Evo što smo suprug i ja napisali:

Poštovani ministre Milinoviću,
pišemo Vam ponukani Vašim sramotnim izjavama kako je samo nekolicina parova potražila pomoć u potpomognutoj oplodnji u inozemstvu.
Moja supruga i ja smo se nakon dva neuspjela pokušaja u Hrvatskoj, bespotrebnih operacija varikokele i ostalih otezanja te uzaludno izgubljenog dragocjenog vremena
odlučili otići potražiti pomoć (nakon 5 godina borbe u Hrvatskoj) u Mariboru i presretni smo jer jer taj treći pokušaj (prvi u Mariboru) ujedno bio i uspješan.
Jednostavno nismo više imali snage, živaca, vremena i volje boriti se sa nehumanim i degradirajućim zakonom i općenito stanjem u našem zdravstvenom sustavu po pitanju ove teme. Zbog teške muške neplodnosti šanse sa ovim zakonom su ravne nuli i da nismo otišli potražiti pomoć u inozemstvu vjerovatno nam se nikada nebi ostvarila
najveća temeljna ljudska želja koja nam se upravo ostvaruje zahvaljujući dr. Vlaisavljeviću i ekipi iz Maribora. Na postupak vani smo potrošili 3200,- zajeno sa putnim troškovima, lijekovima i samim postupkoma a o duševnom i psihičkom maltretiranju koje smo bili prisiljeni proći da i ne govorimo; u sred zime, snijega i poledice odlazili smo na put i izlagali se opasnostima u prometu.
Zar nebi bilo lijepo da smo taj novac mogli uložiti u Hrvatskoj; npr. za obrazovanje djeteta ili da mu pohranimo matične stanice?
Ovim zakonom uskratili ste nam temeljno ljudsko pravo na potomstvo i ako imate imalo savjesti molimo da se promjeni sramotni zakon o potpomognutoj oplodnji te da se parovima koji su potrošili novac za postupak u inozemstvu vrati novac putem povrata poreza jer od našeg zdravstvenog sustava nemamo ništa iako ga skupo plaćamo.
Pismo ujedno šaljemo i na sve ostale adrese kako nebi ponovno došlo do izjava kako nije istina da mnogi parovi pomoć traže u inozemstvu!

Srdačan pozdrav od presrenih budućih roditelja
Ime i prezime