Ma si me nasmijala s ovom izjavom! Za neke stvari nisam nika ni čula, šta je narukvica plodnosti???? Hahahahaha, novčić! Pre jako!A sada već muku mučimo 48 dugih mjeseci pa ništa (i noge gore, i noge dole, i promjeni sobu, i promjeni krevet, i promjeni poziciju, i promjeni okoliš, i prati "lunu", i prati plodne dane, pa narukvica za plodnost, pa bacanje novčića za sreču, pa apstinencija zbog umora, pa svaki dan, pa nekad, pa nikad...svašta nešto smo isprobali).
Mi se nismo ni približno toliko trudili, masu vremena sam ja pokušavala utvrditi kad uopće ovuliram, pa je bilo vrijeme alergija i nije nam se dalo presirati, pa 500 stvari...Sad smo odlučili da ćemo ozbiljno zapeti oko starinske metode, dok radimo pretrage za postupak, ok kojeg ne odustajemo. Ne mogu izbaciti misao iz glave - masa parova začne bebicu prije IVF-a (osobno ih znam troje) jer se valjda skroz opuste, nema više straha od neuspjeha ili je velika nada da će postupkom dobiti svoju bebu pa ih priroda nagradi. Ne znam šta je, ali vrijedi pokušati
Darkice dr. je mislio da nema specijalnih preparata za popravljanje stanja plivača - tipa Proxeed, Profertil i mnogo drugih koji postoje na tržištu, posebice online. Online se mogu nabaviti i oni suplementi iz knjige Marilyn Glenville "Povećajte svoju plodnost" , gledala sam ih, ali je sastav opak, masa svega i iznad preporučene doze, pa sam odlučila da idemo prvo na Profertil i ako ne bude šljakalo idemo na te druge. Evo linka pa vidi http://www.naturalhealthpractice.com...product_id=760 Jedan lik kojeg znam mi je rekao da je to njemu pomoglo i da je uspio popraviti spermio s njima....
Za hormone, endokrinolog naravo, jedino on može dati stručno mišljenje i terapiju koja TM treba. Mi idemo slijedeći četvrtak vaditi sve hormone i ponoviti spermio.... Nadam se najboljem, makar trunčica poboljšanja i veselije ćemo se keksati do postupka.
Imate li iskustva s planiranim odnosima? Čitala sam sinoć da ima žena koje su na taj način uspjele usprkos oligoastheno, pa me zaintrigiralo...