Stranica 17 od 20 PrviPrvi ... 71516171819 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 961

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu,draga.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

VDRL je za sifilis ((od engl. venereal disease research laboratory), a WaR ne znam, Sela me preduhitrila
    Posljednje uređivanje od mare41 : 11.06.2010. at 10:59

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na savjetima za putovanje!
    Ima li neka od vas svježu informaciju koliko točno koštaju konzultacije kod dr.V u ordinaciji dr.Božić ( ne u klinici ) ?
    Što točno konzultacije uključuju i je li dr. spreman odvojiti vremena odgovoriti na sva naša pitanja ( na žalost s time kod nas u HR imam loše iskustvo... ).
    maca2 pozdrav! Mi smo bili na konzult. u 2,mj i platili 50 eura. Dali su nam i cjenik usluga za dalje.
    Što se tiće pitanja, doktor ti odvoji po 15 min. za svaki par. Kad smo mi bili jedni su bili unutra oko sat i po, kasnije je dok bio malo iziritiran jer se sve pomaklo i rekao je meni i mužu da su ga pitali gluposti i da mu je žao da smo došli na red 2 sata nakom dogovorenog termina. Još se izvinjavao jadan.Prema nama je bio savršen.
    Inače na njihovim stranicama imaš jednu brošuro od nekih 14 stranica i oni preporučuju svima da je pročitaju prije nego dođu na konzultacije. Brošura je i na hrvatskom i tamo je večinom sve objašnjeno jednostavnim jezikom bez doktorskih i medicinskih termina. Ja i mm to pročitali, to nam je bila jedna od prvih literatura kad smo saznali za problem i puno nam je pomoglo. Potražiti ću ti link, ako nemožeš naći.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mare41, Sela hvala vam

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zeljana

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo bili na tim konzultacijama unutra oko pola sata ne znam točno ali doktor je morao uzimati našu povijest bolesti jer tamo nije imao naš karton, i znaš za 50 E mislim da bi nam trebali odvojiti i više od 15 min razgovora. Uglavnom je bio ljubazan i odgovarao je na sva pitanja i imala sam osjećaj da mu se baš toliko ne žuri
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 12.06.2010. at 10:00

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Jutros sam bila na uzv i posle toga sam pala u nekakav ponor pa nikako da dodjem sebi. Mozda je sve ovo bez razloga a mozda i ne, ko ce to vise znati. Jutros su cure prosle na punkciju, i sutra ujutro ima druga grupa a ja sam nakon povecanja gonala na 3 dnevno bila zakazana jutros na uzv. Na lijevom jajniku nema vecih folikula, sve su sitni, na desnom ima jedan od 20x20mm i cini mi se da sam dobro zapamtila jos dva velicine 15x13;14x13 itd. Veceras primam stop injekciju a punkcija je u ponedeljak ujutro u 06:45h. Ja sam se nasikirala sto imam samo jedan tako veliki i sto sam skontala da sam lose odreagovala jer po prici drugih zena imaju mnogo vise folikula. Ma nemam pojma vise nista............ Endometrijum mi je 15,5 i doktor kaze da je super. Sta vi mislite cure o ovome? Osjecam se kao da se sve srucilo na glavu, plakala sam cjelo jutro a znam da bi trebala biti jaka i bez stresa.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sandric, stignu ovi manji narasti u 2 dana, inače ne bi dobila štopericu, sretno!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sandric, sa endometrijom 15,5 ostajes sigurno trudna i nemoj se bez razloga sekirati..ovaj endometrij jamci trudnocu, a za to je dovoljan 1 embrij...ja bih se vise sekirala da ima 10 folikula i end. 10..sretno i vidjet ces da sam bila u pravu (to ce ti i sestra j. reci)

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Corina II mi smo poslale papire za Maribor negdje u isto vrijeme i dobile prvi odgovor. Jesi li im se ti poslije toga još javljala? Pitam jer nakon toga ja nisam još ništa dobila!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa Vidi poruku
    Sandric, sa endometrijom 15,5 ostajes sigurno trudna i nemoj se bez razloga sekirati..ovaj endometrij jamci trudnocu, a za to je dovoljan 1 embrij...ja bih se vise sekirala da ima 10 folikula i end. 10..sretno i vidjet ces da sam bila u pravu (to ce ti i sestra j. reci)
    Hvala draga moja, ja ti inace sve ove dane pokusavam biti bez stresa i panike ali kad sam vidjela da ja imam malo folikula onda me uhvatilo nesto od cega placem cjeli dan. Ne mogu se kontrolisati, vozim se u autu i placem, ne mogu sjesti da popijem pice ma otisla sam u tacku ali bas pravo. Kao sto sam i rekla mozda je sve to bezveze i kao sto si mi ti napisala a ja nisam znala da je endometrij dobar ali sta da se radi, to je jace od mene...... Ustvari strah od svega, neizvjesnost i nesigurnost je u mojoj dusi pa samo ispliva na svaku sitnicu.Hvala vam puno.....
    Danas su dvije forumasice isle na transfer ali nisam bila sa njima. Nadam se da su prosle dobro.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

modesti4 ja sam dobila veliku žutu kovertu iz Maribora s popisom pretraga koje moram napraviti i poslati im u slijedeča 3mj. To mi je došlo prije možda 10-tak dana....

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

trebam pomoc,
    naime imam zakazane konsultacije kod dr. Vlaisavljevica za iduci ponedeljak....Naravno ponijecu sve sto imam od nalaza ali nemam bog zna sta.Stare hormone i pregled od mog doktora sa postupcima (samo klomifen).Zanima ne dali cu odmah u ponedeljak dobiti termin VTO ili tek kad doktor dobije sve moje nalaze koji mu trebaju?

Ja PCOS mm OK

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Danas bila punkcija i dobila sam 5 js. Transfer zakazan za tri dana, 17.06. Pozzz

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eto Sandric i na kraju si imala više j.s. nego ja, meni od 5 folikula većih više od pola bilo prazno

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sandric prvotno napisa Vidi poruku
    Danas bila punkcija i dobila sam 5 js. Transfer zakazan za tri dana, 17.06. Pozzz
    Vidimo se onda na transferu

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj marija_sa prvotno napisa Vidi poruku
    trebam pomoc,
    naime imam zakazane konsultacije kod dr. Vlaisavljevica za iduci ponedeljak....Naravno ponijecu sve sto imam od nalaza ali nemam bog zna sta.Stare hormone i pregled od mog doktora sa postupcima (samo klomifen).Zanima ne dali cu odmah u ponedeljak dobiti termin VTO ili tek kad doktor dobije sve moje nalaze koji mu trebaju?

Ja PCOS mm OK
    Najvjerovatnije češ odmah dobiti termin za postupak. Mi smo imali sve nalaze i odmah smo dobili termin s tim da nam je rekao i da nam šta fali, da bi to napravili dok čekamo postupak i poslali mu kopije nalaza u Mb. To je moje iskustvo.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Hvala mare157 na odgovoru....Koliko je vremensi od konsultacija do postupka.Dali je jos uvijek godinu dana.Cini mi se da an negdje gore proctala da si ti bila u 2 mjesecu na konsultacijama a termin postupka 10. mjesec?????

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala mare157 na odgovoru....Koliko je vremensi od konsultacija do postupka.Dali je jos uvijek godinu dana.Cini mi se da an negdje gore proctala da si ti bila u 2 mjesecu na konsultacijama a termin postupka 10. mjesec?????
    Mi smo bili na konsultacijama prije par tjedana i tada sam bas pitala da li se je lista cekanja sto skratila, kao sto se nesto bilo pricalo o tome. Dr. V. nam je rekao da na zalost nista od toga, da cekanje ostaje godinu dana, jer da bi za krace cekanje trebali otvoriti jos jednu kliniku...

Inace, rok od godinu dana tece od onog datuma kada oni zaprime tvoju molbu sa dokumentacijom, sto mnogi cesto salju (postom) i prije nego sto se dogovore konsultacije. Medjutim, ako su konsultacije prvi kontakt s klinikom, onda rok od godinu dana tece od dana konsultacija.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Klara ne mogu da ti posaljem pp. Vidimo se na transferu i na kafici naravno.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mi smo cekali 11 mjeseci od dana konsultacija, bilo je neke price da se skratilo cekanje ali nista od toga.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sandric sretno draga moja na transferu. Ogromnu pusicu ti šaljem i milion ~~~~~~~~~~~~ za tebe.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Rozi hvala ti draga, kad vidim tvoju slicicu sva sam srecna. Ako i meni prodje ok onda cu te sigurno smarati sa daljim pitanjima i podpitanjima kroz trudnocu.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi jučer bili kod dr. V na konzultacijama - utisci vrlo povoljni! Odgovorio na sva naša pitanja, ljubazan i pristupačan - sesrta također, mislim da je bila sestra Jasna.
    Tražila da me pomaknu iz 1.skupine za 9.mj ( koja kreće krajem 8.mj sa stimulacijom ) na 2. skupinu ( kraj 9.mj ) jer mi tako paše zbog posla - nije bilo nikakvih problema.
    Daju mi standardan dugi protokol ( do sada sam bila samo na kratkim ) i za stim. 2 gonala dnevno.
    Koliko će mi dipherelina ili decapeptyla trebati za postupak ( otprilike )? Što je kod nas jeftinije ?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi jučer bili kod dr. V na konzultacijama - utisci vrlo povoljni! Odgovorio na sva naša pitanja, ljubazan i pristupačan - sesrta također, mislim da je bila sestra Jasna.
    Tražila da me pomaknu iz 1.skupine za 9.mj ( koja kreće krajem 8.mj sa stimulacijom ) na 2. skupinu ( kraj 9.mj ) jer mi tako paše zbog posla - nije bilo nikakvih problema.
    Daju mi standardan dugi protokol ( do sada sam bila samo na kratkim ) i za stim. 2 gonala dnevno.
    Koliko će mi dipherelina ili decapeptyla trebati za postupak ( otprilike )? Što je kod nas jeftinije ?
    Mislim da Dipherelina niti nema u RH, ja sam ga kupovala u Slo po 7 E kom., a za dugi protokol mi je trebalo 2 kutije (svaka ima po 7 ampula) + još par komada koje bi kupila naknadno.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da Dipherelina niti nema u RH, ja sam ga kupovala u Slo po 7 E kom., a za dugi protokol mi je trebalo 2 kutije (svaka ima po 7 ampula) + još par komada koje bi kupila naknadno.
    Da, nema u Hr, a decapeptyl se ne može više nabaviti.
    Nama je trebalo 3 kutije, točno toliko su nam rekli da kupimo.
    Za Gonale ne možeš znati točnu količinu jer se doza korigira nakon folikulometija. Ali za Dipherline se unaprijed zna koliko ćeš trebati i to će ti oni napisati.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

maca2 cestitam i zelim ti svu srecu u postupku.Ja imam kod doktora V sledece sedmice.Iz tvoje poruke vidim da si jako brzo dobila termin.Jeli to zato sto si vec bila u postupcima ili sta?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

u pitanju je privremena nestašica decapeptyla ili se prestaje proizvoditi?!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    u pitanju je privremena nestašica decapeptyla ili se prestaje proizvoditi?!
    Ne znam. Ako se sjetim pitat ću sutra u Mariboru pa ću vam javiti.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

maca2 cestitam i zelim ti svu srecu u postupku.Ja imam kod doktora V sledece sedmice.Iz tvoje poruke vidim da si jako brzo dobila termin.Jeli to zato sto si vec bila u postupcima ili sta?
    Da sam barem brzo dobila termin...kao i svi ostali čekala sam godinu dana, poslala papire u 09./2009.
    Znači kod nas nema niti dipherelina niti decapeptyla?
    Čudi me,znam da sam čitala da su cure normalno kupovale decapeptyle dosad.
    Na protokolu ću dobiti točan br. dipherelina koji moram kupiti - jesu oni za supresiju, i od kojeg se dana ciklusa pikaju? Do sada sam bila samo na kratkim protokolima pa mi ovo izgleda vrlo komplicirano

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da sam barem brzo dobila termin...kao i svi ostali čekala sam godinu dana, poslala papire u 09./2009.
    Znači kod nas nema niti dipherelina niti decapeptyla?
    Čudi me,znam da sam čitala da su cure normalno kupovale decapeptyle dosad.
    Na protokolu ću dobiti točan br. dipherelina koji moram kupiti - jesu oni za supresiju, i od kojeg se dana ciklusa pikaju? Do sada sam bila samo na kratkim protokolima pa mi ovo izgleda vrlo komplicirano
    Da, to Dipherelin ti je za supresiju. Ako je dugi protokol onda od 21 dc. Nije komplicirano, samo se počneš pikat 7 dana prije očekivane M, a ne kasnije.
    Posljednje uređivanje od tigrical : 17.06.2010. at 08:42

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

maca2 imam jos par pitanja......reci mi molim te da li treba da idem u suknji ili mogu i hlace( kod nas je u klinikama katastrofalna situacija i moras da ides u suknji) i dali je neophodno da i muz ide sa mnom (obzirom da nema on problem nego ja )

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

marija_sa: suprug i ti zajedno imate problem s neplodnoscu kojeg ce te zajedno rjesiti ...
    ako se radi u mariboru: mozes nositi sto god te je volja ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

marija_sa možeš ići u hlačama, vjerojatno nećeš ni imati pregled. Ne znam mora li biti suprug tamo, ali dobro je da se ponašate kao da je to vaš, a ne tvoj problem, inače će ti biti jako teško psihički, pogotovo kad kreneš s hormonima. U čekaoni su uglavnom parovi, barem na konzultacijama. Suprug će morati potpisati neke papire kad budete već u postupku, i mora biti svakako tamo na dan punkcije, zbog sjemena. MM je išao samnom svaki put, osim jednom kad baš nije mogao.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo da napišem i tu, napravila sam jutros test (dan ranije zbog smeđeg iscjetka koji je jučer počeo) i negativan je naravno, a sad mi se iscjedak povukao i temp. mi na 36.9 ne znam šta da mislim, je li da prestanem s utrićima ili što

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mali Mimi nemoj nikako prestati s utrićima i rađe vadi betu, možda test nije bio dobar. Ipak je beta puuuno pouzdanija. Cross fingers za pozitivnu betu!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Mali Mimi nemoj nikako prestati s utrićima i rađe vadi betu, možda test nije bio dobar. Ipak je beta puuuno pouzdanija. Cross fingers za pozitivnu betu!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Jelena, pogresno si me razumjela,mm je 100% uz mene samo nisam znala kako to sve funkcionise.........ulazimo odmah zajedno ili on udje kasnije?
    Izvinjavam se na glupim pitanjima ,ali znate kako je vama bilo prvi put..........

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jelena, pogresno si me razumjela,mm je 100% uz mene samo nisam znala kako to sve funkcionise.........ulazimo odmah zajedno ili on udje kasnije?
    Izvinjavam se na glupim pitanjima ,ali znate kako je vama bilo prvi put..........
    Ma odmah ulazite zajedno! Nema razloga da on ulazi poslije. Mene je dr. gledao na ultrazvuk, a MM je bio unutra. Zajedno ste u tome. I ništa se ne brini, bit će sve ok!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

marija_sa
    Nema glupih pitanja. Moje je iskustvo da su u našim državnim klinikama muževi svedeni na donore sperme i ne dolaze u čekaonicu. Meni to jako smeta. Ali sam u razgovoru s curama skužila da njima idu na živce ti muškarci u čekaonicama jer stvaraju dodatnu gužvu.

U našem prvom postupku, MM je išao samnom stalno kod dr.-ce i sjedio u kupaonici dok sam si davala injekcije i podnosio moje promjene raspoloženja, a ja sam se svejedno osijećala kao Pale sam na svijetu. Nisam bila ni na forumu, niti sam s još nekim dijelila svoj doživljaj. A ne mislim da sam neki labilni tip.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 17.06.2010. at 14:47

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@ marija_sa
    Tek sad sam došla na forum i vidjela da si mi postavila pitanje, ali cure su ti već sve lijepo odgovorile!
    Mi samo došli zajedno, ali u čekaonici su bile i 2 same žene ( ne znam s kojim su one prob. došle ).
    Dr. mi nije radio UZV - koliko vidim vrlo rijetko to i radi, vjerojatno ako postoji neki prob. kod žene.
    Javi kako je prošlo!

dudadudaduda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam bila prije par tjedana u Mar. na konzul. i dr. me je pregledao na uzv. i mm.je bio unutra i sve je ok prošlo ,samo se opustite i sve će biti dobro .Ja krajem 7 mj. bi trebala dobiti upute da krenem s kontracepciom 2mj. i onda postupak početkom 10mj.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cure ,ima li koja da se liječi u UKC-Ljubljana,znači ,ne privatno nego u državnoj klinici?

Pitam jer mi nije jasna njihova politika. OD 22 dc počela sam sa suprefactom.Znači u dugom sam protokolu,a sa gonalima počinjem tek 9 dc slijedeće M.
    Još nikada nisam čula da se terapija počinje primjenjivati tako kasno.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Skandy, nema ti to veze kad si pod supresijom.Bitno da se E2 dovoljno spusti.Ja sam u jednom postupku bila 17 dana po decapeptylom i tek onda stimulacija jer smo morali nastimati neke druge obaveze s postupkom.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nitko mi nije ni kontrolrao E2 ,tako da ne znam po čemu zaključuju do kada ću biti samo pod supresijom ,ali malo mi je lakše sada kada znam da nisam jedina kojoj su toliko otegli.
    Danas sam imala prvi ultrazvuk i ništa mi nisu rekli šta se dolje događa.

hvala na odgovoru

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

skandy, potvrdjujem ovo sto ti je rekla taca70. I ja sam pocela s pikanjem 9dc jedan put - samo sto se to kad si pod supresijom ne racuna kao 9dc, nego kao 2dc, jer su folikuli u mirovanju, u tijelu se nista ne dogadja (po tom pitanju). To se radi zato da se usklade ciklusi razlicitih zena - klinikama je tako lakse namjestiti sebi praznike, punkcije, transfere i slicno. Usput, jesi uspjela da ti hzzo plati lijecenje vani?

Mali Mimi - ja se jos uvijek nadam (znas i sama da se može dogoditi i ful krvarenje uz pozitivnu betu... ipak je bolje napraviti betu za svaki slučaj)
    klara i svi ostali - sretno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ja sam prestala danas sa utrićima, ako ne prokrvarim do subote ići ću izvaditi betu, i dalje mi je smeđi iscjedak
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 17.06.2010. at 21:47

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pino,i tebi zahvaljujem na odgovoru.Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi to mogao biti razlog, ali ima logike .

Za sad sam se samo raspitivala u hzzo ,gdje su me uputili o tome što mi je činiti.

Skeptična sam glede toga pogotovo kada uzmeš u obzir da se odbijaju zahtjevi za liječenje djece sa teškim dijagnozama

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam. Ako se sjetim pitat ću sutra u Mariboru pa ću vam javiti.
    Pitala sam - u Sloveniji nikada nije niti bilo Decapeptyla za nabaviti, oni koriste Dipherline (što je ista stvar). Hrvatske pacijentice su uvijek Decapeptyl kupovale u Hr. Nisu mi znali reći zašto ga više nema u kod nas. I kažu da je Dipherline malo jeftijini zato jer injekcije nisu pripremljene.

Usput, treća opcija za supersiju u uputama koje sam ja dobila bila je Superfact, nadam se da se to može kupiti kod nas, zbog onih koji nisu tako blizu granice.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pozdrav svima!
    Evo ja se selim kod vas jer smo nakon 2 neuspjela pokušaja u Rijeci sad u čekanju postupka u Mariboru.
    Bili na konzultacijama u 2.mjesecu i imamo postupak u 10.
    E sad, mi smo u Mb naknadno slali neke nalaze i onaj formular koji smo trebali ispuniti kojeg sam ja poslala bez da sam si prepisala br.telefona ili mail adresu za kontakt. Već 4dana zovem gore i niko mi se ne javlja, pa me zanima da li mi neka od vas može dati mail adresu ili tel. od Mb gdje bi mogla pitati da li je ok sve što smo poslali i kada da očekujem da mi se jave s protokolom.
    Malo sam u frci, dosad sam bila u kratkom protokolu, sve će mi biti novo pa bi se voljela pripremiti unaprijed koliko je moguće.
    Može i na pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •