Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Trazim odlican recept za mramorni kolac!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Trazim odlican recept za mramorni kolac!

Dakle, ovo je mom svekru omiljeni kolac i voljela bi ga napraviti kako treba, ali za sad sam probala tri u potpunosti razlicita recepta u kratko vrijeme i niti jedan nije bio socan, svi su ispali suhi. Cak i ovaj zadnji u koji umjesto kakaa ide nutella.

Molim pomozite!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam još isprobala, ali kažu da je odličan i da uopće nije suh.

1 čaša jogurta
    1 čaša od jogurta ulja
    1 čaša od jogurta šećera
    3 čaše od jogurta brašna
    4 jaja
    1 prašak za pecivo
    kakao po ukusu (oko 2 žlice)

Izmiksati jaja sa šećerom.
    Dodati ulje, jogurt i brašno pomiješano s praškom za pecivo (ne miksati brašno, već lagano umiješati kuhačom).
    Polovicu smjese izliti u nauljen dublji pleh, u drugu polovicu umiješati kakao i izliti po žutoj smjesi. Prošarati vilicom.
    Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

I ja ću ga uskoro isprobati, vrlo je jednostavan, a zvuči mi fino.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zaboravila sam napisati da je i meni mramorni kolač prije bio suh, ali sam uvijek stavljala maslac, a ne ulje. Zato mislim da bi ovaj mogao biti dobar (koji je, zapravo, 'samo' kolač od jogurta s dodatkom kakaa). Baš me zanima... a stvarno je 'piece of cake' za napraviti!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pokušajte dodati sok od naranče u smjesu. Moja mama tako radi i uvijek je ukusan i sočan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

300 gr omekšalog maslaca ili magarina istući, umiješati
    275 gr šećera i
    1 vanilin šećer
    dodati prstohvat soli i jedno po jedno
    5 jaja
    dodati
    375 gr brašna
    i jedan prašak za pecivo
    te oko 3 žlice mlijeka
    2/3 tijesta staviti u kalup za kuglof a u ostalo dodati
    20 g kakaa, 20 g šećera i 2-3 žlice mlijeka
    Tamno tijesto staviti na svijetlo i izbrazdati vilicom
    peći na 175-200 C oko 50-60 minuta.

Ovo je mramorni kuglof; tj. peče se u kalupu za kuglof (ja u onom vijencu koji obično ude uz kalup za torte)
    Nije nimalo suh nego je vrlo mastan (300 gr maslaca !!) i sočan; meni je jako fin ali me iskreno rečeno malo boli trbuh kad ga jedem

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam isto pravila taj kuglof, prema Dr. Oetker-u, sastojci indentični. I bio mi je presuh
    Inače, sve što radim iz tih Oetkerovih knjiga s kolačima, uvijek mi ispadne savršeno, valjda jer je baš pisano za početnike, nema mjesta za pogrešku ako se držiš točno recepta.

Ne znam, u čemu je bio problem, možda mi kolač nije bio prezanimljiv, pa nisam dovoljno slinila za njim
    Posljednje uređivanje od Arijana : 27.03.2010. at 12:11

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Daa to je iz dr. Oetker recepata! Ma kako suh, meni je totalno mastan i sočan (jedino mi je zlo od njega, meni je uvijek mučno od masnog).

Inače, i ja radim dosta kolača iz te knjige i super su!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji doma obozavaju mramorni!
    JA ga radim po receptu sa vanilin secera ili praska za pecivo. E, sad cijeg... Mislim da je isto od Dr. Oetkera. Ne ispadne suh, u njega ide takoder ulje.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja mramorni kuglof pravim po receptu sa kesice pp-a i nije nimalo suh sastojici su isti kao za Mimin kuglof samo se bjelanjci posebo umute i dodaju u smjesu. I ja sam prosli put umjesto kakaom pola smjese objila domacim slakom od visanja ( pa sam u citvaj smjesi smanjila secer) jer mi dijete ne smije cokoladu i kakao jesti. Prije sam pola brasna mijenjala sa pecenim ljevenim ljenjacima i bilo je za prste polizati ali mi L ni to ne smije zbog AD-a nas dvije obozavamo ovaj kolac a MMu je to bezveze i suho -ko god je od prijatelja probao odusevljen je ..meni je dobro jer niju suh ni nakon par dana

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koje brašno ide u recept dr. Oetkera ?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala cure, probat cu..Inace, sto se recepata iz knjige Dr. Oetkera tice, ja imam onu za cokoladne kolace i radila sam Sachericu iz nje, ali recept nema veze s mozgom i cijeli sam morala preraditi...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

n.grace, ajde probaj pa mi javi

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

annie, evo, upravo se peče, ali sam imala zez... Kad sam već izmiksala jaja sa šećerom, otvorila sam kuhinjski ormarić i vidjela da nemam gotovo ni kapi suncokretovog ulja, a sama sam s klinkama doma, pa nisam mogla otrčati do dućana!
    Stavila sam pola čaše maslinovog ulja, pola čaše rižinog mlijeka i smeđi šećer umjesto bijelog. Ne znam sad kako će to ispasti, smjesa izgleda jako lijepo, fino miriši dok se peče... ali to nije ono što sam htjela napraviti! Ovo maslinovo ulje je Zvijezdino, vrlo blagog okusa i mirisa, nadam se da neće smetati...
    Da, i mislim da je dovoljno staviti jednu žlicu kakaa, jer mi se čini da upravo on isušuje kolač.
    Javim ti kak je ispalo...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Probala.
    Baš mi je dobar. Jako se podignuo i malo popucao, ali mi to ne smeta. Stavila sam jedan Alnaturin prašak za pecivo.
    Možda bi mogao biti malo slađi (što mi je čudno, jer sam ja od onih koja uvijek stavlja manje šećera u kolače) - ovdje sam slijedila recept, i možda bih stavila malo preko jedne čaše šećera.
    Uopće nije suh, a možda bi bio još i sočniji da sam stavila čašu ulja umjesto ovih kerefeka koje sam izvodila.
    Anyhow, draga - sretno, ja sam baš hepi, jer mi je ovo prvi mramorni koji mi nije suh, i fakat mislim da je to upravo zbog ulja (umjesto maslaca).

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da ti, na kraju, detaljno opišem kako sam radila kolač i s kojim sastojcima (ako se odlučiš za ovu improvised varijantu): znači, miksala sam 4 jaja s jednom čašom od jogurta šećera (a stavila bih, recimo 1 i 1/4), dodala pola čaše ulja i pola čaše mlijeka, jedan Vindijin 'zeleni' jogurt s 2,8% mm., to još kratko izmiksala, a onda postupno, stalno miješajući kuhačom, dodavala oštro brašno (3 čaše) pomiješano s jednim Alnaturinim praškom za pecivo. Pola smjese sam izlila u malo nauljeni protvan. U drugu polovicu umiješala sam dvije velike žlice kakaa (nije previše!), izlila po žutoj smjesi i prošarala vilicom.
    Pekla oko 25-30 minuta na 200 stupnjeva (možeš i duže i kraće, ovisi o pećnici).
    Već umlatili pola protvana, svi jako zadovoljni.
    Eto, nadam se da sam ti pomogla...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima trik kako da biskvit ne ostane suh: kad se peče, u pećnicu treba staviti šalicu (za kavu, malu) s vodom, da isparava. Turbo pećnice s ventilatorima hoće jako isušiti kolače... ja imam klasičnu prastaru, ali svejedno koristim ovaj trik.

Inače, mramorni kolač ne pečem kao takav, već samo tijesto od Dunavskih valova (žuto tijesto, pa se ubace višnje, pa se doda crno tijesto). Nema teorije da to bude suho. Nekad kuham i kremu, ako mi se da, ali često je to gotovo, ovako samo dvobojno tijesto s višnjama iz kompota (ili smrznutim voćem bobičastim raznim).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

n.grace- hvala ti, probat cu danas tvoj recept ali ne improvizirani :D ! Poslusat cu te sto se secera tice Daj mi samo reci-stavljala si glatko brasno?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ima trik kako da biskvit ne ostane suh: kad se peče, u pećnicu treba staviti šalicu (za kavu, malu) s vodom, da isparava. Turbo pećnice s ventilatorima hoće jako isušiti kolače... ja imam klasičnu prastaru, ali svejedno koristim ovaj trik.
    X

Da, imas pravo, cula sam vec za to. Probat cu i to danas.

A ako onda ne uspije, onda cu raditi po receptu mojih socnih kakao snita jer one mi nikad ne ispadnu suhe...Drzite mi fige u zadnjem pokusaju danas

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovaj sam pravila par puta i zaista je odlican.

http://www.coolinarika.com/recept/mramorni-vijenac

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nešto mi nije jasno sa šalicom. stavi se obična šalica iz seta za kavu na dno pećnice i ništa se ne dogodi sa šalicom?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    nešto mi nije jasno sa šalicom. stavi se obična šalica iz seta za kavu na dno pećnice i ništa se ne dogodi sa šalicom?
    Da, nista se ne dogodi-probala sam danas Isprobala sam n.gracin recept, stavila sam isto jos 1/4 salicu secera kao i ona (i istina, nije sladak dovoljno) i manje kakaa. Rezultat: puno finiji nego prethodna tri isprobana recepta, ali mi jos to nije to

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peci kraće na višoj temperaturi. Svaka pećnica ima svoje "muhe" a biskvitna tijesta sklona su tome da se brzo isušuju. Ja u te biskvite na svako jaje stavljam i po 1 žlicu vruće vode u tijesto. I ne razdvajam bjelanjke nikada... Morat ću potražiti recept, ali mislim da ove napomene vrijede generalno.

Zaboravih reći - manje se isušuju recepti u koje ide ULJE a ne margarin (to ne koristim) ili maslac. Koristim sojino ili suncokretovo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.03.2010. at 21:45

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    n.grace- hvala ti, probat cu danas tvoj recept ali ne improvizirani :D ! Poslusat cu te sto se secera tice Daj mi samo reci-stavljala si glatko brasno?
    Stavila sam oštro brašno. Javi kako će proći!

Sad sam tek skužila da si ga pekla danas... Mi tek sada stigli kući od bake...
    Posljednje uređivanje od n.grace : 28.03.2010. at 21:46

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isto, bitan je kalup, pa mramorni (ako ide bez višanja) uvijek pečem u uskom dubokom kalupu ili modlu za kuglof, tako da smanjim površinu isušivanja. Brašno - glatko, nikako oštro. Ako baš nema glatkog, odgovarajuću količinu (40g) zamijeniti pudingom od vanilije. Kakao-obavezno gorki prah bez šećera. Eto, valjda sam napokon sve napisala. Vježba čini majstora...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A tek sad vidjela da ti to još nije to... ali tješi me da ti je bar malo bolji od prethodnih.
    Poslušaj Peterlin, sigurno će biti bolje!
    A u ovu teoriju s uljem umjesto maslaca/margarina sam se osobno uvjerila više puta.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 28.03.2010. at 21:54

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stavila sam ulje i univerzalno brasno (nisam imala dovoljno glatkog doma) i pekla sam u modli od kuglofa i stavila normalni gorki kakao bez secera i salicu s vodom u pecnicu...ne znam vise sto da radim

Novo isprobavanje sutra ili prekosutra...

Ali hvala ti n.grace, fakat je bio bolji nego prosli...i hvala Peterlin na savjetima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Peci kraće na višoj temperaturi. Svaka pećnica ima svoje "muhe" a biskvitna tijesta sklona su tome da se brzo isušuju. Ja u te biskvite na svako jaje stavljam i po 1 žlicu vruće vode u tijesto. I ne razdvajam bjelanjke nikada... Morat ću potražiti recept, ali mislim da ove napomene vrijede generalno.

Zaboravih reći - manje se isušuju recepti u koje ide ULJE a ne margarin (to ne koristim) ili maslac. Koristim sojino ili suncokretovo.
    Ovo su uljem mi je bilo logicno, ali za vodu nisam znala-znaci na svako jaje zlica vode...ok, probat cemo i to

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali kolači sa uljem imaju potpuno drugačiju teksturu, ne znam kako vam to paše za mramorni kolač.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ali kolači sa uljem imaju potpuno drugačiju teksturu, ne znam kako vam to paše za mramorni kolač.
    Ja sam došla na tu ideju čitajući deklaraciju od kupovnog mramornog kolača. Istina je da je drugačija tekstura - ako radiš bez ulja, osuši se za tren oka.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Koliko onda ulja staviš za npr. 25 dkg margarina?
    Svakako bi ga se željela rješit i eto ako netko ima i koji recept bez margarina.

To što kažeš da pećeš kraće na višoj temperaturi - ok, ali zar ti onda ne ostane unutra sirovo?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko onda ulja staviš za npr. 25 dkg margarina?
    Svakako bi ga se željela rješit i eto ako netko ima i koji recept bez margarina.

To što kažeš da pećeš kraće na višoj temperaturi - ok, ali zar ti onda ne ostane unutra sirovo?
    Ne ostane sirovo. Pečem oko 12-15 min. Provjeravam čačkalicom (zabodem i čim je suha, vadim van).

