne i kod nas. Kod nas doktori moraju ići na eci-peci-pec i odabrati tri pa sam ja tako od svojih 5 jajanih stanica dobila samo dvije oplođene stanice koje su mi vraćene i sada još čekamo da vidimo hoće li nam uspjeti. Ali ako i ne uspije naš sljedeći pokušaj je definitivno Slovenija.
Radi svega toga smo se i mi kao i velika većina drugih parova koji se mogu priuštiti otići potražiti sreću van Hrvatske, odlučili za Maribor. U 09/09 poslali smo im svu našu dokumenatciju i dobili termin za postupak za 10/10 godine, znači nakon godinu dana. Po toj listi čekanja se može zaključiti koliko nas ima.
Ne razumijem od kuda vam pravo da se tako igrate sa ljudskim životima, šaljete nas pravniku i psihologu da oni odrede jesmo li mi sposobni za biti roditelji. Pa tko suoni da o tome odlučuju?
Može vas biti sram radi svega što nam radite, kao da nam i bez tog Vašeg slavnog Zakona nije dovoljno teško!