Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 57

Thread: Trazim odlican recept za mramorni kolac!

  1. #1

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default Trazim odlican recept za mramorni kolac!

    Dakle, ovo je mom svekru omiljeni kolac i voljela bi ga napraviti kako treba, ali za sad sam probala tri u potpunosti razlicita recepta u kratko vrijeme i niti jedan nije bio socan, svi su ispali suhi. Cak i ovaj zadnji u koji umjesto kakaa ide nutella.

    Molim pomozite!

  2. #2
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Nisam još isprobala, ali kažu da je odličan i da uopće nije suh.

    1 čaša jogurta
    1 čaša od jogurta ulja
    1 čaša od jogurta šećera
    3 čaše od jogurta brašna
    4 jaja
    1 prašak za pecivo
    kakao po ukusu (oko 2 žlice)

    Izmiksati jaja sa šećerom.
    Dodati ulje, jogurt i brašno pomiješano s praškom za pecivo (ne miksati brašno, već lagano umiješati kuhačom).
    Polovicu smjese izliti u nauljen dublji pleh, u drugu polovicu umiješati kakao i izliti po žutoj smjesi. Prošarati vilicom.
    Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

    I ja ću ga uskoro isprobati, vrlo je jednostavan, a zvuči mi fino.

  3. #3
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Zaboravila sam napisati da je i meni mramorni kolač prije bio suh, ali sam uvijek stavljala maslac, a ne ulje. Zato mislim da bi ovaj mogao biti dobar (koji je, zapravo, 'samo' kolač od jogurta s dodatkom kakaa). Baš me zanima... a stvarno je 'piece of cake' za napraviti!

  4. #4
    Arijana's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,225

    Default

    Pokušajte dodati sok od naranče u smjesu. Moja mama tako radi i uvijek je ukusan i sočan.

  5. #5
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    300 gr omekšalog maslaca ili magarina istući, umiješati
    275 gr šećera i
    1 vanilin šećer
    dodati prstohvat soli i jedno po jedno
    5 jaja
    dodati
    375 gr brašna
    i jedan prašak za pecivo
    te oko 3 žlice mlijeka
    2/3 tijesta staviti u kalup za kuglof a u ostalo dodati
    20 g kakaa, 20 g šećera i 2-3 žlice mlijeka
    Tamno tijesto staviti na svijetlo i izbrazdati vilicom
    peći na 175-200 C oko 50-60 minuta.

    Ovo je mramorni kuglof; tj. peče se u kalupu za kuglof (ja u onom vijencu koji obično ude uz kalup za torte)
    Nije nimalo suh nego je vrlo mastan (300 gr maslaca !!) i sočan; meni je jako fin ali me iskreno rečeno malo boli trbuh kad ga jedem

  6. #6
    Arijana's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,225

    Default

    Ja sam isto pravila taj kuglof, prema Dr. Oetker-u, sastojci indentični. I bio mi je presuh
    Inače, sve što radim iz tih Oetkerovih knjiga s kolačima, uvijek mi ispadne savršeno, valjda jer je baš pisano za početnike, nema mjesta za pogrešku ako se držiš točno recepta.

    Ne znam, u čemu je bio problem, možda mi kolač nije bio prezanimljiv, pa nisam dovoljno slinila za njim
    Last edited by Arijana; 27.03.2010 at 12:11.

  7. #7
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    Daa to je iz dr. Oetker recepata! Ma kako suh, meni je totalno mastan i sočan (jedino mi je zlo od njega, meni je uvijek mučno od masnog).

    Inače, i ja radim dosta kolača iz te knjige i super su!

  8. #8
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Moji doma obozavaju mramorni!
    JA ga radim po receptu sa vanilin secera ili praska za pecivo. E, sad cijeg... Mislim da je isto od Dr. Oetkera. Ne ispadne suh, u njega ide takoder ulje.

  9. #9
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    ja mramorni kuglof pravim po receptu sa kesice pp-a i nije nimalo suh sastojici su isti kao za Mimin kuglof samo se bjelanjci posebo umute i dodaju u smjesu. I ja sam prosli put umjesto kakaom pola smjese objila domacim slakom od visanja ( pa sam u citvaj smjesi smanjila secer) jer mi dijete ne smije cokoladu i kakao jesti. Prije sam pola brasna mijenjala sa pecenim ljevenim ljenjacima i bilo je za prste polizati ali mi L ni to ne smije zbog AD-a nas dvije obozavamo ovaj kolac a MMu je to bezveze i suho -ko god je od prijatelja probao odusevljen je ..meni je dobro jer niju suh ni nakon par dana

  10. #10
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Koje brašno ide u recept dr. Oetkera ?

  11. #11

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Hvala cure, probat cu..Inace, sto se recepata iz knjige Dr. Oetkera tice, ja imam onu za cokoladne kolace i radila sam Sachericu iz nje, ali recept nema veze s mozgom i cijeli sam morala preraditi...

  12. #12

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    n.grace, ajde probaj pa mi javi

  13. #13
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    annie, evo, upravo se peče, ali sam imala zez... Kad sam već izmiksala jaja sa šećerom, otvorila sam kuhinjski ormarić i vidjela da nemam gotovo ni kapi suncokretovog ulja, a sama sam s klinkama doma, pa nisam mogla otrčati do dućana!
    Stavila sam pola čaše maslinovog ulja, pola čaše rižinog mlijeka i smeđi šećer umjesto bijelog. Ne znam sad kako će to ispasti, smjesa izgleda jako lijepo, fino miriši dok se peče... ali to nije ono što sam htjela napraviti! Ovo maslinovo ulje je Zvijezdino, vrlo blagog okusa i mirisa, nadam se da neće smetati...
    Da, i mislim da je dovoljno staviti jednu žlicu kakaa, jer mi se čini da upravo on isušuje kolač.
    Javim ti kak je ispalo...

  14. #14
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Probala.
    Baš mi je dobar. Jako se podignuo i malo popucao, ali mi to ne smeta. Stavila sam jedan Alnaturin prašak za pecivo.
    Možda bi mogao biti malo slađi (što mi je čudno, jer sam ja od onih koja uvijek stavlja manje šećera u kolače) - ovdje sam slijedila recept, i možda bih stavila malo preko jedne čaše šećera.
    Uopće nije suh, a možda bi bio još i sočniji da sam stavila čašu ulja umjesto ovih kerefeka koje sam izvodila.
    Anyhow, draga - sretno, ja sam baš hepi, jer mi je ovo prvi mramorni koji mi nije suh, i fakat mislim da je to upravo zbog ulja (umjesto maslaca).

  15. #15
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Da ti, na kraju, detaljno opišem kako sam radila kolač i s kojim sastojcima (ako se odlučiš za ovu improvised varijantu): znači, miksala sam 4 jaja s jednom čašom od jogurta šećera (a stavila bih, recimo 1 i 1/4), dodala pola čaše ulja i pola čaše mlijeka, jedan Vindijin 'zeleni' jogurt s 2,8% mm., to još kratko izmiksala, a onda postupno, stalno miješajući kuhačom, dodavala oštro brašno (3 čaše) pomiješano s jednim Alnaturinim praškom za pecivo. Pola smjese sam izlila u malo nauljeni protvan. U drugu polovicu umiješala sam dvije velike žlice kakaa (nije previše!), izlila po žutoj smjesi i prošarala vilicom.
    Pekla oko 25-30 minuta na 200 stupnjeva (možeš i duže i kraće, ovisi o pećnici).
    Već umlatili pola protvana, svi jako zadovoljni.
    Eto, nadam se da sam ti pomogla...

  16. #16
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ima trik kako da biskvit ne ostane suh: kad se peče, u pećnicu treba staviti šalicu (za kavu, malu) s vodom, da isparava. Turbo pećnice s ventilatorima hoće jako isušiti kolače... ja imam klasičnu prastaru, ali svejedno koristim ovaj trik.

    Inače, mramorni kolač ne pečem kao takav, već samo tijesto od Dunavskih valova (žuto tijesto, pa se ubace višnje, pa se doda crno tijesto). Nema teorije da to bude suho. Nekad kuham i kremu, ako mi se da, ali često je to gotovo, ovako samo dvobojno tijesto s višnjama iz kompota (ili smrznutim voćem bobičastim raznim).

  17. #17

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    n.grace- hvala ti, probat cu danas tvoj recept ali ne improvizirani :D ! Poslusat cu te sto se secera tice Daj mi samo reci-stavljala si glatko brasno?

  18. #18

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ima trik kako da biskvit ne ostane suh: kad se peče, u pećnicu treba staviti šalicu (za kavu, malu) s vodom, da isparava. Turbo pećnice s ventilatorima hoće jako isušiti kolače... ja imam klasičnu prastaru, ali svejedno koristim ovaj trik.
    X

    Da, imas pravo, cula sam vec za to. Probat cu i to danas.

    A ako onda ne uspije, onda cu raditi po receptu mojih socnih kakao snita jer one mi nikad ne ispadnu suhe...Drzite mi fige u zadnjem pokusaju danas

  19. #19
    Marion's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Deutschland
    Posts
    223

    Default

    Ovaj sam pravila par puta i zaista je odlican.

    http://www.coolinarika.com/recept/mramorni-vijenac

  20. #20
    mamitzi's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,466

    Default

    nešto mi nije jasno sa šalicom. stavi se obična šalica iz seta za kavu na dno pećnice i ništa se ne dogodi sa šalicom?

  21. #21

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by mamitzi View Post
    nešto mi nije jasno sa šalicom. stavi se obična šalica iz seta za kavu na dno pećnice i ništa se ne dogodi sa šalicom?
    Da, nista se ne dogodi-probala sam danas Isprobala sam n.gracin recept, stavila sam isto jos 1/4 salicu secera kao i ona (i istina, nije sladak dovoljno) i manje kakaa. Rezultat: puno finiji nego prethodna tri isprobana recepta, ali mi jos to nije to

  22. #22
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Peci kraće na višoj temperaturi. Svaka pećnica ima svoje "muhe" a biskvitna tijesta sklona su tome da se brzo isušuju. Ja u te biskvite na svako jaje stavljam i po 1 žlicu vruće vode u tijesto. I ne razdvajam bjelanjke nikada... Morat ću potražiti recept, ali mislim da ove napomene vrijede generalno.

    Zaboravih reći - manje se isušuju recepti u koje ide ULJE a ne margarin (to ne koristim) ili maslac. Koristim sojino ili suncokretovo.
    Last edited by Peterlin; 28.03.2010 at 21:45.

  23. #23
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by annie84 View Post
    n.grace- hvala ti, probat cu danas tvoj recept ali ne improvizirani :D ! Poslusat cu te sto se secera tice Daj mi samo reci-stavljala si glatko brasno?
    Stavila sam oštro brašno. Javi kako će proći!

    Sad sam tek skužila da si ga pekla danas... Mi tek sada stigli kući od bake...
    Last edited by n.grace; 28.03.2010 at 21:46.

  24. #24
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Isto, bitan je kalup, pa mramorni (ako ide bez višanja) uvijek pečem u uskom dubokom kalupu ili modlu za kuglof, tako da smanjim površinu isušivanja. Brašno - glatko, nikako oštro. Ako baš nema glatkog, odgovarajuću količinu (40g) zamijeniti pudingom od vanilije. Kakao-obavezno gorki prah bez šećera. Eto, valjda sam napokon sve napisala. Vježba čini majstora...

  25. #25
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    A tek sad vidjela da ti to još nije to... ali tješi me da ti je bar malo bolji od prethodnih.
    Poslušaj Peterlin, sigurno će biti bolje!
    A u ovu teoriju s uljem umjesto maslaca/margarina sam se osobno uvjerila više puta.
    Last edited by n.grace; 28.03.2010 at 21:54.

  26. #26

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Stavila sam ulje i univerzalno brasno (nisam imala dovoljno glatkog doma) i pekla sam u modli od kuglofa i stavila normalni gorki kakao bez secera i salicu s vodom u pecnicu...ne znam vise sto da radim

    Novo isprobavanje sutra ili prekosutra...

    Ali hvala ti n.grace, fakat je bio bolji nego prosli...i hvala Peterlin na savjetima

  27. #27

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Peci kraće na višoj temperaturi. Svaka pećnica ima svoje "muhe" a biskvitna tijesta sklona su tome da se brzo isušuju. Ja u te biskvite na svako jaje stavljam i po 1 žlicu vruće vode u tijesto. I ne razdvajam bjelanjke nikada... Morat ću potražiti recept, ali mislim da ove napomene vrijede generalno.

    Zaboravih reći - manje se isušuju recepti u koje ide ULJE a ne margarin (to ne koristim) ili maslac. Koristim sojino ili suncokretovo.
    Ovo su uljem mi je bilo logicno, ali za vodu nisam znala-znaci na svako jaje zlica vode...ok, probat cemo i to

  28. #28
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    Ali kolači sa uljem imaju potpuno drugačiju teksturu, ne znam kako vam to paše za mramorni kolač.

  29. #29
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ali kolači sa uljem imaju potpuno drugačiju teksturu, ne znam kako vam to paše za mramorni kolač.
    Ja sam došla na tu ideju čitajući deklaraciju od kupovnog mramornog kolača. Istina je da je drugačija tekstura - ako radiš bez ulja, osuši se za tren oka.

  30. #30
    Berlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    uz more
    Posts
    784

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post

    Zaboravih reći - manje se isušuju recepti u koje ide ULJE a ne margarin (to ne koristim) ili maslac. Koristim sojino ili suncokretovo.

    Koliko onda ulja staviš za npr. 25 dkg margarina?
    Svakako bi ga se željela rješit i eto ako netko ima i koji recept bez margarina.

    To što kažeš da pećeš kraće na višoj temperaturi - ok, ali zar ti onda ne ostane unutra sirovo?

  31. #31
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Berlin View Post
    Koliko onda ulja staviš za npr. 25 dkg margarina?
    Svakako bi ga se željela rješit i eto ako netko ima i koji recept bez margarina.

    To što kažeš da pećeš kraće na višoj temperaturi - ok, ali zar ti onda ne ostane unutra sirovo?
    Ne ostane sirovo. Pečem oko 12-15 min. Provjeravam čačkalicom (zabodem i čim je suha, vadim van).

    A za 100 g maslaca/margarina stavljam 1 dl ulja. Otprilike.

  32. #32
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    annie, i sretno!
    Mima, meni je, osobno, mramorni s uljem neusporedivo bolji nego s maslacem. Možda da isprobaš... sigurno je puno lakši za želudac od ovog u koji ide brdo maslaca (od kojeg ti je, vjerujem, zlo).
    Kad god sam radila biskvit s maslacem, fakat bi bio presuh, samo se sve mrvilo, ma katastrofa... a ovaj recept koji sam tu stavila je, kako sam već napisala, kolač od jogurta (s kakaom) u koji ide ulje, a ne maslac/margarin.
    Maslac koristim samo za prhka tijesta.
    Berlin, probaj 25 dkg margarina nadomjestiti s oko 2 dcl ulja, ako griješim, neka me cure isprave...

  33. #33
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    annie, samo da ti kažem da uskoro namjeravam opet isprobati mramorni, s tim da ću smanjiti brašno na 2 i pol čaše, staviti više šećera (1 i pol čašu), možda mrvicu više ulja... Sad si me zaintrigirala da isprobavam razne varijante dok ne dođem do najboljeg rezultata, a u tom slučaju ti odmah javim recept!

  34. #34

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    annie, samo da ti kažem da uskoro namjeravam opet isprobati mramorni, s tim da ću smanjiti brašno na 2 i pol čaše, staviti više šećera (1 i pol čašu), možda mrvicu više ulja... Sad si me zaintrigirala da isprobavam razne varijante dok ne dođem do najboljeg rezultata, a u tom slučaju ti odmah javim recept!
    A da probamo ovaj s coolinarike? Svi ga hvale? Sad znas kak je meni, ovo je meni vec cetvrti recept koji sam isprobala...
    Last edited by annie84; 29.03.2010 at 15:20.

  35. #35
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    Hm, ne znam, mramorni kolač treba biti onako 'gustog' teškog tijesta, a kolači sa uljem nisu takvi.
    Inače meni evidentno jest zlo od masnoće (svake), to definitivno nije kolač za mene.

  36. #36

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    141

    Default

    Ja inaće obožavam mramorni kolač i probala sam par recepata ali najbolji mi ispadne sa receptom koji piše na poleđini praška za pecivo od podravke. Baš bude sočan i onako se topi u ustima.

  37. #37
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    Ja samo da se pojadam, obožavam mramorni kolač ali MM ga mrzi iz dna duše. Uglavnom stvar spasi nutella, onda je on maže na kocke i tako jede. Ja imam ovaj recept s jogurtom i uljem i bude mi super

  38. #38

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by DANI*** View Post
    Ja inaće obožavam mramorni kolač i probala sam par recepata ali najbolji mi ispadne sa receptom koji piše na poleđini praška za pecivo od podravke. Baš bude sočan i onako se topi u ustima.
    Imas ga negdje mozda? Ja nemam Podravkin prasak za pecivo u blizini...

  39. #39
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Radila sam danas popodne po receptu od n.grace i ispao je onako- solidan kolačić za uz kavu. Ništa famozno, ali taj tip kolača mi je nekako najdraži.
    Nije bio presuh iako sam ga dugo pekla jer unutrašnjost nikako da se ispeče. radila sam u onom duguljastom, uskom kalupu.

  40. #40
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Quote Originally Posted by annie84 View Post
    Imas ga negdje mozda? Ja nemam Podravkin prasak za pecivo u blizini...

    Da ja uskočim...

    Piše ovako:
    Izmiješajte 4 žumanjka, 28 dag šećera, 2 vanili šećera, limunovu koricu, 12 dag omekšanog maslaca i 5 dag grožđica.
    Postepeno dodajte 10 žlica mlijeka i 3 žlice ulja, a na kraju umiješajte 28 dag brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i čvrsti snijeg od 4 bjelanjka.
    Odvojite 1/3 smjese, dodajte 1-2 žlice kakaa i 2 žlice ruma.
    U namašćeni i pobrašnjeni kalup izlijevajte red žute smjese, red smeđe.
    Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C oko 50 minuta.

  41. #41
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Quote Originally Posted by DANI*** View Post
    Ja inaće obožavam mramorni kolač i probala sam par recepata ali najbolji mi ispadne sa receptom koji piše na poleđini praška za pecivo od podravke. Baš bude sočan i onako se topi u ustima.
    X i bude dobar par dana...ako pozivi toliko

  42. #42
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Ništa, annie, isprobat ćemo sve... i ovaj od coolinarike, i ovaj s poleđine praška za pecivo... Samo ću sad uzeti jedan 'mramorni break' do daljnjeg!
    Ovaj s jogurtom mi je skroz ok, dalje slijedi istraživanje do savršenstva - vjerojatno su recepti koji su cure navele odlični. Treba biti strpljiv i sigurno ćemo naći rješenje - da možemo reći da je to sada - to!

  43. #43

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by dunja&vita:-))) View Post
    Da ja uskočim...

    Piše ovako:
    Izmiješajte 4 žumanjka, 28 dag šećera, 2 vanili šećera, limunovu koricu, 12 dag omekšanog maslaca i 5 dag grožđica.
    Postepeno dodajte 10 žlica mlijeka i 3 žlice ulja, a na kraju umiješajte 28 dag brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i čvrsti snijeg od 4 bjelanjka.
    Odvojite 1/3 smjese, dodajte 1-2 žlice kakaa i 2 žlice ruma.
    U namašćeni i pobrašnjeni kalup izlijevajte red žute smjese, red smeđe.
    Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C oko 50 minuta.
    Hvala dunja&vita!

