-
evo i mog pisma:
Poštovani ministre Milinoviću,
Javljamo se na Vaš poziv jer i mi smo jedan od hrvatskih parova koji je otišao na postupak potpomognute oplodnje van naše države. U prosincu 2009. godine bili smo na IVF-u u susjednoj Ljubljani kod dr.Reša. Nakon donošenja Vašeg zakona nije nam bilo potrebno previše vremena da donesemo tu odluku.
NE ŽELIMO prolaziti pravna i psihološka savjetovanja kako bi dobili potvrdu da smo sposobni biti roditelji. Za nas je to jako diskriminirajuće i ne želimo unatoč našoj prevelikoj želji da budemo roditelji dopustiti da neko narušava naše dostojanstvo.
NE ŽELIMO se upisivati na liste čekanja postupaka koje su sada zahvaljujući Vama i Vašim obećanjima beskrajno duge a svi znamo da vrijeme nije na našoj strani.
Unatoč Vašim obećanjima kako će odjeli koji se bave potpomognutom oplodnjom dobiti više novaca ta obećanja nisu održana. Na KBC-u Rijeka mjesečno smiju obaviti 60 postupaka, a s obzirom da tamo rade tri doktora to ispada 20 parova pa doktoru. Tako da parovi koji se sada naruče dolaze na red za nekih 4 - 6 mjeseci. To znam iz vlastitog iskustva jer sam se tamo pokušala naručiti u rujnu 2009. godine a upisali su me za postupak u veljači 2010. godine Ako se smanjio broj postupaka, kako je moguće da očekujete veći broj trudnoća, pa svi znamo osnove matematike, veći broj pokušaja rezultira većim brojem uspjeha.
NE ŽELIMO da doktori moraju nagađati koje su to tri jajne stanice koje trebaju oploditi i od kojih će dobiti kvalitetne zametke. U posljednjem postupku nakon velike hormonalne stimulacije uspjeli smo dobiti samo pet jajnih stanica od kojih su se četiri oplodile, dva kvalitetna zametka su vraćena a preostala dva su se nažalost prestala razvijati. Zar ovakvu malu šansu treba još više smanjiti?
NE ŽELIMO biti Vaši pokusni kunići na kojima će se vršiti eksperiment zamrzavanja jajnih stanica i oplodnja istima jer znamo da je se ta metoda tek počela primjenjivati u ostalim svjetskim državama koje su kud i kamo naprednije od nas.
Iz svih ovih razloga kojih sam se trenutno sjetila a sigurna sam da ih ima još, odlazimo ponovo u Ljubljanu jer mi je za tamo potreban samo jedan telefonski poziv i u idućem ciklusu krećem sa postupkom. Nisu mi potrebne nikakve potvrde pravnika i psihologa, drugo mišljenje doktora, vjenčani list i ostale vaše gluposti. Sretni smo što smo zdravi i poslovno sposobni da možemo uštediti cca 20.000,00 kn kako bi ispunili naš san kojeg ste nam Vi srušili. Kažu da su najbolje stvari u životu besplatne ali za nas nažalost nisu!
Budući roditelji
-
Ja sam poslala mail sinoć ali nikakav odgovor nisam dobila... Što i nije neka novost.
Cure sva pisma su odlična
, pišite i ostale, neka nas je što više
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma