Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Razvučeno tijesto

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    E da, zaboravila sam dodati. Bolje je da tijesto stoji sto dulje prije razvlacenja. Najbolje ga je umijesiti ujutro pa razvlaciti kasnije, onda se stvarno razvlaci ko zvaka.

  2. #2
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    E da, zaboravila sam dodati. Bolje je da tijesto stoji sto dulje prije razvlacenja. Najbolje ga je umijesiti ujutro pa razvlaciti kasnije, onda se stvarno razvlaci ko zvaka.
    Već se puno bolje razvlači ako stoji barem malo, 20-30 min, veelika razlika od onog koji se odmah razvlači.

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Već se puno bolje razvlači ako stoji barem malo, 20-30 min, veelika razlika od onog koji se odmah razvlači.
    Pa ako kreneš razvlačiti odmah, nema šanse da ga razvučeš jer se gluten nije stigao umrežiti, pa sve što dobiješ budu rupe, veeeelike... To mi je propust iz mladosti.

    Daklem, jednako dugo mora stajati tijesto za vučena tijesta, kao i za dizana, samo u vučena ne ide germa. Teorija glasi "moraš ZABORAVITI na tijesto, tek tada će se dobro razvući". I da - za silu je pol sata dosta, nakon kraćeg vremena ne bih ni pokušavala.

  4. #4
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako kreneš razvlačiti odmah, nema šanse da ga razvučeš jer se gluten nije stigao umrežiti, pa sve što dobiješ budu rupe, veeeelike... To mi je propust iz mladosti.

    Daklem, jednako dugo mora stajati tijesto za vučena tijesta, kao i za dizana, samo u vučena ne ide germa. Teorija glasi "moraš ZABORAVITI na tijesto, tek tada će se dobro razvući". I da - za silu je pol sata dosta, nakon kraćeg vremena ne bih ni pokušavala.

    Da, naravno, u pravu ste, ali ja znam sebe, stalo sve na brzinu, zato i znam da je velika razilika ako barem mrvu odstoji od ovog
    kojeg odmah razvlačiš.
    Problem je u meni, jer radim npr. baš za obrok kuhane štrukle i to mi uvjek dođe ko brza hrana i brza priprema, omijesim,
    pripremim sir i već razvlačim i hop 10 min kuhanja i to je to, priprema jela nabrzinu , a tijesto leži samo kad pripremam za goste.

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Da, naravno, u pravu ste, ali ja znam sebe, stalo sve na brzinu, zato i znam da je velika razilika ako barem mrvu odstoji od ovog
    kojeg odmah razvlačiš.
    Problem je u meni, jer radim npr. baš za obrok kuhane štrukle i to mi uvjek dođe ko brza hrana i brza priprema, omijesim,
    pripremim sir i već razvlačim i hop 10 min kuhanja i to je to, priprema jela nabrzinu , a tijesto leži samo kad pripremam za goste.
    Aha, poznato mi je to, kao da gledam sebe iz mladosti...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •