Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
tia, 100% je istina! mozes unaprijed potpisati da ti ne oplode 3 nego recimo 2 ili 1 (ako se zeli izbjeci rizik trojki), ali ako oplode 3 i sve 3 se uspjesno razviju, sve 3 se i moraju vratiti! 100%! istina je da se smiju oploditi maksimalno 3, ali koliko god se uspjesno oplodi, moraju se vratiti! dr-i koji tako ne rade, rade mimo zakona.
to je jedna od losih strana zakona jer se s jedne strane riskiraju trojke, a s druge strane se riskira da nece doci do transfera ako se odluci ne oplodjivat maksimalan broj js, a to je 3.
neki idu na blastice bez obzira sto se smiju oploditi samo 3 bas zbog toga sto se ocekuje da ne prezive sve do 5. dana, a tako se osigurava da nece biti trojke.
to sto si boldala kaze da se ne smiju vratiti VISE od 3, ali 3 smiju.
a sto se pohranjivanja tice - to se iskljucivo odnosi na js, ne predembrije .
frka znam da je o tome bilo govora po novinama jer je to ministar izvjavljivao ali to nigdje niti u jednom aktu koji sam pročitala ne piše.
Možeš li mi reći u kojoj klinici se ti liječiš i da si se morala odlučiti koliko želiš da ti oplode. Ja se nisam u Rijeci ništa izjašnjavala, oplodili su mi tri koliko zakon dopušta. Treći dan dva predembrija su bila za vratiti i onda sam rekal da želim da mi oba vrate. dr koji mi je radio transfer je reako da bi on radije da mi vrate jedan. Iz toga čitam da sam mogla u tom trenutku reći i jedan i dva i da bi on to morao poštivati jer je to moja volja.
U ostalom zakon kaže da se do trenutka trasfer MM i ja možemo odustati od postupka što znači da bi isto došlo do bacanja predembrija

i ovo što kažeš oni mogu vratiti do tri ne smiju više ali nigdje ne piše da moraju vratiti sve oplođene zar ne

sad žurim na bus pa možemo nastaviti večeras