Pokazuje rezultate 1 do 50 od 181

Tema: Bodies revealed

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Da, bilo je svega skupa manje nego prošli put, zato sam i napisala da mi se cijena karata čini prenapuhana.
    A te reklame sam uspjela odmah potisnuti na rub svijesti, da ih ne gledam zapravo, mislim da mi je najviše od svega smetalo to što je u pitanju bio nekakav nepismen prijevod
    Meni je najviše zasmetalo što im je težina izražena u kilogramima. Trebali su pisati masa.
    Manja je izložba, al nama taman. Mi smo izlazili s izložbe taman kada je počinjao rasprodani termin. Kad smo izlazili van, moralo se doslovno probijati kroz ljude u redu. Ne znam kako je to epidemiološki zamišljeno. Mali je bio pristojan. Što je shvatio, nisam sigurna. Nama je nakon ovog mrtvila, godio obiteljski izlazak, a da nije park ili šuma.

Negdje na početku je bilo neko vođenje. Meni to nije odgovaralo jer se stvara čep. Mi nismo ni prišli tom eksponatu, a i bilo mi je nelagodno u toj prostoriji gdje smo ih sustigli, previše ljudi, nema prozora.

ina33, lupetam, al došla sam do zaključka da su to Azijati, vjerojatno Kinezi. Jer zaista su sitni.

Za reklame imam filter. Uopće ne znam o kojim reklama govoriš.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je najviše zasmetalo što im je težina izražena u kilogramima. Trebali su pisati masa.
    jedinice su mi dio struke i razumijem te. no, medicinski termin je tezina i to je tesko ispravljivo. i engleski je weight, ne mass. jer medicinari.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    jedinice su mi dio struke i razumijem te. no, medicinski termin je tezina i to je tesko ispravljivo. i engleski je weight, ne mass. jer medicinari.
    Ne može biti medicinski termin težina, da se ubiješ. Može biti samo da se u medicini često krivo primjenjuje izraz. Ortoped s kojim sam se neko vrijeme družila ne razlikuje krutost od čvrstoće pa ne znači da je točno zato što je medicinar. Nije niti weight točno. Upišeš u google weight or mass i dobiješ što je točno. Druga stvar je što se primjenjuje. To nije stvar lingvističkog odabira, ili argumenta - uvriježeno je, kad to nije točno. Kao da ja napišem da je glava peti ekstremitet, jer se u mojoj struci zna što je ekstremitet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •