Stranica 10 od 19 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 961

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pitala sam ja odmah doktoricu što ćemo s tom cistom ali ona je rekla da je još uvijek zanemariva...A s druge strane kad mi je prije laparo uočen endometriom imao je 3 cm i u roku od 2 mjeseca porastao na 5, a još se uz nju pojavio i jedan manji od 2cm. Nadam se samo da se neće ponoviti scenarij jer još uvijek osječam bolove i "utrnulost" u lijevoj preponi (posljedica laparoskopije) i nikako se ne osječam za novu operaciju...Primjetila sam da je najbolje ne znati ništa jer se odmah nasekiram, a to nikako nije dobro...

Usput, sestra J. mi je za vrijeme boravka u Mb napisala ovo: Vi morate biti borac-strah zaustavlja proces rasta i kod nas žena se 3 mjeseca prije u tjelu doluči npr. u januaru 2010 se je dolučilo koliko folikula če početi rasti u aprilu-kod spontanog ciklusa prvih nekoliko dana svi počnu onda poraste od njih jedan.Ako stimuliraš isto-svi počnu ali porastu 1-2-3-5-10 različito.
    Nisam to znala prije postupka i kad mi je to napisala počela sam vrtiti film unatrag da se prisjetim koliko sam "kvalitetno živjela" u to vrijeme i jesam li ja sama mogla utjecati na situaciju. Vjerojatno nisam, jer sam taman u to vrijeme operirana i mučilo me štošta. Ma možda i nema nikakve veze, možda je stvarno u pitanju loša kvaliteta jajne stanice, smanjene rezerve ili jednostavno loša sreća. Više ću znati nakon idućeg postupka (kakav će tada biti odgovor jajnika)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Danas, 11 dnt debeli minus na testu, a počela sam nešto i brljaviti, tako da i ovaj put završava kao i prethodnih 11. A šta se može! I ponosna sam na sebe jer ni jedna suza nije kanula. Svima ostalima neka priča drugačije završi.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj acitam prvotno napisa Vidi poruku
    Danas, 11 dnt debeli minus na testu, a počela sam nešto i brljaviti, tako da i ovaj put završava kao i prethodnih 11. A šta se može! I ponosna sam na sebe jer ni jedna suza nije kanula. Svima ostalima neka priča drugačije završi.
    Kako te razumijem...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj acitam prvotno napisa Vidi poruku
    Sada bi najrađe opsovala...ali ne smijem . A baš mi je žao, jako mi je žao zbog tebe. I nije fer! Ma sve neke tužne vijesti ovih dana...Srela sam i jednu curu što je bila samnom u Mb i ni njoj nije uspijelo unatoč lijepim blasticama. Baš tužno...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

U pravu si Gizmos ovih dana sve nekakve tužne vjesti. Nema ništa da oraspoloži ni sekund.
    Cure žao mi je zbog svega, skupite snage za dalje.
    Kad čitam redove Male Mimi kako kuburi sa svojim estradiolom imam osjećaj da ja neću nikad ni otići do MB. Bože koliko sitnica i prepreka do cilja, prvo sam mislila da je najbitnije preživjeti godinu dana čekanja do postupka a sad sam shvatila da je to najmanja stvar i da je vrlo lako moguće da ostaneš kod kuće. Ja imam prvu stepenicu što su me prebacili iz maja u jun. Ma grozno se osjećam a vidim da smo sve nešto u tački.
    Napišite mi da li bi i ja trebala raditi kakve nalaze prije odlaska u MB ili će meni sve to raditi tamo kad odem? Znam da trebam odraditi kontrolni uzv prije gonala ili menopura ali trebam li šta prije? Kakav li je moj FSH, estradiol i ostalo već šta ne znam ni nabrojati jer sam to radila prije godinu dana i prije odlaska na konsultacije. I došla sam do zaključka da mi je najbolje kad ništa NEZNAM! Sve što si upućeniji sve te više strah, do juče nisam znala ni šta su blastice 5 dan a sad vjećam kako ću i šta ću ja kad dođem na transfer. I definitivno najbolje je kad je glava prazna kao što mi je bilo prošle godine u ovo doba. Mislila sam da je izbor klinike najbitniji i odlaskom u MB zatvorila knjigu. Ali poslednijh 2 mjeseca sam načisto skrenula. I znači s obzirom da će moj ciklus biti oko 31.05. znači li to da se svi moji hormoni kontrolišu kad odem tamo i za vrijeme boravka?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne, ne, mislim da uopće ne kontroliraju više hormone osim ako imaju kakvu potrebu il sumnju. Mislim da ti to oni ne rade po defaultu.... Cure koje su vadile estradiol su morale zbog svoje povijesti bolesti, rekla bih, ne zato što se to inače gore u Mb radi..... na početku postupka.

I cure koje bez kontracepcije idu u postupak, samo sa supresijom decapeptyl, e one isto moraju vaditi estradiol, rekla bih...

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

sandric, s obzirom na tvoje godine i PCOS pretpostavljam da ideš na dugi protokol? Ako je tako onda ti nećeš trebati vaditi FSH i estradiol da bi ušla u stimulaciju, to je samo za nas koje smo u kratkim protokolima. I ne brini se, nije baš tako teško ući u postupak u MB, Mali Mimi jednostavno nije imala sreće radi te loše komunakcije od strane Maribora, a što je opet najveći minus nama s kratkim protokolima, jer se nama moraju pratiti hormoni, UZV 2. ili 3. dan itd., pa treba dosta toga iskomunicirati, a teško je do njih uvijek doći na vrijeme. Ja recimo, nisam imala nikakvih problema i za čas bi dobila odgovore.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Sandric, ja ti ne bi savjetovala da sada radiš bilo što od pretraga jer od brige bi se samo stvari mogle zakomlicirati. Mene prije Mb uhvatila panika najprije zbog kontracepcije, pa sam brzo išla raditi krvnu sliku i koagulogram da se uvjerim da je sve u redu, pa je prepona počela boljeti jače (bolila je jače do trenutka kada mi je doktor rekao da nema veze sa žilama nego vjerojatno sa živcem i da ne brinem) pa sam brzo išla na uzv i usput saznala da imam na bubrezima dosta velike kamence i cistu bartolinijeve žljezde, pa sam jurila u Zg raditi još neke pretrage, pa me mučilo što mi je TSH povišen i svašta nešto...Hoću reči da sam se samo iscrpila umjesto da sam u miru čekala postupak a rezultat svega toga je bila samo veća sekirancija i neprospavane noći, a nisam bila nimalo pametnija ni nakon svega toga...Pokušaj se samo smiriti i neka sve ide svojim tokom...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

na žalost, nije mi pomogla ni blastica, ni 5 dan transfera - test je pokazao minus...

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Francesca prvotno napisa Vidi poruku
    na žalost, nije mi pomogla ni blastica, ni 5 dan transfera - test je pokazao minus...
    Fran što reći, plači plači plači pa će brže proći, znam da te sad ništa ne može utješiti,

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Francesca, užasno mi je žao Drži se, brzo se oporavi od tuge i u daljnje pobjede .

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Francesca, užasno mi je žao Drži se, brzo se oporavi od tuge i u daljnje pobjede .
    X.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Francesca, žao mi je

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

acitam i Francesca ove vaše vijesti su me ...točno znam kako se osjećate i točno znam kako vam u ovom trenu nitko i ništa ne može pomoć...samo vrijeme treba proći...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

acitam baš mi je žao pogotovo kad čitam 11 postupak u potpisu i ovo ti je 12 mogu misliti koliko ti se muke nakupilo
    I Francesca naravno i za tebe mi je žao i nadam se da će tuga brzo proći.

A za ovu raspravu što je bolje znati ili ne znati neke stvari, ja znam da se nasekiramo sa hrpom informacija koje nam i ne moraju pomoći, ali ovaj moj slučaj sa estradiolom sad mi je definitvno lakše kad znam da mi nije previsok kao što mi je sestra Jasna rekla. Već sam pretraživala internet kako da si ga snizim pa da mogu drugi ciklus u postupak, a sad znam da mi je dobar i da ne moram ništa raditi nego se opustiti i čekati.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

acitam i Francesca strašno mi je žao GIZMOS

Evo da se i ja javim nakon dosta vremena i da uletim u travanjski vlakić!
    Nakon još jednog postupka u Mariboru (punktirano 16 js, dobili 9 blastica, 2 vratili a 7 zamrznuli) danas je 13. dnt i beta je 432,7 . Betu ponovo vadim u subotu i nadamo se da će lijepo rasti. Sretni smo jako ali i u velikom strahu da li će sve biti u redu.

Svima koje ste pred postupkom, u postupku ili u čekanju bete šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjeh i lijepe bete.
    vas sve.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajde super nek nas netko i obraduječestitam Karla

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Marnie, ja sam na kontracepciji od 19.04.-26.05. pa onda krećem sa decapeptilom i gonalima ili menopurima, valjda je to dugi protokol nemam pojma. Gizmos hvala na podršci, najpamentije mi je da ništa ne kontrolišem, što manje znam manje ću se nervirati. U pravu si sa svojim poređenjem jer si se ti baš smorila i nervirala oko svojih priprema za postupak i nažalost završilo je tako. Ali sledeći put će biti bolje sigurno, malo se odmori pa skupi ponovo snagu za dalje. Šta vi mislite da li previše stresa tokom primanja decapeptila i gonala može izazvati lošu reakciju na stimulaciju? Konkretno, radim kancelarijski posao koji je pod pritiskom svih 8h, rad sa strankama koje su vječito nadrndane a ja zatrpana do grla, loša organizacija posla koga ima i previše i da je sve ok. Ja kao osoba sam sklona stresu jer ne mogu da funkcionišem u takvoj okolini 8h a da sam hladnokrvna pa razmišljam da se povučem na bolovanje kad krenem sa decapeptilom, ako to sve može uticati na reakciju na stimulaciju?
    Karla 1980

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Karla 1980 čestitam od sveg srca!! Ajde da si malo razveselila ovaj slovenski topic !!
    sandric, to ti je dugi protokol i nemoj vaditi nikakve hormone, kako ti je i Gizmos rekla, nema smisla. A što se tiče toga da li stres utječe na razvoj folikula, mislim da to nema nikakve veze. Ali možda netko ima boljeg iskustva od mene.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Karla 1980

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Karla

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Karla čestitam od srca!!!!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Karla bravo draga moja za prekrasnu betu. Čestitam od srca.

sali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

acitam i Franceska
    Karla 1980 čestitam od srca na prekrsnoj beti

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sali prvotno napisa Vidi poruku
    acitam i Franceska
    Karla 1980 čestitam od srca na prekrsnoj beti

potpisujem

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hej Sali oko kojeg datuma si ti u lJubljani. Ja sam 10.5 u Ljubljani na konzultacijama.

sali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

CorinaII mi smo obavili konzultacije u 3 mj. Doktor je rekao da dođem 5 DC tako da bi po mojoj računici to bilo oko 18.05. Izgleda da se ipak nećemo vidjeti u Deželi.
    Želim ti puno sreće na konzultacijama

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Karla čestitam

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Karla1980, moje čestitke još jednom! Bile smo skupa na punkciji a nismo znale jedna za drugu i baš mi je žao da se nismo imale priliku bolje poznati, ali zato su se naši MM brzinski snašli i izmjenili brojeve...
    Sandrić ja ne znam da li to ima ikakve veze jer nisam proučavala, ali meni je sestra Jasna u 3-4 mailova napisala da ako se ne smirim da ću sa svojim strahom i brigom zaustaviti rast folikula. Možda je ona to samo govorila da se smirim, a možda je to baš tako. Svima nam je poznato da je stres zaslužan za štošta u našem organizmu (razne bolesti, poremečaje itd.)..., a da li je to baš povezano sa našom reakcijom-ne znam. Nadam se da je bila barem mrvicu u pravo i da ću idući put biti opuštenija u postupku i da će i odgovor organizma biti bolji!
    Posljednje uređivanje od GIZMOS : 30.04.2010. at 08:58

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Karla čestitama draga!!!

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Karla čestitam kako si nam uljepšala vikend!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Gizmos, acitam, žao mi je cure moje.Držite se stižu ubrzo i vaše bebice.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Karla1980 ČESTITAM!!! Želim ti 8 urednih i mirnih mjeseci...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

KARLA1980 bas si sretna!!Cestitam!!!

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Puuuuno vam hvala na lijepim željama, jučer (15. dnt) beta je 914 i za 14 dana 1. UZV, nadamo se da će biti sve u redu. svima.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

dobro došla hello kitty i želim da što prije javiš jedan plusić na ovom topicu

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hello hello kitty, dobro nam došla i što prije otišla , ne jer te ne želimo ovdi naravno nego znaš i sama zašto ...

Datum pristupanja
    Apr 2010

GIZMOS žao mi je, zaista
    Karla, čestitam od srca, neka beta samo raste...
    Svim curama puno sreće za dalje koje su u postupku

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kako lipa beta...čestitam draga i maštam kako to mora biti lipi osjećaj!!!

hello kitty avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

zna li netko curke ,ako je nedavno bio kor Reša kakva je situacija, koliko nse čeka na prve konzultacije

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kod Reša čekaš nekih 7-14 dana za konzultacije, barem smo mi tako. a u postupak ulaziš već slijedeći ciklus...expressno!

hello kitty avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ok ,hvala puno,još nisam odlučila što ću jer upravo čekam betu.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj hello kitty prvotno napisa Vidi poruku
    ok ,hvala puno,još nisam odlučila što ću jer upravo čekam betu.
    navijam da ti Reš ne trebao !!!

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Karla 1980, čestitam na lijepoj beti i želim ti urednu trudnoću do kraja. Da li se sada u Mb ne čeka više dugo za ponovni postupak? Ti si brzo ponovno došla na red?

hello kitty avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

hvala loks, ali ne nadam se puno.reci mi znaš li radi li preko ljeta ,7,8, mjesec dr.Reš?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj hello kitty prvotno napisa Vidi poruku
    hvala loks, ali ne nadam se puno.reci mi znaš li radi li preko ljeta ,7,8, mjesec dr.Reš?
    Radi, ali uzme 3 tjedna godišnjeg

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

3 tjedna u 8 mjesecu ne radi, barem prošle godine je tako bilo

hello kitty avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

thanks loks,puno si mi pomogla,otišla bi na konzultacije pa nije zgoreg čuti i tuđe mišljenje.ionako ću do bake pa usput da vidim i njega.
    ispravak:drugo mišljenje
    Posljednje uređivanje od hello kitty : 03.05.2010. at 16:39

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ok hello kitty, ako te šta još interesira možeš slobodno na pp!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

molim: ako netko pouzdano zna, da li se termin u mb moze prebaciti na nekoga drugoga??

Stranica 10 od 19 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •