mislim da nema ljepse pite na dunjaluku


Tirit - pita


Potrebni sastojci:
2 vece jufke,1/2 kg kokosijeg mesa bez kosti, 20 dkg tirita, 20 dkg masla, kokosija supa, 1/2 l kiselog mlijeka

Način pripreme:Napravite tirit od 15 dkg brasna, 1 jajeta, 1 dl slatkog mlijeka, masla.
Brasno pospite po dasci,a jaje i mlijeko umutite i time poprskajte brasno, a zatim utrljajte da biste dobili mrvice tj tirit.
Meso skuhajte u slanoj vodi.Izvadite ga i izrezite na komadice.Na dijelu masnoce poprzite tirit,a preostalu masnocu otopite.Pomastite tepsiju, poredajte par listova jufki izrezanih prema velicini tepsije.Prvi list poprskajte masnocom, stavite drugi koji poredajte polovinu tirita i polovinu od ukupne kolicine mesa.Pomastite ,prekrijte sa jos nekoliko pomascenih listova jufke.Poredajte preostali dio tirita i mesa,pobiberite i pokrijte sa preostala dva lista jufke.Kad je pita pecena isjecite je i zalijte supom u kojoj se kuhala piletina.Vratite u iskljucenu rernu i sacekajte da upije supu.
Ovu pitu mozete zaliti i kiselim mlijekom