Stranica 15 od 43 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2110

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, nije ...ako bi bile u mogućnosti da možete birati... mi smo jedine (i NM) koje biramo! Ne vraća Vlastelić! Ti i TM odlučite. Statistike imaju uključeno i godine života žene i dosadašnje postupke i koliko su stanični embriji i svašta nešto. Ne znam koliko si proučila razliku između 2, 4, 6, 8, 10-staničnog, morule, blastociste? Iako ni tu nema pravila...
    nisam proučila razliku između 2, 4, 6, 8, 10-staničnog, morule, blastociste .. trebala bi malo to proučiti..... a koliko vi izaberete da vam se vrati ????

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam (mlada i naivna) na prvom ET htjela da mi vrate dvije mrvice jer sam zamislila da bi blizance... , a sada nakon 10 postupaka bi i 3 blastociste
    očito je to i kod mene... ja se već zamišljam nakon 1. IVF sa blizancima ... ne mogu si pomoći

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    očito je to i kod mene... ja se već zamišljam nakon 1. IVF sa blizancima ... ne mogu si pomoći
    Najgore od svega je što će ti svi reći da ste mladi i da imate vremena. Toga sam se ja naslušala po ordinacijama iako imam 31.g i nije mi nimalo svejedno da li će proći 2 ili 6 godina dok ostvarimo T jer u postupcima godina przo prođe, a ako uspiješ u njoj ostvariti 3-4 postupka, to ti je lutrija. Bar se meni tako čini. Neka ti kažu o tome cure koje duže pokušavaju od mene.
    Ja sam imala 2js i vratila sam obje 3.dnp, 8st. I ništa. A već smo ja i mm vidjeli plavokose i plavooke, dečka i curicu. Sad kad se sjetim neznam bi li plakala ili se smijala.
    U svakom slučaju su to stvari koje morate odlučiti do transfera da nebi muku mučila na transferu. Probajte si razraditi sve opcije, pitaj malo iskusnije cure na pp ja sam nova skoro kao ti, pročitaj na netu, ima dosta brošura o med.potpomognutoj oplodnji pa ćete lakše vidjeti u kod smjeru plivati.
    Sa klom.počinješ ako si u kratkom protokolu 3.dan ciklusa i piješ 5 dana. Tako imam i ja. Nadam se da sam ti pomogla bar malo.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mare 157već sam se i ja naslušala tih priča ..mladi ste.. imate vremena... pa mama ti ima troje djece... i muževa mama troje djece... pa imate ćete i vi troje ..... god. prolaze a bebe nema a kamo li troje

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sali prvotno napisa Vidi poruku
    Diabolica ovo su stvarno krasne vijesti, čestitam ti na malom pišonji

Amnicenteza se preporučuje za cure starije od 35 god. ali nije obavezna. U prvoj polovici trudnoće amniocenteza se radi ako postoji sumnja da plod ima povećan rizik za neku abnormalnost kromosoma ili genetsku bolest.
    Meni je docentica napomenula da je kod MPO veći rizik da se dijete rodi bolesno, ali koliko sam čitala o tome mislim da nema potrebe da se zamaramo, to su tako mali postoci.

Pusa svima
    Amniocentezu su samo preporučili, ne moram ako ne želim..sad sam na 100 muka....jako me strah....na svim UZV-ima je sve u najboljem redu, ne vide se nikakve malformacije niti ploda, niti maternice, posteljice........a kod MPO je veći rizik kod izvođenja ICSI jer onda nema mogućnosti da stanicu oplodi najbrži, najbolji, naj, naj spermij nego oni u labosu izabiru najboljeg prema njihovim pokazateljima koji poslije unose u stanicu, tako je meni rekao dr. V kad smo o tome pričali....ja nisam imala ICSI pa se eto nadam da je onaj najborbeniji i najzdravili oplodio jajnu stanicu.....

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mare 157već sam se i ja naslušala tih priča ..mladi ste.. imate vremena... pa mama ti ima troje djece... i muževa mama troje djece... pa imate ćete i vi troje ..... god. prolaze a bebe nema a kamo li troje
    Mogu samo misliti kako izgleda 2 godine truda bez rezultata!!! Mi nismo izdržali ni 7 mjeseci!!! Ali ništa se ti ne brini, na pravom ste putu da ostvarite vašu najveću želju. Glavno oružje neka ti bude strpljenje(s doktorima, sestrama, pravnicima, psiholozima, apotekarkama, susjedima, poznanicima, dobronamjernicima koji te pitaju stalno šta čekate) i ljubav (prema tvom mužu i svima onima koji te razumiju i istinski suosjećaju s vama).
    Hrpa pozitive i ovaj forum-cure na njemu, pomoći će ti u dobrim, ali i u najgorim danima. Tek ste krenuli, a ovo je dugoročna borba. Bar sam si ja tako u glavu stavila. Dala sam nam rok od 3 godine i ako bude prije biti ću presretna, a ako bude duže, mislim da ću završiti kod psihijatra!!

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj diabolica prvotno napisa Vidi poruku
    Amniocentezu su samo preporučili, ne moram ako ne želim..sad sam na 100 muka....jako me strah....na svim UZV-ima je sve u najboljem redu, ne vide se nikakve malformacije niti ploda, niti maternice, posteljice........a kod MPO je veći rizik kod izvođenja ICSI jer onda nema mogućnosti da stanicu oplodi najbrži, najbolji, naj, naj spermij nego oni u labosu izabiru najboljeg prema njihovim pokazateljima koji poslije unose u stanicu, tako je meni rekao dr. V kad smo o tome pričali....ja nisam imala ICSI pa se eto nadam da je onaj najborbeniji i najzdravili oplodio jajnu stanicu.....
    Jesi radila tripl test? Koliko znam njega rade prije amnio, pa ako postoji neki rizik da nešto nije ok onda te pošalju na amnio. Radila je moja kuma, prirodna T, rekla je da je gore psihički nego fizički i da bi svima rekla da se ufuraju kao da idu vaditi krv i da ne gledaju u iglu prije jer je ... hm, nije lijepa za vidjeti. To kaže žena koja je prošla amnio.
    I upravo ovo što si navela o naj naj spermiju je razlog za veći rizik kod ICSI-ja. Ali rizik je samo TEORIJSKI, u praksi nemaju dokaza da je to tako!!!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj mare157 prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu samo misliti kako izgleda 2 godine truda bez rezultata!!! Mi nismo izdržali ni 7 mjeseci!!! Ali ništa se ti ne brini, na pravom ste putu da ostvarite vašu najveću želju. Glavno oružje neka ti bude strpljenje(s doktorima, sestrama, pravnicima, psiholozima, apotekarkama, susjedima, poznanicima, dobronamjernicima koji te pitaju stalno šta čekate) i ljubav (prema tvom mužu i svima onima koji te razumiju i istinski suosjećaju s vama).
    Hrpa pozitive i ovaj forum-cure na njemu, pomoći će ti u dobrim, ali i u najgorim danima. Tek ste krenuli, a ovo je dugoročna borba. Bar sam si ja tako u glavu stavila. Dala sam nam rok od 3 godine i ako bude prije biti ću presretna, a ako bude duže, mislim da ću završiti kod psihijatra!!
    hvala ti puno... skoro si me rasplakala.. napokon netko tko me upotpunosti razumije...

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mravak, imaš pp

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moram se nadovezati,ja kada sam bila na prvim konzult dr.Vlašić nam je odmah rekao da izbjegavaju vračati 3 js.mladim i zdravim curama,jer je velika vjerovatnost da se sve primi.Ali eto ja sam dobila samo jednu js.koja se oplodila ali se nije nastavila djeliti nazalost,i sada jedva čekamo 6.mj,nadamo se...

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

[QUOTE=Vojvođanka;1607413]darkica vidim da su ti cure već odgovorile za prolaktin ali da ti dam svoj primjer, pred svoje vjenčanje sam radila sve hormonalne nalaze i prolaktin mi je bio preko 750, e sad kako sam imala obaveza preko glave u tom periodu odlučila sam poslušati dr. gin. i za 3 mjeseca sam ponovila nalaz i bio je OK cc 350, provjeravala sam ga još 2 puta za svaki slučaj i uvjek je bio OK
    eto, a ti razmisli da li si pod kakvim posebnim stresom bila u zadnje vrijeme ....... stres je vrag
    pravnik u KBC-u radi od 10-11 samo ponedjeljkom - tako je bilo u 12/2009 - ali uz prethodnu najavu kod sestre Mire

Hvala, VojvođankoStres!? Pa zar nije sam MM spermiogram dovoljan da uzrokuje stres? Iako nas je taj nalaz vise neugodno iznenadio nego sokirao..ipak su kansije uslijedila citanja o tome problemu i svemu vezanom uz to...pa mislim da je najveci dio svega proizasao iz toga sta nas ceka, a ni sami tocno ne znamo sto je to...
    Sta se pravnika tice, to cu ipak privatno, jer da njegovih 5 minuta, ja moram uzeti slobodan cijeli dan...a to ipak mogu rijesiti drugacije...
    Jos jednom, hvala ti

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jucer sam vas zagnjavila svojim hormonima...ali ipak mi je bilo lakse nakon vase dijagnoze (koja je brza od doktorske)...ali, onda sam bacila oko na MM hormone...kod njega je prolaktin isto visok, ali on me toliko ne zabrinjava koliko ova druga dva sta mu izlaze iz granica.Rijec je o FSH koji mu je 42.7 (a usporednica je 0.7-11.1) i LH koji mu je 8.9 (a usporednica je 0.8-7.6). Ne znam sta to znaci, ali MM je bio kod endokrinologinje u KBC-u, koja mu je dala jos krvnih pretraga, a kakve su, znat ce tek kada opet ode k njoj, gdje je i narucen za 10.5. Do tada...total ignorance...
    Dobre vibre svima

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da li netko možda zna kada se podižu nalazi hormona na nuklearnoj medicini u KBC Ri? znam da imaju određeno vrijeme....
    Zaboravila sam pogledat....

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Diabolica baš mi je žao što sada moraš razbijat glavu sa svim tim pretragama umjesto da se izvališ u neku fotelju i po cijeli dan maziš malog pišonju

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure šta inače treba 1 sat da poruka bude vidljiva ili samo meni? Šaljem dobre vibrice za svih!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mrkvica 84To ti je zato jer si nova,uskoro(ne znam da li ovisi o danima ili napisanim postovima ,i ja sam nova na forumu ) će ti odmah biti vidljive...

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mrkvica84 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure šta inače treba 1 sat da poruka bude vidljiva ili samo meni? Šaljem dobre vibrice za svih!
    drage nove cure
    dobro nam došle na forum
    dugo nam ostale ali ...kako se ovdje želi, na pdf-ovima niže - trbušastim...

razlog što ne vidite postove odmah je što, dok ne dostignete određeni broj postova, post vam prije objavljivanja mora vidjeti i odobriti moderator jer smo znali imati određenih problema s novim

nažalost nismo uvije online pa se nadamo da ćete imati razumijevanja

isto vrijedi i za pp-ove

već nakon nekoliko postova moći ćete ih slati bez ograničenja

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da li netko možda zna kada se podižu nalazi hormona na nuklearnoj medicini u KBC Ri? znam da imaju određeno vrijeme....
    Nalaze na nuklearnoj možeš podići od 13h ali ja kako svaki čas vadim zbog štitnjače dođem i ranije. Onda imaju malu pauzu pa opet od 16h...ali uvijek je netko tamo i samo ljubazno zamoliš i to je to. I ako nadam se što prije od vas bude išla vadit (samo pozitivna beta molim!) bude išao vadit Betu, nju zamolite tetu koja vam vadi krv da je naprave odmah, kažete da vam se žuri i bude do 9,30h gotova. Ja kao mutava vadila betu pa čekala do 12h, nit ti se isplati ići doma niti do grada pa trošiš vrijeme uzalud. Evo, to je samo info....

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure, da li su vaši muževi svi vadili hormone?? Moj nije radio ništa! Baš NIŠTA osim spermiograma!?! I da li su nekima koji su imali loše nalaze hormona možda dali nadomjestke i da li im je to popravilo nalaz?
    Sada me Darkica bacila u pensjer...
    Meni rekla docentica da nadomjestci hormona kod muškaraca ništa ne pomažu...
    Posljednje uređivanje od mare157 : 29.04.2010. at 19:43

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Diabolica hvala!!

mare157 MM je vadio hormone ali po uputi urologa ... Vlastelić me nije tražio hormone MM... samo moje...

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Od 13-14, pa od 16-17 svaki radni dan

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

[QUOTE=mare157;1608321]Cure, da li su vaši muževi svi vadili hormone?? Moj nije radio ništa! Baš NIŠTA osim spermiograma!?! I da li su nekima koji su imali loše nalaze hormona možda dali nadomjestke i da li im je to popravilo nalaz?
    Sada me Darkica bacila u pensjer...

Cuj, ja cu vidjeti sto mm kaze endokrinologinja 10.5., pa vam javim

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Darkica može, javi obavezno. Može i na pp.

Magdalena1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Večer svima! Došla maloprije s posla! Ali morala sam ja do svog omiljenog foruma vidjet što rade moje supatnice!
    MM ima očajan spermiogram, svaki mu je nalaz sve to gori, još malo pa prazan ejakulat! Hormoni su mu svi uredni, kao i UTZ , brisevi... Potrošili smo brdo para na raznorazne pripravke, ali bez efekta, naprotiv još gori nalaz

Što se tiče malformacija vezano za ICSI i da biolog bira spermij koji nije najbolji!? Po toj vašoj teoriji prirodnim začečem najboljim spermijem bi se rađala djeca bez mana i deformacija! Sve zavisi kako se stanice nakon što ih biolog spoji dijele i hoće li se pravilno rasporediti, a to se zbiva i kod začeća prirodnim putem!
    A onaj potpis oba partnera prije postupka je samo da se bolnicu ne može tužiti ako se rodi dijete iz MPO sa nekom deformacijom! Štite sebe po običaju!

Magdalena1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Šaljem vam svima veliki poljubac i puno pozitive!
    Tko to čeka betu?

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sara38 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo "malo otvorenija" me baš nasmijalo. Evo još za nju malo %!,,,*$!&=gr..##<¸¨;$
    nisam znala kako da se izrazim pa sam tako rekla.ali cula sam da zna bti svakakva....smao drzim fige da nikad kod nje ne dospijem.mojoj frendici,odnosno jednoj nasoj forumasici je rekla kad je bila u postupku,mislim na punkciji kao zapisana si za sljedeci put vec a jos nije ni transfer bio,kaze ona ostala sam,mozete mislit koji osjecaj je to,tek si u ovom zivis za to a ona ti kao unaprijed vec kaze nista od ovoga,doci ces ti opet...grozno!
    mravak koliko sam ja upucena vracaju samo 2js,bar je meni vlastelic tako rekao,znaci nema bas biranja ili 2 ili jednu ako bas inzistiras ali 3 koliko ja znam ne.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo mene sa novostima. Bili kod urologa i nalaz je "praktički uredan" ilitiga mala varikokela, niti I stupanj rekao Božac, ostalo sve OK (to ostalo je, zamislite si samo - prostata i sekundarna seksualna obilježja - dlakavost i brada ) Dr je sa nama pričao dobrih pola sata, nije baš stručnjak za MPO, ali za urološka pitanja je. Iz njegovog iskustva varikokela može i ne mora uzrokovati oligoastheno. Kaže da ima pacijenta sa varikokelom "da se smrzneš" i otac 4 djece. Ima očeva sa dijagnozama astheno i oligoastheno, ima muškaraca koji nemaju djecu pored zdrave žene i normalnog spermiograma. Kaže da pravila baš i nema, njegovim riječima "Život je nepredvidljiv" . Kaže da potiče uzimanje preparata tipa aminokiseline (L-arginin i L-carnitin), antioksidansa, posebno kombinacije za poboljšanje spermiograma, ali u HR se ne prodaju, pa on ne propagira baš, jer ih je teže nabaviti.
    Hormone kaže da treba vaditi ako se običnim urološkim ne ustanovi neki razlog lošeg spermiograma. Kaže također da na muškarce hormoni djeluju isto kao i na žene ali s dužim odmakom vremena, budući da je spermiogeneza svaka 3 mjeseca.
    Darkice TM bi možda mogao kod dr. opće prakse, moja gin kaže da i oni znaju pročitati nalaze, pa ako si nestrpljiva čekati, pitaj.
    Mravak mislim da je za 1. pokušaj vraćanje dviju mrvica dovoljno, i maštaj draga svoje blizance baš kao i ja, i sve mi koje se nadamo. Svaku večer ih sanjam i vidim, pa da neću prije IVF-a, pih, tada ću ih sanjati najviše, koliko god boljelo ako ne uspije. Zbog toga sve to prolazim, u snovima moje sunce je već tu, dakle snovi su ispravni i točni za mene i trebaju postat stvarnost. Ja vjerujem u snove! Vjerujem u svoje anđele!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sumskovoce, MM je spermiogram bio los, pa smo nakon nase doktorice, odmah otisli urologu koji je utvrdio da s njegove strane, tj uroloske sve super i sugerirao je napraviti hormone.To je MM i napravio i nakon toga ga je doktorica opce poslala k endokrinologinji na KBC (po njoj je ta zena najbolja).,BIo je kod nje, dala mu je krvne pretrage i sada opet ide k njoj u 10.5., a te krvne pretrage sta je radio, tj nalati su odmah s nuklearn eotisli toj doktorici.
    Inace ono sta si spomenula L-arginin i L-carnitin postoje u RH, cak stovise imam nekih saznanja da ih ima u Rijeci, ali moram to provjeriti tocno gdje i koliko kostaju. Ako saznam sto, odmah ti javim na PP.
    Dobro jutro, curke

