Evo i mene posle pregleda kod mog doktora. Nisam trudna. Na žalost ili radost nemam pojma, znam samo da sam se nervirala do besvjesti i da me je ovo moje zdravstvo u državi dovelo do ludila. Kao prvo, večeras na uzv nema ništa što bi ukazalo na eventualnu trudnoću, doktor se čudi šta je ona doktorica u dispanzeru vidjela. Kao drugo, doktor je u bolnici našao moj dosije kad sam operisana drugi put prošle godine i konstatovao da ja nemam ni lijevog ni desnog jajovoda. Novost i za mene jer dežurni doktor koji me je pustio kući posle operacije nije rekao da je ostranjen i ovaj lijevi jajovod. Još jedan dokaz da je u mojoj državi odnosno u mom gradu jedan opšti haos i da ne možeš izaći na kraj sa svim doktorima, da informacija po izlasku iz bolnice nije mjerodavna ako ne znaš pročitati otpusno pismo na latinskom ili ako nemaš dovoljno iskustva pa da se sam snađeš. Bilo kako bilo, ja idem dalje, i bez oba jajovoda kao i sa jednim, ma nije mi više ništa bitno, Maribor je tu još malo i nadam se uspjehu. Sutra zovem sestru Jasnu da je zamolim da se konsultuje sa dr. V za dalje zbog ciklusa jer doktor ne bi da radi ništa bez konsultacije sa njima.