Citiraj zeljana prvotno napisa Vidi poruku
Ono sto mi je posebno nejasno je kad treba da idem u Mb i kad treba da pocnem da pijem tablete? Molim vasu strucnu pomoc:
2 dan menstrualnog ciklusa bi trebali napraviti vag.ultrazvuk i vaditi krv za FSH i estradiol ,
nalaze nam javite po mejlu i po telefonu
Ako dobijete menstruaciju u petak napraavite nalaze u subotu i posaljite na ovaj mejl i posa-
ljite poruku i na moj mobi
Ako cete na startu doci u MB se moramo vidjeti najkasnije 3 dan ali vam priporucujem da napravite
krvne pretrage kod vas ako je 2 dan subota ili petak(naravno ako dobijete nalaze isti dan).
Za terapiju cete trebati oko40 amp Merionala ili
Menopura a CTX amp čete kupiti kod nas u ljekarni
Kod nas na UZ kontroli bi morali biti 6 dan uzimanja Menopura.

to su citati iz mejla!
Ja cu nalaze raditi kod kuce, javiti im mejlom...ali ljudi moram znati unaprijed da li idem tamo treci dan men. ili kad...gdje kupujem tablete...kad pocinjem piti. I ja i muz moramo unaprijed traziti slobodne dane a imamo voznju do Mb nekih 6/7 sati autom.
Ovaj mejl mi je totalno nejasan, ja sam inace u tom nekom brzem postupku, nisam pila tablete za kontracepciju. Nakon sto javim rezultate nalaza...kada da planiram MB. Ljudi pomozite, jer dobicu za 3/4/ dana...
HVALA svima
Stvarno je ova poruka prilicno nejasna i zbunjujuca... Ali, ono sto se meni u njoj cini jasnim je to da 2. dan ciklusa moras vaditi krv za FSH i estradiol.

Dalje, 2. ili 3. dan ciklusa treba jos napraviti UZ. Ako ces taj UZ raditi u svom gradu, onda ga je bolje napraviti 2. dc. Nalaze krvi i UZ isti dan trebas javiti u Maribor. Kada u Mariboru dobiju nalaze, pretpostavljam da ce ti reci da li i kada kreces s terapijom.

Ako bi ipak radije i taj prvi UZ radila u Mariboru, najbolje bi bilo otici 2. dan ciklusa. Medjutim, ako ti 2. dan ciklusa padne za vikend, obzirom da taj dan moras vaditi FSH i estradiol, a u Mariboru pretpostavljam da to ne rade subotom i nedjeljom, onda se za vadjenje krvi trebas pobrinuti negdje drugdje. Zbog toga vjerojatno ne bi mogla jos isti dan stici i u Maribor na UZ. A posto se UZ moze napraviti i 3. dan, onda na UZ u Maribor mozes s nalazima ici i 3. dan ciklusa.

Menopur ili Marionel je po sastavu isti lijek, razlicitog proizvodjaca i ti mozes nabaviti onaj koji ti je dostupniji. U Hrvatskoj se koliko znam prodaje Menopur, u Madjarskoj Marionel koji je izmedju ostalog jeftiniji. Posto su ti rekli da ces trebati oko 40 ampula (inace to su injekcije, a ne tablete) pretpostavljam da je misljeno krenuti s 4 ampule dnevno. Ali, ponovo, vjerujem da ce ti tek nakon sto dobiju nalaze reci kada kreces s injekcijama (obicno se krece 2. ili 3. dan ciklusa).

I na kraju, kada dobijes informaciju koji dan pocinjes s injekcijama, onda 6. dan nakon toga svakako treba ici u Maribor na kontrolni UZ.

Nadam se da sam bar malo pomogla. Sretno!

zeljana ono sto mi se iz napisanog cini jasnim je da 2. dan ciklusa moras vaditi krv za FSH i estradiol .