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

L-rgigin i L-carnitin imate u svakoj apoteci-provjereno. Nama je pomogla sljedeća kominacija: selen, cink, folna, vitamin c, bioastin x 4 , ali nažalost uz njegov spermiogram je problem i kod mene pa nam u dijagnozi stoji: "ženska neplodnost povezana s muškim čimbenikom". Baš smo se našli ! Nama je prva trudnoča upalila iz prve (ali je došla neplanski i nažalost završila kiretažom jer se plod prestao razvijati). Sada već brojimo četiri godine od toga pa se nekad zapitam da li su naše dijagnoze nastupile poslje toga ili je to vrijeme jednostavno bilo "high life" kada su ljubav, spontanost i bezbrižnost prštili sa svih strana, nismo živjeli zajedno, nismo imali briga...(i bio je to prvi put da smo imali nezaštićeni odnos). Eto ti ironije ! A sada već muku mučimo 48 dugih mjeseci pa ništa (i noge gore, i noge dole, i promjeni sobu, i promjeni krevet, i promjeni poziciju, i promjeni okoliš, i prati "lunu", i prati plodne dane, pa narukvica za plodnost, pa bacanje novčića za sreču, pa apstinencija zbog umora, pa svaki dan, pa nekad, pa nikad...svašta nešto smo isprobali). Pa kad ti netko kaže:"Najlakše je dijete napraviti!" dođe mi da vrisnem...

I samo još jedan komentar vezan za našu najdražu dr. Jednoj je curi vikala jer je u trudnoči otišla privatno po drugo mišljenje i njena reakcija je bila: "Ja sam ti napravila dijete, nemaš ti šta tražiti drugo mišljenje!" Ova njena izjava mi je daleko "najbolja" i nikako je ne mogu izbiti iz glave...

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa Vidi poruku
    I samo još jedan komentar vezan za našu najdražu dr. Jednoj je curi vikala jer je u trudnoči otišla privatno po drugo mišljenje i njena reakcija je bila: "Ja sam ti napravila dijete, nemaš ti šta tražiti drugo mišljenje!" Ova njena izjava mi je daleko "najbolja" i nikako je ne mogu izbiti iz glave...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A sada već muku mučimo 48 dugih mjeseci pa ništa (i noge gore, i noge dole, i promjeni sobu, i promjeni krevet, i promjeni poziciju, i promjeni okoliš, i prati "lunu", i prati plodne dane, pa narukvica za plodnost, pa bacanje novčića za sreču, pa apstinencija zbog umora, pa svaki dan, pa nekad, pa nikad...svašta nešto smo isprobali).
    Ma si me nasmijala s ovom izjavom! Za neke stvari nisam nika ni čula, šta je narukvica plodnosti???? Hahahahaha, novčić! Pre jako!
    Mi se nismo ni približno toliko trudili, masu vremena sam ja pokušavala utvrditi kad uopće ovuliram, pa je bilo vrijeme alergija i nije nam se dalo presirati, pa 500 stvari...Sad smo odlučili da ćemo ozbiljno zapeti oko starinske metode, dok radimo pretrage za postupak, ok kojeg ne odustajemo. Ne mogu izbaciti misao iz glave - masa parova začne bebicu prije IVF-a (osobno ih znam troje) jer se valjda skroz opuste, nema više straha od neuspjeha ili je velika nada da će postupkom dobiti svoju bebu pa ih priroda nagradi. Ne znam šta je, ali vrijedi pokušati
    Darkice dr. je mislio da nema specijalnih preparata za popravljanje stanja plivača - tipa Proxeed, Profertil i mnogo drugih koji postoje na tržištu, posebice online. Online se mogu nabaviti i oni suplementi iz knjige Marilyn Glenville "Povećajte svoju plodnost" , gledala sam ih, ali je sastav opak, masa svega i iznad preporučene doze, pa sam odlučila da idemo prvo na Profertil i ako ne bude šljakalo idemo na te druge. Evo linka pa vidi http://www.naturalhealthpractice.com...product_id=760 Jedan lik kojeg znam mi je rekao da je to njemu pomoglo i da je uspio popraviti spermio s njima....
    Za hormone, endokrinolog naravo, jedino on može dati stručno mišljenje i terapiju koja TM treba. Mi idemo slijedeći četvrtak vaditi sve hormone i ponoviti spermio.... Nadam se najboljem, makar trunčica poboljšanja i veselije ćemo se keksati do postupka.
    Imate li iskustva s planiranim odnosima? Čitala sam sinoć da ima žena koje su na taj način uspjele usprkos oligoastheno, pa me zaintrigiralo...

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

GIZMOS ovo ća si rekla...ženska neplodnost povezana sa muškim čimbenicima. to nama na nalazu isto piše, a naš je problem "samo" oligo. po tvojim sam rječima razumijela da takva dijagnoza objašnjava da je to problem sa obje strane. sam te dobro shvatila? jer...dal je moguće da već dvije godine liječimo neplodnost a da ja još nema pojma da neki moj nalaz kaže da nešto nije ok? omg zar je i to moguće?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

LOKS - ma ne, sve je OK s tobom, meni isto tako piše, Ženska neplodnost uzrokovana muškim čimbenikom, a za sad (kuc-kuc u drvo) sve pretrage što sam su bile savršene. Nije ti ništa, osim TM oligo. No sikiriki

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

uhhh...lakše se diše ...jer još bi nam i to trebalo. tnx sumskovoce

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Narukvica za plodnost-e to sam ti ja dobila za rođendan od dvije prijateljice, od koralja je i one kažu da je dobra za plodnost! Možeš mislit! Ali ipak sam je nosila, mislila sam, ne može odmoći...Čak sam i potkovu nabavila (kažu da nosi sreću). Ma ništa ja to ne vjerujem, ali ipak za svaki slučaj, da ne usfali...
    Što se tiče dijagnoze, čini mi se da oni to svima pišu bez obzira na stvarno stanje, jer meni je to pisala i dok je sve bilo ok, odnosno i prije nego mi se pojavila cista i prije nego je dijagnosticirana endometrioza. Čak sam je i molila da mi napravi laparo a ona je tvrdila da ne treba, jer je samnom sve u redu (a opet je pisala ženska neplodnost).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da je to radi šifre, ali nisam sigurna. Od kad mi je Vlastelić napisao tu dijagnozu, nigdje me niš para ne pitaju I like that.... Mislim da je to ona famozna N97 (dok MM ima na uputnicama Z31, šta je to????)
    Danas je dan kad se dobiva raspored za 5. mjesec, tako da ću zvati sestre da nas naruče kod dr. Vlastelića drugom polovicom mjeseca na razgovor, kad budem imala sve nalaze pretraga. Moram se pohvaliti da se uz vašu pomoć mogu jako lijepo organizirati i da nemam puno praznog hoda...iako se meni sve to čini sporim...ja bih zatrudnila prije nego sam uopće išta počela raditi....
    I ja bih narukvicu za plodnost! Ja vjerujem u te amulete i srećonoše, jer ionako je sve stvar osobne praznovjernosti i samopomoći, vibram saba za sebe...hahahahaha, koji put se zamislim nad samom sobom, kao da li je sve OK samnom ili sam totalno pukla
    pa si mislim da škodit ne može, svaka dobra vibra donosi sreću!

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Što se tiče dijagnoze, čini mi se da oni to svima pišu bez obzira na stvarno stanje, jer meni je to pisala i dok je sve bilo ok, odnosno i prije nego mi se pojavila cista i prije nego je dijagnosticirana endometrioza. Čak sam je i molila da mi napravi laparo a ona je tvrdila da ne treba, jer je samnom sve u redu (a opet je pisala ženska neplodnost).
    Prijavljujem da i kod nas idiopata stoji ta dijagnoza (žensko/muški čimbenik).

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

eh, cure moje šta mi sve nećemo poduzeti za naše dijete...i put na mjesec ako treba

ovaj moj postupak nastavlja ubrzanim tempom....u 8 i 30 smo izašli iz kuće a u 9 i 30 sam već bila u krevetu !
    kad sam došla bila je puna čekaonica, javim se sestri dam bočicu i za 2 min me sestra prozove na ultz, dr. pogleda i kaže tu su još uvijek, uf, laknulo mi je, izađem van i za 10 min me opet sestra zove i kaže ajmo na punkciju, a?????? bilo mi je neugodno pred onim svim curama koje su bile prije mene, puktirano 2 folikula, na svakom jajniku po 1, samo 1 js - i to je to
    u nedjelju zovem da čujem da li se uopće oplodila
    ALI ZAR NIJE SAMO 1 I DOVOLJNA
    ne gubim nadu
    e sad, neznam da li je to do ljekova koje sam uzela (ketonal + normabel) ili do ruke od dr.Vlašića ali ova punkcija je sasvim drugačije bolila - kao HSG - odnosno jedva nešto
    cure pozdrav i uživajte u prirodi za praznik

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vojvođanka - nema razloga za briogu, jedna JS je sasvim dovoljna, bit će sve u redu! drago mi je da si došla odmah na red, ponekad se i posreći. Za druge cure se niš ne brini, i one će razumijet kad dođu do svojih punkcija.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Vojvođanka prvotno napisa Vidi poruku
    eh, cure moje šta mi sve nećemo poduzeti za naše dijete...i put na mjesec ako treba

ovaj moj postupak nastavlja ubrzanim tempom....u 8 i 30 smo izašli iz kuće a u 9 i 30 sam već bila u krevetu !
    kad sam došla bila je puna čekaonica, javim se sestri dam bočicu i za 2 min me sestra prozove na ultz, dr. pogleda i kaže tu su još uvijek, uf, laknulo mi je, izađem van i za 10 min me opet sestra zove i kaže ajmo na punkciju, a?????? bilo mi je neugodno pred onim svim curama koje su bile prije mene, puktirano 2 folikula, na svakom jajniku po 1, samo 1 js - i to je to
    u nedjelju zovem da čujem da li se uopće oplodila
    ALI ZAR NIJE SAMO 1 I DOVOLJNA
    ne gubim nadu
    e sad, neznam da li je to do ljekova koje sam uzela (ketonal + normabel) ili do ruke od dr.Vlašića ali ova punkcija je sasvim drugačije bolila - kao HSG - odnosno jedva nešto
    cure pozdrav i uživajte u prirodi za praznik
    Vojvođanke SAMO JEDNA JE DOVOLJNA!!! Ne kažu ljudi uzalud "jedna, ali vrijedna"!! Sigurna sam da će kod tebe biti tako i da ćeš za 9 mjeseci na nekom drugom forumu pisati koliko te bolilo!!
    A za ekspresnu punkciju nemam riječi!!! za doktora i sestre!!
    Znači igrali su ketonal+normabel... Tako ću i ja pa kud puklo. Nedam im više guzu (objašnjenje za perverzne: za voltaren inekciju!! Da nebi bilo zabune!)
    Opet bi me tigrical mogla uzeti u đir radi ovoga!
    I meni piše ž.neplodnost povezana s muškim faktorom. Pitala sam doc. zasto, kad nije ženska neplodnost, a ona me pitala da zašto sam onda ovdje kad nije neplodnost. Ja joj odgovorila da to valjda ne znaći da ću i ja postat neplodna od silnih punkcija. Bio je samo ovaj rad
    Ma šta me briga više... Poslati ću joj mog krpelja pa će onda vidjeti!!
    Posljednje uređivanje od mare157 : 30.04.2010. at 12:17

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

L-rgigin i L-carnitin imate u svakoj apoteci-provjereno. Nama je pomogla sljedeća kominacija: selen, cink, folna, vitamin c, bioastin x 4 , ali nažalost uz njegov spermiogram je problem i kod mene pa nam u dijagnozi stoji: "ženska neplodnost povezana s muškim čimbenikom". Baš smo se našli ! Nama je prva trudnoča upalila iz prve (ali je došla neplanski i nažalost završila kiretažom jer se plod prestao razvijati). Sada već brojimo četiri godine od toga pa se nekad zapitam da li su naše dijagnoze nastupile poslje toga ili je to vrijeme jednostavno bilo "high life" kada su ljubav, spontanost i bezbrižnost prštili sa svih strana, nismo živjeli zajedno, nismo imali briga...(i bio je to prvi put da smo imali nezaštićeni odnos). Eto ti ironije ! A sada već muku mučimo 48 dugih mjeseci pa ništa (i noge gore, i noge dole, i promjeni sobu, i promjeni krevet, i promjeni poziciju, i promjeni okoliš, i prati "lunu", i prati plodne dane, pa narukvica za plodnost, pa bacanje novčića za sreču, pa apstinencija zbog umora, pa svaki dan, pa nekad, pa nikad...svašta nešto smo isprobali). Pa kad ti netko kaže:"Najlakše je dijete napraviti!" dođe mi da vrisnem...

kod mene je skoro ista situacija...isto prva trudnoca dosla iz prve prirodno, i zavrsila sa spontanim,prestao se razvijati plod.od tada je vec 2 i pol god i ne ide nam i ne ide,i isto pise dijagnoza zenska neplodnost povezana sa muskim, cimbenicima.on oligoastheno..... a ja hipotireoza...

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

vojvođanka držim fige za tulum u labu! Super mi je ova tvoja opaska da nije jako bolilo, kao HSG - jedva nešto... meni je HSG bio za umrijet od bolova, punkcije su mi ništa napram HSG-a!
    mare157 nedaj guzu, daj krpelja!

Svima velika pusa!

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vojvođanka drzim fige za tlum u labu.
    meni je punkcija bila bolna ali kad bi me netko pitao da izaberem sta je bolnije ona ili sg,ipak bi rekla da me hsg jace bolio,odnosno bio je gadan,na svu srecu da ne traje dugo.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vojvođanka držim fige za tulum u labu! Super mi je ova tvoja opaska da nije jako bolilo, kao HSG - jedva nešto... meni je HSG bio za umrijet od bolova, punkcije su mi ništa napram HSG-a!
    mare157 nedaj guzu, daj krpelja!

Svima velika pusa!
    Potpisujem sve! Punkcije su mi "mila majka" naspram HSG-a. I to dva puta (utz i rend.).
    Vojvođanka ma vidjet ćemo se mi u ponedjeljak, vidjet ćeš!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Vojvođanka dovoljna je jedna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum u labu

Nama isto oduvijeK ( i dok nije bilo oligoastheno) piše ženska neplodnost s muškim čimbenicima ili tako nešto

Mene je tako frka te punkcije ali ako me bude bolila ko HSG, onda nema beda

Puse svima

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

crancy ma kakva punkcija.......ti piškiš plusić

bolila me je i ova punkcija ali na drugačiji način, kod prve sam osjećala svako probadanje - ko da su me s kopljem boli - čitava dan mi je ostao taj osjećaj...uh, ma sve smo različite, mene boli ljevi jajnik kod svakog ultz i to zapopizzzz a HSG mi je bio kao intenzivni menstrulani grčevi...... ma sve čovjek preživi
    dok sam čekala tih 10 minuta pričala sam s jednom curom koja ide na drugo dijete, prvo je dobila nakon trećeg IVF i to nakon punkcija od 20 i 14 js - koja mi je rekla da joj je nakon tih punkcija porod bio smijurija - eto bar nešto - porod bi NAS (s humane) trebao manje boliti
    ovaj normabel je zakon još sam u oblacima

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vojvođanka za tulum preko vikenda
    jedno pitanje...baš me zanima mišljenje vas iskusnih cura. dal se npr jedan embrij koji nam doktor vrati može razdijeliti u dva, odnosno blizance...neka me baba sad ubila sa spikom pa da provjerim?!

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja odmah mijenjam i potpisujem...punkcija za lakši prorod, može!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Vojvođanka prvotno napisa Vidi poruku
    crancy ma kakva punkcija.......ti piškiš plusić
    Kako ono kažu, mislim globalno radim lokalno Tako i ja, spremam se za 09. mjesec a radim na 05.
    Citiraj loks prvotno napisa Vidi poruku
    jedno pitanje...baš me zanima mišljenje vas iskusnih cura. dal se npr jedan embrij koji nam doktor vrati može razdijeliti u dva, odnosno blizance...neka me baba sad ubila sa spikom pa da provjerim?!
    Može draga na ovom linku ti je sve tako lijepo objašnjeno (mislim da je to u 4. filmiću) http://www.pbs.org/wgbh/nova/miracle/program.html pa ga fino proslijedi babi (nadam se da engleski neće bit problem)
    Posljednje uređivanje od cranky : 30.04.2010. at 13:36

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma da cure, samo ožežite po tome koliko vas je HSG bolio....ja idem u ponedjeljak ujutro i baš se radujem........
    Popit ću ja jedan konjski ibubrofen prije toga, pa da vidimo da li će bolit....
    Pita me kuma danas, pa ako se bojiš HSG-a kako ćeš se bojat poroda, kad se radi o nečem puno većem....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •