Citiraj H2O prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam razočarana,samo 34 maila....
Nemoj biti, neki od nas smo trebali prespavati da napišemo nešto smisleno, da ne bi bile samo psovke

Evo da se i mi javimo, da zaista ne bi ispala 3-4 slučaja odlaska u inozemstvo na liječenje medicinski potpomognutom oplodnjom i nula onih koji o tome razmišljaju.

Dijagnoza izvrsna: miom na ulazu u maternicu i mala mala endometrioza. Taj smo podatak suprug i ja čekali sate čekanja po čekaonicama i listama čekanja, plaćanja participacija i lijekova, mnogobrojne dane izgubljene na poslu, kilometre vožnje i hodanja od bolnice do doma zdravlja do druge bolnice do doma zdravlja do bolnice... U zbroju otprilike 3 godine i 1 dijagnostička laparoskopija. Nakon toga kreću postupci AIHa, jedan, drugi, treći (slobodno ponovo uračunajte gore navedene troškove vremena, kilometara i novca koji to pokriva). U 6.- om mjesecu prošle godine napokon dolazimo i na listu čekanja za IVF, u prosincu "već" dolazimo na red za cijelim buntom ispunjenih zahtjeva Vaših birokratskih želja (da ne zaboravimo moje i suprugovo potrošeno vrijeme, izostanci s posla i potrošeno vrijeme psihijatra, liječnika za drugo mišljenje i ostalih ispunjavača birokratskih želja koji se zajedno s nama zgražaju nad ovim zahtjevima).
Napunjena hormonima krećemo: punkcija 3 jajne stanice- kad malo bolje razmislim, od nas 6 žena na punkciji, samo je jedna imala 4 jajne stanice (???)- oplođuju se sve 3, do petog dana uspjeva doći samo jedna koju čuvam i molim se za nju 2 tjedna. Rezultat ßHcg 0,18. Razočaranje. Tuga. Ali to vas ne zanima. Kako znam? Da Vas zanima osigurali biste nama "slučajevima" psihološki tretman nakon neuspješnog postupka. Ajmo dalje.
Odmah se naručujem za lipanj 2010 ali želim i više naučiti o tome. Počinjem više čitati i istraživati. Rezultati poražavajući. Rizik dobivanja raka jajnika i/ ili maternice nakon stimulacije povećan za gotovo 30%! nakon stimulacija (izvor: djelatnik jedne uvažene klinike za MPO u Hrvatskoj).

Uspješnost postupaka u Hrvatskoj nakon Vašeg zakona
(da, Vašeg jer je to politički a ne zdravstveno motiviran zakon) je u padu (ne pitajte me za izvor: baš svi bruje o tome, osim Vas. Možda biste samo trebali bolje osluhnuti).

Suprug i ja smo redovno zaposleni. Radimo vrijedno i pošteno. Plaćamo poreze, prireze, doprinose na i iz plaće. Otplaćujemo kredite. Ne lažemo i ne krademo. Nikoga pa tako ni državu.
I tako, svakih 6 mjeseci Vi želite da ja uzimam hormonalnu stimulaciju, iako sam gotovo zdrava, potrošim brdo državnih novca za hormonalne stimulanse, a rezultati su upitni...
Vi volite vikati kako nema novaca, možda biste ponovo mogli napraviti računicu. Jer ako obolim od raka jajnika ili maternice, bojim se da ćete Vi osobno reći da sam si sama kriva, a već sad je pitanje tko će to liječenje plaćati.
Ukoliko slijedeći IVF u Hrvatskoj ne uspije, suprug i ja
dižemo kredit i postajemo "slučajevi". Koji idu u inozemstvo na liječenje. Gdje ćemo manje čekati, gdje će se pobrinuti da smanje rizik dobivanja raka, gdje će nam dopustiti da u okvirima medicine i zdravog razuma sami izaberemo ono što mislimo da je najbolje za nas. I poslati Vam razglednicu. Da imate više od 3-4.

Umjesto pozdrava:
Zdravlje je na prvom mjestu. Toga biste se kao liječnik i ministar zdravstva trebali češće sjetiti.
Djeca su najveće blago. To biste kao roditelj i ljudsko biće trebali znati.

tlatincica i tlatincic (punim imenom i prezimenom)

Ja sam još na cc uz bubulicin popis dodala i

kontakt@index.hr
desk@radio101.hr
novatv@novatv.hr
jutarnji_kontakt@eph.hr

neće škodit