A za 100 g maslaca/margarina stavljam 1 dl ulja. Otprilike.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

annie, i sretno!
    Mima, meni je, osobno, mramorni s uljem neusporedivo bolji nego s maslacem. Možda da isprobaš... sigurno je puno lakši za želudac od ovog u koji ide brdo maslaca (od kojeg ti je, vjerujem, zlo).
    Kad god sam radila biskvit s maslacem, fakat bi bio presuh, samo se sve mrvilo, ma katastrofa... a ovaj recept koji sam tu stavila je, kako sam već napisala, kolač od jogurta (s kakaom) u koji ide ulje, a ne maslac/margarin.
    Maslac koristim samo za prhka tijesta.
    Berlin, probaj 25 dkg margarina nadomjestiti s oko 2 dcl ulja, ako griješim, neka me cure isprave...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

annie, samo da ti kažem da uskoro namjeravam opet isprobati mramorni, s tim da ću smanjiti brašno na 2 i pol čaše, staviti više šećera (1 i pol čašu), možda mrvicu više ulja... Sad si me zaintrigirala da isprobavam razne varijante dok ne dođem do najboljeg rezultata, a u tom slučaju ti odmah javim recept!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    annie, samo da ti kažem da uskoro namjeravam opet isprobati mramorni, s tim da ću smanjiti brašno na 2 i pol čaše, staviti više šećera (1 i pol čašu), možda mrvicu više ulja... Sad si me zaintrigirala da isprobavam razne varijante dok ne dođem do najboljeg rezultata, a u tom slučaju ti odmah javim recept!
    A da probamo ovaj s coolinarike? Svi ga hvale? Sad znas kak je meni, ovo je meni vec cetvrti recept koji sam isprobala...
    Posljednje uređivanje od annie84 : 29.03.2010. at 15:20

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ne znam, mramorni kolač treba biti onako 'gustog' teškog tijesta, a kolači sa uljem nisu takvi.
    Inače meni evidentno jest zlo od masnoće (svake), to definitivno nije kolač za mene.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja inaće obožavam mramorni kolač i probala sam par recepata ali najbolji mi ispadne sa receptom koji piše na poleđini praška za pecivo od podravke. Baš bude sočan i onako se topi u ustima.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja samo da se pojadam, obožavam mramorni kolač ali MM ga mrzi iz dna duše. Uglavnom stvar spasi nutella, onda je on maže na kocke i tako jede. Ja imam ovaj recept s jogurtom i uljem i bude mi super

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj DANI*** prvotno napisa Vidi poruku
    Ja inaće obožavam mramorni kolač i probala sam par recepata ali najbolji mi ispadne sa receptom koji piše na poleđini praška za pecivo od podravke. Baš bude sočan i onako se topi u ustima.
    Imas ga negdje mozda? Ja nemam Podravkin prasak za pecivo u blizini...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Radila sam danas popodne po receptu od n.grace i ispao je onako- solidan kolačić za uz kavu. Ništa famozno, ali taj tip kolača mi je nekako najdraži.
    Nije bio presuh iako sam ga dugo pekla jer unutrašnjost nikako da se ispeče. radila sam u onom duguljastom, uskom kalupu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Imas ga negdje mozda? Ja nemam Podravkin prasak za pecivo u blizini...

Da ja uskočim...

Piše ovako:
    Izmiješajte 4 žumanjka, 28 dag šećera, 2 vanili šećera, limunovu koricu, 12 dag omekšanog maslaca i 5 dag grožđica.
    Postepeno dodajte 10 žlica mlijeka i 3 žlice ulja, a na kraju umiješajte 28 dag brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i čvrsti snijeg od 4 bjelanjka.
    Odvojite 1/3 smjese, dodajte 1-2 žlice kakaa i 2 žlice ruma.
    U namašćeni i pobrašnjeni kalup izlijevajte red žute smjese, red smeđe.
    Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C oko 50 minuta.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj DANI*** prvotno napisa Vidi poruku
    X i bude dobar par dana...ako pozivi toliko

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ništa, annie, isprobat ćemo sve... i ovaj od coolinarike, i ovaj s poleđine praška za pecivo... Samo ću sad uzeti jedan 'mramorni break' do daljnjeg!
    Ovaj s jogurtom mi je skroz ok, dalje slijedi istraživanje do savršenstva - vjerojatno su recepti koji su cure navele odlični. Treba biti strpljiv i sigurno ćemo naći rješenje - da možemo reći da je to sada - to!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Da ja uskočim...

Piše ovako:
    Izmiješajte 4 žumanjka, 28 dag šećera, 2 vanili šećera, limunovu koricu, 12 dag omekšanog maslaca i 5 dag grožđica.
    Postepeno dodajte 10 žlica mlijeka i 3 žlice ulja, a na kraju umiješajte 28 dag brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i čvrsti snijeg od 4 bjelanjka.
    Odvojite 1/3 smjese, dodajte 1-2 žlice kakaa i 2 žlice ruma.
    U namašćeni i pobrašnjeni kalup izlijevajte red žute smjese, red smeđe.
    Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C oko 50 minuta.
    Hvala dunja&vita!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hej, pa to je isti recept! S coolinarike i s praska za pecivo! E onda cu jos samo taj probati iduci tjedan, treba mi pauza od mramornog!

A sad u nedjelju radim ovaj, MM ima rodjendan u ponedjeljak, ali je izazovan..
    http://dajana-bakerscorner.blogspot....hday-cake.html

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ništa, annie, isprobat ćemo sve... i ovaj od coolinarike, i ovaj s poleđine praška za pecivo... Samo ću sad uzeti jedan 'mramorni break' do daljnjeg!
    Ovaj s jogurtom mi je skroz ok, dalje slijedi istraživanje do savršenstva - vjerojatno su recepti koji su cure navele odlični. Treba biti strpljiv i sigurno ćemo naći rješenje - da možemo reći da je to sada - to!
    Nista, javim se iduci tjedan n.grace, uspjet cemo jednom :D

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne isplati se puno truditi oko mramornog. Ima toliko boljih kolača.... cijelo more. Ne vidim baš nikakvog razloga zašto bih istraživala koji je recept najbolji, pa da moji ukućani stalno moraju kusati isto u 100 varijanti...

I zato za Uskrs pečem mađaricu po izboru mm-a, i kokosovu rapsodiju po izboru mlađeg sina i vlastitom. Možda mooožda napravim lažne kremšnite koje je na forumu objavila n.grace, a svakako ću napraviti i crnu salamu s bademima i cvebama za starijeg sina.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mooožda napravim lažne kremšnite koje je na forumu objavila n.grace,
    o tome i ja razmišljam. U igri su mi torta od sira ili ovaj kolač. Nisam pametna.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Peterlin, potpuno si u pravu kada kažeš da postoji bezbroj fenomenalnih kolača i da se ne isplati truditi oko jednog koji nije toliko atraktivan, ali eto... zaintrigiralo me, budući da i moja obitelj voli jednostavne kolačiće za uz kavu.

Razumijem annie koja svom svekru želi ponuditi najbolju varijantu njegovog najdražeg kolača, jer sam ja svog svekra jako voljela (kao i on mene, od prvog dana) i isto bih se veselila kad bi mu se svidjelo nešto što sam mu pripremila. Nažalost, prije šest mjeseci se jako razbolio i iznenada umro, svima nam jako nedostaje.

Kad sam pročitala da annie želi svekru ispeći mramorni kolač, odmah sam joj napisala tada još neisprobani recept. annie,

Smajlić, možda da lažne kremšnite ostaviš za drugi put, a da za Uskrs radiš provjereni kolač za svoje ukućane? Kako god želiš...

Ja ću raditi Londonerice za svekrvu i isprobat ću jednu pitu od čokolade. Nemam potrebu više peći, jer će kolače raditi i moja mama i svekrva.

Sorry, odužila sam post... svima.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 31.03.2010. at 09:20 Razlog: pravopis

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne isplati se puno truditi oko mramornog. Ima toliko boljih kolača.... cijelo more. Ne vidim baš nikakvog razloga zašto bih istraživala koji je recept najbolji, pa da moji ukućani stalno moraju kusati isto u 100 varijanti...
    Ovo stoji-za mene. No za mog predivnog svekra ne-on obozava mramorni kolac i to je u biti jedini koji voli i zato se toliko trudim, iako se tebi cini blesavo...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eto, n.grace me kuzi

Ja za Uskrs radim samo jedan, odnosno vise za rodjendan MM-u, onu predivnu tortu od jagoda s vinom koju sam linkala prije...nemam potrebu raditi hrpu kolaca jer ih ionako nitko ne jede...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •