Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: pravo na status roditelja odgajatelja(obitelji s troje dijece i vise)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno pravo na status roditelja odgajatelja(obitelji s troje dijece i vise)

prvi puta sam na forumu i imam jedno pitanje usput se ispricavam ako ponavljam nesto o cemu je bila vec rijec jer nisam pronasla nigdje informaciju pa bih molila ako netko zna odgovor da mi napise.procitala sam u zakonu o radu da bih kao majka cetvrtog dijeteta imala pravo na status roditelja odgajatelja ali nigdje ne pise gdije se taj zahtijev podnosi niti tko je nadlezan za to?i sto tocno od dokumenata je potrebno?zbunjena sam hvala unaprijed

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

to, na zalost, ne postoji. bilo naznačeno kao mogućnost u staroj verziji zakona o radu (iz 2003. čini mi se) ali nikad nije zaživjelo u praksi. Novi zakon o radu je na snazi od 1.1.2010. i tamo toga više nema.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja nam da se o tome počelo pričati oko 85 ( jer je moja mama bila kandidat za to ) , ali toga nije bilo. I sad kad mi sestra u još većoj kombinaciji , nikad se nije spominjalo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ok,hvala na odgovoru...mislim nista cudno sto kod nas mnogo toga ne zazivi u praksi..imala sam problema i s ostvarivanja za njegovateljicu iako imam sva zakonska prava al oni uvijek nadju rupu kako bi zakinuli roditelje pa se cude sto ima vise umirovljenika nego dijece,a o nie cudno ni malo jer je u nas isto imao jedno ili petero dijece...nitko te nece zaposliti barem na nasem podrucju...pa ti onda othrani i odskoluj klince

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •