Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: zg parking-lažne kazne

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno zg parking-lažne kazne

nakon 2 lažne kazne za parkiranje rekla bih da više nije slučajnost nego vjerojatno praksa zg parkinga
    ipak je kriza

slučaj 1.
    4 mj nakon neplaćene kazne za parking (za koju ni ne znamo jer nismo ništa našli na autu) stiže kazna za neplaćanje
    taj dan smo bili u 2 navrata na tom mjestu (maksimir), parking platili, ali u vrijeme kad smo kaznu "zaradili" bili smo u sesvetama

žalimo se, ali nemamo dokaz, mm popušta i plaća

slučaj 2.
    opet ista priča, opet neplaćena kazna koju ni ovaj put nismo našli na autu
    u toj ulici sam 1 u 2 mj, ali taj dan nisam ni bila tamo
    ovaj put imamo i dokaze, ulaz i izlaz na auto cestu, ispis enc uređaja i vrijeme pokretanja računala kod kuće u baš vrijeme kad smo zaradili kaznu

njihova reakcija je da je netko drugi mogao biti doma na računalu u to vrijeme, ali mi ovaj put idemo do kraja jer smo sad uvjereni da je to planska pljačka

imam dojam da zapisuju registracije pa šalju ljudima kazne jer tko će se sjećati di je bio prije 4 mj
    srećom imam kratko pamćenje pa sve zapisujem i onda mogu provjeriti

eto, ako dobijete opomenu za kaznu koju niste ni našli na autu budite oprezni i dobro razmislite jeste li ju stvarno zaradili

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni se tako dogodila pljačka, gdje mi je taksist u Dubrovniku masno naplatio vožnju (put od Oboda do ZL-zračne luke Čilipi (3 km) mi je naplatio 200 kn, koliko košta put od Dubrovnika do Čilipa (20 km)), i poslala sam pritužbu na Državni inspektorat, koji po službenoj dužnosti mora riješiti slučaj, i napomenula sam da sam paralelno poslala info o pljački na sve naše novine - priča je izašla u 24sata. u svakom slučaju, stvar je bila promptno riješena, i dobila sam novce nazad.

dakle, poštom preporučeno pismeni prigovor Državnom inspektoratu + priču mailom na mail adrese svih novina.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim ovo - vi nemate dokaz da niste bili tamo? a koji dokaz oni imaju da ste bili tamo? sliku? nesto?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

strašno

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam doma brdo kazni od zagreb parkinga i necu ni jednu platit
    nema sanse

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    nema sanse
    misliš da će nestati same od sebe?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a da pitas ivaricu da nije kod nje primjerak s auta
    Posljednje uređivanje od spajalica : 27.03.2010. at 11:37

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nema sanse
    ni ja nisam htjela platiti pa mi je stigao ovršni postupak i skinuli su mi sa plaće. ne moram ni spominjati da je ovršni postupak užasno skup i da je iznos kazni i ovršnog postupka bio gotovo jednak pa sam na kraju platila duplo više.
    a što jel nisu te kazne srušene na ustavnom sudu? kod nas u osijeku se više ne smiju naplaćivati kazne, ali su sada smislili da ti uvale cijelodnevnu kartu ukoliko ne platiš parking i to ti na kraju dođe isto kao kazna.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nema sanse
    a za što su te kazne?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni se dogodilo da sam dobila kaznu, a uopće nisam bila tamo u to vrijeme. ista priča, nakon 3 mjeseca stiže opomena. katastrofa. naravno platila sam.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što jel nisu te kazne srušene na ustavnom sudu? kod nas u osijeku se više ne smiju naplaćivati kazne, ali su sada smislili da ti uvale cijelodnevnu kartu ukoliko ne platiš parking i to ti na kraju dođe isto kao kazna.
    u Zagrebu su isto sad u igri cjelodnevne karte, ali je odnos otprilike 1:3
    npr. dnevna parking karta je 100 kn, a kazna za neplaceni parking je prije bila 350 kn
    (cifre se mijenjaju ovisno o parkirnoj zoni)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    u Zagrebu su isto sad u igri cjelodnevne karte, ali je odnos otprilike 1:3
    npr. dnevna parking karta je 100 kn, a kazna za neplaceni parking je prije bila 350 kn
    (cifre se mijenjaju ovisno o parkirnoj zoni)
    a nije mi jasno kako su oni sada dobili ovlasti prisilno naplaćivati te cjelodnevne karte? zapravo ista kakica, drugo pakovanje. kako je ustvari to palo na ustavnom sudu? mislim na foru da privatne firme nemaju pravo kažnjavati građane ili?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu sad vjerojatno blebnut glupost, jer sam povrsno pratila tu temu po novinama, ali mislim da je bila fora u tome da ne mogu naplatiti kaznu od 350 kuna, ako nisi platio 1 sat parkiranja koji kosta 8 kuna

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da, kod nas u osijeku su cijene daleko manje no svejedno strašno iritirajuća praksa. ne želim više s njima imati posla i preporučam svakom da probleme rješava na vrijeme jer odkada su javni bilježnici počeli slati ovrhe (nisam pravnik i ne kužim se, ali sjećam se da to prije nije bilo tako nego je išlo preko suda, tko je stručan neka me ispravi) stvari se puno efikasnije rješavaju, zastare gotovo da i nema i kad tad će iznos biti naplaćen milom ili silom bez imalo trunke milosti ili dogovora. samo tako da vas upozorim kako ne bi ste osjetili na vlastitoj koži. a da ne pričam kako se iznos ovršnog postupka može popeti i iznad 1000kn ako se ne varam

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a to vrijedi za sve, od neplaćene HTV pristojbe, računa, dugovanja i sl.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I nama se dogodilo, ali u Rijeci. Došao dopis od PU...dana tog i tog u toliko i toliko sati, prometni policajac taj i taj ustvrdio da smo krivo parkirali. Kaj je najbolje, taj dan smo bili u Rijeci, ali ne na tom mjestu. MM se žalio, napisao dopis, tražio suočavanje s dotičnim prometnikom. Dao iskaz na sudu da nismo bili tamo, a pošto oni nisu imali dokaz da jesmo - case dismissed.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vidis, nisam znala da se i takvim lopovlukom bave...
    Meni ponekad stigne kazna, uglavnom se zadrzim duze nego sto sam platila kartu, ali nikada nisam bas kontrolirala da li je to bas opomena za kaznu koju sam dobila. Sve u svemu, pomalo mi se gadi to sve... I cijene parkiranja, i trazenje mjesta i te njihove kazne. Toliko da sam pocela izbjegavati odlazak u grad.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam dvaput dobila lažnu kaznu , također u vidu opomene (kao da sam dobila kaznu, ali je nisam platila u roku).

Prvi put sam bila na putovanju u inozemstvu (autom), a (taj isti ) auto je baš u to vrijeme navodno bio krivo parkiran u dijelu grada u koji nikad ne idem.

Imala sam pečate u putovnici, napisala sam u žalbi da imam svjedoke da sam putovala autom i na kraju nisam morala platiti.

Drugi put sam dobila kaznu kad sam bila parkirana ispred Sveučilišne, a parking sam platila sms-om. Imala sam poruku u mobitelu i ponovno nisam morala platiti.

Da, oni fakat šalju te kazne na slijepo, računajući da se ljudi ne sjećaju gdje su bili i što su radili.

Nagradno pitanje: ispriča li se Zagreb Parking nakon što uvidi svoju grešku?
    Posljednje uređivanje od Sanja : 27.03.2010. at 22:43

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni se isto dogodilo, platili jer nismo znali kako dokazati da nismo bili u toj ulici.

A što ako ovakvih slučaja ima na tisuće ako je samo nas ovdje već nekoliko?
    Potrošački kod? Nemam TV ali sam čula da su djelotvorni.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bilo je na potrosackom kodu emisija upravo o tome prije 4-5 mjeseci. Bas je moj frend davao intervju jer je bio svjedok da je kazna bila lazna. Naime, osoba kojoj su htjeli naplatit ima u autu ugradeno satelitsko pracenje a taj moj frend radi u firmi koja to ugraduje. Pa je tako lako dokazao gdje je tocno bio auto u to vrijeme.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •