-
zeljana, ti si u takozvanom kratkom protokolu (a ne brzom
). Ja sam dobila isiti takav mail i ostala zbunjena, pa sam tražila pojašnjenje. Uglavnom kada dobiješ menstruaciju 2. dan ciklusa vadiš FSH i E2 i obavezno radiš UZV. E sad, nalaze možeš napraviti kod sebe kao i UZV, ali obavezno kod nekog MPO doktora, jer će se tada vidjeti broj antralnih folikula i da li imaš neku cistu. Sve to moraš javiti mailom ili SMS-om sestri koja će proslijediti dr. i onda će ti odgovoriti kada da kreneš s terapijom. Međutim, prema osobnom iskustvu, preporučam ti da ipak taj 2. dan ciklusa odeš u Mb da ti tamo izvade nalaz i naprave UZV, jer će tako dr. najbolje odrediti kada i s koliko Menopura startaš (vjerojatno ćeš početi 3. dc). Čim dobiješ m 1. dc javi telefonom ili mailom ako budeš htjela ići u Mb da te sestra može naručiti za taj 2. dan. Za vaditi nalaz u MB moraš doći tamo do 10 u jutro, ali i tako će ti sestra reći u koliko sati te je naručila. Ako m dobiješ u petak tada nalaz ipak moraš vaditi kod nas (možeš čak i taj 1. dc-tako su i meni bili rekli), jer u Mb laboratorij ne radi subotom. U tom slučaju sestra će te naručiti za UZV u subotu ili nedjelju, ali vjerojatno rano u jutro, pa ćete morati krenuti dan ranije u Mb budući da vam je daleko. Pripremite se da ćete imati više UZV-a (prvi idući je 6. dan od početka uzimanja Menopura), a možda će biti da i mrate doći dan za danom (tako je meni bilo), jer je to tako kod tih kratkih protokola. Menopure kupiš kod sebe kako ti je sestra i napisala, a supresiju (CTX) će ti dr. kada dođeš taj 2. ili 3. dc na UZV dati recep i kupiti ćeš u ljekarni koja je bilzu bolnice, pa pripremi EUR za to.
Nadam se da sam ti pomogla i želim ti sreću u postupku!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma