Evo da vam javim, vratila sam se od svoje ginekologice jer sam morala po nalaz koji nosim sa sobom u bolnicu u ponedjeljak...na nalazu piše da je sve u redu....nikakvih rizika na ništa (nuralna cijev nema povećan rizik, trisomija 18 nema povećan rizik, trisomija 21 manji je od rizika koji ima žena u odnosu na svoju dob) osim da "obzirom da se radi o starijoj trudnici valja razmišljati o amniocentezi" isusek, pa ja imam 36 godina......e, stvarno sam stara..ne znam šta da mislim, odmah smo zvali našu doktoricu i privatno još jednu doktoricu poznanicu i obadvije su mi rekle da se moja dr. ginekolog mora ograditi maksimalno i napraviti sve što je potrebno za moje zdravlje i zdravlje moje bebe, osim toga zanijela sam umjetnom oplodnjom i to je povećan rizik (iako nije bio ICSI, sa njim je još veći rizik i što imam hipotireozu, to su jedine indikacije, drugo ništa. Isto tako kažu da one ne bi niti jedna išle, jedna od njih je rodila u 39 i nije pristala ići nego je postpisala na svoju odgovornost....znači, ako dođete u moju situaciju da vas pošalju na amnio a triple test - nalaz je u redu svakako znajte da se oni tako ograđuju da ne daj bože rodiš dijete koje ima takve malformacije pa da protiv njih digneš tužbu jer su ti rekli da je nalaz u redu...
Sve u svemu, ja kupila lijepu Disney spavačicu i u ponedjeljak ujutro sam na odjelu trudnica 4. kat na amnio...idem sad krečit, skidat tapete, mijenjat pločice u kupaoni i pokosit travu u dvorištu ne bih li prestala mislim o to me šta me očekuje narednih 3 tjdna do rezultata amnio a o samom postupku i pikanju igle u trbuh neću niti razmišljat!