Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Progutana metalna kuglica

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Progutana metalna kuglica

Neva je jučer progutala metalnu kuglicu promjera 1 cm, onu iz Geomaga. Sama je rekla što se dogodilo, sada isplazi jezik kad je pitamo gdje je kuglica, nije bilo nikakvih zagrcavanja.
    Nazvali smo našeg pedijatra koji je odmah dao uputnicu za rengen.
    Na rengen nismo otišli jer ne znam koliko ima smisla ozračivati dijete da bi se provjerilo je li kuglica u dišnom sustavu. Kuglica, naime, ima svoju težinu i nisam baš sigurna da se ne bi počela daviti da je otišla u tom smjeru.

Trpamo je palentom, kus-kusom i blitvom, kako bi drek bio što masivniji.

Ima li netko ovakvih iskustava?
    Jesmo li ipak trebali snimiti?

Vesela je, ništa je ne boli.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bitno je samo od cega je kuglica.

Nadam se da ce brzo izaci.I da necete morati puno ceprkati.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nazovi Centar za kontrolu otrovanja,Institut za medicinska istraživanja u Zagrebu,tel-01 2348342
    Više bi možda mogla saznati i ako ukucaš u pretražnik pod zdravlje djece,temu od Ane.m "Help,mislim da je progutao bateriju" (ja to ne znam tu staviti ) a možda vam pomogne!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne bojim se otrovanja, mislim da Geomag ima kvalitetne materijale, puno su padale a nemaju nikakvih raspucanosti, oguljenosti i sl. (za razliku od jeftinijih inačica koje su se dosta promijenile i s kojima se ni ne igramo)
    .
    Kuglica je potpuno glatka, srećom.

Pedijatar je rekao tri do četiri dana do izlaženja, mada je mm i današnji drek proštudirao.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Aj ti ipak nazovi onaj broj koji ti je traktorka napisala. Ko zna kaj se događa kad dođe u dodir sa želučanom kiselinom. Bolje je znati.
    Ja bi ipak za dan dva otpeljala djete na rtg.
    No vibram da ipak sama izađe van i da sve bude ok i da neće trebati rtg.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malena od naše kume progutala 50 lipa, bili na rentgenu, svim pregledima pa im rekli da čekaju...Nakon 10 dana što nije izašlo :shock: ih naručili da to nekako izvade, a onda su dan prije bili kod nas u gostima, a mala se sakrila iza kauča i čučala nekih 10 minuta i pokakala lipe :D
    Sretno i da kakate što prije!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja prijateljica je kao malena progutala špigulu, trebalo je nekih četiri ili pet dana da to pokaka.

A lipice je zbog oblika vjerojatno ipak teže izbaciti.

Nazvat ću broj (hvala ), ali ne vjerujem baš da će izaći kroz dva dana, mislim da ipak treba mrvicu duže.

Hvala vam svima !

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

JA SAMO ŠALJEM JEDAN ZAGRLJAJ nevi istraživačici

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam progutala kuglicu kad sam imala 3,5 godine i tek presutra je izašla u stolici.

I to tek kad sam pojela kompot od suhih šljiva,sve je isfuralo van

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rentgen je bitan da pokaže jel kuglica ušla normalno u probavni trakt da nije negdje zapela (od težine) recimo u slijepom crijevu.
    i mi imamo u užem krugu prijatelja jednu gutačicu kuoglice i odmah je morala na rentgen!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma izać će!!
    moj je pojeo one okrugle spužvaste podmetače koji su zaljepljeni na dnu metala tako da ne oštećuje stol i sl površine...
    nismo ni znali, dok ja nisam vidila neš dvoje, crno, okruglo

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam progutala 10 lipa, tek kad su kune došle i valjda sam ih pokakala jer mi je baka tražila po drekecu u nije baš dobra s vidom pa možda nije vidila. Uglavnom nikakvih posljedica nisam imala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Izaći će. I mi pojeli kamenčinu zvali dr. i reko da pratimo. Ak djete ne cendra normalno se ponaša da bude samo izašlo. Tak je i bilo nakon 4 dana.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

To me sjetilo na djetinstvo - kao mala progutala sam staklenu špekulu (otprilike tih dimenzija). Sjećam se da je meni bilo veselo iskustvo jer me mama stalno tjerala na kahlicu i čekala da je pokakam, a meni je to bilo smiješno i pitala sam se kako izgleda pokakana špekula. Isto nije bilo nikakvih posljedica.

Nadam se da jednog dana ja neću biti u maminoj koži i da se moj sin neće zabavljati na taj način.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i ana.m je proljetos imala sličan problem, mislim da se radilo o maloj okrugloj bateriji...
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=#941171

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Javljam da je kuglica izašla jučer u 15.37, nijansu tamnija nego što je ušla, ali i dalje upotrebljiva za igru .

Slavili smo ostatak dana.

Neva najavila da će je opet popapati, kako bi je opet mogla pokakati .

Hvala svima na brizi !

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Javljam da je kuglica izašla jučer u 15.37, nijansu tamnija nego što je ušla, ali i dalje upotrebljiva za igru .
    8)

[quote="ovca_i_janje"]Slavili smo ostatak dana.

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Neva najavila da će je opet popapati, kako bi je opet mogla pokakati .
    x 10000000

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

SUUUPER :D :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

:D

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mislim da je karlo mlaoprije progutao magnetić sa kemijske koja je bila zakačena na frižider, dohvatio je i otinuo srce u kojem je bio magnetić, srce sam mu našla u ustima ali magnetića nigdje, sve sam pretražila. Da li mu može išta bit jer MM stalno trabunja da magneti u sebi imaju nešto otrovno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U četvrtak mi je sin rekao da je pojeo kunu.Uopće ga nisam shvatila ozbiljno jer sam skoro sigurna da nebi,nikad još ništa nije progutao nego ako nešto stavi u usta dođe k meni i pokaže.Sad je samo rekao-Poija kunu.Ali sad me strašno kopka.U kakici nisam našla ništa ali što ako je stvarno pojeo?Ima li ga smisla voditi na rtg zbog sumnje ili ne?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uh, pokušaj saznati je li bilo nešto manje ili veće.

kuglica je ipak bila okrugla i ne baš velika... :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

još nešto, svakako mu davaj za jesti nešto što doprinosi masi kakice (palenta) i nešto što pomaže klizanju iste (maslinovo ulje).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kune u kakici nema,on se ponaša normalno,veselo,super jede,kaka dva puta na dan.Vodila sam ga doktorici koja je rekla da ga nema smisla zračiti jer teško da bi on tek tako progutao kunu,bez da se zakašlje,zagrcne,zaplače....a ako slučajno je a kad bi kuna negdje zaglavila da bi primjetila na njemu promjene,tipa povraćanje,izostanak stolice,bol isl.Ja se i dalje brinem mada sam svjesna da je vjerojatnost da je progutao kunu zaista mala.Zna li netko,kakve komplikacije su moguće ako to čudo je u njemu a ne izađe kakicom?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nitko me ne doživljava

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo ja se javljam iako ne znam odgovor!
    A sta kazes da potrazis miljenje drugog pedijatra? Recimo u suprotnoj smjeni ili na dezuri?(oni i onako ne znaju kad se to dogodilo pa mozes reci danas prije nekolko..sati i da se bojis cekati...) :/
    Drugo ne znam!
    Saljem vibre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma nebi ja lagala a u njegovu pedijatricu imam puno povjerenje,žena je super.I da ja želim ona bi mi odmah dala uputnicu za rtg.Ali ona je bila toliko smirena i rekla da se nemam zašto brinuti.Ali ja sam mama pa jelte...nemam mira.Ja sam od drugih mama htjela čuti isto nekakvo ohrabrenje ali...
    Ali evo sve je super,on nema nikakve smetnje,stolica normalna,raspoloženje normalno,jede,pije,spava...pa mislim da će biti sve OK i da tu kunu nije progutao.I stvarno mi se čini nezamislivim da bi progutao to tek tako,bez da se zagrcne ili nešto.Ne znam ni kako bi ja to čudo progutala a odrasla sam

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da ne otvaram novu temu,molim pomoć.malena je danas progutala komadić najlona od vrećice veličine možda nokta od palca odraslog čovjeka.Za sasd se normalno ponaša pa ne znam dal da paničarim il to poput ovih gore navedenih "objekata" samo će sa kakicom izać? ima li neko iskustva?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako je tako mali komadić, pretpostavila bih da će izaći. Ali ipak bih na tvom mjestu nazvala pedijatricu i pitala je što misli o tome. Možda se javi netko s više iskustva...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla da takve stvari progutane nisu problem, jedinu ako se udahnu,onda bi moglo biti problema. Ali nazovi dr. pa pitaj.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala na odgovorima, inače ona je danas dva put kakala, doduše oba puta kompaktno pa ja jesam pročeprkala po tome,al nekak sve je u sličnim komadićima pa nisam sigurna jesam li šta našla ili ne Uglavnom,ne primjećujem nikakvih promjena ili poteškoća tak da mislim da nema smisla ići doktorici,al imate pravo ne bi bilo loše za svaki slučaj ipak nazvat

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •