E da, zaboravila sam dodati. Bolje je da tijesto stoji sto dulje prije razvlacenja. Najbolje ga je umijesiti ujutro pa razvlaciti kasnije, onda se stvarno razvlaci ko zvaka.
E da, zaboravila sam dodati. Bolje je da tijesto stoji sto dulje prije razvlacenja. Najbolje ga je umijesiti ujutro pa razvlaciti kasnije, onda se stvarno razvlaci ko zvaka.
Pa ako kreneš razvlačiti odmah, nema šanse da ga razvučeš jer se gluten nije stigao umrežiti, pa sve što dobiješ budu rupe, veeeelike... To mi je propust iz mladosti.
Daklem, jednako dugo mora stajati tijesto za vučena tijesta, kao i za dizana, samo u vučena ne ide germa. Teorija glasi "moraš ZABORAVITI na tijesto, tek tada će se dobro razvući". I da - za silu je pol sata dosta, nakon kraćeg vremena ne bih ni pokušavala.
Da, naravno, u pravu ste, ali ja znam sebe, stalo sve na brzinu, zato i znam da je velika razilika ako barem mrvu odstoji od ovog
kojeg odmah razvlačiš.
Problem je u meni, jer radim npr. baš za obrok kuhane štrukle i to mi uvjek dođe ko brza hrana i brza priprema, omijesim,
pripremim sir i već razvlačim i hop 10 min kuhanja i to je to, priprema jela nabrzinu, a tijesto leži samo kad pripremam za goste.