Pozdrav curke,
pa eto ja bih voljela da nam se javi ta jedna trudnica iz Ri koja je zanijela iz odmrznute jajne stanice ako postoji.....rado bih časkala sa njom o trudničkim tegobama....da, da...hm...ako postoji?
Posljednje uređivanje od diabolica : 18.05.2010. at 12:47
Sara ~~~~~~~~~~~~~~~~za ludi tulum u labu![]()
sara38 "sretno posrani"pa to može značiti da će te osvojiti BINGO (ali ne na lotu već
) za tulum u labu ~~~~~~~~~~~~~~
Sara ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za orgije u labu
Loks, da možemo dobit opomene, a ako stvarno pretjeraš mogu ti i zabraniti pristup neko vrijeme ili trajno. Kao što vidiš i ja sam zaradila opomenu (nakon jučerašnjeg dnevnika na novojsam bila malo preizravna). Ovo je javni forum i pravila su pravila, a moderatori su tu da nas drže u redu.
Puse svima![]()
Već kad smo kod opomena i ja sam zaslužila jednu, također pišući o ministru. Najgora stvar je u tome što sam birala riječi
Šta bi tek bilo da sam napisala što sam mislila bez cenzure...bili bi me trajno isključili s rodinog foruma...
Vojvođanka, Mare157 žao mi je...
Dani 82 super za blasticu, mazi bušu idućih 9 mj.
Sara ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ludi i nezaboravni tulum u labu
Puse svima![]()
šta se tiče opomena slažem se i svaka čast moderatoricama. treba netko da nas zaustavi, pogotovo kad nas razljute...
Sara pa di ćeš bolji znak od toga da te golub pokaka kada ideš na punkcijuSigurna sam da će u labu biti ludi tulum!!!
Innu ja ti radim od prvog dana nakon transfera, ali zato odmaram kada dođem doma, ali bome i skuham ručak i prošetam a one poslove koje ne volim ostavim dragom
Mare dobro sam, stvarno jesam, puno se sada bolje osjećam nego prošli put kada sam nakon transfera ležala po cijele dane. Kako si mi ti?? Jesi barem malo bolje? Kada su te upisali na listu za slijedeći postupak?
Ostalim curama pozdrav!!! Vita, tigrical, cranky, tigrical, okidoki, loks, Sumskovoce,darkica, sali, Barby i svim ostalima jer sam sigurno nekog zaboravila![]()
Evo mene ! Promijenjivog raspoloženja kao i ovo vrijeme!
Saro tako si me slatko nasmijala sa svojom zgodom ! Ovaj put će to biti 100% dobitna kombinacija! Držim fige na svim udovima!
Vojvođanka žao mi je..Znaš kako se kaže, ono što nas ne ubije to nas ojača! Drži se i dalje u nove pobjede! Jesi se pribilježila za sljedeći postupak?
Dani kako se osjećaš? Nadam se da maziš trbušinu?
Barby muče te slatke trudničke tegobe!? Preslatko! I ja bi..
Forumašice vi ste meni zakon!
Kaže mi moja mama da sam smirenija u zadnje vrijeme, kao ono jel ti kćeri nešto piješ za smirenje? Ma ne mama, samo sam na forumu sa ženama koje se bore za isti cilj ! Žene: I![]()
O vidi, vidi dobile ste po prstima zbog dugog jezika!Joj da ja napišem što mislim zabranili bi mi da sjedem za kompjuter ikad više, a da ne pričam o ovom forumu!
!
Za medvjeda:
Idem se zabavljati![]()
Hej, djevojke, djevojcice, zene
Vise se ne sjecam koja me od vas to pitala, ali eto da odgovorim sada kada smo dobili nalaze. Pitanje se odnosilo na hormone MM. Prica ide ovako: nakon prvoga s-grama i dijagnoze teska oaz, dr opce prakse nas je uputila urologu. To smo otisli privatno u polikliniku Medico (valjda je u redu to reci, ne znam) k dr Mozeticu. Urolski je pregled prosao OK, s te je strane sve u redu.Ali, tad nnas je urolog uputio da napravimo hormone, sto je mm i napravio i prvi su rezultati bili ovakvi: TSH 2.03 (usporednice 0.3-5.0), FT4 11.69 (10.0-25.0), FSH 42.7 (0.7-11.1), LH 8.9 (0.8-7.6), PRL 462.0 (53-360) i TESTOST 13.7 (8.5-63.6).Nakon ovih je nalaza i stim nalazima, naravno, isao endokrinologinji koja je poslala da opet napraviti hormonalnu sliku, koja je ispala ovako: FSH 35.9, LH 6.0, PRL (vadjen je tri puta s razmakom od 10 odnosno 20 minuta) i kad je najvisi onda je 254.0, E2 manji od 0.07 i TESTOST (vadjen u 8 i 16 sati) iznosi 12.5 odnosno 11.3. Kortizol mu je takodjer OK. Nakon ovih nalaza endokrinologinja mu je propisala gel u vrecicama Androgel za testosteron. Utrljava ga na svako rame svaki drugi dan. I kontrola je za 4-5 mjeseci. Vidjet cemo cime ce to rezultirati.Ali, to je zasada to.
Pusa svima![]()
Sumskovoce, htjela sam reci da sam znala da je s-gram MM los, pa i dijagnoza je teska oaz, ali kada je on to rekao i rekao da su sanse male, ali da postoje, nekako sam se sva snuzdila. Takodjer je rekao da je embriologu za obradu, nasu obradu, potrebo dobrih 3-4 sata...a onda je napomenuo da su guzve..ne znam sto je time htio pjesnik reci, ali ne vidim kakve veze guzve imaju s profesionalizmom obavljanja svoga posla savjesno, pa cak i kada na nas trosi 3-4 sata?Znam da su drzavna bolnica, ali guzve su svuda, pa?!A mozda je i mene to pogodilo vise nego je trebalo..moguce
Isto tako na s-gramu pise teska oas (to je drugi s-gram po redu koji smo radili), a on mi je na svom nalazu otipkao oat...pa ne kuzim zasto...Odnosno zna li itko koje su referentne vrijednosti za koju od spermia?
Znam da s-gram radi humana u kbc-u...ali, je li to moguce obaviti i negdje privatno?Pitam, jer sam kod nekih procitala koliko je plivaca, koliko staticara,koliko morfoloski ostecenih...nama na s-gramu pise samo broj plivaca, ukupan broj nista, koliko je staticnih nista, jesu li svi morf dobri nista, nisu li morf dobri opet veliko nista...pa me zanima moze li se to obaviti negdje gdje ce mi na nalazu s-grama sve pisati onako, reklo bi se, zdravo seljacki
Pusa svima...koji citaju ove zalopojke![]()
Darkica, gdje ste radili spermiogram? Jer koliko se sjecam imas dvije strane nalaza i s jedne imas onu podjelu na a, b,c, d - prvi su ti progresivno pokretni, drugi pokretni u smjeru, treci mislim u mjestu a cetvrti staticni. Guzve su ti uvijek i to je lijepo da su te upozorili jer smo mi znali cekati ko tuke da nam netko ocita nalaz - mislim da ste se krivo razumjeli.
E i nacelno oligoastheno ili teska oligoastheno nisam primjetila da se nesto razlicito pise. Sve ti je to bit u istom sosu. Recimo, na Citu nam je pisao stupanj tezine, ovdje u Ri ti napisu samo dijagnozu ugrubo al vidis i sam po broju koliko je ozbiljno. Ak ti sta treba napisi i pp pa cu ti probat pomoc (tj.iskopat cu nase stare nalaze pa pogledat gdje je sta na njima)
Darkice sad mi je jasno oko čega si se zbedirala, makar probaj se ne obazirati na primjedbe. I tebi u poslu je nešto teže, nešto lakše, pa obaviš sve i ideš dalje. Tako će i oni s uzorkom TM, mogli su komentare zadržati za sebe.
Što se s-grama tiče u Istri ga možeš obaviti privatno (ima jedan lab u Poreču) ali ti su ti siromašni podacima, na našem prvom je pisalo samo gustoća, opis, broj po ml, ukupan broj plivača, onda ona a,b,c,d podijela što piše Kikica i opis.
Nama je u opisu pisalo izrazita oligospermia, što je bio eufemizam za taj uzorak (pazi molim te, po jednom ml smo imali 4.880 plivača - četiritisućeosamstoosamdeset plivača, od kojih 75% nepokretnih, samo 2% brzo i 5% normalno pokretnih, 60% morfološki normalnih).
Da smo bili u nekoj ozbiljnoj bolnici i nama bi rekli teška oligo-astheno-terato neznamštajošne spermia![]()
Drugi nalaz smo radili u OB Pula i to je već ozbiljniji nalaz, porasli smo na 8,12 miliona u 1 mililitru (nažalost od kojih 88% nepokretnih, 2% brzo i 3% normalno pokretnih, 35% morfološki normalnih). Našli su i trihomonas u uzorku, pa nam je tehničarka u labu rekla da je 88% nepokrtnih vjerojatno zbog tog parazita. Ponavljamo za 2 mjeseca. Na nalazu je dr. napisao oligoasthenoteratoazzospermia. Dakle nalaz je bio 1.690 puta bolji, a dijagnoza gora... Tako da se ja ne zamaram ni najmanje. Svaki dr. kojem smo pokazali prvi nalaz je dao drugi naziv, kažem ti, sve je relativno. Na PP ti šaljem link (Hvala Mravak) sa tabelicom norma za pojedinu dijagnozu.
Probaj kucat na netu, ako u mom malom gradu ima lab koji radi s-gram, bit će ih u RI više nego jedan...i pokušaj se distancirati kad ti govore dijagnoze i svoje komentare, bit ćeš daleko bolje.
Magdalena Glavu gore, doći će bolji dani...samo se ti druži s nama i doć će ti bolji dani prije nego što misliš. Šaljem ti veliku pusu!
Svima ostalima neka je lijepa ova srijeda!
Jesam, bolje sam, u radu je spas, a i danas putujem poslovno na Krk do subote pa će me i to malo maknuti od svega.
Zvala sam Ri i rekla mi sestra da dođemo u utorak iza podne u ambulantu doc. da se dogovorimo za dalje i da nam da nalaz. Neznam kako će teči razgovor, ali ja sam u svakom slučaju završila sa Ri jer bi trebala biti u Mb u 10/10, a moram imati 4mj pauze sa stim. jer mi je tako tražio dr.V u Mb.
Voljela bi ako doc.bude smatrala da ima potrebe napraviti neke genske testove ili slično pa da se kao vidi radi čega smo ovako prošli ovaj put, da se to napravi u Rijeci. Možda će ona htjeti šta testirati, a možda neće. Svakako idemo u Ri po nalaz i malo da je ispitam i možda vidim sa biologicom.
Ali sve skupa ništa posebno ne razmišljam o tome. Bilo, prošlo, dešava se, nisam jedina.
Ti draga uživaj, radi pomalo, šetaj, čitaj knjige i mazi trbušinu. Neka zna mališanac da je voljen/a!
i
svim curama gdje god bile!!!
Sumskovoce, dobila sam i pp i odgovorila. Slazem se potpuno; svatko to mrvicu drugacije okarakterizira. Ovima u Rijeci je oaz, a onima u Zagrebu je oat. Nijedna nije ruzicasta, ali razlikuju se, pa me stoga i zanimalo temeljem cega oni tocno donose dijagnoze. Uglavnom, mm sada pije koketel raznih tabletica (ne buni se, ljubi ga zena), pa cemo za tri mjeseca, pocetkom kolovoza ponoviti spermiogram.Nadamo se da gore ne moze...u nadi je spas...Mi smo u travnju prvi put bili kod dr L u VV-u biti utzi pregled, uzeo nalaz prvoga s-grama i rekao sta da pribavimo za sljedeci put; svibanj-dostavili sve trazeno, opet pregled i utz, konstatacija da je s-gram los (kao da ja to nisam i sama skuzila iz nalaza) i narudzba za lipanj-pravno i psiholosko savjetovanje i onda odmah k njemu da se dogovorimo sto dalje. I sve u svemu, metropolu vidjam jednom mjesecno, a jos nista ne znam...kao guska u magliAli, ne dam se...U svakom slucaju ostavila sam inozemstvo kao otvorenu temu-ako ne ide ovdje, ici ce vani, a meni je bitan samo konacni cilj...moja mrvica...a hocu li je zaceti u RH ili SLO (ili drugdje) nebitno je...svejedno ce to biti jedna mala nevera s Kvarnera
Svim curkama veliki pozdrav i velika pusa uz ruzicasto razmisljanje![]()
Drage moje suborke, ne znam jeste li danas čitale Novi list i nebuloze našeg Ministra i među ostalim da je u zadnja 4 mjeseca u KBC-u Rijeka ostvareno 15 trudnoća![]()
...uzmemo li u obzir da su na KBC-u 3 MPO doktora i da po svakom doktoru mjesečno u postupak ulazi 20 pacjentica dolazimo do brojke od 240 započetih postupaka... kada sve zbojimo i oduzmemo dolazimo do brojke od 6.25% ... da, da drage moje na KBC-u Rijeka uspješnost po započetom postupku iznosi bijednih 6.25%
6%stvarno bjedna brojka....zalosno!
A da li zna mozda tko kakva situacija je u Slo,kakav je tamo postotak,cisto radi usporedbe....
ne znam da li ste dobile i vi mail da iza 16h 24.5 se nece moci na rodu radi radova foruma....
Moj frižider opskrbljen je Gonalima
napokon i ja pred akcijom![]()
Posljednje uređivanje od skandy : 19.05.2010. at 19:10
Pozdrav mojim suborkama i našim trudnicama!!
Danas sam bila kod dr.Vlastelića i dogovorili smo stimulaciju:
Decapepryl 0.1mg
Gonal F 75 3 ampule od 3 dana ciklusa ... što god to značilo....
Sada se čeka menga...(25.5.????)
uspješnost po započetom postupku iznosi bijednih 6.25% ....................... katastrofa...........
...uspješnost po započetom postupku iznosi bijednih 6.25%...
![]()
Posljednje uređivanje od Darkica : 19.05.2010. at 20:28
dani 82, baš razmišljam o tome i ne mogu vjerovati, ali na žalost, dobro si izračunala, osobno sam čula i sestru Miru i dr. Vlastelića da mjesečno imaju odobreno 60 postupaka
( tu ulazi i AIH ) tj. svaki od troje lijčnika obavi 20 postupaka mjesečno x četiri mjeseca = 240 postupaka od toga samo 15 kliničkih trudnoća tj. 6,25%.
Znači da je baby take home rate još niži od 6,25% ( jer neće se na žalost, sva djeca iz tih trudnoća i roditi živa). Bez obzira što je kratak period i mali uzorak rezultati su katastrofalni !!!
Čisto za usporedbu evo kopiram podatke od dr. Reša za njegov Centar ( za 2008. god). Maribor je još bolji, imate statistiku na njihovom webu.
1. Average take home baby rate is a bit higher than 25%.
Average age of our patients is more than 36 years old.
At the age of 43, success rate is lower than 10% and even in succesfull treatments, abortion rate is increased.
2. We preform 700 cycles per year.
Ah, draga baš sam danas zvala sestru kod naše ginekologice i ona govori da nalazi još nisu stigli ali unutar 10 dana da dolaze sigurno tako da u petak moram zvati....baš mi nije svejedno, svako malo se sjetim i umirem od straha...nadam se dobrim nalazima....i da, moram se malo pohvaliti, jučer mi je bio 16. tjedan trudnoće....šta vrijeme ne leti kao ludo?
Drage moje, ja bih voljela znati koje su to trudnice njih 15 iz KBC Ri???? Odnosno 14??
Kako stalno dolaziš na Humanu već ljude poznaš po faci, ok. neke cure se ne žele priključiti forumu, neke niti ne znaju da ovaj forum postoji...al ne vjerujem da ima 15 trudnoća...ne vjerujem...kako je moguće to..nas ima na kavi cca 20-tak a znamo samo za mene da sam ostala trudna i poslije se javila još jedna cura, niti jedna na žalost od vas....tko su te druge cure??...ja mislim da to nije istina...pa pola nas se zna sa Humane, iz čekaonice, sa folikulometrija, sa injekcija, punkcija....već smo tamo bile kao doma na kauču....ja jednostavno ne vjerujem u to...ne da mi ovo mira, dođe mi da odem pitati dolje na Humanu koji su to parovi? Ja kad sam bila u postupku cijeli mjesec sam defilirala po Humanoj, što po folikulometrijama, pa nosila nalaze, pa svako jutro na injekcije...jedino koga sam tamo konstantno viđala u 2. mjesecu su Dani, BarbyRI, Vita, Vojvođanka, Sara...ievo nek su još 2 para tamo došla koje ne znam, a sa svima sam skoro razgovarala i većina ih je tek bila na prvim konzultacijama....bilo je dana kad je MM rekao da mi bolje da ne idemo doma kad smo non stop tamo....zato mi cure ne ide u glavu koji su to ljudi i koje su to famozne trudnoće kad nije niti jedna od nas??
i ja se to isto pitam....ma mogu oni pricat sta god zele,ali od svega toga malo je istine...ja sam u nazad 9mj od kad sam zapisana za postupak na humanoj bila ne znam ni sama koliko puta...nacekala se,znate i same koliko sati i sati,prolazilo je na desetke zena,parova,uvijek s nekim pocakulas,jedna drugoj nesto isprica,cujes,ali jos nisam cula ni vidjela koju da je dosla sa trbuhom,samo tragedije sam cula,neuspjele postupke itd... jedino je nedavno jedna cura bila koja je iz prvog uspjela i bili blizanci,jedan medjutim otisao odmah a drugi ostao i u 7tj imala spontani....evo jedino ti diabolica si stvarno imala srece i uspjela u svemu tome,sta je krasno..bilo bi lijepo da se tako cesce dogadja..
BarbyRI te pretrage (triple test/trisomija) se preporučaju ženama koje su navršile 35 godina i naročito ako su prvorotke ili imaju neke genske indikacije da bi se moglo odraziti na plod a naročito ako imaju u obitelji nekoga sa Downom i tada nisu važne godine nego se idu žene testirati bez obzira na njih.... Ja imam 36 godina, jedno zdravo dijete i spontani pobačaj kojem je razlog bila štitnjača, odnosno antitijela štitnjače, tako da mislim da bi mi ovaj test krvi gdje se testiraju određeni hormoni trebao biti ok. ali eto nikad se ne zna šta može biti iako taj test je pouzdan samo 75% jer su to samo statistički podaci vjerojatnosti....ako se rizik pokaže većim nego su dozvoljeni parametri preporuča se amniocenteza koja je invazivna toliko da me strah i pomisliti na to...zato drhtim dok ne dođu nalazi...ti se ne brini, ti si mlada kokica...samo mi kokoši moramo na te pretrage. Nadam se da si ok. Detalje o trudnoći na pp da ne zamaramo druge curke.
Posljednje uređivanje od diabolica : 19.05.2010. at 22:16
...da se nadovežem cure na vas... ja sam od ponedjeljka u rezimiranju proteklih 6 mj. moga života...od 12/2009 se vučem po KBC, ginekolozima, čekaonicama ....imala pauzu cc 1,5mjesec da nisam bila dolje.... i ni ja NISAM VIDJELA NITI ČULA NI JEDNU CURU DA JE OSTALA TRUDNA U POSTUPKU osim od prošle godine, zato se i ja pitam od kuda su iskočile te silne trudnice?????
- ako je neka cura nešto vidjela ili čula neka nam se javi i prosvijetli nas!!!!
diabolicavidjećeš da će biti sve uredu s nalazima!
jedno pitanje - nakon koliko dana vam je stigla M nakon prestanka uzimanja utrića? ja osim napuhanosti nemam niti jedan trzaj PMS-a!
Meni poslije potpomognute M dođe uvijek kada bi i inače stizala. Bez obzira na utriće ili dabrostone.
Sve tri stanice se dijele. U različitim su stadijima. Idemo na blasticu, taman po cijenu da ne dođe do transfera. Sutra ću znati detaljnije. Držite mi fige. Ljubim vas sve.
Skandy vibriram do neba za tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !!!!!! pusa svima !!!!!!
skandy sretno!
Sara38 držim fige za prekrasne blastice!
Cure svima puse, a posebno čekalicama!
skandy, sretan start!!!!
sara38, držim fige!!!!!!
cure drage, pozdrav!!!!
Evo ja znam za jednu AIH trudnoću prošli mjesec (rekla mi Samira) i za Diabolicu
Za druge ja nisam ni vidjela ni čula. A isto sam od nove godine više na humanoj nego doma. I mene je začudila brojka od 15 T
Skandy, Mravak za uspješan početak i još bolji završetak![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Saraidemo na blastice
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja nakon utrića do sad uvijek dobila tek 3 dana nakon zadnjeg (produžili mi ciklus).
Pusa svima![]()
Posljednje uređivanje od cranky : 20.05.2010. at 13:13
evo mene od vlastelica,bila na pregled za moju frendicu stitinjacu pa usput navratila do njega da vidim sta kaze on za svu tu moju situaciju....cim sam usla kaze mi tako vi znaci lijepo lijepo sad kad ste trudni ne poznate mene vise,ne znate se doci pohvaliti? ja m odg bila sam prosli cetvrtak cim sam odpusten iz bolnice bila i kad se saznalo da je sve ok,a on da rekao mi je sve dr saftic,znam sve...nije se uopce ispricao niti komentirao nista o tome kako je fulao i onako mi mogao reci,a naravno i mira i samira bile opet u ambulanti ne mozes doc do rijeci da ista pitas..htjeo me pregledat,radio utz,plod da je jako mali,5mm,jos se ne cuje srceko,i da nek dodjem 4.6 opet.a ja njemu da je meni saftic rekao da idem na utz za 2tj,odnosno sad sljedeci cetvrtak i to kod svoje socij.ginek a on kaze ne vi dodjite kod mene ja zelim to vidjet...bas mi cudno,niti sam MPO zatrudnila niti je on moj ginek da on zeli dalje vodit...![]()
Bok cure!
Evo mene s KBC-a... bili smo na konzultacijama sa novim nalazima i sve je prošlo OK. U postupku smo u 9. mjesecu! Meni se to čini OK, očekivala sam 11. mjesec pa je ovo 2 mjeseca ranije od očekivanog. Moram vam priznati da me jako rastužio ovaj podatak da je bilo samo 15 trudnoća, a kamoli vaša sumnja u točnost i tog, jako skromnog, broja. Dr Vlastelić je zaista obziran čovjek i ulijeva nam nadu svaki put kad se sretnemo. I danas je to napravio pa sam sva ledbila na putu do doma (od sreće i zadovoljstva, naravno) radujući se tom 9. mjesecu...a sad me ošamarila statistika... uftužna nam je zbilja...
Ali zato podaci koje je dala CERES su značajno bolji...25% prosječno dječice rođene i odnesene doma kod dr. Reša... ovo je već nešto... Zar će zaista samo bogati uskoro moć imat djecu? Nepravda i tuga
U svakom slučaju odlučujem ostati optimistična do ruba idiotizma, idem punim srecm nade u naš prvi postupak. Za sve cure koje je na samom početku zanimalo (kao i mene) koliko može potrajati od prvog lošeg nalaza (u našem slučaju s-grama) do prvog IVF postupka, moje iskustvo je 6 mjeseci. ALI da je s-gram bio samo malo bolji, dr bi predložio AIH, ovako nas je pustio da sami odaberemo, i odabrali smo odmah IVF.
Još jedna napomena u vezi parova u čekaonici - za pacijentice iz Istre nije obavezno dolaziti u RI na endometriju- može se u OB Pula, sve nalaze možemo raditi u labovima u našim gradovima i primati injekcije kod primarne gin. pa stoga možemo izbjeći sate i sate čekanja, putovanja i lošu volju nekih...
Jako sam ponosna na nas - naš prvi IVF!!!!
šumskovoce super za raniji termin, i dobro što ste se odlučili odmah na IVF, inseminacije su samo gubljenje vremena a ti se sve jedno šopaš hormonima, i samo ti nastavi sa svojim OPTIMIZMOM![]()