  44. #44

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    hej, pa to je isti recept! S coolinarike i s praska za pecivo! E onda cu jos samo taj probati iduci tjedan, treba mi pauza od mramornog!

    A sad u nedjelju radim ovaj, MM ima rodjendan u ponedjeljak, ali je izazovan..
    http://dajana-bakerscorner.blogspot....hday-cake.html

  45. #45

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    Ništa, annie, isprobat ćemo sve... i ovaj od coolinarike, i ovaj s poleđine praška za pecivo... Samo ću sad uzeti jedan 'mramorni break' do daljnjeg!
    Ovaj s jogurtom mi je skroz ok, dalje slijedi istraživanje do savršenstva - vjerojatno su recepti koji su cure navele odlični. Treba biti strpljiv i sigurno ćemo naći rješenje - da možemo reći da je to sada - to!
    Nista, javim se iduci tjedan n.grace, uspjet cemo jednom :D

  46. #46
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ne isplati se puno truditi oko mramornog. Ima toliko boljih kolača.... cijelo more. Ne vidim baš nikakvog razloga zašto bih istraživala koji je recept najbolji, pa da moji ukućani stalno moraju kusati isto u 100 varijanti...

    I zato za Uskrs pečem mađaricu po izboru mm-a, i kokosovu rapsodiju po izboru mlađeg sina i vlastitom. Možda mooožda napravim lažne kremšnite koje je na forumu objavila n.grace, a svakako ću napraviti i crnu salamu s bademima i cvebama za starijeg sina.

  47. #47

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    mooožda napravim lažne kremšnite koje je na forumu objavila n.grace,
    o tome i ja razmišljam. U igri su mi torta od sira ili ovaj kolač. Nisam pametna.

  48. #48
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Peterlin, potpuno si u pravu kada kažeš da postoji bezbroj fenomenalnih kolača i da se ne isplati truditi oko jednog koji nije toliko atraktivan, ali eto... zaintrigiralo me, budući da i moja obitelj voli jednostavne kolačiće za uz kavu.

    Razumijem annie koja svom svekru želi ponuditi najbolju varijantu njegovog najdražeg kolača, jer sam ja svog svekra jako voljela (kao i on mene, od prvog dana) i isto bih se veselila kad bi mu se svidjelo nešto što sam mu pripremila. Nažalost, prije šest mjeseci se jako razbolio i iznenada umro, svima nam jako nedostaje.

    Kad sam pročitala da annie želi svekru ispeći mramorni kolač, odmah sam joj napisala tada još neisprobani recept. annie,

    Smajlić, možda da lažne kremšnite ostaviš za drugi put, a da za Uskrs radiš provjereni kolač za svoje ukućane? Kako god želiš...

    Ja ću raditi Londonerice za svekrvu i isprobat ću jednu pitu od čokolade. Nemam potrebu više peći, jer će kolače raditi i moja mama i svekrva.

    Sorry, odužila sam post... svima.
    Last edited by n.grace; 31.03.2010 at 09:20. Reason: pravopis

  49. #49

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ne isplati se puno truditi oko mramornog. Ima toliko boljih kolača.... cijelo more. Ne vidim baš nikakvog razloga zašto bih istraživala koji je recept najbolji, pa da moji ukućani stalno moraju kusati isto u 100 varijanti...
    Ovo stoji-za mene. No za mog predivnog svekra ne-on obozava mramorni kolac i to je u biti jedini koji voli i zato se toliko trudim, iako se tebi cini blesavo...

  50. #50

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Eto, n.grace me kuzi

    Ja za Uskrs radim samo jedan, odnosno vise za rodjendan MM-u, onu predivnu tortu od jagoda s vinom koju sam linkala prije...nemam potrebu raditi hrpu kolaca jer ih ionako nitko ne jede...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •