Stranica 17 od 19 PrviPrvi ... 71516171819 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 961

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da Dipherelina niti nema u RH, ja sam ga kupovala u Slo po 7 E kom., a za dugi protokol mi je trebalo 2 kutije (svaka ima po 7 ampula) + još par komada koje bi kupila naknadno.
    Da, nema u Hr, a decapeptyl se ne može više nabaviti.
    Nama je trebalo 3 kutije, točno toliko su nam rekli da kupimo.
    Za Gonale ne možeš znati točnu količinu jer se doza korigira nakon folikulometija. Ali za Dipherline se unaprijed zna koliko ćeš trebati i to će ti oni napisati.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

maca2 cestitam i zelim ti svu srecu u postupku.Ja imam kod doktora V sledece sedmice.Iz tvoje poruke vidim da si jako brzo dobila termin.Jeli to zato sto si vec bila u postupcima ili sta?

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj marija_sa prvotno napisa Vidi poruku
    maca2 cestitam i zelim ti svu srecu u postupku.Ja imam kod doktora V sledece sedmice.Iz tvoje poruke vidim da si jako brzo dobila termin.Jeli to zato sto si vec bila u postupcima ili sta?
    Da sam barem brzo dobila termin...kao i svi ostali čekala sam godinu dana, poslala papire u 09./2009.
    Znači kod nas nema niti dipherelina niti decapeptyla?
    Čudi me,znam da sam čitala da su cure normalno kupovale decapeptyle dosad.
    Na protokolu ću dobiti točan br. dipherelina koji moram kupiti - jesu oni za supresiju, i od kojeg se dana ciklusa pikaju? Do sada sam bila samo na kratkim protokolima pa mi ovo izgleda vrlo komplicirano

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Da sam barem brzo dobila termin...kao i svi ostali čekala sam godinu dana, poslala papire u 09./2009.
    Znači kod nas nema niti dipherelina niti decapeptyla?
    Čudi me,znam da sam čitala da su cure normalno kupovale decapeptyle dosad.
    Na protokolu ću dobiti točan br. dipherelina koji moram kupiti - jesu oni za supresiju, i od kojeg se dana ciklusa pikaju? Do sada sam bila samo na kratkim protokolima pa mi ovo izgleda vrlo komplicirano
    Da, to Dipherelin ti je za supresiju. Ako je dugi protokol onda od 21 dc. Nije komplicirano, samo se počneš pikat 7 dana prije očekivane M, a ne kasnije.
    Posljednje uređivanje od tigrical : 17.06.2010. at 09:42

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

maca2 imam jos par pitanja......reci mi molim te da li treba da idem u suknji ili mogu i hlace( kod nas je u klinikama katastrofalna situacija i moras da ides u suknji) i dali je neophodno da i muz ide sa mnom (obzirom da nema on problem nego ja )

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

u pitanju je privremena nestašica decapeptyla ili se prestaje proizvoditi?!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    u pitanju je privremena nestašica decapeptyla ili se prestaje proizvoditi?!
    Ne znam. Ako se sjetim pitat ću sutra u Mariboru pa ću vam javiti.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam. Ako se sjetim pitat ću sutra u Mariboru pa ću vam javiti.
    Pitala sam - u Sloveniji nikada nije niti bilo Decapeptyla za nabaviti, oni koriste Dipherline (što je ista stvar). Hrvatske pacijentice su uvijek Decapeptyl kupovale u Hr. Nisu mi znali reći zašto ga više nema u kod nas. I kažu da je Dipherline malo jeftijini zato jer injekcije nisu pripremljene.

Usput, treća opcija za supersiju u uputama koje sam ja dobila bila je Superfact, nadam se da se to može kupiti kod nas, zbog onih koji nisu tako blizu granice.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pozdrav svima!
    Evo ja se selim kod vas jer smo nakon 2 neuspjela pokušaja u Rijeci sad u čekanju postupka u Mariboru.
    Bili na konzultacijama u 2.mjesecu i imamo postupak u 10.
    E sad, mi smo u Mb naknadno slali neke nalaze i onaj formular koji smo trebali ispuniti kojeg sam ja poslala bez da sam si prepisala br.telefona ili mail adresu za kontakt. Već 4dana zovem gore i niko mi se ne javlja, pa me zanima da li mi neka od vas može dati mail adresu ili tel. od Mb gdje bi mogla pitati da li je ok sve što smo poslali i kada da očekujem da mi se jave s protokolom.
    Malo sam u frci, dosad sam bila u kratkom protokolu, sve će mi biti novo pa bi se voljela pripremiti unaprijed koliko je moguće.
    Može i na pp.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj mare157 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Evo ja se selim kod vas jer smo nakon 2 neuspjela pokušaja u Rijeci sad u čekanju postupka u Mariboru.
    Bili na konzultacijama u 2.mjesecu i imamo postupak u 10.
    E sad, mi smo u Mb naknadno slali neke nalaze i onaj formular koji smo trebali ispuniti kojeg sam ja poslala bez da sam si prepisala br.telefona ili mail adresu za kontakt. Već 4dana zovem gore i niko mi se ne javlja, pa me zanima da li mi neka od vas može dati mail adresu ili tel. od Mb gdje bi mogla pitati da li je ok sve što smo poslali i kada da očekujem da mi se jave s protokolom.
    Malo sam u frci, dosad sam bila u kratkom protokolu, sve će mi biti novo pa bi se voljela pripremiti unaprijed koliko je moguće.
    Može i na pp.
    Ja sam u četvrtak konstantno zvala između 14:30 i 15:30 i stalno mi "številka nije bila dosegljiva"
    Onda sam u petak nazvala točno u 14 (znači ranije od termina navedenog na njihovim stranicama) i dobila sam ih od prve. Mene je zanimalo kad će mi biti termin jer sam na konzultacijama bila u prvom mjesecu. Sestra je obećala da će mi javiti mailom, no odokativno je rekla da bu to u dvanaestom mjesecu.
    Sad mi nikako nije jasno kako ste vi nakon konzultacija u veljači uspjeli dobiti termin već u listopadu....hmmm....vama su već na konzultacijama dali termin? Da li su vam možda dali i upute koje lijekove ćete koristiti?

BTW za sve koji račun od lijekova kupljenih u RH prijavljuju u poreznoj prijavi zbog povrata poreza-ako prođe novi zakon i ako se ukinu porezne olakšice s 01.07., možemo u poreznu prijavu za 2010. samo prijaviti troškove za lijekove koji su kupljeni od 30.06. i to u maksimalnom iznosu do 6.000kn.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku

Usput, treća opcija za supersiju u uputama koje sam ja dobila bila je Superfact, nadam se da se to može kupiti kod nas, zbog onih koji nisu tako blizu granice.
    Suprefact u ampulama , naručuje se u apotekama uz privatni recept i čeka se dva tjedna jer ga oni uvoze izvana.Meni je došao iz Njemačke .Pakiran je po dvije ampule,tako da ako su vam potrebne tri morat ćete naručiti 4 ampule tj.dva paketa .
    Pišem iz svog nedavnog iskustva

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

marija_sa: suprug i ti zajedno imate problem s neplodnoscu kojeg ce te zajedno rjesiti ...
    ako se radi u mariboru: mozes nositi sto god te je volja ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

marija_sa možeš ići u hlačama, vjerojatno nećeš ni imati pregled. Ne znam mora li biti suprug tamo, ali dobro je da se ponašate kao da je to vaš, a ne tvoj problem, inače će ti biti jako teško psihički, pogotovo kad kreneš s hormonima. U čekaoni su uglavnom parovi, barem na konzultacijama. Suprug će morati potpisati neke papire kad budete već u postupku, i mora biti svakako tamo na dan punkcije, zbog sjemena. MM je išao samnom svaki put, osim jednom kad baš nije mogao.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Jelena, pogresno si me razumjela,mm je 100% uz mene samo nisam znala kako to sve funkcionise.........ulazimo odmah zajedno ili on udje kasnije?
    Izvinjavam se na glupim pitanjima ,ali znate kako je vama bilo prvi put..........

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marija_sa prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, pogresno si me razumjela,mm je 100% uz mene samo nisam znala kako to sve funkcionise.........ulazimo odmah zajedno ili on udje kasnije?
    Izvinjavam se na glupim pitanjima ,ali znate kako je vama bilo prvi put..........
    Ma odmah ulazite zajedno! Nema razloga da on ulazi poslije. Mene je dr. gledao na ultrazvuk, a MM je bio unutra. Zajedno ste u tome. I ništa se ne brini, bit će sve ok!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo da napišem i tu, napravila sam jutros test (dan ranije zbog smeđeg iscjetka koji je jučer počeo) i negativan je naravno, a sad mi se iscjedak povukao i temp. mi na 36.9 ne znam šta da mislim, je li da prestanem s utrićima ili što

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mali Mimi nemoj nikako prestati s utrićima i rađe vadi betu, možda test nije bio dobar. Ipak je beta puuuno pouzdanija. Cross fingers za pozitivnu betu!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Mali Mimi nemoj nikako prestati s utrićima i rađe vadi betu, možda test nije bio dobar. Ipak je beta puuuno pouzdanija. Cross fingers za pozitivnu betu!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

marija_sa
    Nema glupih pitanja. Moje je iskustvo da su u našim državnim klinikama muževi svedeni na donore sperme i ne dolaze u čekaonicu. Meni to jako smeta. Ali sam u razgovoru s curama skužila da njima idu na živce ti muškarci u čekaonicama jer stvaraju dodatnu gužvu.

U našem prvom postupku, MM je išao samnom stalno kod dr.-ce i sjedio u kupaonici dok sam si davala injekcije i podnosio moje promjene raspoloženja, a ja sam se svejedno osijećala kao Pale sam na svijetu. Nisam bila ni na forumu, niti sam s još nekim dijelila svoj doživljaj. A ne mislim da sam neki labilni tip.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 17.06.2010. at 15:47

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@ marija_sa
    Tek sad sam došla na forum i vidjela da si mi postavila pitanje, ali cure su ti već sve lijepo odgovorile!
    Mi samo došli zajedno, ali u čekaonici su bile i 2 same žene ( ne znam s kojim su one prob. došle ).
    Dr. mi nije radio UZV - koliko vidim vrlo rijetko to i radi, vjerojatno ako postoji neki prob. kod žene.
    Javi kako je prošlo!

dudadudaduda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam bila prije par tjedana u Mar. na konzul. i dr. me je pregledao na uzv. i mm.je bio unutra i sve je ok prošlo ,samo se opustite i sve će biti dobro .Ja krajem 7 mj. bi trebala dobiti upute da krenem s kontracepciom 2mj. i onda postupak početkom 10mj.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cure ,ima li koja da se liječi u UKC-Ljubljana,znači ,ne privatno nego u državnoj klinici?

Pitam jer mi nije jasna njihova politika. OD 22 dc počela sam sa suprefactom.Znači u dugom sam protokolu,a sa gonalima počinjem tek 9 dc slijedeće M.
    Još nikada nisam čula da se terapija počinje primjenjivati tako kasno.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Skandy, nema ti to veze kad si pod supresijom.Bitno da se E2 dovoljno spusti.Ja sam u jednom postupku bila 17 dana po decapeptylom i tek onda stimulacija jer smo morali nastimati neke druge obaveze s postupkom.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nitko mi nije ni kontrolrao E2 ,tako da ne znam po čemu zaključuju do kada ću biti samo pod supresijom ,ali malo mi je lakše sada kada znam da nisam jedina kojoj su toliko otegli.
    Danas sam imala prvi ultrazvuk i ništa mi nisu rekli šta se dolje događa.

hvala na odgovoru

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

skandy, potvrdjujem ovo sto ti je rekla taca70. I ja sam pocela s pikanjem 9dc jedan put - samo sto se to kad si pod supresijom ne racuna kao 9dc, nego kao 2dc, jer su folikuli u mirovanju, u tijelu se nista ne dogadja (po tom pitanju). To se radi zato da se usklade ciklusi razlicitih zena - klinikama je tako lakse namjestiti sebi praznike, punkcije, transfere i slicno. Usput, jesi uspjela da ti hzzo plati lijecenje vani?

Mali Mimi - ja se jos uvijek nadam (znas i sama da se može dogoditi i ful krvarenje uz pozitivnu betu... ipak je bolje napraviti betu za svaki slučaj)
    klara i svi ostali - sretno!

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pino,i tebi zahvaljujem na odgovoru.Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi to mogao biti razlog, ali ima logike .

Za sad sam se samo raspitivala u hzzo ,gdje su me uputili o tome što mi je činiti.

Skeptična sam glede toga pogotovo kada uzmeš u obzir da se odbijaju zahtjevi za liječenje djece sa teškim dijagnozama

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ja sam prestala danas sa utrićima, ako ne prokrvarim do subote ići ću izvaditi betu, i dalje mi je smeđi iscjedak
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 17.06.2010. at 22:47

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Probaj na mail ivf.amb.maribor@gmail.com to je od sestre Jasne

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj na mail ivf.amb.maribor@gmail.com to je od sestre Jasne
    HVALA Mali Mimi! Mail je poslan!
    Posljednje uređivanje od mare157 : 18.06.2010. at 11:53

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

klara, skandy, hvala vam na ovim, za sve nas, važnim informacijama. uz sve, još i stres oko nabavke lijekova!
    srećom, imam dva mjeseca da se izorganiziramo
    klara,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za mrvicu/e

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo i mene, transfer bio juce, dvije mrvice treci dan posle punkcije. Od 5js 4js se oplodile, dvije su vratili dobrog kvaliteta a dvije su ostavili do blastocista pa na smrzavanje ako bude sve ok.Pozzzz

zeljana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mali Mimi ??? Nisi trebala prestati sa ultricima....nastavi....javi se sta je? kAko si?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ništa počelo krvarenje... sestra u MB mi je isto rekla da mogu prestati s utrićima kad sam joj rekla da sam napravila test i da je neg.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mali mimi, draga, zarko sam zeljela da ti uspije...

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mali Mimi žao mi je, nekako sam se nadala da će beta ipak biti pozitivna

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Mali Mimi žao mi je, nekako sam se nadala da će beta ipak biti pozitivna
    Žao mi je draga

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cure,ima li mjesta panici ,da li da zovem Sloveniju i pitam ih ako je normalno da M traje već 10 dana?Nije tako obilna kao u početku ali ne mogu bez uloška.

na suprefactu sam od 3.06.a M sam dobila 11.06.

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pozdrav,
    Kakav mogu ocekivati protokol i da li svaki protokol iz MB ukljucuje mjesec dana kontracepcije?
    Ja '75 mm"75. Ja sve ok, insulinemija.Oligospermia/normospermia. Postupak 10ti mjesec.
    Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj BlaBla123 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,
    Kakav mogu ocekivati protokol i da li svaki protokol iz MB ukljucuje mjesec dana kontracepcije?
    Ja '75 mm"75. Ja sve ok, insulinemija.Oligospermia/normospermia. Postupak 10ti mjesec.
    Hvala
    Nama je bas stigao protokol e-mailom! Od pocetka nam je bilo receno da na postupak mozemo racunati u 9. mjesecu, ali nikada nista pismeno o tome nismo dobili. Vec sam se polako spremala da ih zovem i provjerim kada stize protokol, kad ono stize taman na vrijeme da mogu poceti s protokolom predvidjenim za prvu skupinu.

To znaci da cu ja ocito biti medju onima koje ce na kontracepciji biti dva mjeseca. Iz tog istog protokola vidim da ce za razliku od mog slucaja neke na kotracepciji biti svega tri-cetiri tjedna.

Ako netko zna ili ima ideju zasto su neki duze, a neki krace na kontracepciji i sto to samo po sebi znaci, jako bi me zanimalo bilo kakvo objasnjenje.

Takodjer, ako ima koja forumasica koja je prema protokolu poput mene u prvoj skupini bit ce mi drago na mi se javi pa da zajedno rjesavamo pitanja koja nam se vezano uz protokol mozda pojave. Ja se sada npr. ubadam vec sa prvim pitanjem, a to je koje kontracepcijske tablete izabrati...

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A što to znači protokol za prvu skupinu? Zar postoji više skupina?
    Ja sam skroz zbunjena, pa kad sam već bila tam na konzultacijama, zašto nam usput sve nisu objasnili i dali precizne upute?
    Koliko ja tu vidim po postovima na Forumu, ljudi dobiju protokol i onda kreću pitanja tipa: koju kontracepciju treba koristiti (ja sam npr do sad uvijek koristila samo Yasmine), pa onda da li se odlučiti za Menopure ili Gonale i sl.
    Po meni bi doktor individualno za svaku pacijenticu trebao odrediti takve stvari, pa nisam išla na konzultacije po onoj groznoj mećavi zimus samo zato da mu osobno uručim svu dokumentaciju.... još uvijek nam nisu javili kad bi uopće trebali doći na red...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Strumpfica prvotno napisa Vidi poruku
    A što to znači protokol za prvu skupinu? Zar postoji više skupina?
    Ja sam skroz zbunjena, pa kad sam već bila tam na konzultacijama, zašto nam usput sve nisu objasnili i dali precizne upute?
    Koliko ja tu vidim po postovima na Forumu, ljudi dobiju protokol i onda kreću pitanja tipa: koju kontracepciju treba koristiti (ja sam npr do sad uvijek koristila samo Yasmine), pa onda da li se odlučiti za Menopure ili Gonale i sl.
    Po meni bi doktor individualno za svaku pacijenticu trebao odrediti takve stvari, pa nisam išla na konzultacije po onoj groznoj mećavi zimus samo zato da mu osobno uručim svu dokumentaciju.... još uvijek nam nisu javili kad bi uopće trebali doći na red...
    Na stranici potpomognutaoplodnja.info izmedju ostalog ima i primjer Mariborskog protokola kojeg ako pogledas vidjet ces sto sam mislila pod pojmom "prva skupina".

Naime, u ovisnosti od dana kada kome dodje menstruacija (i protokol) tempiran je i pocetak uzimanja kontracepcije. Sam protokol je sto se toga tice vrlo jasan i tu ne bi trebalo biti velikih dilema. Isto tako je i sa odabirom kontracepcije, u uputama je navedeno vise mogucnosti i sto se samog postupka tice, svejedno je koju odabrali (vjerojatno to najvise ovisi od onoga sto je kome dostupno na domacem trzistu). A jednako vazi i za Gonal ili Menopur...

E, sad, slazem se da bi najbolje bilo kada bi pristup zaista bio individualan i da u tu svrhu i sluze konzultacije. Ali sve mi nesto govori da jos dugo nece biti bas tako. I to ne mislim konkretno samo u vezi potpomognute oplodnje, nego opcenito na sve sto se bilo kakvih zdravstvenih problema tice...

Zato mislim da nitko ne moze bolje znati od nas samih sta odabrati, ako postoji vise mogucnosti. A za odabir najboljeg po moje su bitne dvije stvari: prvo, da sami sebe dobro poznajemo i prepoznajemo, pa makar i intuitivno, sto je za nas vazno i drugo da smo upoznati sa svim mogucnostima koje su nam na raspolaganju.

U svrhu ovog drugog meni je od neprocjenjive vaznosti internet i iskustva drugih do kojih je moguce doci zahvaljujuci recimo forumima poput ovog.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je bas stigao protokol e-mailom! Od pocetka nam je bilo receno da na postupak mozemo racunati u 9. mjesecu, ali nikada nista pismeno o tome nismo dobili. Vec sam se polako spremala da ih zovem i provjerim kada stize protokol, kad ono stize taman na vrijeme da mogu poceti s protokolom predvidjenim za prvu skupinu.

To znaci da cu ja ocito biti medju onima koje ce na kontracepciji biti dva mjeseca. Iz tog istog protokola vidim da ce za razliku od mog slucaja neke na kotracepciji biti svega tri-cetiri tjedna.

Ako netko zna ili ima ideju zasto su neki duze, a neki krace na kontracepciji i sto to samo po sebi znaci, jako bi me zanimalo bilo kakvo objasnjenje.

Takodjer, ako ima koja forumasica koja je prema protokolu poput mene u prvoj skupini bit ce mi drago na mi se javi pa da zajedno rjesavamo pitanja koja nam se vezano uz protokol mozda pojave. Ja se sada npr. ubadam vec sa prvim pitanjem, a to je koje kontracepcijske tablete izabrati...
    evo ja se javljam, biti ćemo skupa u grupi...ja ću početi kontracepciju s mentruacijom u srpnju, a koristiti ću logest
    pišemo si!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pitanja je dovoljno poslat par tjedana prije terapije, recimo mailom, ali nemojte se ograničit samo na prof. V (moj savjet), jer bi se mogao dogodit GO i sl., a najčešće su ta pitanja standardna i može sestra proslijediti nekome drugom doktoru u IVF timu.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam tu negdje,naime protokol sam dobila prilikom konzultacija u Novoj Vasi prije par tjedana,bile smo jedna forumašica i ja,meni rečeno kontracepcija samo jedan mj(kolovoz),a njoj dva mj.(srpanj i kolovoz),06.09.uzv,punkcija predviđena oko 11.09.,možda griješim ali mislim da ne žele previše uspavati moje jajnike pošto i ne reagiraju na stimulaciju nešto bajno,dok kolegica dobije jako puno js...to je neko moje tumačenje!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Štrumfice-u Mb ti dr. izlaze u susret-zato ti daju da biraš stimulaciju.Mislim da su svjesni da skupljamo i poklonjene injekcije tako da je mene prof.V. pitao što imam od injekcija.Kad sam rekla i gonale i menopure(jer sam tako skupila)-onda je rekao da na početku gonali a onda menopuri.Svima su isti-decapeptyli,a 1. dan kada dobivaš gonale ili menopure ideš na uzv i onda ti kaže koliko ćeš i kako.Isto tako što se tiče kontracepcije-skroz je svejedno jer ti u protokolu navode 3 vrste koje možeš birati.Zaista su susretljivi-vidjet će te kad dođete na 1.uzv

Natalina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Aurora* ja sam bila u postupku u MB sada u 6 mj i kao i tebi protokol mi je došao dosta rano pa sam bila odmah, kako ti kažeš, u "prvoj skupini" tako da sam u prvoj turi popila 24 kontracepcijske tablete i nakon 7 dana pauze još 30 kom. Meni je sestra Jasna napisala da osim onih navedenih u protokolu, a koje se baš i ne mogu nabaviti u RH, može Logest pa sam njih i koristila.
    Protokol je sastavljen tako čisto da uspije uskladiti cikluse zavisno o tome kako kome pada menga i koliko dugo traje.... netko kontracepciju pije duže, neko kraće....
    Također, ja sam krenula s prvom tabletom od 7dc dok po protokolu neki su kretali od 2dc. Nema tu neke posebne filozofije zašto, samo slijedi upute iz protokola i sretno!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Natalina hvala za odgovor, izgleda da ce vrlo slicno onome sto si rekla biti i u mom slucaju. Ti si vec imala transfer? Mozes li mi reci kako je prosla stimulacija, odnosno kakav rezultat si imala? Ujedno te molim, ako bi mogla na ovoj temi napisati svoje iskustvo s Logestom. Tnx

Natalina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, imala sam transfer i sad čekam betu.
    Potrošila sam ukupno 30 gonala i dobili smo 7js, ali imala sam i postupak bez kontracepcije sa suprefact sprejom i 27 menopura i reakcija je bila isto 7js...tako da ako si razmišljala da li je bolje uzimati kontracepciju duže li kraće prije stimulacije, ja jesam ... mislim da to nema nekog posebnog utjecaja na reakciju na stimulaciju...moja reakcija je bila u skladu s mojim godinama, ništa više nismo ni očekivali...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Aurora evo i moje iskustvo ako ti pomaže, bila sam u istoj grupi s Natalinom.
    Uzimala sam Yaz, na preporuku doktora V. iz Rijeke. Bila sam na postupcima s konracepcijom i bez nje i nisam primjetila razliku u reakciji na stimulaciju.
    Primila sam 29 Menopura i dobila 11 JS - ali ja u svakom postupku imam puno JS, a manji postotak oplođenih. Menopur koristim zato jer je bio "dobitan" kad sam prvi puta ostala trudna, pa ga biram radije nego Gonal. (ishod: ovaj puta je bilo rekordnih 5 blastica, ali to je OT za tvoje pitanje i ne vjerujem da ima veze s vrstom kontracepcije)

Aurora* sretno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

*Aurora, antibebi - biraš si ili uzimaš one s liste na protokolu. Ja sam pila yasmine, iako nisu na listi (Provjerila svojedobno sa sestrom i dr-om da su te OK).

Jedan ili dva mjeseca antibebi, ili nijedan - uglavnom ovisi o njihovoj logistici (koliko sam shvatila, općenito u IVF svijetu (vani, u klinikama koje imaju puno pacijenata) pacijenti su na antibebi da se mogu uštimati ciklusi). Koji put ovisi o dijagnozi, onda to treba posebno na konzultacijama dogovoriti - low responderi idu bez antibebi često, PCOS ili neko ko je jako hiperstimulirao ide sa. Ako se već ide s antibebi - jedan ili 2 mjeseca - to ovisi o njihovoj logistici.

Moje je iskustvo da mi je protokol s antibebi bio lakši nego ovaj bez (nakon neuspješnog protokola brže bi se oporavila tj. ovulirala), plus nema cisti, jajnici se malo smire. Nekome je teži, jer ne podnose antibebi (napuhanost, povraćanje itd.).

Indivudializacija postupka je moguća, ali svako specifično pitanje je možda najboljel dogovoriti unaprijed, znači, na konzultacijama s profesorom, ili shrpit pitanja pa puno prije postupka poslati mail s upitom što i kako.

S druge strane, ako neko nema neki jednoznačan razlog zašto ići ovako ili onako, ide se s njihovom standardnom šemom (antibebi jedan ili 2 mjeseca, supresija standardna, stimulacija standardna gonal ili menopur). Svakako im treba dostaviti sheme prethodnih pravih i "nepravih" (milinovićevskih) stimulacija, ako ih je bilo, to će im pomoći u određivanju terapije (posebno u određivanju koliko ampula gonala). Ono za što su jako oprezni je hiperstimulacija, pa često započinju jako konzervativno, pa ako tu ima iskustva da žena zna da joj trebaju 3 ampule ili 4, i da neće odreagirat na 2, treba reći. Ako nema prethodnog iskustva, kreće se s tom standardnom shemom.

Možeš pogledati i onaj sažetak na prvoj stranici za malo shvatit "logiku" određivanja terapije.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.06.2010. at 11:40

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •