Stranica 7 od 22 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1100

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cure jel netko bio na PP savjetovanju na Šalati?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kandela prvotno napisa Vidi poruku
    cure jel netko bio na PP savjetovanju na Šalati?
    Ne, jer tamo imaju samo psihološko (znači pravno opet moraš negdje drugdje obaviti), a i rade samo srijedom od 10 do 13.

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kaj mi treba napisat pravnik? koga god sam pitala nitko nema nikakve upute....a svi bi rado zaradili koju kunu

a za psiholosko sam narucena tamo sljedecu srijedu
    Posljednje uređivanje od kandela : 06.05.2010. at 15:08

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo sve obavili u Obiteljskom centru u Borovju, ništa se ne plaća. Nama je bilo super što se može doći i popodne, pa nismo morali izostajati sa posla. Potvrdu bi trebali dobiti sljedeći tjedan.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

šta to treba radit?
    meni to niko nije spominja!

kad oni to u postupku traže, ja sam već počela sa decapeptilom????

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi obavili pravno kod pravnika u centru grada, pljunuli 250 kn i za 5 minuta dobili potvrdu, ako netko hoce kontakt neka se javi na pp.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa Vidi poruku
    šta to treba radit?

Mene je dr. pitala za to sad kad me stavila na listu za lijekove, u proslom postupku prije 3 mj. me to nisu trazili.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene su isto to tražili kad su me stavili na listu za lijekove, još me poslije dr. B. pitao jesmo li to obavili. A još ni nisam u postupku.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače bih ja svima preporučila da odu na savjetovanje u Obiteljski centar - ne plaća se, ne treba vam uputnica, svako savjetovanje je trajalo otprilike 30 min (ali ne isti dan), znači stvarno su skroz korektni i nisu nas gnjavili.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni je dr. Bauman rekao obavezno napraviti to savjetovanje......Annemary rijesi to da te ne zezaju kasnije....mozes cak i u drugom gradu napraviti ja sam npr. u Splitu...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

baš ću ga pitat u ponedjeljak, valjda neću zaboravit!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ne trebas se sikirati to rijesis brzo .....gdje nam je nasa bozz??

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jim-hvala ti na odgovoru. Nije neka bakterija enteroccocus f. Ako se nalazi u nekom malom broju čak se ni ne liječi,ali su na sv. Duhu bili dosta teatralni kad sam ih pitala.
    U postupak se ne može krenuti ako je prisutna neka bakterija?
    A sad da ponovim pitanje, da li je itko od vas dobio samo menopure kao ja ili ste dobili još nešto uz njih?

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Na http://potpomognutaoplodnja.info/ind...d=36&Itemid=63 imate obrasce PP potvrda, i lokacije i kontakte svih obiteljskih centara.

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Curke kod mene je situacija ok...u ponedjeljak imam punkciju...folikuli su danas 13 d.c 15-16 mm i to je ok , endiom. je 10-12 i to je super

Pozzz svima!!

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

šta to treba radit?

Meni je dr.B rekao da na punkciju moram ponjeti kopije svih papira a to su: brisevi moji i MM, savjetovanja, hiv i hepatitis i vjenčani list.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Iva Mia - supeeeer, držim fige za ponedjeljak ! Tri put hura za tebe!
    Ma biti će bebica ovaj puta sigurno

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

iva-mia super....... sretno
    jim ..meni nije rekao za briseve ali imam ja stare od 10 mj. a mm jos starije..

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

iva mia drago mi je zbog tebe puno sreće ti želim

Ja sam jutros bila na uzv moja bebica je ok

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tihić - želim ti lijepu trudnoću, uživaj u svojoj bebici i pazi ju !
    crvenkapica77 - možda nije bilo potrebe da vadiš nove, samo slušaj šta ti on kaže, on najbolje zna i ne sekiraj se! U kojoj si fazi priprema?

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

iva mia, sretno u ponedjeljak, ja imam punkciju u nedjelju!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure, sretno na punkciji!

Beba.2, sto na SD rade punkciju u nedjelju?

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Curkeeee falaaaaaaaaaa što mislite na mene!!!

Tihić...odličnooooooooooooooooooooooo

Meni nitko nije ništa spominjao ... mislim na savjetovanja i toooo..... ja ih nemam niti planiram se trgati da bi ih imala do ponedjeljka....

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i ja sam gore u ponedjeljak!

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

i ja sam gore u ponedjeljak!
    Onda se vidimo....moramo se nekako dogovoriti prepoznavanje....hahahahaha..kad vidiš da neka kasni na punkciju...to sam onda ja...kako to kod mene obično bude...

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, sretno na punkciji!

Beba.2, sto na SD rade punkciju u nedjelju?

da tako mi rekao da dođem, večeras štoperica, on je rekao u pon, a dr. T u nedjelju jer mi je folikul 18x15mm, pa se boji da će puknuti. eto valjda rade, a ni meni nitko nije rekao da moram na savjetovanje, ja danas zvala u obitelj. centar i naručili me tek za 26.5, tako da ću reći da je u obradi.

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

je rade nedjeljom samo ovisi koji dr. je dežuran ja sam bila prije dvije nedjelje na folkumetriji ,mogu reči da je čekaonica prilično puna bila.Meni su ti doktori na SD super .

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma divni su! stvarno su me ugodno iznenadili zadnja 2 puta na folikulometriji. i danas...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja ću doći rano jer moram jurit na posa.

Gosparka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, jel vrijede potvrde od prošlog postupka? Pa nije valjda da svaki postupak moram ponavljati savjetovanja i ostale stvari? Dobro, osim briseva. Zna li tko?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

potvrde psihologa i pravnika vrijede ,one se rade samo jednom. meni su tako rekli
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 08.05.2010. at 00:55

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jel netko zna tko od naših dragih dr. ide na plitvice (kongres) idući vikend???

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja mislim DR.Bauman.Negdje sam čula da če biti svaki dr. iz klinika jer moraju iznijet podatke od početka ovog zakona,ispravite me ako griješim.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

BOZZ, ne griješiš, evo link na tu temu ako ima zainteresiranih: http://forum.roda.hr/threads/55534-I...litvice!/page3

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a moj ET bi trebao biti nekako petak ili subota....

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kada imaš punkciju?

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ponedjeljak...oliti prekosutra....večeras štoperica

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da onda u subotu po takom.A mora biti netko od doktora ili če ti napraviti transfer u petak tako su i mojoj susjedi jer je u prošlu subotu bio prvi maj

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 09.05.2010. at 15:58

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bila jutros na punkciji, bez jajne stanice. čekamo pa idemo dalje

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drži se beba.2 to se često događa.Što ti je doktor rekao a ideš možda na stimulirani ivf.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure čitam vas i pratim i oprostite što tek sad i ovako upadam ali

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku

"Kod žena najčešći uzrok neplodnosti je u odgađanju rađanja. Dob u kojoj se žene odlučuju na majčinstvo stalno se pomiče na više, pa smo se već približili statistici da prvo dijete većina žena ima u dobi od gotovo 30 godina. To odgađanje roditeljstva povezano je i s filozofijom hedonizma, jer su današnji naraštaji odgojeni tako da prvo zadovoljavaju neke druge potrebe, a ne onu za roditeljstvom."

Zar je moguće da jedan tako simpatičan tip, uz to i liječnik iz usko specijalizirane struke ima ovakvo mišljenje o ženama i neplodnosti? Prije 4 godine sam bila kod njega i odustala jer se predugo čekalo na sve, ali ostao mi je u relativno dobrom sjećanju.
    Nakon ovakvih izjava mijenjam mišljenje i pitam se kako ostali liječnici razmišljaju kad nas vide onako hedonistički izvaljene na stolu

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Doktore, sram vas bilo...

Kod žena najčešći uzrok neplodnosti je u odgađanju rađanja.... Došlo je i do feminizacije visoko obrazovanog kadra u Hrvatskoj. No, odgađanjem rađanja, žene produljuju razdoblje u kojem im se mogu dogoditi neka rizična stanja koja će utjecati na plodnost, poput endometrioze, koja može oštetiti jajovode i jajnike... Više partnera znači i veći rizik od genitalnih infekcija kao što je klamidija, koju se naziva i 'tihim ubojicom', jer ne mora prouzročiti nikakve značajne simptome. Rizik za žensku neplodnost može izazvati i sindrom policističnih jajnika, koji je često vezan uz debljinu, pri čemu mršavljenje najčešće rješava problem.

...Problem je što je sve više žena starije dobi na popisu za medicinski potpomognutu oplodnju, kojima su upravo zbog dobi znatno smanjeni izgledi. U većini zemalja starije žene ne mogu na teret zdravstvenog osiguranja ići na taj postupak. ..

... Možemo samo istaknuti da su dokazani uzroci neplodnosti u muškarca pušenje, alkohol i stresni ritam života«, kaže dr. Bauman. Naglašava da se muška neplodnost dokazuje spermiogramom na temelju kojeg se može vidjeti postoji li slabiji oplodni potencijal sjemena. Kod muškaraca, dob ne čini važnu ulogu u tome jesu li plodni, pa i stariji muškarac bez problema može imati dijete s mlađom partnericom...“

Kad smo mlade pošaljete nas doma da se sexamo, a kad prođemo 30-tu onda smo ovakve i onakve.
    Muževi nam imaju OATZ i zato su
    alkohoričari...
    Lijepo ste se "p(r)odali

Što li će vaše pacijentice reći na vaše mišljenje o njima???
    Posljednje uređivanje od Bebel : 09.05.2010. at 22:01

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, jer tamo imaju samo psihološko (znači pravno opet moraš negdje drugdje obaviti), a i rade samo srijedom od 10 do 13.
    Samo mala ispravka, Šalata ima i pravnika, ne treba uputnica i ništa ne košta, samo se treba naručiti isto kad se naručuje i za psihološko savjetovanje. Točno je da rade samo srijedom, od naručivanja do pregleda se čeka cca 10-tak dana.

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa Vidi poruku

Doktore, sram vas bilo...

Kod žena najčešći uzrok neplodnosti je u odgađanju rađanja.... Došlo je i do feminizacije visoko obrazovanog kadra u Hrvatskoj. No, odgađanjem rađanja, žene produljuju razdoblje u kojem im se mogu dogoditi neka rizična stanja koja će utjecati na plodnost, poput endometrioze, koja može oštetiti jajovode i jajnike... Više partnera znači i veći rizik od genitalnih infekcija kao što je klamidija, koju se naziva i 'tihim ubojicom', jer ne mora prouzročiti nikakve značajne simptome. Rizik za žensku neplodnost može izazvati i sindrom policističnih jajnika, koji je često vezan uz debljinu, pri čemu mršavljenje najčešće rješava problem.

...Problem je što je sve više žena starije dobi na popisu za medicinski potpomognutu oplodnju, kojima su upravo zbog dobi znatno smanjeni izgledi. U većini zemalja starije žene ne mogu na teret zdravstvenog osiguranja ići na taj postupak. ..

... Možemo samo istaknuti da su dokazani uzroci neplodnosti u muškarca pušenje, alkohol i stresni ritam života«, kaže dr. Bauman. Naglašava da se muška neplodnost dokazuje spermiogramom na temelju kojeg se može vidjeti postoji li slabiji oplodni potencijal sjemena. Kod muškaraca, dob ne čini važnu ulogu u tome jesu li plodni, pa i stariji muškarac bez problema može imati dijete s mlađom partnericom...“

Kad smo mlade pošaljete nas doma da se sexamo, a kad prođemo 30-tu onda smo ovakve i onakve.
    Muževi nam imaju OATZ i zato su
    alkohoričari...
    Lijepo ste se "p(r)odali

Što li će vaše pacijentice reći na vaše mišljenje o njima???
    Ovo je za nepovjerovat! Ne mogu vjerovati da je to izašlo iz usta specijaliste za MPO!?

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Često sam se pitao zašto liječnici šute? Ali kada vidim ovakve izjave, možda je i bolje da šute.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naprosto ne mogu vjerovati da jedan doktor-ginekolog-koji radi na odjelu mpo izjavljuje takve gluposti!!!
    Zar se moram posramiti što sam čekala da završim fakultet,što sam čekala posao..što nisam do 30.upoznala svog supruga!!!
    Šta mu znači"da je došlo do feminizacije visoko obrazovnog kadra"????????
    Najvjerojatnije sam trebala naći bilo koga da se brzo udam,da mi napravi dijete i da se najvjerojatnije rastam do dijetetove 2.godine...to bi sigurno bilo bolje!!!!
    Uvrijedio je mene i mog supruga..i sve nas koje se borimo sa neplodnošću i SAMO želimo dijete...
    Sramite se dr.Bauman!!!!!

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nekako nevjerujem da je on to rekao,ja nevjerujem baš svemu što pročitam.I jedan članak nemože mi promjeniti mišljenje koj je izuzetno odličan liječnik.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hm, ništa žene kuharice u ruke i da ste se sve skrasile nakon srednje škole! Ukratko to nam svima želi poručiti dr. Bauman

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure, ne koristite više inetrnet, TV, novine ... izgleda da educiranost izaziva neplodnost:
    http://www.vjesnik.hr/html/2010/05/0...asp?r=tem&c=11
    "O uzrocima i liječenju neplodnosti razgovaramo s dr. Renatom Baumanom s Klinike za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Sveti duh u Zagrebu. On smatra da je za veće uočavanje problema neplodnosti zaslužna i bolja educiranost ljudi, jer se više informiraju i prije zabrinjavaju zbog nekih zdravstvenih stanja."

Stranica 7 od 22 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •