-
300 gr omekšalog maslaca ili magarina istući, umiješati
275 gr šećera i
1 vanilin šećer
dodati prstohvat soli i jedno po jedno
5 jaja
dodati
375 gr brašna
i jedan prašak za pecivo
te oko 3 žlice mlijeka
2/3 tijesta staviti u kalup za kuglof a u ostalo dodati
20 g kakaa, 20 g šećera i 2-3 žlice mlijeka
Tamno tijesto staviti na svijetlo i izbrazdati vilicom
peći na 175-200 C oko 50-60 minuta.
Ovo je mramorni kuglof; tj. peče se u kalupu za kuglof (ja u onom vijencu koji obično ude uz kalup za torte)
Nije nimalo suh nego je vrlo mastan (300 gr maslaca !!) i sočan; meni je jako fin ali me iskreno rečeno malo boli trbuh kad ga jedem
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma